Ja sam uzeo preko HT infrastrukture taj paket i isto je na konfiguratoru pisalo da je 15kn
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.677.946
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam uzeo preko HT infrastrukture taj paket i isto je na konfiguratoru pisalo da je 15kn
sto ne uzmes onda H1 kad ionako imas preko t-scum parice? 250 kn mjesecno a isto 10 mbit
Narucio prije tjedan dana, tv+telefon+net 10 mbit 249 kn
a prikaz pozivatelja broja je trenutno gratis za nove pretplatnike+ 2 god sportski paket za 1 kn i hbo 3mj.
u iskonu ta 250kn dobijes duplu brzinu :D (govorim za trio paket..)
ali moras bit u narancastoj zoni i imat dobru vezu da ti uopce mogu omogucit vdsl...trio paket u iskonu u bijeloj zoni znaci preko HT parice sa 4 mbit brzinom je 290 kn a sa 10 mbit je 320 kn...kod H1 preko njihove infrastrukture za 200 kn dobis trio paket 20 mbit

Meni su rekli da sam u narančastoj zoni i da mogu uzet 30mbps, evo baš danas zvao tehničku službu da mi provjere propusnost (jer su rekli da je max kao 17mbps...
Pa kak onda mogu uzet 30mbps a primat samo 17mbps..
Vidjet ću kad me nazovu šta će reći..
max na adsl-u ti je 17 mbit bas kao i meni a ja na svoju paricu mogu vuci oko 40 mbit downloada na vdsl-u...samo jbg svi ti provideri slabo sire svoju infrastrukturu u manje gradove kao sto je moj pa smo osudeni na bitstream preko ht parice, tako da i kad sam blizu centrali nis mi to ne znaci jer niko ne nudi vdsl preko ht parice

Meni su rekli da sam u narančastoj zoni i da mogu uzet 30mbps, evo baš danas zvao tehničku službu da mi provjere propusnost (jer su rekli da je max kao 17mbps...
Pa kak onda mogu uzet 30mbps a primat samo 17mbps..
Vidjet ću kad me nazovu šta će reći..
Kod mene je trenutna propusnost 14/1.1 mbps na parici, zvao sam službu i isto su rekli da je dostupna brzina od 30/5 odnosno 20/5 koju sam uzeo.
Rekli su da će zamijeniti paricu i poslati novi router. Tehničara očekujem do utorka jer su poslali sms prekjučer da u roku 5 dana dolazi na moju adresu.
Predao sam zahtjev kod HT za povećanjem brzine, međutim zahtjev je odbačen, jer nemam tehničke mogućnosti za veću brzinu. Kako da saznam prave mogućnosti parice. Te da li je moguće izvršiti kako pritisak, da poboljšaju tehničke mogućnosti moje linije. Hvala.
Predao sam zahtjev kod HT za povećanjem brzine, međutim zahtjev je odbačen, jer nemam tehničke mogućnosti za veću brzinu. Kako da saznam prave mogućnosti parice. Te da li je moguće izvršiti kako pritisak, da poboljšaju tehničke mogućnosti moje linije. Hvala.
Mislim da ništa nemožeš napraviti u vezi toga...
Pričekaj još malo, možda ubace i oni VDSL u ponudu.
Prijatelj mi je u sličnoj situaciji, trenutna parica mu ima propusnost oko 24 mbps ali mu nude samo onaj paket sa 20/0.7 mbps... Zvali smo skupa Iskon korisničku službu i oni bez problema na toj liniji nude 20/5 VDSL.
Jedno pitanje trebao bi uzeti 20 metara lan kabela (od rutera do kompa) posto na netu nude stotine razlicitih vrsta moze neki savjet koji je pouzdan.Trebao bi ga i krimpovati(bar jedan kraj) posto mora proci kroz zid. Da stvar bude gore sve sam vec napravio ali sam krivo izmjerio za metar i sad mi je prekratko....

[IMG]http://i57.tinypic.com/r0vzw6.jpg[/IMG] Ovo je moje stanje. Kako izvršiti pritisak da mi to poboljšaju, jer želim veću brzinu.

Znači kod mene već par godina brzina se ne miče s 3-4mbita.
Kako sam stavio maxtv doma, kad je upaljen tv, brzina je oko 3-3.2mbita.
Jutros mi počne pucati veza, onako naglo, jedno 4-5 puta zaredom, svako 10ak minuta.
Nakon što sam je napkon stavio da radi, reko idem pogledati brzinu na speedtest, kad ono 5mbita.
Trčim u dnevni, vidim tv radi, ja opet na speedtest opet 5mbita.
Otvorim router, i od one mizerije od prije par dana, dana ova propusnost linije:
Dali to znači da su me prebacili automatski na novu paricu, i dali to znači da ću napkon moći imati vdsl i neku pristojnu brzinu?
Znači kod mene već par godina brzina se ne miče s 3-4mbita.
Kako sam stavio maxtv doma, kad je upaljen tv, brzina je oko 3-3.2mbita.
Jutros mi počne pucati veza, onako naglo, jedno 4-5 puta zaredom, svako 10ak minuta.
Nakon što sam je napkon stavio da radi, reko idem pogledati brzinu na speedtest, kad ono 5mbita.
Trčim u dnevni, vidim tv radi, ja opet na speedtest opet 5mbita.
Otvorim router, i od one mizerije od prije par dana, dana ova propusnost linije:
Dali to znači da su me prebacili automatski na novu paricu, i dali to znači da ću napkon moći imati vdsl i neku pristojnu brzinu?
Od VDSL na to gusenju odnosno udaljenosti od centrale nikakve koristi, bit če ti maksimalna tu negdje.
Pa imaš dosta dobre parametre, gušenje ne veliko, to bi tebalo sve radit bez problema, osima ako taj modem nije neispravan.
VIdim da se netko ne slaže s tobom, može onda drugo objašnjenje.
Ja sad imam 5 mbita, znači to je maksimum?
Možeš već na ADSL2+ imati 10Mbps net + MaxTV.
Možeš već na ADSL2+ imati 10Mbps net + MaxTV.
A vdsl?

Do punih 20 ne možeš.
Tražio sam od tcom-a da mi puste maksimum, ali dobio sam objašnjenje da mi ne mogu isporučiti niti 14Mbit/s (točnije 12,8 Mbit/s).
25 dana sam ih molio (zvao svaki dan) da mi puste maksimalno koliko mogu, a da ću im plaćati kao da mi puštaju paket od 20Mbit/s. Bezuspješno.
Raskinuo sam kod njih, i otišao u VIP, ali kako je njihova infrastruktura, sad oni ne popuštaju ni kod VIP-a, i VIP mi kaže da mogu maksimalno ići do 10Mbit/s.
Da li po ovim parametrima imam argumente po kojima bi mogao izvršiti pritisak da mi isporuče veću brzinu od 10Mbit/s (odnosno da imam uvjete za 14Mbit/s)?
Tako da to treba stisnit vip da posalju na ht, jer s tim malim profilom na tom gusenju je SN margina ocajna. A radi se o ERICSSON DSLAM-u koji je takoder kod mene. Ako ko nevjeruhe da sam na 25 dB naguro skoro 20 Mbita posljepodne stavljam screanshot.

Zahvaljujem na odgovoru.
Ne mogu se pomiriti sa činjenicom da sam svaki put od tcom szk dobio različite odgovore o mogućoj isporučenoj brzini i propusnosti parice (oni do centrale isporučuju pakete od cca 18,8Mbit/s, a propusnost parice je bila 14Mbit/s, pa sljedeći dan 13,8Mbit/s, pa 13,4Mbit/s, pa 12,8Mbit/s, da bi na kraju bila 12,4Mbit/s).
Možda je ovdje problem što nisam bio pod ugovornom obvezom, i nikad nisam koristio maxTV, pa toliki problemi i ping ponganje koje je trajalo svaki dan, skoro mjesec dana.
Istina je da živim u kući koja je stara nekih 20-ak godina, pa bi trebao provjeriti spojeve na potkrovlju, i u utičnicama (koje imam i na gonjem katu).
Pogledat ću ponovno ove parametre na routeru kad to sve sredim pa pošaljem sliku.
Da li je dovoljno da ove parametre proslijedim na VIP szk, i da li je to dovoljno da oni izvrše pritisak na tcom?