Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.476
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
1BIT kaže...
sandokan111 kaže...

Te bapske price su 99% to, bapske price. Bolje bi utrosio vrijeme da si pronasao gdje ti je centrala :).

Sto se tice "viska zica" stvar je da se prije uvodio telefon kako je tko htio jer se prikljucak placao mislim 500DEM (tako nesto su mi roditelji ima 30ak godina platili telefon u poljsku kucu, pa ako si ti bio spojen na jednom kraju sela, onda su do tebe vukli kabele. Kad ti se susjed s drugog kraja sela spajao, od tebe su vukli dalje kabele, nisu radili mrezu na nacin da maksimalno iskoriste vec postavljene kablove. To nema veze s namjernim vucenjem kablova lijevo desno da bi ti imao vise kabela vec je tako bilo radjeno jer svi nisu uzimali telefon. Nema potrebe za teorijama zavjere, u to doba je to bilo ok a nije se razmisljalo o adslu, vdslu i kojekakvim cudima moderne tehnologije.

Znam za dva objekta, ali mi se čini da su oba trafo-stanice, ne centrale

Ovo je udaljeno 500-ak metara od mene, ali sam 100% siguran da je trafo, jer kad je nestalo struje u cijelom kvartu, tu su tehničari nešto sređivali...

Zatim ima ovaj objekt, on je otprilike 3Km udaljen, ali mi se isto nekako čini da je to trafo...

U međuvremenu dok sam pisao ovo, sam se sijetio, ima i ovaj objekt, on je oko 2 Km udaljen...

BTW:Moji su platili telefon tada davno da se spoji, ali ne znam cifru...

No dobro, nek nisu duplo sproveđeni kablovi, nek su samo stari, ali opet se vraćamo na ono što pišem od početka, ta infrasrtuktura nije adekvatna za današnje vrijeme i treba je zamijenit...

Nije da tražim optiku, kad znam da je po broju korisnika neisplativa, ali najobičniji vdsl koji koristi postojeću infrastrukturu bi bio dovoljan, vdsl pruža brzine do 50Mbit, meni bi 30Mbit bilo odlično, ali trenutno bi i sa 10Mbit bio zadovoljan... realno ovih 4Mbit kad podijelim na tri računala + maxtv (i zanemarim smartphonove spojene wifi-em) je muka ko iz doba dial-upa...

Uglavnom nakon uzastopnih odbijanja za aktivacijom turbo 10 opcije, jednu su mi potvrdili, imam potvrdu na mail-u i isprintano, ako to ne prođe, nastojat ću ih tražit da me prebace na vdsl, jedino je problem, što sam vjerojatno jedini ja prigovorio na brzinu szk, od ostalih susjeda sam kroz razgovor saznao da su isto nezadovoljni brzinom (imaju ko i ja 4Mbit), ali ni ne znaju šta je optika, šta je adsl, a šta vdsl, tj ni ne znaju za veću brzinu, pa nisu prigovarali t-com, pa to sa strane t-coma ispada da su ljudi zadovoljni, a sitluacija je skroz drugačija...

Stari moj nešto si ti pobrko sa udaljenosti.

Ovako od mene tj moje kuce udaljen si nekih ajmo reci 1.5 km. I tu ti se mjenjaju centrale tj spajanje. Predaleko si od one centrale di sam ja.

Centala ti je u GRANEŠINI(na tu si spojen ako se dobro sjećam). I od nje si udaljen nekih oko 4km cak koji metar i više i cudno je opce sta imas internet. Pričao sam neki dan sa tvojom susjedom koja ima propusnost 2.5 mbit/s.

Od mene je centala udaljena 2.5 km i moja propustnost je 12 mbit/s. Imam sreće prije 2 tjedna pstavili su ormarić koji smanjuje petlju na 350 metara od mene. I sa uređajem sam provjerio na vdsl-u moci cu imati 50 mbit/s cim bude dostupno.

One slike što si slao to su TRAFOSTANICE (ona kod autobusne stanice).

Ono sto sam ti htio zapravo reći u ovoj našoj pod sljemenskoj zoni krenule su smanjivanje petlje. Sad samo trebaš biti strpljiv.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
15 godina
neaktivan
keki kaže...

Ovako od mene tj moje kuce udaljen si nekih ajmo reci 1.5 km. I tu ti se mjenjaju centrale tj spajanje. Predaleko si od one centrale di sam ja.

Centala ti je u GRANEŠINI(na tu si spojen ako se dobro sjećam). I od nje si udaljen nekih oko 4km cak koji metar i više i cudno je opce sta imas internet. Pričao sam neki dan sa tvojom susjedom koja ima propusnost 2.5 mbit/s.

Od mene je centala udaljena 2.5 km i moja propustnost je 12 mbit/s. Imam sreće prije 2 tjedna pstavili su ormarić koji smanjuje petlju na 350 metara od mene. I sa uređajem sam provjerio na vdsl-u moci cu imati 50 mbit/s cim bude dostupno.

Ono sto sam ti htio zapravo reći u ovoj našoj pod sljemenskoj zoni krenule su smanjivanje petlje. Sad samo trebaš biti strpljiv.

Znači kod tebe su sredili već nešto, kako znaš da ćeš imati 50, zar ti nebi trebalo već biti dostupno ako su ti već skratili petlju?

Ajde vidjet ćemo, strpljiv sam ja već zadnjih 10 godina...

Meni su preko szk rekli da u čučerju sređuju centralu (skraćuju petlje), to je bilo u 8 mjesecu prošle godine i treba im kao mjesec dana za to, pa bi u 9 mjesecu došli sredit tu centralu na koju sam ja spojen, al za sada još ništa...

BTW: jel znaš točno di je centrala u Granešini, jer ja nisam ništa vidio šta bi ličilo na to, znam da su nove centrale bijele i ograđene...

EDIT:

Jel to centrala?

Evo još jedna:

Ovako izgleda ormarić za skraćenje petlje ako se ne varam?

Još jedna

EDIT2:

Ako su ovo sve trafostanice, onda je sramota da nema toliko centrala, jer su ovi objekti međusobno udaljeni cca 1.5Km +-500m...

(sumnjam da je postavljanje i održavanje centrale skuplje od trafostanice)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 0:52 (1BIT).
16 godina
odjavljen
1BIT kaže...

EDIT2:

Ako su ovo sve trafostanice, onda je sramota da nema toliko centrala, jer su ovi objekti međusobno udaljeni cca 1.5Km +-500m...

Ja samo znam da su meni iskreno rekli da im se ne isplati ulagati u vece brzine, osim, ako se ne radi o kvartu sa velikim zgradama.

Bilo je borbe, pametovanja da ne moze. Nakon sto sam uveo drugu liniju nekako su navukli na 20 down, a i to je pucalo, odnosno potrudili se nesto napraviti, ali opet nema brzine, ping u banani, jer nije kvart gdje imaju potencijalnih puno prikljucaka. Hvala Bogu vise nisam tamo...

12 godina
1BIT kaže...
keki kaže...

Znači kod tebe su sredili već nešto, kako znaš da ćeš imati 50, zar ti nebi trebalo već biti dostupno ako su ti već skratili petlju?

Ajde vidjet ćemo, strpljiv sam ja već zadnjih 10 godina...

Meni su preko szk rekli da u čučerju sređuju centralu (skraćuju petlje), to je bilo u 8 mjesecu prošle godine i treba im kao mjesec dana za to, pa bi u 9 mjesecu došli sredit tu centralu na koju sam ja spojen, al za sada još ništa...

BTW: jel znaš točno di je centrala u Granešini, jer ja nisam ništa vidio šta bi ličilo na to, znam da su nove centrale bijele i ograđene...

EDIT:

Jel to centrala?

Evo još jedna:

Ovako izgleda ormarić za skraćenje petlje ako se ne varam?

Još jedna

EDIT2:

Ma ne kolega to su trafostanice.

Nebi se zalio da je ovo centrala.

Ajde budem ti slikao i centalu (kod dva potoka) i ovu mini centralu,pa da vidis. Gore kod tebe je bas zeznuto.

8 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo danas drugačiji parametri...bi li mogao ići na 8Mbps a da ostane stabilna veza?

0 0 hvala 0
10 godina
tony172 kaže...

Evo danas drugačiji parametri...bi li mogao ići na 8Mbps a da ostane stabilna veza?

Nisu ti to bas nesto drugaciji parametri. Dosta si daleko, al ipak ovaj prikazani maksimum je mali za tu razdaljinu, sto upucuje na neki problem na infrastrukturi. Jesi probao s zamjenom kabela od routera do uticnice, ako to nije, prijavi gresku operateru pa vidi. Na tu daljinu bi trebao moc 10mbita.

17 godina
tony172 kaže...

Ovo je ADSL profil? Možda je kod VDSL-a drugačija situacija?

8 godina
neaktivan

da,probao sam s drugim kabelom...čak sam probao i uključit u drugu utičnicu ali onda max rate padne na 7Mbps...Prijavio sam ali oni kažu da zbog udaljenosti nemogu više od 5Mbps.Gledao sam po netu i za ovu udaljenost ADSL2+ moze preko 10Mbps

8 godina
neaktivan

Kod H1 telekoma sam,nema na njihovoj stranici ništa o VDSL,iako je prije bilo.Ako ih zatražim VDSL jesu li obavezni omogućiti VDSL ili će opet izmislit neku svoju priču?

15 godina

Kako nema ništa o VDSLu? Poprilično sam siguran da su oni najskuplji paketi VDSL paketi..

10 godina
tony172 kaže...

Prijavio sam ali oni kažu da zbog udaljenosti nemogu više od 5Mbps.Gledao sam po netu i za ovu udaljenost ADSL2+ moze preko 10Mbps

Morat ces onda jos koji put, to je mali maksimum za tu atenuaciju. Nek izadje tehnicar na teren pa vidi sto ce on rec.

9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

kako utice kalaj na dsl parice,mislio sam da zalemim zice na vanjskoj banderi,

jer nema kutije i direkno je vezan kabel zica na zica i od tuda ide direkno u ruter

ali kad ima jakog vetra veza mi cesto pada Pozz.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo danas su mi podigli sa 5 na 6 Mbps...kaže da ne može više jer će veza pucat...a noise margina ostala ista kao prije promjene.

Udaljenost od centrale 2,2 km tako da VDSL nemože jer ga pustaju samo na 1 km od centrale.

A veza je puno bolja nakon povišenja...na speedtestu nema oscilacija u brzini već stoji na istoj brzini dok traje test.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 11:14 (tony172).

0 0 hvala 0
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Dobar dan,

što mislite, koliko je moguće izvući iz ovoga?

Preko H1 smo spojeni, do sada smo imali 10 Mbita i sad su kao rekli da će spustiti na 4 slijedeća dva tjedna da oni provjere koliko je max propusnost i onda to pustiti.

Problem je kaj je rok za žalbu 2 tjedna pa da vidim dal bu muljali s brzinom

Hvala

Link Status Connected

Rate (Up/Down)655/9497 kbps

Noise Margin (Up/Down)20.5/15.1 dB

Modulation Type   ADSL_2plus

Line Attenuation (Up/Down)7.2/11.9 dB

Output Power (Up/Down)10.4/17.9 dBm

Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved

Max Rate(Up/Down)756/15708 kbps

Interleave depth4

Annex Type AnnexA

CRC errors6

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
skymaster kaže...

kako utice kalaj na dsl parice,mislio sam da zalemim zice na vanjskoj banderi,

jer nema kutije i direkno je vezan kabel zica na zica i od tuda ide direkno u ruter

ali kad ima jakog vetra veza mi cesto pada Pozz.

Sto je kalaj?

Ako vec to vani vidis, radje ti to izoliraj dobro da vlaga ne prodire u taj spoj. Ako ti kod vjetra puca, moguce da nije dobro spojeno. A mozda i nije do tog spoja, al dok taj ne popravis neces znat (bez da ti tehnicar dodje mjerit)

tony172 kaže...

Evo danas su mi podigli sa 5 na 6 Mbps...kaže da ne može više jer će veza pucat...a noise margina ostala ista kao prije promjene.

Udaljenost od centrale 2,2 km tako da VDSL nemože jer ga pustaju samo na 1 km od centrale.

A veza je puno bolja nakon povišenja...na speedtestu nema oscilacija u brzini već stoji na istoj brzini dok traje test.

Nisu ti nista napravili, samo unutar tog postojeceg stanja pojacali profil, nitko nije dosao vidjet zasto ti je maksimala tako mala.

SlavenK kaže...

Dobar dan,

što mislite, koliko je moguće izvući iz ovoga?

Preko H1 smo spojeni, do sada smo imali 10 Mbita i sad su kao rekli da će spustiti na 4 slijedeća dva tjedna da oni provjere koliko je max propusnost i onda to pustiti.

Problem je kaj je rok za žalbu 2 tjedna pa da vidim dal bu muljali s brzinom

Hvala

Link Status Connected

Rate (Up/Down)655/9497 kbps

Noise Margin (Up/Down)20.5/15.1 dB

Modulation Type   ADSL_2plus

Line Attenuation (Up/Down)7.2/11.9 dB

Output Power (Up/Down)10.4/17.9 dBm

Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved

Max Rate(Up/Down)756/15708 kbps

Interleave depth4

Annex Type AnnexA

CRC errors6

Pise ti tu 15 maksimala, znaci ovisno o tome imas li tv, 10mbita ili malo vise. Iako tebi kao i njemu povise, na tu atenuaciju je to mali maks, znaci instalacije su u banani. Dali kod tebe ili na putu do tebe, to ce samo tehnicar znat. Sanse da to ispravis na H1 su nikakve.

17 godina

Kada ti se prebaci na VDSL mogao bi oko 20mbps

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Muko moja pređi na drugoga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Stanje prije i poslje promjene kućnih instalacija. 16.1.2017. mi se uključuje Iskon, danas stigao router pa ćemo vidjeti stanje.

Parametri prije Parametri prije
SpeedTest prije SpeedTest prije
Parametri poslje Parametri poslje
SpeedTest poslje SpeedTest poslje
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 21:28 (ParaNO1d).
15 godina

Isto stanje koliko vidim, znači kućne instalacije su bile u redu. Mislim da bi na VDSLu trebao imati 30 ako bude sve kako treba.

17 godina
MacTheBig kaže...

Isto stanje koliko vidim, znači kućne instalacije su bile u redu. Mislim da bi na VDSLu trebao imati 30 ako bude sve kako treba.

Pa da... eto bitno da mi je VIP tupio i nakon izslaska tehničara koji je rakao da je stanje ok ali mogu promjeniti žice; da su problem moje kućne instalacije...

14 godina
neaktivan

Ja sam isto na VIP-u i po mojem stanju parice trebao bi imat bez problema 50 mbps ali kao max mi je 30, neznam dali oni sta muljaju ili je taj huawei banana od modema. Bas tu objavi speedtest i stanje parice kad budes ukljucio iskon.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 22:44 (Daka96).
17 godina
Daka96 kaže...

Ja sam isto na VIP-u i po mojem stanju parice trebao bi imat bez problema 50 mbps ali kao max mi je 30, neznam dali oni sta muljaju ili je taj huawei banana od modema. Bas tu objavi speedtest i stanje parice kad budes ukljucio iskon.

Svakako :) 16.1

15 godina
tony172 kaže...

Također udaljen preko 2km te sam na ADSL-u imao oko 12/0.5 Mbps na VDSL-u sad imam 14/2.5 Mbps.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 0:03 (evincar).
17 godina

Danas još malo testirao. I dalje mi se dogodi da izgubim 1 od recimo 30 pingova ka google.com. Sad koliko je to problem, ne znam...

16 godina
odjavljen
ParaNO1d kaže...

Danas još malo testirao. I dalje mi se dogodi da izgubim 1 od recimo 30 pingova ka google.com. Sad koliko je to problem, ne znam...

Nema savrsene veze.  Pogotovo, jer su sve i svasta nakeljili na linije....

8 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 829 / 7.246

Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 157,48 / 10,43

Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,5 / 18,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 26,0 / 39,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 14,0 / 9,0

Uskoro mi istice ugovor na tcomu pa me zanima kolku bi mogo imat realnu brzinu po ovim parametrima,oko 2,3 km sam od centrale. 

Sad imam oko 4 i maxtv,pa planiram maknut maxtv i otic na satelitsku i uzet brzinu do 10,naravno ako se po ovome moze :D

Unaprijed hvala na pomoci

0 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Kolko bi se maksimalno moglo izvuc sa ove parice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mogao bi bez problema izvuci 50 mbps, ako ne i više. Odlicna parica, tako je i meni slicna bila ali ovi iz vipa kazu da nemoze brze, max mi je 34mbps

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 15:56 (Daka96).
12 godina
Daka96 kaže...

Mogao bi bez problema izvuci 50 mbps, ako ne i više. Odlicna parica, tako je i meni slicna bila ali ovi iz vipa kazu da nemoze brze, max mi je 34mbps

ADSL Line Status:Cable connectedLine mode:ADSL2+Maximum line rate:17568 kbps (downstream) / 1259 kbps (upstream)Noise margin:6 dB (downstream) / 12.5 dB (upstream)Line attenuation:10 dB (downstream) / 9.3 dB (upstream)Output power:18.2 dBm (downstream) / 11.6 dBm (upstream)

Kolega a iz ove jel se da izvuc oko 50 na vdsl-u?

14 godina
neaktivan

A zavisi, možda kojih 35 40, a mozda i vise

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice