Imam internet od t-coma,15 gb,+ telefon 240 kn.
Danas zvali iz H1-nude telefon + FLAT INTERNET(3 mbps) za 100 kn. !!?!?!?!?
Jel vrijedi to?
H1 telekom
- poruka: 1.508
- |
- čitano: 482.069
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako si na njihovom području (gdje živiš?), onda da, vrijedi i cijena je ta.
Telefon (pozivi po 0,23lp/min...) + flat net (3mbit/256kbit) = 99kn.

Selo kraj Krapinskih Toplica.
Nazovi službu za korisnike (0800 05 05) i provjeri jesi na njihovom području tj. jel centrala blizu.
Zanima me koju bi najvecu brzinu mogao postici kod H1 jer se planiram prebaciti sa t-com.a. Inace planiram ici na 20 ;) Evo podataka iz modema:
DSL Type: G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 782 / 9.837
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 104,00 / 1,29
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 20,0 / 32,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 19,0 / 8,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 13 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 2 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 87 / 0
FEC Errors (Up/Down): 4 / 689.626
CRC Errors (Up/Down): 4 / 1.258
HEC Errors (Up/Down): 176 / 1.153
Hvala ;)

Parametri linije nisu ni blizu za 20 mbit. Nije niti jedan operater mađioničar pa da može izvuć 20mbit iz linije na kojoj je jedva 10.
U tvom konkretnom slučaju - 8mbit iskoristivo za net. Treba i telefon negdje zgurati. U slučaju trio paketa, 4mbit na netu + isto toliko za TV. Na knap. 12mbit ukupno je potrebno za nesmetani rad Trio usluge. Tebi bi čak trebalo presložiti profil na 1 + 3 + 6 da radi kako spada bez trzanja slike ili pucanja veze.
Kao što kolega reče, predaleko si. Rekao bi oko 3km ili manje ali na lošim vodovima (bilo centrala -> tvoja lokacija ili parica -> vodovi po kući).
A ima i puno CRC i HEC erora, na ovoj maksimalnoj brzini, kada bi imo tv+net, telka bi malo malo pa trzala i štekala.
Riješenja nema ako je zračni kabel u banani, druga stvar koja ima utjecaj je tvoja kučna instalacija što kaže kolega. Ako je promjeni (pod uvjetom da je stara loša - - stara izolacija na žica, smanjen otpor između A i B grane). Onda če gušenje past ali ne puno (oko 5 dB), druga stvar koja povećava gušenje je maksimana brzina propuštena po profilu (što je veća brzina profila to je potrebna veća frekvencija - - veća frekvencija u bakrenim vodovima ostvaruje veći otpor i eto ti gušenja).
E sad SN margin, opet uvjet je da je stara instalacija i spojevi loši, ona če u tom slučaju (zamjena instalacije) otiči dobrano gore, znači s 8.5 mogla bi otič na 15 a može i više ako je stvarno loš spoj bio.
Kad se sve skupa rezimira gušenje če mu ostati oko 30 i uz marginu 6.5 bit če moguče isporučit do 15 Mbita, ali to je opet pušiona, jer če veza pucat i neče bit stabilno, a televizija neče radit ispravno.
I onda dolazimo do toga da po toj parici bi trebalo radit bez večih poteškoća 12 Mbita uz marginu oko 10.
No tu ima hrpa stvari koja utječe na kvalitetu, npr. današnji slučaj, gušenje 35, profil 7 Mbita, margina 16, profil od 8 Mbita margina 8.
Tek kad se sve spoji i upali modem onda se može igrat sa profilima i vidit što se zbiva na parici.
Evo i moj primjer dolje na slici, radi se od VIP trio bez voipa (telefon je na pots) za koji tjedan če biti VOIP, 16.5 je profil za 10 Mbita net i VIP TV, a profil za VOIP je 18 Mbita (nije potrebno toliko ali eto takav profil je kreiran, a među profila nema).
S tim da če margina otić na 6.5 - 7 dB, ali to meni nije problem jer če sve radit ispravno.
A kad uhvatim slobodnog vremena idem si promjenit zračnu i podzemnu paricu jer neče dugo tako radit.
A i fora je u glupom, idiotskom, retardiranom ERICSSON DSLAM-u koji na samom portu direkt u centrali na ACTERNI pokazuje marginu 17, znači direkt u centrali na portu.
ERICSSONI su valjda največe sranje od DSLAM-a, blago onima koji imaju HUAWEI ili SIEMENS.
Ericsson DSLAM? Pa šta nije ta nestabilna gamad istrebljena?
Uglavnom, ljudi, ne očekujte čuda od novog operatera. Sve vam ide preko iste žice - situacija se može popraviti kakvih 5 do 10% i eventualno ako je stari router bio smeće, možda manje pucanja veze. VoIP uglavnom na 1mbit, TV treba minimalno 6 (idealno 8) i ostatak za net.
Ničiji triple play ne radi kako spada na ispod 10mbit, pogotovo ako je i VoIP u priči.
Osim T-Coma, naravno. To njih ne hebe. Dok nije bilo toliko VoIPa, znali su (smo ) gurati net i maxtv na 8mbit linije sa povećim šumom. Zove user, na TVu kockice a mali plače u sobi jer mu je ping u CoDu 120. Štaš'. Htjeli se trio u Babinoj Gredi, na rubu sela, preko kabela kojeg su partizani razvukli za field phone četrs'treće. Nebu išlo. A na kraju linije zuji Ericsson. Čim malo zagrmi, šum se ne može ni izmjeriti a zujalica svira još u kombiju dok se vozimo prema centrali...
Haha, vraga crnoga su oni ERICSSONE makli, još da bude veči paradoks, iz centrala gdje su SIEMENSI vade ih van i stavljaju ERICSSON. Na koju foru ispravne DSLAM-e vade van i mjenjaju za ove gluposti meni nije jasno. Logike nema osim da je to neko nekome namjestio posao.
Evo dolje slika vražjih DSLAM-a (slikano kod mene u centrali), a druga slika je Optima HUAWEI DSLAM, centrala Našice.
Ja sam iz Zagorja,selo blizu Krapinskih Toplica.
Jel znate možda jel to ok lokacija za h1?
I dal je 3 mbps dovoljno za gaming? COD,FIFA itd.
Ericsson DSLAM? Pa šta nije ta nestabilna gamad istrebljena?
pogledaj ovu tablicu i pogledaj ss thomson modema iz teme o kvaliteti dsl parice i vidjet ćeš da većina je spojena na ericsson dslamove a vrlo mali broj na huawei. tolko o tome da su istrebljeni... uglavnom, kako sam skužio ako kod thomsona pod vendor id remote pise bdcm spojeni ste na ericssona a ako piše iftn onda na huawei-ja

Zanima me ima li ovdje FPS gamera i ako ima koja su vam iskustva sa H1 telekomom. Ja sam na optimi i imam konstantnih problema (hit registracija je jako loša) iako nemam gubitke paketa ni u jednom testu (ping test, ingame packet loss test u bf4...). Prijatelj mi je par puta mijenjao provajdera optima- tcom pa opet optima da bi na kraju se vratio na t com jer je kako kaže primjetio da ima lošiju hit detekciju na optimi. Nemam pojma što je uzrok tome al t com mi nije izbor iz par razloga(glavni je taj što su monopolistička đubrad koja naše parice koje su naši roditelji skupo platili iznajmljuju drugima i to debelo naplaćuju) a o njihovim cijenama neću ni govorit. U njemačkoj dobiješ duplo za iste pare a tamo su morali sami uložit u infrastrukturu koju su ovdje dobili mukte. Dakle t-scum odpada kao izbor ali mi je sad H1 dostupan pa me zanima ako ima ko od njihovih korisnika ovdje a FPS gamer je da napiše kakva su mu iskustva.
unaprijed hvala
Zanima me ima li ovdje FPS gamera i ako ima koja su vam iskustva sa H1 telekomom. Ja sam na optimi i imam konstantnih problema (hit registracija je jako loša) iako nemam gubitke paketa ni u jednom testu (ping test, ingame packet loss test u bf4...). Prijatelj mi je par puta mijenjao provajdera optima- tcom pa opet optima da bi na kraju se vratio na t com jer je kako kaže primjetio da ima lošiju hit detekciju na optimi. Nemam pojma što je uzrok tome al t com mi nije izbor iz par razloga(glavni je taj što su monopolistička đubrad koja naše parice koje su naši roditelji skupo platili iznajmljuju drugima i to debelo naplaćuju) a o njihovim cijenama neću ni govorit. U njemačkoj dobiješ duplo za iste pare a tamo su morali sami uložit u infrastrukturu koju su ovdje dobili mukte. Dakle t-scum odpada kao izbor ali mi je sad H1 dostupan pa me zanima ako ima ko od njihovih korisnika ovdje a FPS gamer je da napiše kakva su mu iskustva.
unaprijed hvala
Ping mi je 3-5 ms-a veći nego je bio na t-comu, parica mi je ostala ista koju sam imao i tamo.
Problem je bio od 9og mj prošle godine do kraja 10og, ping je bio katastrofa, duplo veći nego na tcomu (30 prema bf3/bf4 serverima u de na tcomu, 60 na h1), no nakon par pritužbi sve je normalizirano, sada mi je ping 35. Kako sam kasnije saznao, imali su problema sa nekakvim providerom/posrednikom za veze van hr, što je riješeno u 10om mj prošle godine i od tada je sve extra.
unaprijed hvala
Ping mi je 3-5 ms-a veći nego je bio na t-comu, parica mi je ostala ista koju sam imao i tamo.
Problem je bio od 9og mj prošle godine do kraja 10og, ping je bio katastrofa, duplo veći nego na tcomu (30 prema bf3/bf4 serverima u de na tcomu, 60 na h1), no nakon par pritužbi sve je normalizirano, sada mi je ping 35. Kako sam kasnije saznao, imali su problema sa nekakvim providerom/posrednikom za veze van hr, što je riješeno u 10om mj prošle godine i od tada je sve extra.
Hvala ti na odgovoru, možeš li mi samo reć kakva ti je hit detekcija u odnosu na provajdere koje si prije koristio ako igraš fps igre? Ping nije ono što je mjerodavno u ovom slučaju jer je meni kod optime postavljen gamer profil i imam u prosjeku niži ping nego korisnici drugih operatera prema istim game serverima ali je hit detekcija katastrofa. Pretpostavljam da je uzrok tome velik broj "hopova" (veći nego je to kod konkurencije) do servera koje optima ima a UDP paketi se lako dropaju na tim hopovima i što ih je više veća je vjerovatnost gubitka UDP paketa. Packet loss testovi također koliko je meni poznato prikazuju samo tcp packet loss što nije primarno kod FPS gaminga. Tako da je moguće (čak je i slučaj) da kad je TCP dobro sinhroniziran i nema gubitka paketa zbog autotuninga uzima bandwith UDP-u i takvim slučajevima dolazi do povećanog gubitka UDP paketa ( http://www.isoc.org/inet97/proceedings/F3/F3_1.HTM ) koji neće bit prikazan na packet loss testovima.
Nemam nikakvih problema sa hitregom u normalnim igrama (cs go npr), jer nema smisla da pričam o hitregu u bf3 i bf4 :D
Imao sam cs go i na tcomu i na h1, nema razlike, no ponavljam, bitna stvar je da meni nisu mijenjali paricu, što nije pravilo, jer imam frendova kojima su promijenili paricu odlaskom sa tcoma (tscumovska posla), i koji nikako na zelenu granu... Tako da i na to treba obratiti pažnju.
Ako imaš još kakva pitanja o H1 telekomu,ja ti mogu sve objasniti jer sam njihov djelatnik.pozz
Pozdrav,Istina je da je to cijena za flat internet i telefon.Brzina se dodatno plaća.Prvo moraš provjeriti dali sa na području ULL veze ili BIT-a.Uglavnom ako želiš saznati sve o H1 usluzi slobodno se meni obrati jer radim u toj firmi.
Poštovanje svima.
Uskoro mi ističe ugovor s optimom s kojom nisam baš zadovoljanpo pitanju cijena i usluga.
Evo upravo prije nekih pola sata sam zvao H1 i agent mi se javio u roku ODMAH! (ugodno me iznenadio i tu je H1 dobio " + " kod mene)
Živim u Slavonskom Brodu i pitao sam agenta mogu li se ja spojiti na njihovu H1 Trio VDSL vezu, ali nažalost rekli su da to trenutno nije moguće jer nisu postavili vlastitu infrastrukturu na mojoj lokaciji, navodno je većina Slavonskog Broda obuhvaćena ali moje područje još uvijek nije, i agent me lijepo zamolio da ih nazovem za mjesec - 2 da se raspitam ima li ikakvog pomaka što se tiče toga.
Mislim u sebi, nema problema nazvat ću pa ću sve vidjeti.
A sada me zanima, kolika je najveća moguća brzina trenutno na mojoj vezi, ne znam točno šta se sve traži, ali agent mi je rekao da provjerim:
max propusnost parnice
gušenje na liniji
snr margine...
Sad ja ne znam šta je šta točno, pa ću kopirati šta mislim da bi trebao sa konfiguracije svog routera...
Unaprijed vam hvala na odgovoru

Izbjegavaj H1 u širokom luku, ima nekih 1-2 miseca sami problemi, puca im veza po 10ak puta na dan, brzina jedva 2Mbps (a treba mi biti 8).
Njihov sam korisnik još malo pa 2 godine, prošla godina nikakvi problema, ali od kad smo u novoj sami problemi..
I automatski ne valjaju? Prijavi kvar i sačekaj da se riješi. Na kojoj si lokaciji?
I automatski ne valjaju? Prijavi kvar i sačekaj da se riješi. Na kojoj si lokaciji?
Naravno da nevaljaju, osvrni se malo na njihovu facebook stranicu, pun k.... korisnika pise da imaju probleme, očigledno je da je do njih problem i da ga nisu u stanju uklonit..
Kaj se mene tice, ja nemam nikakve žalbe na njihovu uslugu. U pocetku je bilo malo problem (dan-dva) al od tada sve radi savršeno. Uskoro ce mi istjec ugovor od 2 godine, al mislim da ce ici na produzivanje
Pozdrav, evo i ja sam u procesu pronalaska novog providera, kako sve izgeda to će biti H1 (kod optime 3 god i zadnjih 6 mj. TV neradi uopce iako su njihovi tehnicari bili 4-5 puta i na kraju samo rekli " Nemamo pojma zasto neradi...." "Možete iskljucit TV ali onda novi ugovor morate potpisat..." Kreteni !!!). Ovog puta uzimam SAMO telefon i internet.
Molio bih ako netko može bacit pogled i reći mi koja bi mi bila max moguća brzina :)
Puno ti hvala i ugodno si me iznenadio!! :)
Sad samo trebam čekat kad će njihova infrastruktura doći do moje lokacije pa uzimam H1 Trio VDSL :)