Laptop - limited or no connectivity

poruka: 10
|
čitano: 6.372
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Od prije mjesec dana, bez poznatih uzroka, moj laptop odbija spajanje na internet, bez obzira pokušam li se spojiti kablom na kućni ADSL, ili npr. bežično na neku od mreža na koje sam se prije uredno spajao. U svim slučajevima javi se onaj žuti trokutić nakon "aquiring address", i obavijest o "limited or no connectivity", i gotovo, nema interneta. Molim za pomoć koji bi mu mogao biti vrag. Lap je Dell Inspirion 1525. Ako se radi o bucanju drajvera (a i zašto bi drajveri koji su godinu dana uredno radili odjednom nešto zbucali, a nikakvih izmjena ni install-deinstall programa ni hardveraja nije bilo??), molim step-by-step preporuku o rješenju (tj. da li prvo deinstal starih itd.), a isto tako i za one IP adrese, o tome neznam ništa osim da se negdje nalaze u postavkama. Čemu služe, kako nastaju, itd., nemam pojma. Puno hvala. E da, ne spominjite mi previše ni rutere. Ni o tome neznam ništa. :-)

RAMONES forever!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 0:48 (Juzer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1.Deinstaliraj stare

2.Instaliraj nove drivere

3.Provjeri svaku od konekcija(LAN/WLAN)da ima instaliran TCP/IP i QoS packet scheduler.Također provjeri i Client for Microsoft networks za svaki slučaj.(Start>Connect to>show all connections>desni klik na LAN/Wlan>properties)

4.Odi na TCP/IP properties(u istim postavkama kao i u koraku 3)i označi obtain IP adress automatically u svim tabovima.

Ako još uvijek ne radi,javi se opet ovdje.Smijeh

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 1:05 (dncrmt).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Laptop - limited or no connectivity

Promijeni IP konekciji.

To učiniš ovako:

desni klin ka konekciju>status>properties>onda iz onog izbornika odaberi internet protocol (TCP/IP)pa properties> obtain an IP adress automatically,

ili ako je već tako namješteno,  a ne radi, stavi use the following IP adress i ukucaš npr 192.168.1.2, nakon što to ukucaš, samo klikni na polje subnet mask, tj tamo gdje se upisuje.

Ako ovako neće, onda tko zna što je...

16 godina
protjeran
Juzer kaže...

Od prije mjesec dana, bez poznatih uzroka, moj laptop odbija spajanje na internet, bez obzira pokušam li se spojiti kablom na kućni ADSL, ili npr. bežično na neku od mreža na koje sam se prije uredno spajao. U svim slučajevima javi se onaj žuti trokutić nakon "aquiring address", i obavijest o "limited or no connectivity", i gotovo, nema interneta. Molim za pomoć koji bi mu mogao biti vrag. Lap je Dell Inspirion 1525. Ako se radi o bucanju drajvera (a i zašto bi drajveri koji su godinu dana uredno radili odjednom nešto zbucali, a nikakvih izmjena ni install-deinstall programa ni hardveraja nije bilo??), molim step-by-step preporuku o rješenju (tj. da li prvo deinstal starih itd.), a isto tako i za one IP adrese, o tome neznam ništa osim da se negdje nalaze u postavkama. Čemu služe, kako nastaju, itd., nemam pojma. Puno hvala. E da, ne spominjite mi previše ni rutere. Ni o tome neznam ništa. :-)

Taj error "Limited or not..." ukazuje na ukob resursa u mrezi lii dviju IP Adresa,moguce je da tvoj laptop pokusava sebi staviti IP adresu koja je zauzeta od drugog uredjaja u mreži.

Idi u moje mrezne veze pa odaberi adapter s kojim se spajas pa propertires pa odaberi protkolo TCP/IP pa propertires pa unesi rucno IP Adresu. npr: 192.168.1.242

Subamask  ce ti se samo postaviti a pod gateway upisi 192.168.1.1 (IP Adresa rutera)

Au naredna dva polja upiši: (nazovi T-Com sluzbu za korisnike i trazi te adrese.)

Javi dali si uspio.

Sretno Namigiva

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 1:10 (xZero1).
17 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

1.Deinstaliraj stare

2.Instaliraj nove drivere

3.Provjeri svaku od konekcija(LAN/WLAN)da ima instaliran TCP/IP i QoS packet scheduler.Također provjeri i Client for Microsoft networks za svaki slučaj.(Start>Connect to>show all connections>desni klik na LAN/Wlan>properties)

4.Odi na TCP/IP properties(u istim postavkama kao i u koraku 3)i označi obtain IP adress automatically u svim tabovima.

Ako još uvijek ne radi,javi se opet ovdje.Smijeh

Nek prvo proba moje, prije zajbancije s driverima, jer vjerojatno sve to ima instalirano

16 godina
protjeran
somy kaže...

Promijeni IP konekciji.

To učiniš ovako:

desni klin ka konekciju>status>properties>onda iz onog izbornika odaberi internet protocol (TCP/IP)pa properties> obtain an IP adress automatically,

ili ako je već tako namješteno,  a ne radi, stavi use the following IP adress i ukucaš npr 192.168.1.2, nakon što to ukucaš, samo klikni na polje subnet mask, tj tamo gdje se upisuje.

Onda je mozda nesto do rutera ili su windowsi riknuli...

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
17 godina
neaktivan
xZero1 kaže...
somy kaže...

Promijeni IP konekciji.

To učiniš ovako:

Onda je mozda nesto do rutera ili su windowsi riknuli...

ne bih rekao da je ruter, jer se uredno spajao na druge mreže, prije da su winsi . Nek napravi što smo mu rekli, ako ni tada neće, pitaj Boga što je

17 godina
neaktivan

Otvori CMD i upiši ipconfig pa vidi jesi li dobio ip adresu preko DHCP-a (ukloni sve IP adrese upisane u TCP/IP settings)...

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Wow! Hvala ljudi, bio na poslu pa tek sad vidim svu silu odgovora. Idem na posao, prvo lakše stvari, a za eventualni kraj ostavljam petljanje sa drajverima. Čujemo se ...

RAMONES forever!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ovo je smiješno: sjeo probat ponovo, priključio kablom na kućni ADSL i sve uredno radi!! Mrzim ovo. Garantiram da opet neće radit kad bude bitno. Ostaje mi još probat bežično ovih dana, pa ako bude opet problema javim se. Svejedno hvala svima!

RAMONES forever!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice