Kako do bežičnog interneta?

poruka: 11
|
čitano: 4.032
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako, pošto sam u "/mrežne teme" potpuni (ali baš potpuni) njub, imam nekoliko pitanja.

Trenutno sam ostao bez pristupa internetu pa tu i tamo svratim do prijatelja A. Taj vam prijatelj za spajanje na internet (kao i 90% stanovništva, kako sam shvatio) koristi ovo (Siemens Gigaset SE555 WLAN dsl). Pretpostavljam da je to router {#}.

Kada bih od njega posudio taj isti SE555, da li bi s njim preko normalnog PC-a mogao hvatati signal prijatelja B (koji se, usput budi rečeno potpuno slaže sa tim, reče mi i password čak) udaljenog nekih 50 metara?

Ako ne, što trebam kupiti da bih hvatao signal prijatelja B?

Svima hvala.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Kako do bežičnog interneta?

ako mu uzmeš taj ruter onda on nebu imal s čim ić na net ... ti si trebaš kupit wireless karticu ili AP ovisi koliko ste udaljeni!

17 godina

adapter  + pass od frenda

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Memphis kaže...

ako mu uzmeš taj ruter onda on nebu imal s čim ić na net ... ti si trebaš kupit wireless karticu ili AP ovisi koliko ste udaljeni!

Znači moguće je preko routera? A Wireless kartica + AP bi bila alternativa?

Zar mi nije onda isplatljivije kupiti router u startu? Oprosti ako pitanja zvuče glupo - stvarno su mi mrežne komponente nepoznanica.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
15 godina
Random. kaže...
Memphis kaže...

Znači moguće je preko routera? A Wireless kartica + AP bi bila alternativa?

Zar mi nije onda isplatljivije kupiti router u startu? Oprosti ako pitanja zvuče glupo - stvarno su mi mrežne komponente nepoznanica.

ne jedno od tog svoje znači wireless kartica ... košta cca 120 kn

16 godina
neaktivan
Memphis kaže...

A wireless kartica = mrežni adapter kojeg linka torrente?

17 godina
Random. kaže...

ovo je stick vanjski, mozes ti kupiti i unutarnju karticu.

nebi trebao imati problema sa dometom 50m,cak sa zidnim preprekama.

izlistat ce ti sve mreze u dometu, nadjes frenda i ukucas njegov pass.

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
15 godina
Random. kaže...
Memphis kaže...

ne razmem pitanje ... ti kupiš wireless karticu koju uštekaš u komp i spojiš see na susjedov ruter ukucaš pass i imaš net i radiš kaj oćeš i skidaš kaj oćeš!

17 godina

slobodno kupi adapter,a sutra zovni bilo kojeg poznanika da dodje kod tebe na kavu sa laptopom.

laptop ce pronaci mreze i spojite se na frenda.

cisto ako imas takvu priliku, iskoristi je za probu.

nakon toga odi kupi stick.

jer to isto cudo je u laptopima.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

soryy ako bi mogao da se ukljucim  da ne otvaram novu temu, ovak imam  wireless karticu i antenu 2,4 ghz i htio bi da se prikacim na free zonu ( bezicni internet-besplatni internet , nadam se da znate o cemu govorim ) koja je udaljena od mene 1,5 km  e  pitanje da li je moguce sa ovom opremom se prikaciti ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

1.5km? Ili grid antena ili varijanta sa tanjurom od satelitske antene (na mjesto di ide LNB stavi se wireless antena (obično kantena ili samo stick).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice