H1 telekom

poruka: 1.508
|
čitano: 489.014
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: H1 telekom
jpantalon kaže...
Meni se zadnjih par tjedana veza prekida dnevno 3, 4 puta i brzina mi se smanjila sa za 2 mbps. I evo trenutno imaju neki globalni problem zbog kojeg se fritz ne moze povezati na internet, a tv radi. Ima li itko da ima problema s ovim trenutno da je uspio dobit tehnicku podrsku? Pokusao sam vec 6 puta i nijednom se nisu javili.

Meni se isto brzina smanjila za 2 Mbps-a, ne znam da li su to oni nesto smanjivali ili je problem u nečem drugom, a što se tiče prekidanja veze nema problema i dobijam podršku bez problema... 

Nikad s njima problema, i sad od jednom problema pun k...

17 godina
neaktivan
H1 telekom
None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe

1 0 hvala 0
16 godina
H1 telekom

Yup ista stvar kod mene. Čudno mi je kako mi TV radi u redu, upload mi je full brzina ali download pada ko lud... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
DhulKarnain kaže...

Daj slike iz rutera prije dok je brzina donekle dobra i navecer dok je pad po tome se jedino moze vidit problem....

-
16 godina
H1 telekom

Evo moja slika parametra u routeru...

Stranica speedtest mi daje 10 Mbpsa, testmynet 4 Mbpsa, a carnetova stranica isto 10 ali kad idem na testfile download ne ide preko 250 KB/s, tako na većini stranica...

I da, ono sranje od hakometra isto daje 10 Mbpsa, iako je očigledno da nemogu skidati full brzinom datoteke.

Stvarno ne vidim u čemu bi mogao biti problem... Tolko od mene za sad. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 13:03 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
DhulKarnain kaže...

E to vec moze, problem postoji. Sad kad ti bude tako stavi slike veze iz routera. Znaci kad je veza oke, i kad nije.

MacTheBig kaže...

Evo moja slika parametra u routeru...

Stranica speedtest mi daje 10 Mbpsa, testmynet 4 Mbpsa, a carnetova stranica isto 10 ali kad idem na testfile download ne ide preko 250 KB/s, tako na većini stranica...

I da, ono sranje od hakometra isto daje 10 Mbpsa, iako je očigledno da nemogu skidati full brzinom datoteke.

Stvarno ne vidim u čemu bi mogao biti problem... Tolko od mene za sad. 

Kako se spajas ti na router? Jesi zicno spojen i svi ostali potrosaci iskljuceni? Jer po router statstikama sve stima. Pusteno 15, imas nekih 10, nema errora itd. Malo vise zastite na liniji al oke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 0:20 (sandokan111).
16 godina
sandokan111 kaže...

Kako se spajas ti na router? Jesi zicno spojen i svi ostali potrosaci iskljuceni? Jer po router statstikama sve stima. Pusteno 15, imas nekih 10, nema errora itd. Malo vise zastite na liniji al oke.

Spojen sam žično, znam i ja da po router statistikama sve štima, imao sam pušteno 17,8 pa su mi smanjili na 15...

Uglavnom problem padanja brzine se pojavljuje i na laptopu i na pcu, bez obzira kolko je potrošača spojeno...

Sa službom sam pričao sigurno 10 puta do sad. Sve su probali, pustili mi 12, 15 pa vratili ponovo na 17,8 i evo sad opet na tih 15 i problem je opet tu.

Izmjenio sam sve kablove koje sam mogao, ali ništa.

Probao sam mjeriti bez wifia probem je isti, ali što mi je najviše sumljivo, tog padanja brzine nije bilo prva 2 i pol tjedna od kako su mi uključili uslugu. Znači imao sam 12.5 Mbpsa bez problema (čitaj: niti jednom nije pala) i od prije tjedan dana bar mi 2 puta dnevno padne brzina, najčešće iza 18h ali ima dana kada padne kroz jutro isto...

EDIT: Da napomenem, linija mi je totalno stabilna znači nema nikakvi pucanja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 0:46 (MacTheBig).
16 godina
H1 telekom

...

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 16:21 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
H1 telekom

Koliko si dalleko od pošte ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 16:52 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zzz kaže...

Koliko si dalleko od pošte ?

1000-1500 metara. U tom rasponu.

16 godina
H1 telekom

Treba bi imati min.14 mb ,nemati druge nego ih zovi,ili neka pošalju tehničara da izmjeri brzinu sa drugim ruterom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zzz kaže...

Treba bi imati min.14 mb ,nemati druge nego ih zovi,ili neka pošalju tehničara da izmjeri brzinu sa drugim ruterom.

Nije problem u tome, nisi dobro shvatio moj problem. 

Imao sam 12 od početka usluge i nakon 2 tjedna je brzina downloada počela padati tokom dana, ja sam zadovoljan bio sa 12.. i nakon razgovora s njima sad su mi smanjili na 10 i opet brzina pada i to me najviše muči, to padanje downloada, iako je meni linija stabilna i tv radi sasvim u redu.

Više se bojim ih zvati da mi ne smanje još...

16 godina
H1 telekom

Ma nemaš se čega bojat,ja sam ih zvao sve dok nisu popravili,ili u mom slučaji dali novi ruter i promjenili tarifu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
MacTheBig kaže...
Probao sam mjeriti bez wifia probem je isti, ali što mi je najviše sumljivo, tog padanja brzine nije bilo prva 2 i pol tjedna od kako su mi uključili uslugu. Znači imao sam 12.5 Mbpsa bez problema (čitaj: niti jednom nije pala) i od prije tjedan dana bar mi 2 puta dnevno padne brzina, najčešće iza 18h ali ima dana kada padne kroz jutro isto...

EDIT: Da napomenem, linija mi je totalno stabilna znači nema nikakvi pucanja...

Vidi se da ti je linija stabilna. Moguce da je centrala na tom podrucju opterecena u taj peak hour, ako je do takvih problema nista ti se nece popravit jer ionako to nije u njihovoj moci. Trebao bi tcom to sredit al naravno da nece.

17 godina
neaktivan
horihoro kaže...
 Daj slike iz rutera prije dok je brzina donekle dobra i navecer dok je pad po tome se jedino moze vidit problem....

Evo slika konekcije

Kad je bila dobra oko 15h

http://imgur.com/aHgmQ71

I kad mi se srušila kasno navečer dok sam bio in-game u Need for Speed Rivals

http://i.imgur.com/alHAhPl.png

Jel normalno imati 4815 CRC grešaka?

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe
10 godina

Pada propusnost linije po danu ti je propusnost oko 18mb a navecer je samo 10mb zat se veza ruusi i pada brzina moguce da je zagusena centrala inace vidim annex m kji koristi i optima tel a taj annex m inace povecava kao upload ali i gusenje na linije tako da treba ih zvat da prrebace na annex a ako ga koriste.Da i pogreske crc su upravo zbog toga pada propusnosti.

-
17 godina
neaktivan
horihoro kaže...

Pada propusnost linije po danu ti je propusnost oko 18mb a navecer je samo 10mb zat se veza ruusi i pada brzina moguce da je zagusena centrala inace vidim annex m kji koristi i optima tel a taj annex m inace povecava kao upload ali i gusenje na linije tako da treba ih zvat da prrebace na annex a ako ga koriste.Da i pogreske crc su upravo zbog toga pada propusnosti.

Al zasto mi je tad kad je propusnost 18mbps max download 12?

Kao što sam rekao, nisam imao download viši od 12 cijeli ovaj mjesec i to kad su idealni uvjeti.

10 godina

Zato sto ti ostatak ide za tv ako ga imas preko njih....zovi i pitaj prevenstveno za taj annex m dali se moze prebacit na annex a stime bi dobio manje gusenje i vecu propusnost...

-
17 godina
neaktivan

al nemam tv, samo tel+net.

ok vidjet cu s njima kad se cujmo iduci put

10 godina
DhulKarnain kaže...

Evo slika konekcije

Kad je bila dobra oko 15h

http://imgur.com/aHgmQ71

I kad mi se srušila kasno navečer dok sam bio in-game u Need for Speed Rivals

http://i.imgur.com/alHAhPl.png

Jel normalno imati 4815 CRC grešaka?

Kod tebe je drugi problem nego kod njega. Kod tebe stvarno nesto ne stima. Na te 2 slike, jednom ti je pusteno 14 u downloadu drugi put 6??!?! Margina ti skace a i dalje imas pun kufer gresaka s tolikom marginom (zato ti i pada brzina). Tebi to netko treba doc vidjet gdje je greska jer ocito se negdje nesto smrdalo. Morat ces zvat i prijavljvat problem. Za svaki slucaj pokusaj promjenit kabel od uticnice do routera, iako ako prijavljujes probleme ce ti to sam tehnicar kad dodje doma promjenit router zamjenit, pa ako ti se ne da pricekaj njega. Znaci zovi tamo sluzbu i nek ti to dodje netko pogledat.

16 godina
H1 telekom

Šta mislite onda da li je taj Annex M i kod mene problem s obzirom da ga i ja koristim, jer evo sad upravo mi je brzina pala na 2 Mbpsa, a ništa se ne skida na računalu... 

Ne vjerujem da je baš sad centrala opterećena?!

EDIT: Stvarno ne znam šta napravit, ne mogu skidati ništa preko 200kB/s, a hakometar mi mjeri 10 Mbpsa brzinu tako da se ne mogu niti žalit. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 14:42 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
MacTheBig kaže...

Šta mislite onda da li je taj Annex M i kod mene problem s obzirom da ga i ja koristim, jer evo sad upravo mi je brzina pala na 2 Mbpsa, a ništa se ne skida na računalu... 

Ne vjerujem da je baš sad centrala opterećena?!

EDIT: Stvarno ne znam šta napravit, ne mogu skidati ništa preko 200kB/s, a hakometar mi mjeri 10 Mbpsa brzinu tako da se ne mogu niti žalit. 

Annex m nema veze s tim. To samo stavis ako hoces veci upload na ustrb downloada, al to kod tebe ne igra kad tebi download oscilira. Neznam zasto ne vjerujes da centrala nemoze bit opterecena? To je jedan od razloga da negdje di neko ima vdsl netko drugi nemoze jer su popunjena mjesta. Najmanji je problem ugradit jos jednu vdsl karticu.

16 godina
H1 telekom

Brzina testirana prije 3 minute http://oi68.tinypic.com/1zgrpl2.jpg.

Znam da može biti opterećena ali baš tolko opterećena? Ne vjerujem baš. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 15:58 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
MacTheBig kaže...

Brzina testirana prije 3 minute http://oi68.tinypic.com/1zgrpl2.jpg.

Znam da može biti opterećena ali baš tolko opterećena? Ne vjerujem baš. 

Daj slike iz rutera sad kad je losa brzina

-
16 godina
H1 telekom

Evo i router, isto stanje od prije par dana kad sam stavio, bez problema kolko vidim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
MacTheBig kaže...

Evo i router, isto stanje od prije par dana kad sam stavio, bez problema kolko vidim...

Parametri linije su vrlo dobri...nesto drugo tu nestima...

-
17 godina
neaktivan
H1 telekom

Na prvu kad vidim parametre ta margina od 8dB upada u oči možda povećavanjem toga uspiješ nešto napraviti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
vulerious kaže...

Na prvu kad vidim parametre ta margina od 8dB upada u oči možda povećavanjem toga uspiješ nešto napraviti.

Nema to veze, siguran sam, probao sam odavno u fritzu pomaknuti ono za stabilnost, i ista stvar... na 8db margini je radilo 2 tjedna na 12 Mbpsa bez problema, nikad padova, sad su mi smanjili na 10 Mbpsa i isto imam padove..

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 16:23 (MacTheBig).
17 godina
neaktivan

To na FB uvijek drži na max performance ne pomaže ti to toliko, a margine ti mogu namještati oni u szk, tj mogu pokušati nešto napraviti iako jako teško jer sa njihove strane se to ne radi oni navedu da je sve ok i to je to.

16 godina
H1 telekom

Moram pohvalit kolegu s foruma (navodno radi kod njih) upravo mi je namjestio sve, došli smo do zaključka da je problem bio u Annexu M, na A radi sve kao podmazano. 

Ja se nadam da brzina više neće padat..

Uglavnom, još jednom, veliko hvala! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 17:55 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice