Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.677.011
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?
Sada imam paket 20/2..Do koliko bi max mogao ici?
VDSL VDSL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Kvaliteta DSL parice?

H1? To što sad imaš ti je negdje max. Još ako imaš TV, super da ti i ovo radi.

My name is Legion... For we are many!
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Zasto imam sada drugacije rezultate nego prije?

Ova ispod slika je kada sam imao ADSL2

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 9:02 (SeriouSSs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Kakva bi bila kod mene situacija sta se tice vdsl-a? Koliko bi mogao dobiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Kod mene je nešto čudno... Iskon je u pitanju, i onaj neki Encom modem, koji ne postoji na netu...

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Father_Dougal kaže...

Kod mene je nešto čudno... Iskon je u pitanju, i onaj neki Encom modem, koji ne postoji na netu...

Super podaci :)

IZ toga neces nis saznati.

EDIT: Kolega Sum je rijesio misteriju :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 11:22 (CyberDemonVZ).
16 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...

Ma krivo piše, to nisu dB, to su dBm. Podijeli sve sa 10. Imaš slab spoj po jednoj grani (slaba margina u downu).

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?
Itko zna odgovor na moje pitanje?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
SeriouSSs kaže...

Imaš druge rezultate jer VDSL i ADSL ne rade po istom standardu. Osim toga, spojen si na drugi port na centrali (nije DSLAM nego miniDSLAM) i moguće čak i na drugoj parici. To što imaš je max. 35 nećeš dobiti bez promjene parice (da te vrate na staru).

10 godina
neaktivan
SeriouSSs kaže...
Sada imam paket 20/2..Do koliko bi max mogao ici?

Piše ti na slici, gledaš attainable data rate. Od koga uzimaš vdsl?

16 godina
odjavljen

To je H1 VDSL i Firtz 7360 modem.

Sumnjam da može dobiti 40mbit. Pušteno je 55 a dobiva 40, RADIUS mu pušta 20mbit. Vjerojatno ima TV koji vuče 8mbit + VOIP oko 1mbit. Linija je dosta slabašna - margine su nikakve.

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?
Hvala ti na brzome odgovoru...A jeli mozda znas sta znace ovih 45Mbits download i 15Mbits upload?
Pitao sam ih kada sam se prebacivao na VDSL dali bi mi oni mogli u buducnosti isporuciti veci paket pa su mi rekli da, tako da sada sam zbunjen..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Fritz i DSLAM su ostvarili DSL sync na toj brzini. Druga stvar što je tebi kao korisniku pušteno 20mbit.

Vidi, možeš probati zatražiti. Ako ti ne bude max brzina (ili par mbit dolje), vrati na staro ali po meni, to neće samo tako ići. TV (ako ga imaš) treba 8mbit. Iako je tebi pušten profil od 55mbit, do tebe ide samo 40. Oduzmi od toga 8 + 1 za TV i VOIP i dobiješ teoretskih 30ak mbit u downloadu. Ako upališ download i gledaš na TVu neki HD kanal (Nat. Geo.), mogao bi ti DSL pucati.

10 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
SeriouSSs kaže...

Imaš druge rezultate jer VDSL i ADSL ne rade po istom standardu. Osim toga, spojen si na drugi port na centrali (nije DSLAM nego miniDSLAM) i moguće čak i na drugoj parici. To što imaš je max. 35 nećeš dobiti bez promjene parice (da te vrate na staru).

Ne radi se sigurno o drugoj parici. Kada pitaš za drugačije rezultate, prepostavljam da misliš na atenuaciju. VDSL mjeri drugačije vrijednosti za atenuaciju od ADSLa (atenuacija je veća). Kod tebe je razlika u atenuaciji na VDSLu i ADSLu ipak prevelika. Moguće je da imaš lošu lokalnu instalaciju. Zaključujem iz toga što ti je upstream atenuacija veća od downstream atenuacije.

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jel netko moze za mene vidjeti...slika je malo gore

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Lukas_cro kaže...

Pozdrav svima, evo moje mjerenje. 

Zanima me ima li šanse za brzine iznad 20mb,

LP

Evo danas nako razgovora sa tehničkom službom czk-a kaže teta da mogu dobit VDSL 40mb po cijeni od 355kn s pdv-om Flat naravno.

E sad kaze ta ista teta da je to UltraMax 2 Biz paket. Pa recite vi meni dali su ultra max paketi samo optika ili kako ona kaze i VDSL.

Lp

Luka

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 16:46 (Lukas_cro).
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

teta se zabunila jer ultra max je samo optika , vdsl je za sada otkazan do daljnjega ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
4mal kaže...

teta se zabunila jer ultra max je samo optika , vdsl je za sada otkazan do daljnjega ....

