Kako napraviti sigurni raskid ugovora (ADSL)?

poruka: 4
|
čitano: 9.354
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kako napraviti sigurni raskid ugovora za ADSL?

Dakle, današnjim dolakom računa za 6.mj, povećanog za 20kn (prije je bila 1-2kn, pa 10kn, odjednom 20kn!!) zbog opomene koja je bez razloga došla još 31.5. (a jedini/aktualni račun plaćen 4 dana prije), da bi mi račun za 5. mjesec došel normalno (bez uračunatih 20kn i odma je plaćen), gotovo je, neći više imati posla s tom bandom!

Također na prevaru, u 11. mjesecu prošle godine zvala me službenica t-coma i "kao starom korisniku" obznanila mi "povlasticu" da više ne moram plaćati 99kn, već 79kn - bez ikakvih potpisa i ugovorne obaveze (koju tad nisam imal)!

Naravno, pristal sam na to (radilo se o telefonskom pozivu, nema potpisa, zahtjeva, ugovora ni ničeg) da bi mi za nekoliko dana došlo lijepo iznenađenje - ugovor na 12 mjeseci!

Prek toga sam još nekak prošel, iako sam ih kontaktiral i naravno, odglumili su da je to posve legalno (wtf!).

Sad sam dakle ugovorm vezan do studenog, tj. 11. mjeseca ove godine.

Pročital sam negde da provideri više nemaju ovlasti držati nekog pod ugovorom te da se isti može bilo kad prekinuti...

Najvažnija pitanja i razlog otvaranja teme:

- na koji način i kad (da me slučajno ne prevare/naplate za još koji mjesec) raskinuti ugovor za interent - radi se o t-comu?

- cilj je s krajem ovog mjeseca prekinuti s njima; platim ovaj račun od 100,29kn, dobim još samo onaj za ovaj mjesec - dali je to točno?

- na moje ime dolazi isključivo račun za ADSL, ne i za ostalo s telefonskog priključka (broja jel), koji ne glasi na mene

Molim znalce da pomognu, stvar je ozbiljna i trebaju mi činjenice.

Također, razmišljam čak i o službi za zaštitu korisnika, jer smatram se prevarenim, no od toga vjerojatno nikaj zasad.

Nadam se što preciznijim odgovorima,

Hvala

Sto mi Darkwoodskih bubnjeva! |CroSimRacing|
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kako napraviti sigurni raskid ugovora za ADSL?
Armor kaže...

Dakle, današnjim dolakom računa za 6.mj, povećanog za 20kn (prije je bila 1-2kn, pa 10kn, odjednom 20kn!!) zbog opomene koja je bez razloga došla još 31.5. (a jedini/aktualni račun plaćen 4 dana prije), da bi mi račun za 5. mjesec došel normalno (bez uračunatih 20kn i odma je plaćen), gotovo je, neći više imati posla s tom bandom!

Također na prevaru, u 11. mjesecu prošle godine zvala me službenica t-coma i "kao starom korisniku" obznanila mi "povlasticu" da više ne moram plaćati 99kn, već 79kn - bez ikakvih potpisa i ugovorne obaveze (koju tad nisam imal)!

Naravno, pristal sam na to (radilo se o telefonskom pozivu, nema potpisa, zahtjeva, ugovora ni ničeg) da bi mi za nekoliko dana došlo lijepo iznenađenje - ugovor na 12 mjeseci!

Prek toga sam još nekak prošel, iako sam ih kontaktiral i naravno, odglumili su da je to posve legalno (wtf!).

Sad sam dakle ugovorm vezan do studenog, tj. 11. mjeseca ove godine.

Pročital sam negde da provideri više nemaju ovlasti držati nekog pod ugovorom te da se isti može bilo kad prekinuti...

Najvažnija pitanja i razlog otvaranja teme:

- na koji način i kad (da me slučajno ne prevare/naplate za još koji mjesec) raskinuti ugovor za interent - radi se o t-comu?

- cilj je s krajem ovog mjeseca prekinuti s njima; platim ovaj račun od 100,29kn, dobim još samo onaj za ovaj mjesec - dali je to točno?

- na moje ime dolazi isključivo račun za ADSL, ne i za ostalo s telefonskog priključka (broja jel), koji ne glasi na mene

Molim znalce da pomognu, stvar je ozbiljna i trebaju mi činjenice.

Također, razmišljam čak i o službi za zaštitu korisnika, jer smatram se prevarenim, no od toga vjerojatno nikaj zasad.

Nadam se što preciznijim odgovorima,

Hvala

Tvoji argumenti su jaki kao i njihovi. Zvali te, ponudili i podlo podvale ugovor

Ako nemas potpis onda fino lepo kzes da nisi trazio tu uslugu uz "objasnenje" da si doveden u zabludu (preko telefona)

Zatim zovni udrugu za potrosace i objasni isto.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina
Re: Kako napraviti sigurni raskid ugovora za ADSL?

to je ugovor na daljinu i isto vrijedi kao da si ga potpisao,vrlo teško ga možeš raskinuti sad a da neplaćaš penalne za raskid ugovora

probaj se žaliti hakom, iskreno mislim da ti niko sad ne može pomoći nego izdržati do 11 mj

BF3:crna_bandera
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 15:50 (Wolf88).
17 godina
Kako napraviti sigurni raskid ugovora (ADSL)?

A nikaj, moram onda čekati...i nadati se konkurenciji u mom kraju.

BTW, oni sami postavili su kod mene optičke kablove još u jesen '07 ili '08 i od onda nikad o tome...

Sto mi Darkwoodskih bubnjeva! |CroSimRacing|
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice