Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.967
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?

hibridni ruter koji radi na adsl u a ujedno ima i 4g karticu radi i na 4g mrezu

u telekomu kazu da ih  daju onim korisnicima koji imaju problematicne linije .

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav. Molio bih upućene za komentar mojih parametara. Koji je max UL/DL koji modu očekivati na svojoj lokaciji? Planiram Max3 paket pa čak i hd ako mi to priključak dozvoljava. Znam da nisu bajni rezultati al to je to što imam 

Unaprijed se zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Udaljen si 2-3km od centrale, očajna parica, maksimum je 5Mbps.

Osim ako nemaš izgrađen ormarić HT-a bliže tebi nemaš teh. mogućnosti za MaxTV, a kamoli hd (4mbps net +5mbps za maxtv, 8 za hd)

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
skymaster kaže...

a ujedno ima i 4g karticu radi i na 4g mrezu

u telekomu kazu da ih  daju onim korisnicima koji imaju problematicne linije .

Pa da, ako ti adsl ne radi kako spada imas karticu koja se ubaci unutra ko mobitel i u biti koristis mobilnu mrezu. Neznam jesu ti tu isti uvijeti kao i na fiksnoj liniji sto se tice flat-a i slicno pa i to pogledaj da ne bi bilo kasnije.

nani kaže...

Pozdrav. Molio bih upućene za komentar mojih parametara. Koji je max UL/DL koji modu očekivati na svojoj lokaciji? Planiram Max3 paket pa čak i hd ako mi to priključak dozvoljava. Znam da nisu bajni rezultati al to je to što imam 

Unaprijed se zahvaljujem.

Predaleko si. 3+ km. Morat ces cekat da ti skrate petlju.

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Hm, jučer pričao sa thničarom (HT) i on mi kaže da mogu na svojoj lokaciji imat 20 a ako se odlućim za MaxTv HD onda mi brzinu ruše na 10? Sad ko tu koga ...  Mogu li ja zatražiti nekakvo mjerenje/testiranje svoje parice jer mi se ne potpisuje ugovor na 24 mj ako stvar neće funkcionirat?

Trenutno sam na Iskonu Internet + tel koji me mjesećno dođe 220 - 250 (ovisno o telefonskim pozivima) KN a ako bi prešao u HT za tu cjenu (točnije 215) bi imao trio uslugu (HD programi) + MaxTV Sport Plus paket i uglavnom fix cijena jer su razgovori flat (fix u HR + 1000 minuta prema mobilnim mrežama sve bez naplate uspostave poziva).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imaš li u svojoj blizini FTTC ormarić HT-a?

Ako imaš, moći ćeš 20mbps, ako ne, 5mbps ti je max.

10 godina
nani kaže...

Hm, jučer pričao sa thničarom (HT) i on mi kaže da mogu na svojoj lokaciji imat 20

Onda ga pitaj koliko si udaljen od izvoda i po mogucnosti da ti kaze gdje ti je taj izvod/centrala. Moguce da ima neki blizi izvod na koji nisi spojen vec na neki drugi, dalji jer ovaj blizi nije bio izradjen jos u to vrijeme.

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Slična pizdarija sa Iskonom, obećali 50mbps za prelazak sa Amisa a na kraju ni 20mbps nije moguće .... uglavnom evo ona pizdarija iz rutera pa ak se kaj moze .... ali brijem da ne ... xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
brijalec kaže...

Slična pizdarija sa Iskonom, obećali 50mbps za prelazak sa Amisa a na kraju ni 20mbps nije moguće .... uglavnom evo ona pizdarija iz rutera pa ak se kaj moze .... ali brijem da ne ... xD

Vjerujem da su obećali "do 50mbps", jer ako su obećali "50mbps" imaš pravo na raskid ugovora.

11 godina

Slična brzina kod mene, ali nisu ništa obećali (niti smo uzeli ugovor), nego rekli da nemre prek 20Mbit. Ima li potencijala za bržu vezu kod mene?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 15:25 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Da znam ... ali su onda kao rekli da je 20mbps max. , a kod amisa sam imal 10 ....
Tak da sam prihvatil to ... al sam se ipak sjebal, posto max dobijem 14mpbs a to je njihovih 70% koliko po ti po zakonu trebaju isporuciti i jbg ... nkj cu morat skemijat da raskinem ugovor, posto ni sami nemaju pojma kad bu se mogla povecati brzina ... thx na odgovoru ...
8 godina
neaktivan
brijalec kaže...

Kolko sam se ja skuzio u te postavke rutera, brzina i operatera i ovih mj dana sto sam ganjao vecu brzinu, kod tebe se ne moze nesto znacajno povecati. Margina ti je na 14 sto pada ako se spoji vise uredjaja i onda puca veza. tako da ti je to max vjerojatno..

The_Fichek kaže...

Slična brzina kod mene, ali nisu ništa obećali (niti smo uzeli ugovor), nego rekli da nemre prek 20Mbit. Ima li potencijala za bržu vezu kod mene?

Kod tebe je ista situacija samo sto ti je margina jos manja sto znaci vece sanse za pucanje veze. skoro da ti se i smanji brzina a ne poveca nazalost... :(

ovo je kod mene napokon situacija, prilazem slike rutera, speedtest-a i torrenta.

margina mi je 7 znaci morat cu trazit smanjenje brzine vjerojatno kroz par dana kako bi imao konstantnu vezu bez pucanja. dobro je dok sam ja na lapu, ali cim se spoje mobiteli ili laptop ta vrijednost pada ispod 6. pratit cu stanje pa ako bude pucala moram smanjit brzinu.

torrent je od prije par dana, sad bi bilo do 5.5-5.7mb/s jer sam s drugim ruterom dobio bolje vrijednosti jucer. tj. ove prikazane (za razliku od starog rutera gdje je ova vrijednost bila, i losiji speedtest rezultati za 10mbps).

ne racunajte na operatere kad vam kazu za brzine, blage veze nemaju nitko  nista. to morate sami provjerit sve, od udaljenosti od centrale, kvalitete zica, isprobat razne rutere i sl. jer ce vam oni cim vide da ide preko 10-15mbps reci "mozete vecu brzinu i taj bolji paket" pa cete placati par mbps vise 30-40-50kn vise, sto nema smisla...

ja sam napokon, nakon mj dana rijesio ove zavrzlame oko brzine, raskida ugovora itd. tako da mi ostaje jos jedino pratit pucanje veze na ovoj margini i smanjenje brzine i to je to. ne mozes tu nista..

8 godina
protjeran
hrca02 kaže...

Kod tebe je ista situacija samo sto ti je margina jos manja sto znaci vece sanse za pucanje veze. skoro da ti se i smanji brzina a ne poveca nazalost... :(

ovo je kod mene napokon situacija, prilazem slike rutera, speedtest-a i torrenta.

margina mi je 7 znaci morat cu trazit smanjenje brzine vjerojatno kroz par dana kako bi imao konstantnu vezu bez pucanja. dobro je dok sam ja na lapu, ali cim se spoje mobiteli ili laptop ta vrijednost pada ispod 6. pratit cu stanje pa ako bude pucala moram smanjit brzinu.

torrent je od prije par dana, sad bi bilo do 5.5-5.7mb/s jer sam s drugim ruterom dobio bolje vrijednosti jucer. tj. ove prikazane (za razliku od starog rutera gdje je ova vrijednost bila, i losiji speedtest rezultati za 10mbps).

ne racunajte na operatere kad vam kazu za brzine, blage veze nemaju nitko  nista. to morate sami provjerit sve, od udaljenosti od centrale, kvalitete zica, isprobat razne rutere i sl. jer ce vam oni cim vide da ide preko 10-15mbps reci "mozete vecu brzinu i taj bolji paket" pa cete placati par mbps vise 30-40-50kn vise, sto nema smisla...

ja sam napokon, nakon mj dana rijesio ove zavrzlame oko brzine, raskida ugovora itd. tako da mi ostaje jos jedino pratit pucanje veze na ovoj margini i smanjenje brzine i to je to. ne mozes tu nista..

Nema nikakve veze kolike su margine dok veza radi stabilno, može raditi na margini 2 stabilno ili pucati na margini 10.

To što ti padne ponekad sa 7 na 6 nema veze koliko uređaja se spaja na ruter, ne znam odakle ti ta glupa informacija.

Brzina torrenta ne ovisi samo o tvojoj brzini, nego od brzine slanja ostalih ljudi prema tebi, kao takav torrent klijent nije mjerilo internet brzine.

Ovo za operatere pričaš bedastoće. Ti do podataka o svojoj liniji možeš saznat od koga ? Upravo od operatera. Problem je samo nabasati na uposlenika koji ima volje i znanja da radi svoj posao, što od onih za ekranom do onih na terenu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 9:11 (sh92).
8 godina
neaktivan
sh92 kaže...

Nema nikakve veze kolike su margine dok veza radi stabilno, može raditi na margini 2 stabilno ili pucati na margini 10.

To što ti padne ponekad sa 7 na 6 nema veze koliko uređaja se spaja na ruter, ne znam odakle ti ta glupa informacija.

Brzina torrenta ne ovisi samo o tvojoj brzini, nego od brzine slanja ostalih ljudi prema tebi, kao takav torrent klijent nije mjerilo internet brzine.

Ovo za operatere pričaš bedastoće. Ti do podataka o svojoj liniji možeš saznat od koga ? Upravo od operatera. Problem je samo nabasati na uposlenika koji ima volje i znanja da radi svoj posao, što od onih za ekranom do onih na terenu.

zasto onda i operateri govore o margini da bude bar iznad 6 (a i mnogi drugi)? o.O

ok ovo drugo je istina, sad su mi iz nekog razloga pale vrijednosti od prosle slike, sad ti meni reci zasto onda? za marginu sam pratio stats rutera i spoji se dva moba margina padne. ako nije tako, jos bolje. ali zasto mi je od jucer do danas pala i margina na 5.9 i pusteni mbps a i attainable rate (i to za 10-15mbps)? koji je razlog ako se bas nista nije promijenilo?

torrent ne ovisi samo o meni, pa to valjda svi znaju. racunao sam na zdravi torrent s puno seedera gdje mozes ostvarit 'max brzinu' logicno..

I na kraju, napisao sam kako saznati. po tvom ostaje pitanje cemu laganje onda kad ti kazu npr tcom-ovci cija je infra da mogu do 60mbps a ne mogu preko 45mbps (a ima i gorih info)? i oni sami kazu da ne znaju tocno i to sto kazu bude manje. ne kuzim te al ajde nema veze.. ako sam ne moze a oni ne znaju, znaci istina je da nemas pojma kolko mozes dok sve ne isprobas skupa s operaterom..

10 godina
hrca02 kaže...

zasto onda i operateri govore o margini da bude bar iznad 6 (a i mnogi drugi)? o.O

Zato jer

a) ne razumiju sto pricaju

b) iskustveno veze s vecom marginom su stabilnije al povlaci krive logicke zakljucke

hrca02 kaže...

sad su mi iz nekog razloga pale vrijednosti od prosle slike, sad ti meni reci zasto onda?

Vrijednosti su ti sad pale, ili su prije narasle?

Veza non stop fluktuira u vrijednostima jer se stanje na parici mijenja. Nista cudno, parica je "zivi" sustav. Bitno je da se vrijednosti ne mijenjaju drasticno.

hrca02 kaže...
za marginu sam pratio stats rutera i spoji se dva moba margina padne. ako nije tako, jos bolje. ali zasto mi je od jucer do danas pala i margina na 5.9 i pusteni mbps a i attainable rate (i to za 10-15mbps)? koji je razlog ako se bas nista nije promijenilo?

Vec ti je receno, nema veze margina s brojem spojenih uredjaja. Zasto ti je margina pala ima milion razloga. Padom margine, attainable raste. Ako ti se padom margine desava da attainable pada, znaci da imas problem na liniji, a tada padom margine sistem pokusava odrzati profil koji ti je pusten da poveca attainable a ne rusi profil.

hrca02 kaže...
znaci istina je da nemas pojma kolko mozes dok sve ne isprobas skupa s operaterom..

Donekle da. Istina je da mozes napravit nekakvu procjenu po trenutnim pokazateljima, al dok se ne spojis nemozes znat sa sigurnoscu, ali dobra procjena se moze napravit.

8 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Cudne stvari ha ha 

evo slike trenutnih statsa za usporedbu sa slikom iz par postova gore... 

sta se tu dogodilo onda, ne znam...

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Dogodilo se to da nesto ne valja. Ili je negdje do tebe prosvirao spoj, ili taj router ne valja. Smanjila ti se margina, a s njom i attainable, sto je u suprotnosti s onim kako stvari funkcioniraju. Line attenuation ti ne prikazuje tako da se po tome nemoze procjenit. Prva stvar koju treba je zamjenit router, a onda ic dalje.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Dogodilo se to da nesto ne valja. Ili je negdje do tebe prosvirao spoj, ili taj router ne valja. Smanjila ti se margina, a s njom i attainable, sto je u suprotnosti s onim kako stvari funkcioniraju. Line attenuation ti ne prikazuje tako da se po tome nemoze procjenit. Prva stvar koju treba je zamjenit router, a onda ic dalje.

slika gore i ova zadnja su statsi istog rutera. za koji dan mi valjda stize novi ruter jer mi je ruter sprzio grom prije tri dana.

ovi statsi na zadnje dvije slike su sa zamjenskim, Innbox v51 r2 mislim? a v45 je sprzen bio...

i to mi taj v51 prikazivao bolje statse (one gore) nego sprzeni v45 ruter. da bi se sad vratilo na ovako.

vidit cemo kad dodje novi ruter opet vjerojatno v45.. ali mislim da nece nista bolje bit i ne znam sta napravit :S aa jbg tak je kak je.. i to je dobro valjda...

8 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Nedavno me HT prebacio na VDSL2. Prilikom povecanja brzine receno mi je da mi je dostupan Turbo40, ali ne i Turbo50. 

Router mi ispisuje sljedece podatke

Modulation Type VDSL2

Actual Rate(Up/Down) 7629/45360 kbps

Attainable Rate(Up/Down) 43838/69814 kbps

Noise Margin(Up/Down) 29.9/11.5 dB

Line Attenuation(Up/Down) 20.8/16.1 dB

Output Power(Up/Down) 14.4/10.1 dBm

Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved

Interleave Depth(Up/Down) 23/300

Interleave Delay(Up/Down) 1/4

INP(Up/Down) 0/1

Profile 17a

LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM

CRC Errors(Up/Down) 0/0

AnnexType AnnexB

Ima li mjesta za Turbo50?

0 0 hvala 0
17 godina

Itekako 

14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Zanima me komentar moje parice preko vipnet-a i kolika je maksimalna moguća propusnost?

Inače sam udaljen 3 km od centrale i imam 4mbit/s brzinu, a nedavno je HT postavio ulične ormariće u gradu te izgleda kako su me negdje prespojili jer piše kako sada imam uključenu vdsl uslugu.

Zvao sam VIP službu za korisnike te me uvjeravaju kako ne mogu imati više od 4mbit/s zbog prevelike udaljenosti do centrale.

Možda malo glupo pitanje, ali postoli li šansa da HT mom operateru (vipnet) dozvoli brzine do 50 mbit/s?

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ocito su te vec prespojili na taj blizi ormaric po statsima iz routera. E sad, nemas atenuaciju po adslu pa je teze predvidjet a tu se ne vidi maksimala, ali na tih nekih 17db atenuacije vdsla bi trebao moc 50mbita. E sad je pitanje dal ce HT dozvolit to vipu, al ne vidim zasto ne bi ako si vec spojen na tu lokaciju. Uglavno, ako nista, morat ces promjenit providera da izadjes iz tih groznih 4mbita.

0 0 hvala 0
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ekipa. Dali mi možete reći udaljenost od centrale i dali postoji mogućnost da

mi brzina downloada bude veća od 8mbps? Korisnik sam H1 u Osijeku i nemogu se požalit na kvalitetu

usluge osim naravno na premalu brzinu za sadašnja vremena.Već 2-3 godine provjeravam mogućnost 

nadogradnje i mogućnosti povećanja brzine ali odgovor je uvijek da se strpim te da će me obavijestit

o eventualnim promjenama. Zanima me dali bi se promjenom operatera stvorila mogućnost za 

veće brzine interneta i dali postoji internet koji ne ovisi o kvaliteti parice i blizini centrale?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Jedino HT ako je izgradio fttc ormarić za svoje korisnike u blizini, inače, nikako.

0 0 hvala 1
16 godina

Nije baš nikako. Pronašao sam malo surfajući da Tele 2 nudi pokućni internet po 4g brzinama. Mjesečno za nekih 184kn uz uređaj i ograničenje od 1Tb, poslije potrošenog 1TB ide smanjivanja brzine na 1Mbps ali amo u periodu od 18-23h u danu. S obzirom da imam 4g signal u stanu ovo mi zvuči odlično.

https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/internet/mobilni-internet-uz-pretplatu/

10 godina
Kvaliteta DSL parice?

To je potpuno druga usluga, njegov odgovor je bio vezan za paricu. Mozes ti i bnet dovest ako ce ti postavit pa ni to nece bit vezano za paricu. Itd itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 12:26 (sandokan111).

0 0 hvala 0
8 godina

Ja sam godinama bio na amisu, udaljenost od centrale cca 3 km, i max brzina je bila do 7 mbps.

Unazad par mjeseci je ht u mom kvartu postavio onu malu centralu ( liči na semaforski ormarić ) i sada mi u ht nude 50 mbps ako predjem kod njih. Od te centralice sam udaljen ispod 200 m. Pristao sam, potpisao ugovor, i kada mi propuste uslugu imam 14 dana da odustanem ako vidim da to nije to.

Znaci, ista parica, ali na novoj i blizoj centrali znacajno moze podići brzine.

.

0 0 hvala 0
10 godina
bunker kaže...
Znaci, ista parica, ali na novoj i blizoj centrali znacajno moze podići brzine.

Samo sto tehnicki nije ista parica, vec nova :) Stara je bila 3km, nova je 200m. Ne ide tebi internet vise onom starom paricom samo eto, prolazi kroz tu novu centralu pa je i dalje 3km :)

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

imam par pitanja vezana za FTTC kabinet. Naime nedavno su nam ugradili točno ispred zgrade FTTC kabinet. Ja sav sretan, biti će veće brzine jer ću biti bliže "centrali" tj. tom kabinetu. Inače sad sam na Iskonu i brzina mi je nekih 18mbps down i 3 up što je poprilično loše. Uglavnom kako sada dovršavaju taj kabinet i spajaju nešto unutra odem pitati lika koji to radi, i čovjek mi kaže da mi brzina neće biti veća, nego nešto manja i da naravno kao Iskon unutra neće biti prisutan!?  Ok znam da odmah neće Iskon biti prisutan, to ih valjda treba zvati i dgovoriti se? Ali mi nije nikako jasna kojom logikom bi brzna trebala biti manja? prvo sam mislio da se zajebava, ali rekao je kao da ne. Ima li tko kakvih iskuskva/objasnjenje za to? I šta mi predlažete da napravim da se dokupam veće brzine? Hvala! 

EDIT: ne znam da li je to već aktivno, tj. da li sam prebačen pa ako mi možete reći iz ovoga koja mi je trenutna odaljenost od centrale?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 16:07 (RiBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne, Iskon i dalje ide na staru centralu. Ovdje se spajaju samo HT korisnici.

Iskon ima paket preko FTTC-a ali se puno više plaća. Udaljen si oko 1.5km od centrale.

Brzina će ti i pasti, jer će se ostalim korisnicima tj preko parica će se puštati i veće brzine, što će ti uzrokovati smetnje.

Rješenje ti je max 2xs od 150kn ili max 3xs od 209kn u HT-u gdje ćeš moći imati 50mbps

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 16:08 (Ag008).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice