Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.337
|
čitano: 1.346.218
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Iskon "iskustvo"!
Jebodiah kaže...

Mene kopka to s optikom

Ako Bog da, eto mene iduce godine a posto je t com-ov kabel moram kod njih

prvo sto sam cuo o optici da je sinhrona brzina, kao sto vam je gore 90/90

da li ste nekako dragi njima, ili jedno oglasavaju daju bolje pa svi zadovoljni

ako moze jos netko pot rditi kakvu brzinu imaju preko Iskon optike

pitanje je isto, cija je optika infrastruktura, mada je beznacajan jer su sestrinske firme

Uzmi rađe tcomovu optiku, bolja teh. podrška i usluga općenito, a razlika u cijeni možda 20ak kuna mj. Sada se redovnim putem optika preko tcoma može dobit za 160ak/170ak kuna mjesečno (int+tel. flat).

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 12:34 (wAlpha).
14 godina
SebaOS kaže...

Da, svi dobijaju 90/90, a paket je 80/40. Tako je već neko vrijeme koliko ja znam :)

Od kad je ovo? Ja sam na iskonu vec duže i oduvijek je bilo 80/40 (u stvarnosti 96/43)

Jel to piše negdje na njihovim stranicama?

16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Jesi probao mjeriti preko kabela? 

Ne znam otkad je tako, ali poznajem par ljudi kojima je ista situacija, a neki su potpisali ugovore prije više od godinu dana, a ja nedavno.

0 0 hvala 0
14 godina

Spajam se žičano.

13 godina
Tean kaže...
SebaOS kaže...

Da, svi dobijaju 90/90, a paket je 80/40. Tako je već neko vrijeme koliko ja znam :)

Od kad je ovo? Ja sam na iskonu vec duže i oduvijek je bilo 80/40 (u stvarnosti 96/43)

Jel to piše negdje na njihovim stranicama?

Službeno je 80/40 i ne možeš nigdje (službeno) pročitati ili dobiti drugačije.

Od nedavno dosta ljudi ima 90/90. Zašto? Ne znam, možda neka greška u njihovom sustavu, ili nova oprema koju su krivo podesili.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
10 godina
Pa nemrem vjerovati. Ljudi dobiju i vise od ponuđenog pa se pitaju zašto. Što te briga čuti i vozi nemoj pričati o tome po internetu pa kad skuže i smanje brzine onda ćete kukati.

0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Aaa, danas su me razočarali.

Prije kojih godinu dana sam saznao da postoji tarifa koja je mjesečno jejftinija 20 kn od moje, a sve ostaje isto.

Nakon dugo razgovora sa agenticom, rečeno mi je da se ne produljuje pretplata, a smanjuje mi se cijena.

I pronašao sam ja boljeg providera, sredim sve papire s njima i potpišem da prelazim s Iskona k njima...

I danas poziv iz Iskona "A jeste spremni platiti penale, jer ste još godinu i nešto kod nas...."

Sve mi je bilo jasno i nisam se više natezao.

Nemam nikakvi pisano trag da sam prešao na novu tarifu, bez produljenja pretplate.

Ima kakve šanse da dokažem što mi je agentica rekla... ili nula bodova, i čekam godinu dana? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Zato se na sve te ponude nikad ne pristaje, jer ti uvijek produze pretplatu. Vjerojatno ti je na racunima to pisalo sitnim slovima jer ti moraju dat neki otkazni rok. Ako primas papirnate racune, ili imas ispis na portalu pogledaj. Ako toga nema, pisi prigovor. Ako toga ima, imao si rok 30 dana i sad je kasno.

0 0 hvala 1
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Iskon "iskustvo"!

Prvo bi se ispričao što upadam u sred svih tema , ali lagano sam očajan već. Imam iskon već 3 mjeseca i do jučer je sve radilo uredno na Enkom routeru. Sinoć oko 8 je veza puknula i više se nije htio spojiti na internet. Danas je tehničar došao i zamijenio router za Siemens koji je radio par sati i onda je isto počela padati linija. Jel ima ovom rješenja ili da prelazim na HT? 

Još jednom sori kaj upadam usred svega.. inače imam divnih 7Mbita u 2017. koje izgleda da nisu sposobni isporučiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2017 22:01 (Orwandill).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CyberDemonVZ kaže...

Aaa, danas su me razočarali.

Prije kojih godinu dana sam saznao da postoji tarifa koja je mjesečno jejftinija 20 kn od moje, a sve ostaje isto.

Nakon dugo razgovora sa agenticom, rečeno mi je da se ne produljuje pretplata, a smanjuje mi se cijena.

I pronašao sam ja boljeg providera, sredim sve papire s njima i potpišem da prelazim s Iskona k njima...

I danas poziv iz Iskona "A jeste spremni platiti penale, jer ste još godinu i nešto kod nas...."

......

sandokan111 kaže...

Zato se na sve te ponude nikad ne pristaje, jer ti uvijek produze pretplatu. Vjerojatno ti je na racunima to pisalo sitnim slovima jer ti moraju dat neki otkazni rok. Ako primas papirnate racune, ili imas ispis na portalu pogledaj. Ako toga nema, pisi prigovor. Ako toga ima, imao si rok 30 dana i sad je kasno.

Evo, naletio sam na jako poštenog lika u razgovoru sa službom za korisnike.

I on mi je , isto ko i ti, predložio da se javim službi za reklamacije sa prigovorom, napisao sam da mi je rečeno da neće biti produljenja pretplate... i stvarno, ovi (nakon dva tjedna) javili da se ispričavaju i da stvarno više nisam pod ugovorom! 

I onda su mi još ponudili posebne pakete samo da ostanem kod njih:

50/10, 1000kn free telefona - 139kn

I još na to popust prva 5 mjeseca - 101 kn!

Naravno, uz ugovor od 2 godine.

Pa ako ste na Iskonu, ili prelazite na njega, da znate što sve mogu ponuditi.

Evo, isprike Iskonu na napisanim stvarima, čak se me i na odlasku ugodno iznenadili. Svaka časti 

(ali 150/75Mbps, optika, za 135 kn se ne odbija )

12 godina
CyberDemonVZ kaže...

kod koga ? ja sam uspio iskamciti od t-coma 200/100 optiku za 170kn

13 godina
Fanu kaže...
CyberDemonVZ kaže...

kod koga ? ja sam uspio iskamciti od t-coma 200/100 optiku za 170kn

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/magic-net-telekom/246453.aspx

Upravo sam danas spojen!

16 godina
Iskon "iskustvo"!

U zadnje vrijeme cesto ostanem bez interneta i telefona, svako malo moram prijavljivati kvar...... u par navrata su mi cak rekli da mi ne mogu pomoci, WTF?!?!?!? da ne povjerujes. Imam njihov Zyxelov router (brzina 30 Mbit/s), od centrale sam udaljen oko 1KM. Medutim, problemi su poceli kada sam s 10Mbit/s (tada Enkom router) presao na 30 Mbit/s (Zyxel).

Je li moguce da mi se to dogada zbog kucnih instalacija?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Stavi podatke iz routera. Vjerojatno si povecanjem smanjio marginu toliko da ti veza ne moze drzat.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Brzina interneta je normalna. Ovaj mjesec imam problema sa pingom u igrama(Overwatch, HOTS i LoL to igram). U bilo koje vrijeme samo odjednom počinje rasti. Rast traje par minuta pa se normalizira. Ima li netko sličan problem?

DSL DSL
speedtest speedtest

1 0 hvala 0
16 godina
sandokan111 kaže...

Stavi podatke iz routera. Vjerojatno si povecanjem smanjio marginu toliko da ti veza ne moze drzat.

Konacno su izasli na teren i par kablova zamijenili koji su oksidirali (zasada radi sve ok) i ovakvo je trenutn stanje veze:

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.10.2017 22:42 (lovac82).
13 godina

I meni se događa isto sa war thunder-om

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
10 godina
lovac82 kaže...

Konacno su izasli na teren i par kablova zamijenili koji su oksidirali (zasada radi sve ok) i ovakvo je trenutn stanje veze:

Veza ti je nategnuta, tako da prati kako ce ti se ponasat za losa vremena, jer to obicno izvuce lose stvari iz bakra. Ako radi sve ok, znaci da su ti fixali problem i samo peglaj dalje. Ako ne, nazalost, to je tako kod nategnutih veza ako ti ne moze radit s tom marginom pa ces ili morat prihvatit povremene probleme (za losih vremena obicno) i imat tu brzinu koju imas, ili srusit brzinu dolje da moze margina narast i nosit se s promjenama na vezi. Mislim da ti je prvo bolje, a nadajmo se da su fixali stvari.

13 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav evo prebacili me na novu centralu međutim nije mi jasno bab veli da sam 400m od centrale i ja velim ono super.I pitam koliku bi brzinu mogao imat veli ona pa to ide 40-45 i ja velim ok danas pustili vdsl i imam 21/2 i ono WTF pa to nije ni pola.Evo mojih postavki molim da mi neko razjasni jer na ovom šitnom Iskratelu niš mi nije jasno.Da li može to jače povuć ili je to to? Koristim i iskon tv. Paket je full paket do 50mbit. Zahvaljujem unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 19:12 (pczoneextra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Trebam vasu pomoc, 
trenutno sam na iskonovom duo paketu (tv+tel) sa stabilnih 10mbit interneta. 
Planiram preci na full paket (znaci i telka uz to) pa me zanima koliko bi mi brzine to pojelo te koju brzinu interneta mogao ocekivati. Da li oni povecaju nesto brzinu kako bi mi ostalo tih 10mbit interneta i da li je povecanje uopce moguce prema podacima na slici? 
Ukoliko se prijemnik od telke ugasi da li poraste brzina interneta ili je to neovisno jedno o drugome? Onda bi kada nesto skidam, morao ugasit telku?? 🤔 

0 0 hvala 0
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Paket je od 20 do 50, tako da si u milosti sto ce ti pustit :P

Da, moze to bolje od trenutnog, al poprati malo temu, ima jos takvih pa im i dalje ne pustaju vise od 20. Sad ih zovi da ti puste maksimum koliko ide. Po uploadu, i ovaj max attainable u downloadu bi trebao bit bolji, al prvo se ti izbori da ti oni od 43 attainable puste 40 a ne 28 pa ces lako dalje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 23:28 (sandokan111).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kak to misliš u milosti pa kaj biraju kaj će kome pustit dafaq?

10 godina
pczoneextra kaže...

Kak to misliš u milosti pa kaj biraju kaj će kome pustit dafaq?

Pa ugovor je "od 20 do 50" te zakonski okvir brzine koju moraju isporucit je od 14 mbita i dok god mogu isporucit 14 nemozes raskinut ugovor. Tako da da, oni biraju koliko ce pustit, jer koja je logika inace da neko tko moze 50, oni mu pustaju 20 i govore da "ne moze vise" a jasno je da moze.

10 godina
prijavljuj to odmah nemoj cekati i posalji im na mail screenshot tih podataka sa parice i pokazi da imas znanje u to i da se razumijes pa ce srediti da imas vecu brzinu. tako je meni bilo.

0 0 hvala 0
16 godina
Iskon "iskustvo"!

Ja bi se samo htio zahvaliti onome tko je stavio informaciju da Iskon spaja na FTTC. Godinu i pol dana sam se borio s njima, udaljenost od centrale mi je 1700 m bila, iznad 17/0,8 nisam mogao dobiti da se na glavu postavim, a i tad je veza pucala čim bi je pogledao. Pred mjesec, dva naletio na info ovdje, nazvao, prebacili me i evo, sad uredno i stabilno imam 46-47/10.08 (upload uvijek bude navedena vrijednost). Još je najbolje, Speedtest mjeri ping 0 (of kors, ne mislim da je takav, imam feel da je 4-5 msa, osobno), ali kad god mjerim, izbaci tu vrijednost. Tako da... tko god je prvi stavio taj info, ima pivu od mene, samo nek se javi. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2017 12:27 (WackyZG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
froxie24 kaže...
prijavljuj to odmah nemoj cekati i posalji im na mail screenshot tih podataka sa parice i pokazi da imas znanje u to i da se razumijes pa ce srediti da imas vecu brzinu. tako je meni bilo.

tako sam ja sve napravio pa kajla..sredit će se ako si u narančastoj zoni (Iskonova infrastruktura)..ako si u bijeloj zoni (T-Comova infrastruktura) onda će te lagano od**** s obrazloženjem da tehničke mogućnosti ne dopuštaju veću brzinu..i tako već tri puta..a lijepo mi piše Attainable Net Data Rate: 14.837 Mbps 46.864 Mbps , no oni mi puštaju 2.800 Mbps 23.999 Mbps .. i objašnjavaš im, SNR margina mi je na 16-17 dB, znači mogu ju smanjit i pustit veću brzinu, al neće popustit nikako pa nikako..mogu samo čekat da mi istekne ugovor i bježim od njih jer na mom kvartu bi VIP do polovice iduće godine trebao radit ftth :)

Ne želim imenovati, ali ću reći da sam ja prokockao novac, a neki su prokockali Svetinju.
16 godina
Iskon "iskustvo"!

Nalazim se na području ZG-Sesvete i sad mi je već stvarno dosta kvalitete usluge Iskona. Udaljen sam od centrale nekih 1500 m,  imam Siemensov Sx763 modem, internet je brzine nekih 10 megabita/0.5 . Uploadati nešto više od 20 MB je višesatno mučenje uz nekoliko prekida i restartanja modema. Jednom riječju KATASTROFA.

Prije 2 mjeseca sam tražio od Iskona objašnjenje i dobio sam odgovor da je T-com infrastruktura i oni ništa ne znaju o njihovim planovima, da li misle nešto raditi na ovom području ili ne. Obzirom da mi za mjesec dana ističe ugovorna obveza ponudili su mi ostanak uz neke bolje uvjete, ali je cijena i dalje previsoka jer je internet neupotrebljiv......međutim imam na tom modemu dvije fiksne linije koje bi kao trebao zadržati pa mi je zbog toga problem prekinuti ugovor.

Slušao sam nedavno što kaže CTO Iskona, najavljuje isto taj G.Fast. Međutim ako će oni takve tehnologije i dalje prakticirati u centru gradova onda opet ništa od toga. Mene zanima kakav je učinak tog G-Fasta na tim udaljenostima 1500-1700 m od centrale, što se može očekivati.

Što se tiče parice, ona bi zadnjih 300 m do mene trebala biti dobra jer su mijenjali cijeli kabel prije nekih 7 godina.

Inače, T-com je u okolnim naseljima postavio te ormariće sa optikom, bliže korisniku, ali kad će nastaviti sa time dalje, tko će ga znat, kao da je vojna tajna.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bobyg kaže...

Nalazim se na području ZG-Sesvete i sad mi je već stvarno dosta kvalitete usluge Iskona. Udaljen sam od centrale nekih 1500 m,  imam Siemensov Sx763 modem, internet je brzine nekih 10 megabita/0.5 . Uploadati nešto više od 20 MB je višesatno mučenje uz nekoliko prekida i restartanja modema. Jednom riječju KATASTROFA.

Prije 2 mjeseca sam tražio od Iskona objašnjenje i dobio sam odgovor da je T-com infrastruktura i oni ništa ne znaju o njihovim planovima, da li misle nešto raditi na ovom području ili ne. Obzirom da mi za mjesec dana ističe ugovorna obveza ponudili su mi ostanak uz neke bolje uvjete, ali je cijena i dalje previsoka jer je internet neupotrebljiv......međutim imam na tom modemu dvije fiksne linije koje bi kao trebao zadržati pa mi je zbog toga problem prekinuti ugovor.

Slušao sam nedavno što kaže CTO Iskona, najavljuje isto taj G.Fast. Međutim ako će oni takve tehnologije i dalje prakticirati u centru gradova onda opet ništa od toga. Mene zanima kakav je učinak tog G-Fasta na tim udaljenostima 1500-1700 m od centrale, što se može očekivati.

Što se tiče parice, ona bi zadnjih 300 m do mene trebala biti dobra jer su mijenjali cijeli kabel prije nekih 7 godina.

Inače, T-com je u okolnim naseljima postavio te ormariće sa optikom, bliže korisniku, ali kad će nastaviti sa time dalje, tko će ga znat, kao da je vojna tajna.

citam redovno temu i vidim da sve više ljudi ima probleme s iskonom,a ja sam zadovoljan tim više sto se ne nalazim u centru nekog velikog grada....udaljen sam od centrale kao i ti (možda i manje nisam siguran) i imam stabilnih 50/10 nikakva pucanja prekide i slicno..tv,telefon i internet i sve radi uredno bez greske...imam modem ZyXEL VMG5313-B30A i do sad samo skoro dvije godine na iskonu i bas nikakvih problema nisam imao........prije sam bio na H1 (20/5 VDSL) i to je horor bio lomljenje slike na tv-u prekidi interneta učestali itd. 

Što da vam kažem ljudi zivimo u banana državi pravo je cudo da imamo internet....

lol123Ipe77HR
16 godina
Ipe77 kaže...

citam redovno temu i vidim da sve više ljudi ima probleme s iskonom,a ja sam zadovoljan tim više sto se ne nalazim u centru nekog velikog grada....udaljen sam od centrale kao i ti (možda i manje nisam siguran) i imam stabilnih 50/10 nikakva pucanja prekide i slicno..tv,telefon i internet i sve radi uredno bez greske...imam modem ZyXEL VMG5313-B30A i do sad samo skoro dvije godine na iskonu i bas nikakvih problema nisam imao........prije sam bio na H1 (20/5 VDSL) i to je horor bio lomljenje slike na tv-u prekidi interneta učestali itd. 

Što da vam kažem ljudi zivimo u banana državi pravo je cudo da imamo internet....

Moguće da si u narančastoj zoni, a ja sam očito u bijeloj gdje nema Iskon infrastrukture

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice