Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.676.153
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
Dok si logiran kao obicni user ne. Moras bit kao administrator.
Username: administrator
Password: !tc0Mht[trenutna lozinka koja pise na modemu kad se logiras s user]
Naravno lazinka sve zajedno bez uglatih zagrada.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
Spacecraft kaže...

Optima kaze da mi nemogu povecati brzinu ,na osnovu ovih rezultata.

A nisi rekao na kojoj si brzini?

4Mbps?

Prilično si daleko od centrale.

Možda bi išlo 8, al tko zna kakva bi onda bila veza..

dasan kaže...

Gdje na optimnom ruteru vidite kvalitetu parice ?

Nasao,znam da stanje nije dobro ali koliko je lose ?

Blizu centrale si, manje od 1 km, prema tom podatku u savršenim uvjetima bi mogao imati preko 20Mbps na ADSL-u, a na VDSL-u i preko 40...

Ali.. imaš užasan šum. Provjeri kablove, instalacije, konektore.. i ako imaš pristup drugom modemru/routeri probaj s njim.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 21:52 (CyberDemonVZ).
10 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Spacecraft kaže...

Optima kaze da mi nemogu povecati brzinu ,na osnovu ovih rezultata.

A nisi rekao na kojoj si brzini?

4Mbps?

Prilično si daleko od centrale.

Možda bi išlo 8, al tko zna kakva bi onda bila veza..

dasan kaže...

Gdje na optimnom ruteru vidite kvalitetu parice ?

Nasao,znam da stanje nije dobro ali koliko je lose ?

Blizu centrale si, manje od 1 km, prema tom podatku u savršenim uvjetima bi mogao imati preko 20Mbps na ADSL-u, a na VDSL-u i preko 40...

Ali.. imaš užasan šum. Provjeri kablove, instalacije, konektore.. i ako imaš pristup drugom modemru/routeri probaj s njim.

Da telefon je sumio jos vise dok nismo nedavno zamjenili spliter.Ali problem je drugi telefon po mom, na katu na koji ide linija sa prizemlja (nije odvojena vec 1linija 2 telefona)a tu neznam sta bi. Dalje brzina na adslu mi je oko 4,2mbs a posto zivim u manjoj zabacenijoj sredini su mi rekli da mi je max propusnost 10mbs.Trenutno sam na optimi (vec 4god) ali mi je nedavno istekao ugovor tako da ni sam neznam sta bi?

17 godina
dasan kaže...

Da telefon je sumio jos vise dok nismo nedavno zamjenili spliter.Ali problem je drugi telefon po mom, na katu na koji ide linija sa prizemlja (nije odvojena vec 1linija 2 telefona)a tu neznam sta bi. Dalje brzina na adslu mi je oko 4,2mbs a posto zivim u manjoj zabacenijoj sredini su mi rekli da mi je max propusnost 10mbs.Trenutno sam na optimi (vec 4god) ali mi je nedavno istekao ugovor tako da ni sam neznam sta bi?

Na liniji koja vodi u spliter (ili na IMS-u kada se spaja bez splitera u router) ne smije biti nikakvih dodatnih otpora/smetnji u vidu priključaka za drugi telefon i slično. Taj "drugi telefon" koji imaš na katu pravi ti gadne probleme i treba ga izbaciti. Preporučena je zamjena linije, po mogućnosti UTP kabel CAT5 ili CAT6 tipa s direktnim spojem na priključnu točku na jednom kraju i konektorom za spajanje u spliter na drugom kraju. Pošto ne znaš šta bi, sprovedi drugi kabel i situacije će biti puno bolja.

Twitter: @191x7
13 godina
dasan kaže...

Probaj prije oba telefona staviti splitter (makar na jednom nema routera, uštekaj samo telefon u predviđen konektor, pomoglo je mnogima)

Ili za probu ištekaj sve telefone, ostavi routera, pa onda ponovo napravi screenshot.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

da cyberdeamon imam 4mbps ali sto je tu je.

moze savijet za uticnicu tel koju imam na katu,naime dobivam jedva 1.5 brzinu za razliku od one u prizemlju,jeli ima nacina to popraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Spacecraft kaže...

moze savijet za uticnicu tel koju imam na katu,naime dobivam jedva 1.5 brzinu za razliku od one u prizemlju,jeli ima nacina to popraviti?

Imaš kućnu mrežnu instalaciju? Jedan kraj kabla je uštekan u router, drugi je RJ45 utičnica? Ako ti tako izgleda, onda prekrimpati (ili zamjeniti) kabel, druge ideje nemam.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Hvala na savjetima,evo bas gledam kako ide znaci iz uticnice u prizemlju ide jedan kabel(telefonski) u spliter a iz splitera kabel u modem.(to je to sto se tice prvog kata,sad neznam pretpostavljam da taj kabel koji ide u spliter je telefon iz prizemlja)dalje,dirket iz uticnice u prizemlju ide kabel na kat dje je prikljucen drugi tel

p.s. ima i na uticnici rj utor za telefon koliko vidim al nije u njega ustekan vec u spliter (mislim sve je nekako cudno,da tel kabel direkt iz uticnice ide u spliter )

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spacecraft kaže...

Ček jel ti na oba telefonska "priključka" spajaš neke uređaje?!

13 godina
191x7 kaže...
Spacecraft kaže...

Ček jel ti na oba telefonska "priključka" spajaš neke uređaje?!

Je, i meni je zvučalo ko da ima dva routera na istoj liniji

Nadam se da nije to

11 godina
Kvaliteta DSL parice?

sorry nisam dobro objasnio, 1 telefon i 1 ruter sponeni spliterom u prizemlju i radi uredu, uzeo sam ruter i odnio ga gore na drugi kat malo testirat i tu je pad brzine,tocnije testirao sam ga na tri telefonske uticnice u kuci i nigdje neprelazi 1,3. dakle jedino dobro u prizemlju radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Spacecraft kaže...

sorry nisam dobro objasnio, 1 telefon i 1 ruter sponeni spliterom u prizemlju i radi uredu, uzeo sam ruter i odnio ga gore na drugi kat malo testirat i tu je pad brzine,tocnije testirao sam ga na tri telefonske uticnice u kuci i nigdje neprelazi 1,3. dakle jedino dobro u prizemlju radi.

I gore moraš koristiti splitter.

Ako si koristio, onda ti je problem u kućnim instalacijama.

17 godina
Spacecraft kaže...

Moraš se riješiti tih telefonskih utičnica. 1 žica na relaciji dolazni vod - ruter i ništa više. Imao sam i ja tako od tavana razvučenu liniju po kući i s 3 telefonske utičnice, stalno problemi, čim je proveden jedan kabel tavan-ruter problemi odmah nestali. Čudi me da ti to nije objasnio nijedan tehničar koji ti je bio.

10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav! Imao sam problema s telefonskom linijom, isla je preko susjedovog tavana gdje je razvodna kutija. Sad je to s tavana premjesteno na banderu, a meni je brzina pala sa 3.7 Mb/s na 0.86 Mb/s. Problem je u tome sto mi telefon nije radio mjesec dana, nitko nije dolazio to rjesavati, zvali smo ih, jednom kazu sve se zna, doci ce uskoro, drugi put kazu nisu dobili nikakav radni nalog, treci put vide da je problem prijavljen i salju pozurnicu, sve dok nismo nazvali poznanika koji je na visoj poziciji u T-Comu. Naravno odmah se sve zna, ima se nalog i rjesava se ekspresno, ljudi dolaze sljedeci dan, postavljaju banderu, te dan nakon toga spoje liniju preko te bandere.  Linija je proradila, no eto taj problem s brzinom. Imam Thomson TG782 i telefon je spojen preko razdjelnika. Nitko mi nije dolazio kuci, nego su tehnicari nakon sto su spojili samo nazvali da provjere je li telefon radi i otisli. Mislim da je prije u routeru pisalo da je DSL Type ADSL2+, a sad mi pise ITU-T G.992.3. Prijavio sam problem, no samo su rekli da pise da je otklanjanje problema u tijeku (sto pise vec mjesec dana). Ne zna se tko pije, a tko placa. Zna li tko u cemu je problem, jer ocito od njih nema nikakve koristi!? Treba li pricekati neko vrijeme, pa onda mozda pocne raditi normalno (nekako se tjesim da je to, ma da sam siguran da nije)? Parica je katastrofa sada. Hvala.

Parametri Parametri

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
dasan kaže...

Hvala na savjetima,evo bas gledam kako ide znaci iz uticnice u prizemlju ide jedan kabel(telefonski) u spliter a iz splitera kabel u modem.(to je to sto se tice prvog kata,sad neznam pretpostavljam da taj kabel koji ide u spliter je telefon iz prizemlja)dalje,dirket iz uticnice u prizemlju ide kabel na kat dje je prikljucen drugi tel

p.s. ima i na uticnici rj utor za telefon koliko vidim al nije u njega ustekan vec u spliter (mislim sve je nekako cudno,da tel kabel direkt iz uticnice ide u spliter )

Kako bi ovo bilo u buducnosti najbolje rijesti ?

15 godina
dasan kaže...
dasan kaže...

Kako bi ovo bilo u buducnosti najbolje rijesti ?

Provući novi Cat5 kabel od dolaza na kuću do utičnice s routerom, bez prespoja, štukanja, rezanja itd itd.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
13 godina
neaktivan
Nek provuce utp od uvoda direkt do modema, a onda moze telefon ili s splitera ili s modema vratit kroz utp i spojit uticnice po kuci di misli imat samo telefon.
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav

Sta mogu ocekivati od vdsla, koliko sam udaljen, kakve su prognoze? Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
cola777 kaže...
Amazon637 kaže...
cola777 kaže...

neznam da li je ovo ispravna tema za ovakav problem, ali mislim da se tiče parice, naime imam kod t coma internet + max tv i nama veza puca doslovno svakih 5 minuta, znači na laptopima i na telefonima, dok za to isto vrijeme max tv radi bez problema bez trzanja i bilo čega, da li je ovdje problem sa paricom il što bi mogao bit problem, pa samim time i neko rješenje za isti

Meni se znalo dogadati. Na tavanu je bio stari telefonski kabel. Promijenio kabel i sad je ok. Dolazili su valjda10 puta i nisu mogli naci problem

da neznaš možda koji kabel da kupim, jer kod su oni stari plavo bijeli puni profil 2 žice a neznam jel takvih ima uopće za kupit više

Ti nemaš problem s paricom, tvoj problem je problem uploada. Koliko vidim iz popisa spajanja, koristiš torrente i zakucavaš upload. Probaj ograničit upload na računalu na manje od 400 kbita/s i bit će sve u redu.

10 godina
neaktivan
rambox kaže...
anarky1988 kaže...
191x7 kaže...
anarky1988 kaže...

VDSL?

Kad sam pričao sa SZK rekli su da da ali ....

Prema tim parametrima ni ne možeš imati više od 10 Mbps bilo ono aDSL ili vDSL.

Kakva ti je kućna instalacija (telefonski kabel ili lan kabel; imaš li 1 utičnicu ili na vodu ima više priključaka)?

Došlo je do poboljšanja :) .. kućna instalacija ne bi zrebala biti problem, stari je bio monter i rekao je da je namjestio to ok...

Ako su podaci iz Ruthera točni, VDSL internet moš samo zaboravit jer si puno predaleko od centrale.

Ja bih ipak rekao da ti je kućna instalacija u pitanju. Imaš veću upstream atenuaciju od downstream atenuacije (koja ti je relativno dobra), što je tipično za probleme s kućnom instalacijom.

13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ujutro u 6 stigao Iskon

Rekli su da će vjerojatno do 18 sve biti sređeno, fakat su me iznenadili.

Brzine su preko deklariranih.

http://www.speedtest.net/my-result/4073823221

Attenuation je znanstvena fantastika!

Moguće da krivo pokazuje? Na Optimi je bilo oko 15.

noise margin upstream: 28 db
output power downstream: 16 db
attenuation upstream: 3 db

noise margin downstream: 14 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 4 db

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Siemens SX763 na Iskonu, trenutno 5Mbps down/ 512Kbps up.

Line mode:ADSL2+

Maximum line rate:18052 kbps (downstream) / 1231 kbps (upstream)

Noise margin:19 dB (downstream) / 31.4 dB (upstream)

Line attenuation:19.1 dB (downstream) / 11 dB (upstream)

Output power:16.5 dBm (downstream) / 12.4 dBm (upstream)

Razmišljam da probam sa VDSL2; agent Iskona se javio i nudi 30/5.

Čitajući barem 100-ak zadnjih postova, izgleda mi kao da je 20/1.5 maximum.

Realno ?

Thnx.

0 0 hvala 0
17 godina
Workbench kaže...

Pozdrav,

Siemens SX763 na Iskonu, trenutno 5Mbps down/ 512Kbps up.

Line mode:ADSL2+

Maximum line rate:18052 kbps (downstream) / 1231 kbps (upstream)

Noise margin:19 dB (downstream) / 31.4 dB (upstream)

Line attenuation:19.1 dB (downstream) / 11 dB (upstream)

Output power:16.5 dBm (downstream) / 12.4 dBm (upstream)

Razmišljam da probam sa VDSL2; agent Iskona se javio i nudi 30/5.

Čitajući barem 100-ak zadnjih postova, izgleda mi kao da je 20/1.5 maximum.

Realno ?

Thnx.

Prema parametrima imaš jako dobru liniju, mogao bi možda i 60 s 10.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo zanima me sta mislite....Net o tcoma...router thomson TG782.Svaki dan veza puca,brzina se smanjila...zvao ih oni kazu da je sve u redu.Nez vise sta da radim.

http://postimg.org/image/fcq3q97qr/

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 14:11 (Vedran28).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Vdsl nemos dobiti jer si koji2,5 km udaljen od centrale

ja iman bolje parametre od tebe pa mi je max propusnost 11 znaci dok mi je upaljen maxtv iman oko 7 mbps

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 14:28 (ppetesic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav svima, evo moje mjerenje. 

Zanima me ima li šanse za brzine iznad 20mb,

LP

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 16:06 (Lukas_cro).

1 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Imaš sigurno, ide to 23-24 mbit/s na adslu.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
16 godina
Lukas_cro kaže...

Pozdrav svima, evo moje mjerenje. 

Zanima me ima li šanse za brzine iznad 20mb,

LP

Sto ti sidis na centrali

12 godina
neaktivan

Ma ne sidim ali je odma izad zgrade. Možda nekih 100 metara. Glavna i i jedina za općinu.

Nego, zanima me dali je moguće dobit VDSL2, ima li to smisla traži u tcom-a. Treba li centrala imat stagod posebne opreme.

Lp

Luka

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 17:06 (Lukas_cro).
13 godina
neaktivan
Centrala mora imat nove vdsl deslame, ovi sadasnji ericssoni i siemensi ne podrzavaju vdsl.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice