Ne znam da li je netko vec objavio, al' nasao sam lokacije centrala u Rijeci preko potpisa jednog forumasa na drugom forumu:
Lokacije T-com centrala u Rijeci
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.677.382
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Gdje u ADB-u nađem one podatke o vezi?
Ne znam da li je netko vec objavio, al' nasao sam lokacije centrala u Rijeci preko potpisa jednog forumasa na drugom forumu:
ja kamo god okrenem nevalja... :D
http://i.imgur.com/UG22O9t.jpg
spojen na ovu gornju 26db... :) na koju drugu stranu može samo još gore... :D
Moja malenkost je započela tu mapu a ostali su nadopunjavali.
Lokacije centrala su točne, neke imaju i fotografiju no trebate znate da vam kabeli ne idu zračnom linijom već ulicama i raznim čudnim putevima.
Još ako je na nekoj kutiji ili izvodu loš spoj atenuacija vam se samo povećava.
Tako ja na 900m od Kozale (GIS) imam atenuaciju 22db zbog starih kabela, kratkih spojeva i jednog oštećenja na kabelu. (izmjereno tdr-om)
Također, neka centrala vam je fizički bliže ali kabeli ne idu tim putem već ste spojeni na udaljeniju centralu. No evo, tko je iz Rijeke sada otprilike može izmjeriti udaljenost do centrala.
Ja mislim da ce na kraju samo 60% korisnika otprilike dobiti vdsl..
Nisu ubačene sve centrale za PG županiju a ni za Rijeku.
Gdje u ADB-u nađem one podatke o vezi?
Imamo isti ruter i ja sam isto tražio podatke ali nisam našao.
Zahvaljujem kolegi Unimatrix 007 koji mi je pomogao da nađem podatke.
Evo da pitam isto pitanje koliko je najviše što mogu dobiti ?
Što je sad ovo??
Počeo mi se pojavljivati lag u online igrama.
I isprobam ja Ping Tester program koji sam našao, a kad tamo, prema www.iskon.hr izgubljeno skoro 20% paketa!!
Wtf? Kak sad otkriti tko je kriv?
Pretpostavljam spojen kabelom... Probaj sa drugim. Nije nemoguće da on ne valja...
Pretpostavljam spojen kabelom... Probaj sa drugim. Nije nemoguće da on ne valja...
Imali smo goste, zena pospremila laptop, sad ju nagovaram da ga upogoni, pa da i s njim probam. Zicno i bezicno. Da mogu otpisati svoju "infrastrukturu" kao razlog za greske.
Vjerojatno je do tvog PCja ili kablova jer ti router ne pokazuje nikakve greške prema van.
Dok ne dobiješ lap, spoji svoj PC na drugi LAN port na zyxelu.
@Unimatrix 30mbit ide
@Puls3 50mbit bez beda
@Unimatrix 30mbit ide
@Puls3 50mbit bez beda
ma sto 30 meni u firmi na 12.5 db ide 58 mbita / 10 mbit
Vjerojatno je do tvog PCja ili kablova jer ti router ne pokazuje nikakve greške prema van.
Dok ne dobiješ lap, spoji svoj PC na drugi LAN port na zyxelu.
LOL, packet loss prema routeru (svi portovi, drugi kabel, pa čak i WiFi!)
Crko router?? Na pola? :)
(router je restartan, ista stvar)
Crko router?? Na pola? :)
(router je restartan, ista stvar)
Traži drugi. Krepalo nešto...
Maki, šuti. Ima packet loss prema routeru, ne prema van.... Kakve veze imaju errori pod dsl statistikom?
Aj se okanite prtljanja bezveze...
Hehe, dok ja to njima objasnim! :)
Čak se i čudim da sam dobio odgovor mailom nedjeljom! Svaka čast.
Jeste li restartali router? Jeste li vratili na tvorničke postavke?
Je li router spojen na net novim RJ45-RJ11 kabelom (pfff, LOL. Ako nije, zato Wifi prema routeru ima packet loss? :) )
I najbolja rečenica, poslije toga kako sam im poslao print screen pinga prema 192.168.5.1:
"navedene poteškoće uzrokovane su velikim brojem grešaka koje se u posljednje vrijeme javljaju na liniji."
Sad sam im na dvije stranice objasnio da sam radio reset, isprobao 4 uređaja, žica, bez žice, ištekan router iz utičnice... Ko malom djetetu. Valjda će sad biti OK, pa ću dobiti novi.
Hehe, dok ja to njima objasnim! :)
Čak se i čudim da sam dobio odgovor mailom nedjeljom! Svaka čast.
Jeste li restartali router? Jeste li vratili na tvorničke postavke?
Je li router spojen na net novim RJ45-RJ11 kabelom (pfff, LOL. Ako nije, zato Wifi prema routeru ima packet loss? :) )
I najbolja rečenica, poslije toga kako sam im poslao print screen pinga prema 192.168.5.1:
"navedene poteškoće uzrokovane su velikim brojem grešaka koje se u posljednje vrijeme javljaju na liniji."
Sad sam im na dvije stranice objasnio da sam radio reset, isprobao 4 uređaja, žica, bez žice, ištekan router iz utičnice... Ko malom djetetu. Valjda će sad biti OK, pa ću dobiti novi.
Po mom iskustvu imat ćeš još zahebancije s objašnjavanjem ;) ;)
Meni su 3 siemensa dali prije ZTE,i to sve siemensi koji su već bili korišteni i koji su imali isti problem kao moj,sve je to trajalo cca mj mj ipo dana tako da naoružaj se živcima.
EDIT
Evo odvrtih i ja ping testera,0 izgubljenih paketa.
32 0 izgubljenih 32k 4 izgubljena.

Gdje bih se to trebalo inaće mjenjati? Nije problem promjeniti pa istestirati ;)
EDIT
Računaj da od PC-a do routera imam cca 30m kabla ;)

Nešto mi ovih dana stalno puca veza, valjda je zato noise margin niski ili nešto, ali sam izmjenio dio žica i podignuo se attainable rate, pa da opet pitam kako bi VDSL išao ovdje?
30 i dalje sigurno, vjerojatno bi se i 50 dalo ugurati. Uzmi 30 paket pa vidi kolko ti attainable baci, pa digni paket na 50 ak ce ici bez beda preko 50. Jer max attainable rate ti je bolji od puls3, ali line attenuation imas iznad 10db.
Imao sam problema sa prekidanjem interneta (po 40 puta dnevno), i bio je tehnicar danas i nesto po paricama dirao. Da li su ove margine ok i stabilne, te da li bih mogao povecati brzinu s 4 na 10 megabita?
Max line rate ti je 18mbit, znaci 10 bi cak i s tvom stalo :)
Imao sam problema sa prekidanjem interneta (po 40 puta dnevno), i bio je tehnicar danas i nesto po paricama dirao. Da li su ove margine ok i stabilne, te da li bih mogao povecati brzinu s 4 na 10 megabita?
Max line rate ti je 18mbit, znaci 10 bi cak i s tvom stalo :)
Thx ali evo opet net puca, vec 3x u 2h... A nista, zvat cu ih opet i opet dok vise ne srede nesto (dosli su vec 2x)... Mozda u teoriji izgleda dobro, ali i dalje puca.