Koji internet da izaberem, koji je jeftiniji i koji od njih ima veću brzinu?
Homebox ili T-com ADSL
- poruka: 21
- |
- čitano: 14.521
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Homebox zaboravi.
Mala brzina i samo 1gb prometa.
Uzmi rađe adsl
Koji internet da izaberem, koji je jeftiniji i koji od njih ima veću brzinu?
Ako imaš T-com telefon i blizu si modernije centrale, nema razloga da ne uvedeš adsl.
Ako si recimo na Velebitu ili na nekom svjetioniku odi kod Vip-a
Pogrešno je uopće postaviti pitanje u kojem su ova dva pojma zajedno.
Dakle, homebox ti pruža uslugu telefoniranja bez fizičke fixne linije. Daje ti kakav takav internet ali to nije ni blizu kvalitete t-comovog ili adsla nekog drugog operatera. Sa homeboxom ćeš sigurno imati problema sa konekcijom i sa brzinom, a i skupo je. Dok će to sa T-Com adslom biti puno rjeđe.
Ako imaš liniju uzmi ADSL jer drugo nema smisla. Ako pak nemaš, nabavi liniju i onda ADSL. :-)
Uglavnom sam protiv homeboxa.
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication
Uglavnom sam protiv homeboxa.
Zato sam i napisao uglavnom.
Ako se ne može drugačije, ne može se... I ja bi ga uzeo. Ali ako postoji mogućnost za tel liniju, definitivno radije to. :-)
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication
Definitivno T-com. Za Homebox ti se puno naplacuje ako prodes 1GB. Mislim 0.20 kn po MB. A to ti je oko 200 kn za 1 dodatni GB.
Jednostavno - ako nisi izoliran od svijeta nemoj Homebox uzimat!
Nemoj ni slučajno Homebox jer mi ga je nekoliko frendova uzelo i za par dana vratilo, za telefoniranje je OK ali za internet viruj mi 80% vrimena nije uopće brži od dial-upa dok njihovu reklamiranu brzinu ne bi postiga ni da ga obisiš na VIP-ovu antenu. Uzmi ADSL !!!
Govorin ovo kao korisnik Homeboxa: NI U SNU! Jednostavno se ne isplati. Misečna naknada se plaća 150 kn (ubrojeno 1 GB prometa), ali po svakom dodatnom GB je još 200 kn!!! A onaj prvi će vam ionako otpast samo na surfanje.
Evo napokon su se u T-comu sjetili i u jako kratkom roku poceli su postavljat žice za ADSL. Samo je trebao mali poticaj ljudima koji žive blizu mene i nagovoriti ih da predaju zahtjev za internet i evo već stavljaju žice. E sad neki su za priključivanje na ADSL čekali i do 6 mjeseci a kod mene to sad dolazi za manje od mjesec dana nakot potražnje interneta.
I jedno pitanje, koji modem da uzmem (žični ili bežični)?
Evo napokon su se u T-comu sjetili i u jako kratkom roku poceli su postavljat žice za ADSL. Samo je trebao mali poticaj ljudima koji žive blizu mene i nagovoriti ih da predaju zahtjev za internet i evo već stavljaju žice. E sad neki su za priključivanje na ADSL čekali i do 6 mjeseci a kod mene to sad dolazi za manje od mjesec dana nakot potražnje interneta.
Moja preporuka ti je da, svakako, uzmeš bežični jer svaki bežični router, također, ima i opciju žičnog povezivanja (što je, još uvijek, najbolja opcija s obzirom na stabilnost i sigurnost same veze). Dakle, ukoliko misliš postaviti komp relativno blizu routeru; tada ih poveži žično (ethernet kablom). A, ako misliš, eventualno, laptopom se spajati na net, u tom slučaju radije posegni za bežičnom opcijom tj. WLAN-om. S tim da imaj na umu da, svakako, adekvatno zaštitiš svoju hipotetsku mrežu (WPA2 PSK enkripcijom)...
jel tko razumije sta je ovdje napisano?
ja ne ..
ADSL si uzmi,bolje i jeftinije.Mislim brzina je ok,uvijek bude između 3 i 4mbps,a nekad i to prijeđe.Najžešće je to kad dolazi račun od 600 kn. LOL
Homebox je lopovska sprava, dolazili su mi računi i do 700kn, a na internetu sam bil kuratz. Odkad imam ADSL stalno sam na internetu i plačam 180kn flat.
A najveći lopovluk je kod tih dodatnih megabajta/gigabajta, starim korisnicima(što sam bio i ja) je za prekoračenje cijena bila 200kn, a novim 20kn
ADSL si uzmi,bolje i jeftinije.Mislim brzina je ok,uvijek bude između 3 i 4mbps,a nekad i to prijeđe.Najžešće je to kad dolazi račun od 600 kn. LOL
Ljudi dragi...
Digli ste temu koja je mrtva već 3 godine. Prije 3 godine je čovjek pitao za homebox, teško da će mu tvoj savjet sada već pomoći.
Prije postanja u temu pogledaj datum posljednjeg posta.
Homebox je lopovska sprava, dolazili su mi računi i do 700kn, a na internetu sam bil kuratz. Odkad imam ADSL stalno sam na internetu i plačam 180kn flat.
A najveći lopovluk je kod tih dodatnih megabajta/gigabajta, starim korisnicima(što sam bio i ja) je za prekoračenje cijena bila 200kn, a novim 20kn
Homebox je riješenje za one koji malo koriste internet ili ga povremeno koriste, idealno za vikendice i sl.
brate di zivis ti? to je i kod mene problem.. nema zica, cekam ima 1godinu :S jesu to poceli svugdje raditi ili samo tu kod tebe?