Eto,naziv teme sve govori...pokušavam ubrzati svoj utorrent i trebam portforwardat router, a nemam pojma kako:))?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Eto,naziv teme sve govori...pokušavam ubrzati svoj utorrent i trebam portforwardat router, a nemam pojma kako:))?
Uz to što ćeš namjestiti port forward za na to predviđenom mjestu, moraš kreirati i inbound pravila za forwardirani port na zyxelovom firewallu...
(vidi primjere na slikicama)
Uz to što ćeš namjestiti port forward za na to predviđenom mjestu, moraš kreirati i inbound pravila za forwardirani port na zyxelovom firewallu...
Aha,a bili mogao mi malo to laičkije objasniti pošto opet ne razumin:)))))?
Imaš na netu stranicu port forwarding i tamo nađi svoj router i program za koji trebaš otvorit port( u ovom slučaju utorrent). Imaš detaljne i temeljite opise kako i što. Tamo te upućuju kako i napraviti statičku ip-adresu koja ti je također potrebna. Trebat ćeš nazvat i t-com ili ovisno tko ti je internet provider i zamolit ih da ti treba njihova dns adresa i trebali bi ti je dati bez problema jer ti je i ona potrebna za statičku ip adresu. Nakon toga ideš u local area network u control panelu i na properties i nađeš internet protocol i klikneš na njega i otvorit će ti se prozor gdje odabereš da ćeš napravit statičku ip adresu te popunjavaš prozorćiće. A kako to ti piše na port forwarding.
E, malo mi je jasnije,hvala ti, ali su me u t-com otpilili da mi ne daju njihove dns adrese...jeli smiju to oni?
E, malo mi je jasnije,hvala ti, ali su me u t-com otpilili da mi ne daju njihove dns adrese...jeli smiju to oni?
Start - Run... - nslookup - name: t-com.hr
Evo ja isto imam taj modem i mučim se da otvorim portove snjim. Napravio sam static ip i port forward i ne radi, sada sam probao i da stavim taj rule u firewallu međutim ni to ne radi... ili možda nisam dobro napravio rule?