Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.337
|
čitano: 1.352.728
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
Friday kaže...
Memphis kaže...

Predao sam papire za Iskon pa ćemo vidjet kako će sve to radit. Imam probni rok 3 mjeseca ako mi se ne bude sviđalo uzet ću H1.

Bolje odi na obrezivanje, sigurno će biti zabavnije nego na H1...

ti se bolje umi pa onda probaj neš reć

16 godina
odjavljen
Memphis kaže...

A ti se spusti na zemlju i poslušaj njihovog korisnika, nemoj se pravit pametan.

My name is Legion... For we are many!
16 godina
Iskon "iskustvo"!

U noći sa 27. na 28. svibnja 2015. u periodu od 23:00 do 02:00h će se vršiti radovi na mrežnoj infrastrukturi u cijeloj Hrvatskoj.

Za vrijeme radova može doći do kratkotrajnih prekida usluge.

Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju.

Vaš Iskon.

ovu temu bi trebalo preimenovati u iskon novosti bgt hhhhh

Samobor je lepa varoš
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 18:19 (geek_boy).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Memphis kaže...

A ti se spusti na zemlju i poslušaj njihovog korisnika, nemoj se pravit pametan.

Pametan sam šta ću. Nakon što sam podnio zahtjev za prelazak na Iskon, zvali su me iz Amisa i nude mi trio paket na optici za 225 kn da ostanem. Tak da mislim da ću to prihvatit.

12 godina
neaktivan

kolko bi se otprilike moralo čekati kad bi se prebacio s ht-a na iskon? 

14 godina
Iskon "iskustvo"!

oko 3 tjedna s tim da ces ta 3 tjedna i dalje imat ht internet i samo ce ti javit datum i vrijeme kad da prikljucis iskonov ruter

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Korisnik sam iskon usluge već par godina, i javlja mi se jedan problem. Negdje 5 puta na dan moram resetirat router. Ili fizički ili u browseru.

Proces ne traje dugo ali me užasno iritira. Da li mislite da je problem u routeru ili nečem dugome. Imam li pravo na novi router besplatno. Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

Meni je VDSL 20/5 super, jedino su im TV prijamnici bez veze.

Stalno se smrzavaju, gube ton i slično.

Mijenjaju mi ih svaka tri mjeseca i nikad kraja tome.

Eto malo i da nije samo sve loše nekima s internet vezom.

Navik zivi tko krade posteno

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Baldric kaže...

Korisnik sam iskon usluge već par godina, i javlja mi se jedan problem. Negdje 5 puta na dan moram resetirat router. Ili fizički ili u browseru.

Proces ne traje dugo ali me užasno iritira. Da li mislite da je problem u routeru ili nečem dugome. Imam li pravo na novi router besplatno. Hvala!

Ja imam isti problem,od početka godine sam u Iskonu i već mi se u tih 4-5 mjeseci dogodilo da mi puca veza ali samo kad nešto skidam preko torrenta.

Zvao sam ih nekolio puta,i kažu mi ako skidam da smanjim upload što sam i učinio ali opet isto..

Jedan operater mi je čak rekao pošto sam dobio neki novi Zte router da on vjeruje da je do njega problem jer da taj router nemože izdržat moju brzinu od 10 mbit,pa se pitam zašto su mi onda poslali taj "škart"

Inače,linija je ispitana i s njom je sve ok kao i sa ostalim kablovima i priključcima,ali problem je i dalje tu.

Baš sinoć mi se opet to desilo,tako da ću morati opet (po neznam koji put) zvati,samo što ću sada zahtjevati da pošalju tehničare neka mi riješe taj problem ili neka pošalju drugi router ako je do njega,jer mi je već dosta tih zajebancija..

Hope for the best,prepare for the worst
13 godina
neaktivan
Meni na ht kad koristim full upload iz nekog razloga se user samo odspoji i pinovo spoji bez da link pukne. Jedino moguce da i iskon i ht imaju neku glupost kojom reguliraju upload a to neradi ispravno.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Objasnio sam već u ovoj temi zašto puca PPP zbog uploada, ograniči se na PVC-u a router je spojen na veću ukupnu brzinu u uploadu, pa kad se zapuni PVC, ne prođe keep-alive paket jer router misli da ga može poslati kroz onaj dio bandwidtha između limita PVC-a i vrijednosti definirane profilom. (A PVC-om definirane brzine ne može vidjeti ni korisnik ni router.)

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
blagus kaže...

Objasnio sam već u ovoj temi zašto puca PPP zbog uploada, ograniči se na PVC-u a router je spojen na veću ukupnu brzinu u uploadu, pa kad se zapuni PVC, ne prođe keep-alive paket jer router misli da ga može poslati kroz onaj dio bandwidtha između limita PVC-a i vrijednosti definirane profilom. (A PVC-om definirane brzine ne može vidjeti ni korisnik ni router.)

A ista veza, drugi router, pa je stabilnije? Ili mi se to cinilo?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Da li postoji mogućnost da se to pucanje spriječi nekim limitiranjem u ruteru siemens sx763?

0 0 hvala 0
15 godina
CyberDemonVZ kaže...

Taj drugi router (koji?) vjerojatno daje prioritet keep-alive paketu pa on prođe bez obzira na download/upload.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
13 godina
blagus kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Taj drugi router (koji?) vjerojatno daje prioritet keep-alive paketu pa on prođe bez obzira na download/upload.

Onaj koji je stigao za VDSL, a još sam bio jedan dan na ADSL-u. Čini im se da je veza bila puno stabilnija, a skidao sam torrente.

Ni jednom ni drugom ne znam ime, al ti valjda znaš :) Bijeli s rupicama i crni.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 19:12 (CyberDemonVZ).
11 godina
CyberDemonVZ kaže...

Bijeli je zyxel p-2601hn-f3, a crni zyxel vmg5313-b30a ak pricamo o iskonu...

13 godina
srcipesak kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Bijeli je zyxel p-2601hn-f3, a crni zyxel vmg5313-b30a ak pricamo o iskonu...

Tako je, sad sam pogledao.

Sa vmg5313-b30a mi je na ADSL-u veza bila stabilnija nego s p-2601hn-f3, pogotovo primjetno kod skidanja (seedanja) torrenta.

A sad na VDSL-u s vmg5313-b30a  veza uredno traje 24 sata.

11 godina
Iskon "iskustvo"!

Prebacili me danas na VDSL i moram priznat da razmišljam da se vratim na ADSL.

Kad se spojim pola sata je sve ok, nakon toga padne brzina i uspori se sve. Speedtest pokazuje jedva 5 mbps. ADSL mi je bio brži i stabilniji od toga. Ako resetiram vezu, opet ispočetka full brzina i nakon kratkog vremena se sve uspori.

Torrenti su isključeni, testirano sa više računala tako da virusi nisu u pitanju.

Logovi modema pokazuju hrpu errora. 

Sudeći po parici nije trebalo biti nikakvih problema, no očito da nije tako. Sa ADSL-om nikad nisam imao takvih problema. 8 mbps je bilo stabilno i rijetko se dogodilo da pukne veza ili dođe do nekog usporenja koje nije bilo uzrokovano torrentima ili uploadom većih datoteka. Stvarno sam razočaran situacijom sad.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Igzy20 kaže...

Prebacili me danas na VDSL i moram priznat da razmišljam da se vratim na ADSL.

Kad se spojim pola sata je sve ok, nakon toga padne brzina i uspori se sve. Speedtest pokazuje jedva 5 mbps. ADSL mi je bio brži i stabilniji od toga. Ako resetiram vezu, opet ispočetka full brzina i nakon kratkog vremena se sve uspori.

Torrenti su isključeni, testirano sa više računala tako da virusi nisu u pitanju.

Logovi modema pokazuju hrpu errora. 

Sudeći po parici nije trebalo biti nikakvih problema, no očito da nije tako. Sa ADSL-om nikad nisam imao takvih problema. 8 mbps je bilo stabilno i rijetko se dogodilo da pukne veza ili dođe do nekog usporenja koje nije bilo uzrokovano torrentima ili uploadom većih datoteka. Stvarno sam razočaran situacijom sad.

Prijaviš kvar, dođu testiraju, poprave sto se mora, prlagode profl i super, ak nejde vracau na adsl2plus i to to

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Pričekat ću dan - dva da vidim dal su možda samo neke ''mušice'' u pitanju.

Ako ne, onda ide prijava kvara pa će se dalje vidjeti što je u pitanju.

Da se razumijemo, ne krivim nikoga niti želim da sad ispadne da blatim Iskon. Apsolutno ne!

Samo sam razočaran cijelom situacijom jer sam očekivao da ne bude problema s obzirom da sam 2 godine bio super zadovoljan sa ADSL-om. Nadam se da će se stvari ipak promjeniti. Sve me to danas koštalo živaca, pa rekoh sa se ispušem na forumu. Nadam se da nitko ne zamjera!

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

I, kak vam radi Iskon zadnje dane? Meni tak lijepo da ni ne razmišljam o tome, samo surfam i downloadam.

Ok, sad sam se sjetio jer sam vidio DSL temu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Otkada su bili oni najavljeni radovi na svim centralama prije tjedan-dva od tada mi je upload napokon na stabilnih 4.7 mbps.

Prije toga su bile ogromne oscilacije, upload je varirao od 2.8 do 4.2 mbps.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Iskon "iskustvo"!

e isto tako i meni, sad je sve ok

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav! :)

Koji router dobivam sad kad mi stigne oprema od Iskona? Uzeo sam DUO paket od 10Mb/s.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Bruner kaže...

Koji router dobivam sad kad mi stigne oprema od Iskona? Uzeo sam DUO paket od 10Mb/s.

Bijeli zyxel p-2601hn-f3 za adsl. Moooozda ti posalju i crni zyxel za adsl/vdsl vmg5313-b30a, iako sanse za to su 0.0001%. Trebali bi potrositi zalihe bijelih prvo 

16 godina
Iskon "iskustvo"!

ja sam 20.5. dobio crni ruter, u Zagrebu sam...ne znam model tocno nisam doma da bacim oko...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Srednji kaže...

ja sam 20.5. dobio crni ruter, u Zagrebu sam...ne znam model tocno nisam doma da bacim oko...

uzeo si nove 20+ pakete ocito (vdsl). onaj vmg model je 100%.

16 godina
srcipesak kaže...
Srednji kaže...

uzeo si nove 20+ pakete ocito (vdsl). onaj vmg model je 100%.

da, 20/5 paket trio...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
11 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
Bruner kaže...

Bijeli zyxel p-2601hn-f3 za adsl. Moooozda ti posalju i crni zyxel za adsl/vdsl vmg5313-b30a, iako sanse za to su 0.0001%. Trebali bi potrositi zalihe bijelih prvo 

Ja isto imam DUO paket od 10Mb/s i meni su poslali bijeli Zte router.

Hope for the best,prepare for the worst
11 godina
lexx kaže...

Ja isto imam DUO paket od 10Mb/s i meni su poslali bijeli Zte router.

To je to, do 10 je adsl (bijeli zyxel), 20 na dalje je vdsl (crni zyxel). Kazem teoretski postoji sansa da pocnu slat crne dok potrose bijele jer mogu raditi na adsl i vdsl ali su 3x skuplji pa im nije u interesu pretpostavljam :D Pitanje kud idu ovi bijeli koji se vracaju dok se prelazi s adsla na vdsl. Mozda ih ponovno salju u akciju haha

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice