Postoji li neki rok za provođenje FTTC?
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.677.139
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Ima nade za mene, imam 7 Mbit.
Valjda će bit ove godine.
Preci cu ja na T-Com, tamo ce najbolje bit tima na FTTC.
Ti ormarići idu po cijelom gradu ili samo tamo gdje je bas velika dužina kablova, kao kod mene 2.5 km?

Molim savjete, jel ovo znak da je moja parica u jako lošem stanju, meni se čini da je a što vi kažete?
down 1.7 up 10.5db
Živi očaj. Za početak, prekontroliraj spojeve u kući (utičnice i to). Ako i dalje hebe, fino zovi svaki dan dok ti ne osiguraju stabilnih 4mbit sa normalnim marginama (barem 8/8 i uz taj isti attenuation rate koji imaš).
Danas došao tehničar, za svaku pohvalu, sredio je kutiju na tavanu, promijenio ruter, sad imam stabilnih 10 Mbita. U slučaju da bude bilo kakvih smetnji promijeniti ću linije i utičnice i to je to ;)
Imam problem,pa ako mi netko od vas koji radite u/za t-com može pomoći bio bih mu zahvalan. Imam 10 mbps vezu, novi ZTE router,i nakon natezanja sa ženskom u tcentru i nekoilko zvanja sluzbu za korisnike obaviješten sam da moja centrala nije prešla na VDSL
Ono što mene iritira je da svako zvanje sluzbe za korisnike je neka nova isprika,pa me zanima jel postoji mogučnost da se provjeri jeli centrala prešla na VDSL. Ovo su parametri moje veze:
Imam problem,pa ako mi netko od vas koji radite u/za t-com može pomoći bio bih mu zahvalan. Imam 10 mbps vezu, novi ZTE router,i nakon natezanja sa ženskom u tcentru i nekoilko zvanja sluzbu za korisnike obaviješten sam da moja centrala nije prešla na VDSL
Ono što mene iritira je da svako zvanje sluzbe za korisnike je neka nova isprika,pa me zanima jel postoji mogučnost da se provjeri jeli centrala prešla na VDSL. Ovo su parametri moje veze:
Nemozes iz tih podataka saznati ima li centrala VDSL DSLAM. Ako znas gdje je centrala podi do nje, sigurno ces naici na nekog tehnicara i onda ga pitaj.
Ovi u SZK su ne informirani i znaju samo prodavati nove usluge, te eventualno resetirati router.
Naravno da ne imas super liniju...ocito si naiso nesposobnog agenta...zatrazi da ti dodje tehnichar doma ili kod upita na szk zahtjevaj da te prebace na drugu razinu tehnicke podrske.
Kako na ZyXEL P-2601HN-F3 pogledati kvalitetu parice ?
Kako na ZyXEL P-2601HN-F3 pogledati kvalitetu parice ?
Maintance - Diagnostic - DSL Line - DSL Line status
Zasto mi je sad odjednom margina pala na 5.6 A prije je bila na 15 i atenuacija porasla na 27 a prije je bilo 24?

Zasto mi je sad odjednom margina pala na 5.6 A prije je bila na 15 i atenuacija porasla na 27 a prije je bilo 24?
Kolega ti je rekao :)
Al ipak postoji vjerojatnost da su spojevi. Sad je bilo dosta padalina i vlage u zraku...
Kod mog buraza su oksidirali spojevi i u stupicu kod ceste i u sanducicu na kuci!
(Nevjerojatno, ali dosli su tehnicari i promjenili kablove na dvoristu. Da, i toga ima. HT. :)
Na amisu sam i u najboljem slučaju imam oko 12 Mb/s down i oko 1.5 upload. Iz iskona mi nude vdsl paket sa 50(min 35) down i 10 up. Zanima me da li to uopće mogu dobiti.
Al ipak postoji vjerojatnost da su spojevi. Sad je bilo dosta padalina i vlage u zraku...
Kod mog buraza su oksidirali spojevi i u stupicu kod ceste i u sanducicu na kuci!
(Nevjerojatno, ali dosli su tehnicari i promjenili kablove na dvoristu. Da, i toga ima. HT. :)
a hvala, pregledat cu spojeve pa cu vidit rezultate, a za zamjenu tih kabela jel ti buraz slao pismeni zahtjev ili samo poziv SZK
a hvala, pregledat cu spojeve pa cu vidit rezultate, a za zamjenu tih kabela jel ti buraz slao pismeni zahtjev ili samo poziv SZK
Poziv. 2 ili 3 puta. Dosli provjerit router, pa malo prckali, pa opet spojeve na ulazu u kucu... i mislim da treci put dosli s kablovima...
Mislim da je tak bilo.
hvala vam na savjetima, pregledao kablove po kuci i sve spojeve i sad je sve kako je i bilo
hvala vam na savjetima, pregledao kablove po kuci i sve spojeve i sad je sve kako je i bilo
E, kak je lijepo kad je u pitanju najjednostavnije rjesenje :)
I odma savjet onima koji su ispitivali: DA, uvijek se isplati pregledati kucne instalacije!
e i da jos pitam zasto je SNR margina veca za upstream nego za downstream
Tko provodi mjerenja stabilnosti parice unutar zgrade/stana i okvirno po kojoj cijeni? Baš ne nalazim po net-u, a volio bih otkloniti ili potvrditi tu sumnju...
Hvala
Kupiš network tester i sam to odradiš. Imaš ih po 100tinjak kn...
Zadnja 2 tjedna pratim margine i bile su mi ok.
Margina šuma iznosila je oko 21dB a margina attenuacije linije isto oko 20-22dB. Tih dana bilo je i kiše i svega ali nema baš to veze pošto sam u zgradi i kablovi idu podzemno pa nije bilo impacta na kvalitetu parice.
U petak ja pošaljem Iskonu potpisan ugovor i rekoh da provjerim opet margine kad imam što vidjeti.
Margina šuma pala na 10dB a attenuacija linije porasla na 29dB. Danas očistio kontakte kojima imam pristup i margina šuma je porasla na 16-19dB dok je attenuacija linije ostala ista. Ocito je neki krelac kojem parica fura do moje uzeo net pa mene sad zaj. sa VDSL-om. Umjesto 20Mbits ću imati možda 10Mbits.
EDIT: nakon par minuta margina šuma iznenadno pala ispod 10dB i pucala mi veza pa sad imam vezu ali skaće između 9-24dB i ne radi mi telefon.
Pod line mode više ne piše ADSL2+ već G.DMT.BIS Divota izgleda da sam sad u tijeku oslobađanja broja i parice što znaći da je t-com prihvatio zahtjev ali gamad nitko ne javlja...
Evo da se i vama javim... Nakon 2 godine što sam imao 10/0,6 bez problema, smanjili su mi konekciju na ovo: http://www.speedtest.net/result/4217755360.png
Izlika je ta da nemam tehničke mogućnosti (a 2 godine sam imao mogućnosti...)
Bio je i tehničar, mrdo po onom stupu, po kutiji, zamijenio i ruter (sada imam ZTE a prije sam imao Siemens), promjenio paricu na centrali...
Evo, pa samo mi recite do čega može biti, retardirano mi je da nakon 2 godine što sam imao 10/0,6 bez ikakvog problema, sada mi spuste brzinu.
Zanemarite ono paničarenje gore. Nakon nekog vremena čuo se klik u ruteru i resetirao se a nakon toga margine su se vratile na stabilnih 21dB šuma i attenuacije linije što je super.
Jedino me čudi što opet kao i prije pokazuje Output power 6553dBm upstream. Nadam se da očitanja nisu pogrešna no veza da kucnem o drvo ne puca.
Vjerojatno su me u centrali na kratko prebacili na lošiji DSLAM dok su ovaj originalni popravljali.
Pozdrav!Imao sam 10mbits na ADSL2 i dans mi je dosao zte ruter i trebao sam prec na VDSL no rekli su mi da im se nije azuriralo da sam dobio novi ruter pa da pocekam,ok pocekat cu nego mi recite sta mogu ocekivat,koliko sam od centrale i dali trebam mjenjat zice u kuci(mislim da trebam).Hvala!
Ne trebaš ništa mjenjat. Imaš prilično dobru liniju. Bez problema ćeš imati 30/5, a moglo bi i nešto više ako ponude.
Ne trebaš ništa mjenjat. Imaš prilično dobru liniju. Bez problema ćeš imati 30/5, a moglo bi i nešto više ako ponude.
Oprosti to za mene kazes?hvala
EDIT-da vjerovatno je za mene,ma cisto zbog noise margin posto je 10db pa zato pitam
S obzirom da ti je pušteno čak 16 mbita (pretpostavljam da imaš maxtv), to je dobar noise margin.