Hmmm... Kad sam je pitao u početku dali me je moguče prebacit na VDSL jer znam da centrala ima novi Huawei dslam sa VDSL-om ona kaže nakon provjere da to nemože na zahtjev nego ide automatski. A kad sam je pitao može li po ovo broju nešto brže e onda ona opet nakon par minuta javlja da može ovaj Ultramax, e sad ko je  tu lud.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Jel vidi neko ovde neki problem, posto ja bas i ne razumem sve ove parametre :)

Imam net 10mbps i IPTV na 2 tv-a.. Net radi OK, a IPTV 7 ili 12 minuta, pa onda zamrzne sliku na sekundu-dve i posle pocne da trza slika ..

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kale_88 kaže...

Imam net 10mbps i IPTV na 2 tv-a.. Net radi OK, a IPTV 7 ili 12 minuta, pa onda zamrzne sliku na sekundu-dve i posle pocne da trza slika ..

hvala

Moze biti da zbog niskih s/n margina u downstream-u imas manji download...

Never let a computer know you are in a hurry.
10 godina
neaktivan
kale_88 kaže...

hvala

Uzroci trzanja slike su najčešće greške na dsl linku. Konkretno, ti imaš 207 CRC grešaka nakupljenih u intervalu otkad ti je router upaljen. Ako se dogodi greška, na slici će se to manifestirati kao trzaj ili pikselizacija. Ako se pojavi više grešaka odjednom, moguće da će se slika zamrznuti na sekundu. Problem ti može rješiti tvoj provider. Jesi prijavio problem?

Dodatno, kada ti rade oba iptv-a, sigurno nemaš 10Mbita net-a, vjerojatnije da ćeš na speedtestu izmjeriti 6.

10 godina
neaktivan

hvala na brzom odgovoru :)

MIslis na SNR marginu? 
Citao sam po netu da treba da bude 25 - 40, i sto je veca to je bolje..

Al kod mene je up 10 / down 6.9

10 godina
neaktivan
mija15 kaže...
kale_88 kaže...

hvala

Uzroci trzanja slike su najčešće greške na dsl linku. Konkretno, ti imaš 207 CRC grešaka nakupljenih u intervalu otkad ti je router upaljen. Ako se dogodi greška, na slici će se to manifestirati kao trzaj ili pikselizacija. Ako se pojavi više grešaka odjednom, moguće da će se slika zamrznuti na sekundu. Problem ti može rješiti tvoj provider. Jesi prijavio problem?

Dodatno, kada ti rade oba iptv-a, sigurno nemaš 10Mbita net-a, vjerojatnije da ćeš na speedtestu izmjeriti 6.

evo bas sam sad merio 

ping 14ms (nekad bude 70 - 80 )

down 7.65 Mbps

up 0.82 Mbps

nocu nekad dodje do 10Mbps .. zvao sam call centar 15 puta minimum za mesec dana, i uvek isti odgovor. Malo strpljenja, radimo na otklanjanju kvara, itd itd.. Poludeo sam. Dolazio je i neki covek 2 puta kod mene, menjao modem, smanjivao download a povecavao protok za iptv i nista .. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 18:41 (kale_88).
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pomagajte da ne izludim 

korisnik sam Amisa oko 4 godine, vrlo zadovoljan bio sve do 12 mjeseca kad su počeli ozbiljni problemi.

Oko 8 Mbps je bilo uobičajeno, sada je učestalo pucanje veze pa uspostavljanje na duplo manjoj brzini, ili teško uspostavljanje veze nakon nekoliko sati resetiranja, iskapčanja, ukapčanja...

Tehničari su bili, mjerili, pokušavali, poboljšanja nema.

Izvadio sam utičnicu i spojio žice direktno na kabel. Dobio sam nešto veću brzinu ali problemi sa pucanjem su ostali.

Primjer, spojim se na 11.755

11.755 11.755

stanje se održi nekoliko sati do prekida. Nakon toga se spoji na recimo 3.946

3.946 3.946

ili nešto između, na 5.573

5.573 5.573

Zanima me što o svemu govore ove brojke i da li su zabrinjavajući ovi errori?

S obzirom da stanari u ulazu imaju slične probleme neovisno o operateru, pretpostavljam da je uzrok u vodu do zgrade. 

Kako prisiliti HT da uđe u podzemlje i ispita vod od zdenca do zdenca?

Što može pojedini operater poduzeti u tom smislu?

Da li prijaviti HAKOM-u?

Kako se i po kojoj cijeni ispituju instalacije u stanu?

Hvala unaprijed na odgovorima i savjetima 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Stage kaže...

Pomagajte da ne izludim 

korisnik sam Amisa oko 4 godine, vrlo zadovoljan bio sve do 12 mjeseca kad su počeli ozbiljni problemi.

Oko 8 Mbps je bilo uobičajeno, sada je učestalo pucanje veze pa uspostavljanje na duplo manjoj brzini, ili teško uspostavljanje veze nakon nekoliko sati resetiranja, iskapčanja, ukapčanja...

Izvadio sam utičnicu i spojio žice direktno na kabel. Dobio sam nešto veću brzinu ali problemi sa pucanjem su ostali.

S obzirom da stanari u ulazu imaju slične probleme neovisno o operateru, pretpostavljam da je uzrok u vodu do zgrade. 

Da li prijaviti HAKOM-u?

Na ove donje dvije sličice, modem ti se spojio po adsl protokolu (inače, normalno je da radi po adsl2+ standardu). Zato ti je i manja brzina u tom slučaju. Zašto se spojio na adsl standardu, teško je reći. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi radilo s nekim drugim modemom (možda i sam možeš posuditi od nekog modem), i da li bi se modem uopće spojio kada bi operator forsirao adsl2+ standard.

10 godina
neaktivan
mija15 kaže...
Stage kaže...

Pomagajte da ne izludim 

Da li prijaviti HAKOM-u?

Na ove donje dvije sličice, modem ti se spojio po adsl protokolu (inače, normalno je da radi po adsl2+ standardu). Zato ti je i manja brzina u tom slučaju. Zašto se spojio na adsl standardu, teško je reći. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi radilo s nekim drugim modemom (možda i sam možeš posuditi od nekog modem), i da li bi se modem uopće spojio kada bi operator forsirao adsl2+ standard.

Fakat, sad vidim, što bi moglo biti uzrok tome?

Btw prilikom zadnjeg posjeta teh. zamijenjen je Thomson tg782 sa Technicolor tg788

Navodno ima svaki stan po jednu slobodnu paricu, tko to može prebaciti? 

13 godina
neaktivan
Ht prebacuje parice, no ako je u zgradi uzelo vise ljudi vece brzine, iptv i svasta nesta, eto vam svima problema, svima se rusi brzina svima sve u banani. Kedino ove iz amisa prislit da smetnju prijave htu, no vecinom nece jer ht ce rec da nije do njih i amisu za neosnovani kvar naplatit papreno i onda eto ti problema.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
neaktivan
Stage kaže...
mija15 kaže...
Stage kaže...

Pomagajte da ne izludim 

Da li prijaviti HAKOM-u?

Fakat, sad vidim, što bi moglo biti uzrok tome?

Btw prilikom zadnjeg posjeta teh. zamijenjen je Thomson tg782 sa Technicolor tg788

Navodno ima svaki stan po jednu slobodnu paricu, tko to može prebaciti? 

Thomson i Technicolor ti je jedno te isto. Jedne godine su, iz marketinških razloga, promjenili ime u Technicolor. Koliko sam vidio, ti nemaš nešto extra puno grešaka (100 crcova u 6h), i mislim da to nije dovoljan razlog za mjenjanje parice. Ključ svega je utvrditi zašto ti se neće spojit na adsl2+ protokolu.

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo molio bih savijete i mišljenje o mojoj parici. Prva slika je da se vidi operator i model routera, a na drugoj podaci. Imam O2TV paket sa 4Mbit/s i htio sam nadoplatit i uzeti paket na 10 Mbit/s, ali su mi rekli da je to nemoguće. Pa me zanima da li bi mi pomogao prelazak na T-Com i da li bi tamo mogao imati 10 Mbit/s i TV ili no chance.

Inače jedan mjesec sam aktivirao 10 Mbit/s, ali TV se je skomirao i bio je negledljiv, čak sam sa likom iz korisničke službe smanjivao na 9Mbit/s, pa na 8Mbit/s, i tak do 6Mbit/s ali TV je i dalje bio skomiran, a kažu da mi linija ima propusnost 17Mbit/s. Ništa ja to ne kužim. Lagano sam lud.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 20:04 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Evo molio bih savijete i mišljenje o mojoj parici. Prva slika je da se vidi operator i model routera, a na drugoj podaci. Imam O2TV paket sa 4Mbit/s i htio sam nadoplatit i uzeti paket na 10 Mbit/s, ali su mi rekli da je to nemoguće. Pa me zanima da li bi mi pomogao prelazak na T-Com i da li bi tamo mogao imati 10 Mbit/s i TV ili no chance.

Inače jedan mjesec sam aktivirao 10 Mbit/s, ali TV se je skomirao i bio je negledljiv, čak sam sa likom iz korisničke službe smanjivao na 9Mbit/s, pa na 8Mbit/s, i tak do 6Mbit/s ali TV je i dalje bio skomiran, a kažu da mi linija ima propusnost 17Mbit/s. Ništa ja to ne kužim. Lagano sam lud.

U potupnosti te razumijem, jer slična je priča i kod mene o čemu sam pisao u drugoj temi. U međuvremenu sam odlučio prijeći u T-com, prijenos broja je u tijeku. Molio sam kolegu, koji radi u T-com-u kao tehničar, da izmjeri brzinu. Ono što je on izmjerio drastično se ralikuje od Optiminih, ali čak i T-comovih podatka koje sam dobio u T-centru odnoso u službi za korisnike  (instalacije nisam mijenjao). Optima je imala podatak o propustnosti od 10 Mbps, T-com 11 Mbps, a kolega izmjerio oko 17 Mbps.

Drugi razlog prelaska i mogućnost vdsl koju ćemo, nadam se, naknadno realizirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 21:00 (verbatim_001).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice