HT-ov smart mesh ili powerline?

poruka: 4
|
čitano: 1.305
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
HT-ov smart mesh ili powerline?

Pretplatnik sam HT-a sa opcijom najveće moguće brzine na parici (Magenta). Koliko dobijem od te brzine je priča za neku drugu temu ali za hrvatske pojmove je ok.

Wifi ruter mi se nalazi dva kata poviše garsonjere koja je u podrumu, između rutera i garsonjere je stan od susjeda. Ruter je točno poviše garosnjere i signal je više manje ok (navodno se wifi signal dobro širi vertikalno dolje)

Ruter je stari Zyxelov. Provlačenje kabela ne dolazi u obzir niti je moguće stoga me zanima što mi je bolja opcija? HT-ov smart mesh s time da bi repeator stavio  na vrh ormara koji je točno ispod rutera sa gornjeg kata  ili možda neki powerline (garsonjera i stan su na istom brojilu). Navodno je i novi ruter brži i jači od mog starog Zyxela pa bi valjda i tu dobio na snazi wifi signala.

0 0 hvala 0
8 godina
Re: HT-ov smart mesh ili powerline?

Doma imam ht-ov speedport plus i sa njime imam daleko bolji WiFi nego sa starim speedportom.

Naručio sam taj smart WiFi kojeg nude pa ćemo vidjeti kako se to ponaša u praksi. Ako ga tko ima, bilo bi dobro da iznese iskustva. Također može neke skice, jel se signal širi kuglasto oko modema ili....

Powerline je tak tak. Jesi ti ta dva prostora na istom brojilu struje, ista faza , imaš kakvih prenaponskih zaštita u instalacijama ....sve to utiče na powerline.
12 godina
neaktivan

Isto je brojilo, u donjem prostoru odnosno u garsonjeri su nove instalacije, a u gornjem i kod susjeda na katu između nisu (kuća je iz kraja 60ih), naravno susjed ima svoje brojilo pa zbog toga ne znam kako bi se ponašao powerline.

Prva opcija mi je taj njihov smart mesh sa kojim se dobije i novi speedport, očito će imati jači wifi signal a repator bi stavio visoko na ormar koji je točno ispod rutera. Evo sad kad je lošije vrijeme drastično mi dolje pada kvaliteta signala i konekcije dok je gore sve ok. Prednost je i što se ne moram vezat ugovorom ako naručim smart Wifi pa lako otkažem bude li problema

8 godina

Pa u biti imaš jedan laganini način za isprobati. Dogovori se sa terenskim tehničarem ( kada te bude nazvao da dolazi sa ruterom ) da ponese i par powerlinea ( obično to i imaju uvjek sa sobom kao i hrpu modema i kablovinja ) pa neka ti ostavi i powerline na probu.

Za par dana buš vidio kaj ti bolje radi pa mu vratiš ili powerline ili ruter...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice