Iskustva s wirelessom

poruka: 31
|
čitano: 6.217
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Iskustva s wirelessom

Sam naslov dovoljno govori.Ja sam upravo neponosni (Neodlučan)korisnik wirelessa i jako sam nezadovoljan.Planiram reci na zicu zato jer kod wirelessa cesto puca veza,brzina malo gore malo dolje a i pingovi me u CoD-u muce.Zanima me da li se ovakve stvari vama dogadaju i da li je zica bolja od ovog wirelessa?

Unaprijed hvala!

P.S.brzina veze(na papiru) 4 mbps /768 kbps

Batman je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
RE: Iskustva s wirelessom
Koliko si udaljen od rutera? Ima li zidova izneđu? Koristi li još netko tvoju konekciju?

Sve su to pitanja koja su dosta bitna.

Generalno sa samom bežičnom vezom nebi smjelo biti problema.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
Danny_HR kaže...
Koliko si udaljen od rutera? Ima li zidova izneđu? Koristi li još netko tvoju konekciju?

Sve su to pitanja koja su dosta bitna.

Generalno sa samom bežičnom vezom nebi smjelo biti problema.

Od routera nekih 10 m.Izmedu ima 3 zida.Koristi, ali ne upravo kad me ping i brzina poceli zezati.

Batman je zakon!
16 godina
Iskustva s wirelessom

Dajte ljudi pomagajte!Vazno mi je

Batman je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
3 zida i 10 metara nije malo.

U tvom slučaju definitivno žičana veza je bolji izbor ako ju možeš izvesti.
16 godina
Danny_HR kaže...

Cuj,a zanima me dali si ti nekada bio spojen bezicno i da li si imao kakvih problema?To sam htio cutiSmijeh

Al svejedno hvala!

Batman je zakon!
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...
Danny_HR kaže...

Cuj,a zanima me dali si ti nekada bio spojen bezicno i da li si imao kakvih problema?To sam htio cutiSmijeh

Al svejedno hvala!

ja sam bio spojen wirelessom i veza mi je pucala često...što se tiče toga preporodićeš se..od kad sam na žici jednom ili dvaput u 5 mj

što se tiče brzine ne očekuj čuda,ali je bar konstantna..

i spoji se obavezno..prijateljska preporuka

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 14:14 (seneka).
17 godina
neaktivan
Jesam, bio sam spojen bežično i nisam imao problema, čak sam na više računala koristio istu vezu, također bez problema.
16 godina
seneka kaže...
luckyluke kaže...
Danny_HR kaže...

Al svejedno hvala!

ja sam bio spojen wirelessom i veza mi je pucala često...što se tiče toga preporodićeš se..od kad sam na žici jednom ili dvaput u 5 mj

što se tiče brzine ne očekuj čuda,ali je bar konstantna..

i spoji se obavezno..prijateljska preporuka

naravno,ne ocekujem cuda samo mi je vazno da na zici veza bude konstantna kako kazes.jer na wirelessu mi zna biti dobra brzina (4.2 mbps) a nekada padne na 3.6 pa se vraca itd.

Batman je zakon!
17 godina
Iskustva s wirelessom

Ako se zelis igrati, samo zica dolazi u obzir. Silom prilika sam na wirelessu, i igranje bilo kakvog FPSa je lutrija! Bolno iskustvo :)

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Iskustva s wirelessom

Taj wireless mi je oduzeo pola zivota kolko sam se sa njim zivcirao.Prvo mi se pojavljivao connection interupted pa sam to mukom nekom rijesio.Pa laggovi(jos se danas s njima borim)pa onda smjestaj USB sticka.vise nemam strpljenja s njime se igrati.Ide wireless u oglas!Cool

Batman je zakon!
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Iskustva s wirelessom

Meni je laptop od routera udaljen pola metra i wireless nikako da proradi kako trebaPlač

Frend je aktivni igrac CoD-a i uzeo je usb wireless,dok ne kupi zicu.

Dok igra svake minute mu se dogodi veliki lag,i onda se sve nastavi dalje.

Po meni je zica jos uvijek zakon!Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Iskustva s wirelessom

Žica ti je najbolji izbor s obzirom kakva smeća od wirelessa ti ISP zna uvalit jer znam da nema ništa gore nego kad oćeš u miru odigrat par partija [umetni igru ovdje] ili malo prošvrljat netom,a veza pukne svako malo.

oko za oko,pasta za zube

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Iskustva s wirelessom

Posložite si IP adrese za početak...  napredak bude odmah vidljiv.. za vrijeme igranja ugasite torrente i te fore koji guše promet... A ako si spojen sa frendom i on u isto vrijeme skida recimo filmove od tebe za očekivati je da lag bude ogroman..

U principu ako znaš kaj radiš wireless je odlično riješenje a za sve ostalo tu je UTP :)

Nema bombe do napalm bombe
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 14:49 (Dodi NAPALMIKUS).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Posložite si IP adrese za početak...  napredak bude odmah vidljiv.. za vrijeme igranja ugasite torrente i te fore koji guše promet... A ako si spojen sa frendom i on u isto vrijeme skida recimo filmove od tebe za očekivati je da lag bude ogroman..

U principu ako znaš kaj radiš wireless je odlično riješenje a za sve ostalo tu je UTP :)

dok ja igram nista mi ne radi a opet lagga.Plač

Batman je zakon!
17 godina
Iskustva s wirelessom

Sa wirelessom je nemoguce igrati bez laga jer:

- Windowsi svako malo provjeravaju ima li novih APova u blizini. Da to sprijecis, trebas ugasiti neke servise (ne sjecam se vise imena)

- Tvoj AP se javlja susjedu kad upali kompjuter koji ima wireless, opet da vidi moze li se spojiti na njega.

- Na vrata ti pozvoni postar koji u dzepu ima telefon s wirelessom, i opet se AP javlja! :)

- U danasnje vrijeme imas milijun stvari koje ometaju signal, i nema teorije da veza ne pukne na djelic sekunde. Po Marfijevom zakonu, to se desava upravo u trenutku kad te mrski neprijatelj ima na nisanu (ili ti njega), i adio!

Zato, posebno za FPS, samo zica! ;)

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Iskustva s wirelessom

Dosta ti ovisi i o routeru.

Recimo meni je sa se555 veza bila sasvim ok.

Onda su mi uvalili Zyxela - koji je tiha jeza (mada sam cuo da ima i gorih). Veza oscilira, a nikada nije 'good'. Vecinom je low na 5.5, ali mi to nije smetalo. Dosta je bilo pucanja.

No, sa sx763 je opet nestalo problema i veza je stvarno stabilna i dobra.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Iskustva s wirelessom

Ja ratujem sa wlanom otkad imam adsl.... Imam 2 kompa u sobi i oni su pospojeni UTP kabelom na ruter - sve 5. A treći komp, 7m dalje kroz 2 zida.... Imam Siemensov ruter i Edimax USB wlan. Katastrofa. Veza puca svako malo (very low, 15-20% signala). To me ubija već 2-3 mjeseca i nikako da ga natjeram da radi... Stick je bio na svim položajima ali nikako ne daje preko 20% signala... Jednog dana ću poludit (da je to moj komp, poludio bi odavno), uzet hilticu i povuć normalan, kršten UTP kabel kroz zidove.... Živjele žice!

I've seen things that you people wouldn't believe...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Iskustva s wirelessom

A jeste li ikada na wirelessu imali problema sa pingom?

Batman je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Meni je se također to događalo prije ,sa ruterom (Simens SE 555) i s tim sam ruterom imao noćne more-prekidanje veze svakih par minuta ali sad sa novim T-comovim ruterom Gigaset SX763 WLAN-DSL toga vise nema i sasvim sam zadovoljan(kao da imam žični ruter)..
16 godina
Iskustva s wirelessom

evo ljudi spojil sam se zicno i cod4 mi NISTA ne lagga.isuse kak sam sad sretan.moja najveci san se ispunio Smijeh

hvala vam svima na pomoci!

Batman je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iskustva s wirelessom

Moja situacija doma: posjedujem ruter Siemens SE 555. Ja i buraz dijelimo vezu (bežično) s tim da on koristi USB mrežnu koja je došla uz ruter (Siemens) a ja imam Ralink PCI mrežnu karticu (sa antenom). Koja je razlika? Burazu konstantno puca veza, nestabilna je, ima problema sa USB portovima, npr ušteka printer ili USB stick pa mu pukne veza i slično, nekad mora i restartati komp. Dok ja recimo uopće nemam takvih problema. Veza je uglavnom odlična a i kad jednom mjesečno zašteka - vjerujem da je to prije do T-coma nego do mene.

Taj problem pucanja veze sam uočio kod prijatelja, tetke i kod drugih ljudi tako da ne mogu sad baš na osnovu ovoga generalizirati ali da mene netko pita ja dajem prednost PCI bežičnim mrežnim karticama. Kakvog ste vi iskustva? Jel netko probao i jedno i drugo / uočio kakvu razliku?

They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Iskustva s wirelessom

@stimulans:covjece bozji pa ja sam se preporodio kad sam presao na zicu(danas),na speedtestu mi uvijek pokazuje brzinu koja mi pise na papiru.Smijeh

Igranje online igara:Nema lagga sve uredno radi.Ping mi je prosjecno 25 i stvarno se da nauzivati.

Pucanje veze:Za boga dragoga kaj vam jeCoolNema ni pola "P" od pucanja veze.

Sta jos reci?...Zakljucimo:spajanje zicno je puno bolji nacin od bezicnog i AMENCool

bezicno spajanje bi jedino preporucio poslovnim ljudima jer je njima najvaznije da IMAJU internet.

Ostalima je puuuno bolji nacin zicno!

Batman je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
luckyluke kaže...

@stimulans:covjece bozji pa ja sam se preporodio kad sam presao na zicu(danas),na speedtestu mi uvijek pokazuje brzinu koja mi pise na papiru.Smijeh

Igranje online igara:Nema lagga sve uredno radi.Ping mi je prosjecno 25 i stvarno se da nauzivati.

Pucanje veze:Za boga dragoga kaj vam jeCoolNema ni pola "P" od pucanja veze.

Sta jos reci?...Zakljucimo:spajanje zicno je puno bolji nacin od bezicnog i AMENCool

bezicno spajanje bi jedino preporucio poslovnim ljudima jer je njima najvaznije da IMAJU internet.

Ostalima je puuuno bolji nacin zicno!

Normalno da je zica najbolja onima kojima je do pinga... Uostalom i tipkovnice i misevi na zici su daleko 'brzi' nego oni bezicni...

Bezicno spajanje ima svojih prednosti i nije namjenjeno samo poslovnim ljudima...

17 godina
Iskustva s wirelessom

Ma mozes cod dobro igrat i na bezicnoj vezi, samo moras biti blizu

ruthera, moj brat ima signal 80% i ima identicni ping

u cod-u kao i ja koji sam na žici.

Tvoj je problem sto je izmedu tebe i ruthera puno zidova pa se

ponekad signal gubi pa to rezultira lagom.

No dobro, glavno je da je problem rijesen zicom.

http://computerstuff-forum.forumotion.com/forum.htm
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 21:46 (BORG).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
BORG kaže...

Ma mozes cod dobro igrat i na bezicnoj vezi, samo moras biti blizu

ruthera, moj brat ima signal 80% i ima identicni ping

u cod-u kao i ja koji sam na žici.

Tvoj je problem sto je izmedu tebe i ruthera puno zidova pa se

ponekad signal gubi pa to rezultira lagom.

No dobro, glavno je da je problem rijesen zicom.

tako je.Cool

meni je na wirelessu singnal bio ovakav speed:54 mbps,signal strenght:very good ali...signal je stalno skakao very good pa good itd itd.ali ovo mi je najcudnije pomaknem stick 10 cm i signal mi automatski 18mbps low i ne mice se naprijedViče

Batman je zakon!
16 godina
neaktivan

A sta ste mislili? samo ime govori wireles i zica

Proud to be adicted to WoW
16 godina
Iskustva s wirelessom

Evo da stavim prvo par slika pa slijedi pitanje

Ovako izgleda moj UTP kabel.I posto vidite da je zbog vrata i zidova prelomljen zanima me dali to ima utjecaja na brzinu veze i kvalitetu kabela?

Batman je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...

Evo da stavim prvo par slika pa slijedi pitanje

Ovako izgleda moj UTP kabel.I posto vidite da je zbog vrata i zidova prelomljen zanima me dali to ima utjecaja na brzinu veze i kvalitetu kabela?

nema

16 godina
Iskustva s wirelessom

a do kolke granice ga mogu slomit?cuo sam na jednom drugom forumu da mu ne radi kabel jer ga je prelomio slicno kao ja i otisao mu kvraguNeodlučan

Batman je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice