Zna li netko "vide" li u tehničkoj podršci HT stanje u ruteru korisnika( aktualnu te moguću propusnost)?
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.677.810
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne mozes vidjeti konfigurator korisnika, ali imas jednu aplikaciju koja se zove "Upravljanje uslugom" gdje zapravo vidis kako je modem spojen, mozes mijenjati profil na DSLAM-u, zapravo sve stvari ako znas.
Ne mozes vidjeti konfigurator korisnika, ali imas jednu aplikaciju koja se zove "Upravljanje uslugom" gdje zapravo vidis kako je modem spojen, mozes mijenjati profil na DSLAM-u, zapravo sve stvari ako znas.
Muku mučim s HD paketom za koji imam uvjete ali se sve otegnulo puno previše...pričao sam s hrpom operatera i onda kada me prebace na tehničku ovi shvate da sam u pravu no nakon nekog vremena ništa se ne promijeni. .. hd nema i nema a zatražio ugovor na 24 mjeseca.
Ovo moje smo zakljucili da ne moze VDSL jel nije njihova infrastruktura,nadam se da ce IPTV i 10mbit raditi uredno.
Iako bi ja volio i vise od 10 mbit
to je iskon?
Optima preko T-scuma
Ovo moje smo zakljucili da ne moze VDSL jel nije njihova infrastruktura,nadam se da ce IPTV i 10mbit raditi uredno.
Iako bi ja volio i vise od 10 mbit
to je iskon?
Optima preko T-scuma
kolko placas za 10 mbit? pretpostavljam da je flat
+30 kn
sto ne uzmes onda H1 kad ionako imas preko t-scum parice? 250 kn mjesecno a isto 10 mbit

Pozdrav!
Ovo su moji podaci:
Optima.
Ima jedno pitanje.
Prije nekog vremena sam (prema savjetu nekih ljudi s foruma) posalo Optimi zahtjev za smanjenje pinga prema vanjskim serverima. I stvarno, ping je manji za 5-10ms nego prije! I u igrama je manji od svih koji koriste Optimu.
ALI, čini mi se da sam prije imao puno veći Max rate!
E sad, dal je ova promjena koju su napravili utjecala na to, ili to prikazuju i ostali podaci, tj. dal mi se možda drastično povečao šum u zadnje dvije godine?
Aha, i kako to da je Line attenuation u Uploadu tako nizak? Vidim da je ostalima oko 10...
Pa ako ti je atenuacija manja, to je onda bolja stvar. Pretpostavljam da su ti smanjili ping tako sto su ti iskljucili interleaving, ali to je opet samo pretpostavka.
Sto se tice Max ratea, ne vjerujem da ti to predstavlja nesto kada si sada spojen na 9 Mbps, tj. ne iskoristavas punu brzinu. Ta vrijednosti ionako nije tocna nego je priblizno izracunata pomocu atenuacije. Ako zelis, mozes probat napraviti replug DSL kabela na obe strane pa vidjeti hoce li ti se stanje ista promijeniti.
Pozdrav ljudi, ovo je moje stanje veze
Linija mi nije stabilna nikako, zna mi veza pucat i do 15 puta na dan, pogotovu subotom.
Dali je do mene ili do njih, neznam da ih zovem ili da prvo kablove promjenim po kući?
Linija ti je sasvim ok, parametri odlični. Zovi ih nek ti zamjene modem, pucanja nebi smjelo biti na tako dobroj liniji
Pozdrav ljudi, ovo je moje stanje veze
Linija mi nije stabilna nikako, zna mi veza pucat i do 15 puta na dan, pogotovu subotom.
Dali je do mene ili do njih, neznam da ih zovem ili da prvo kablove promjenim po kući?
Jesi li ti siguran da tebi puca DSL signal? Jer prema ovome, ja bih rekao da je tebi linija odlicna.
Kako se spajas, jel bezicno mozda? Na wifi signal utjece dosta stvari poput udaljenosti od routera, fizickih prepreka pa i ostalih bezicnih mreza u susjedstvu kao i drugih uredaja koji koriste 2.4 GHz vezu.
Moguce da ti i puca PPPoE konekcija, trebalo bi i to provjeriti.
Pa ako ti je atenuacija manja, to je onda bolja stvar. Pretpostavljam da su ti smanjili ping tako sto su ti iskljucili interleaving, ali to je opet samo pretpostavka.
Sto se tice Max ratea, ne vjerujem da ti to predstavlja nesto kada si sada spojen na 9 Mbps, tj. ne iskoristavas punu brzinu. Ta vrijednosti ionako nije tocna nego je priblizno izracunata pomocu atenuacije. Ako zelis, mozes probat napraviti replug DSL kabela na obe strane pa vidjeti hoce li ti se stanje ista promijeniti.
Hvala!
Aha da, kad sam glup pa ne objasnim :)
Ako pređem na Iskon (što mi je u planu), onda mi je naravno i VDSL zanimljiv, pa zato pitam i ove stvari.
Naravno da je bolje kad je atenuacija manja, zato mi je i čudno kak je ova tako mala, a download nije :(
I jedan SNR visok, a drugi nizak.. na istoj parici...
I kako bi se VDLS ponašao na ovome?
Ja bih rekao da bi VDSL bio dobar na toj parici, ali to se ne moze nikad sa sigurnoscu reci. Radio sam u Amisu, tamo je VDSL testna usluga. Ljudi koji su imali jako slicne parice su uzimali VDSL, kod nekih je stanje bilo odlicno, kod nekih puno losije.
U svakom slucaju, bit ce puno bolje od ADSL-a, u to sam uvjeren. Inace, granicna vrijednost do kojima se korisnicima davao VDSL je 24 dB u atenuaciji u downstream smjeru. Za Iskon nazalost ne znam, to bi se njima morao obratiti.
Što mi možete reći o ovoj vezi. Kupio sam novi kabel CAT6 da li bih ga trebao mijenjati jer kad pustim puni upload onda linija puca svako nekoliko minuta (upload ograničen na 100 kB/s)
Noise Margin (SN Margina) ti je jako loša to jest na granici skorog pucanja veza pa bih rekao da zbog toga imaš navedene probleme. CAT6 kabel ti uopce nije potreban.
Jesi li ti siguran da tebi puca DSL signal? Jer prema ovome, ja bih rekao da je tebi linija odlicna.
Kako se spajas, jel bezicno mozda? Na wifi signal utjece dosta stvari poput udaljenosti od routera, fizickih prepreka pa i ostalih bezicnih mreza u susjedstvu kao i drugih uredaja koji koriste 2.4 GHz vezu.
Moguce da ti i puca PPPoE konekcija, trebalo bi i to provjeriti.
Kad pukne veza u opisu piše DSL desynchronize, tako skoro uvjek. Jednom mi se nakon pucanja u jutarnjim satima nije htjelo spojit i pisalo je to PPPoE error time out.
Sad sam baš spojen s posla na računalo u kući (TeamViewer) pa gledam hoće li veza puknut, do sad sve ured.
E da žičano sam spojen, a i kad isključim WLAN skroz isto nema nikakva učinka.
Vjerojatno port na centrali ne valja... Imaš dobre parametre a gubiš DSL sync. Ja bi rekao 90% port...

Kakve su prognoze za mene?
Ja sam u Vrapču - ulicu i pol preko puta naselja Ris.
Kada sam slao upite koliko je centrala udaljena od mene dobio sam 4 različita odgovora:
1. 700m
2. 1100m
3. 1400m
4. 1600m
Ne znam na kakvim su oni drogama, ali nisam baš zadovoljan.
Imam Iskon Trio Carnet (8Mbps download/64Kbps upload)
Isto tako tražio sam zamjenu parica, nitko ništa ne želi poduzeti..
Glavno da su mi nudili 30Mbps(a ne znaju da li mogu toliko podržati..)
Hvala na odgovorima.

Kako se to vidi? Mislim, da i ja znam za slijedeći puta Što se gleda...
Tenks

Jutros me zvao T-Com tehničar kako bi mi rekao da će omogućiti HD paket. Sve bilo OK do večeras kada sam ostao samo na dsl-u. Ni telefon ni max TV ne rade. Zvao sam čovjeka koji je odradio u centrali, kaže da su ovi iz Zagreba vjerojatno krivi profil pustili i stvarno u odnosu na ranije vrijednosti vidim da mi je actual rate (up/down) manji za 300kbps. U tehničkoj službi naravno nisu mogli ništa riješiti i sad je prijavljen kvar.
Misliš na stup koji je blizu moje kuće, u centrali ili na kućnu instalaciju?
Ako misliš na moj post, modem je promjenut...jedino da sam toliki baksuz pa ovi novi isto u k....
sto ne uzmes onda H1 kad ionako imas preko t-scum parice? 250 kn mjesecno a isto 10 mbit
Narucio prije tjedan dana, tv+telefon+net 10 mbit 249 kn
a prikaz pozivatelja broja je trenutno gratis za nove pretplatnike+ 2 god sportski paket za 1 kn i hbo 3mj.