Dva ADSL modema u isto vrijeme na internet

poruka: 7
|
čitano: 4.740
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Mozda ce ovo ici u Hall of Shame ali sta ja mogu,dummie sam za mreze :))

Evo ovako. Nisam u mogucnosti deliti internet konekciju pomocu routera putem kablova niti slati bezicno na drugi PC (ne pitajte zasto)

Situacija u objektu(ista telefonska linija znaci isti broj)

Soba A ima ADSL modem povezan sa spliterom i spajanje na neti ide super

Soba B isto tako treba imati modem na istoj telefonskoj liniji i koristiti isti username i pass.

Pitanje

Dali je ovo moguce? Dali ce oba PC-a moci ici na internet u isto vrieme bez da se jedan od modema fizicki ukloni sa PSTN-a?  

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Koliko ja znam ne mozes u isto vrijeme koristiti isti username i password. Mozes u razlicitim vremenima Smijeh.

Cak niti dial up (bar kod nas) vise ne ide tako, osim, ako nisu nesto promijenili.

Sto se tice pitanja, nema glupih pitanja, vec samo glupih odgovora...

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 3:31 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dva ADSL modema u isto vrijeme na internet

Ma malo mi se mesaju pojmovi. Ne tako davno eksperimentirao sam sa Sun V.Boxom pa sam video da domacin i gost mogu na net u isto vreme sa istim user nameom i passom pa sam sebi rekao da mogu malo i da odcepim :))

Inace da,sada vidim da oba modema ne mogu na net. Ne mozes doci ni do tacke da se konektiras. Kada se ubode telefonska zica u jedan od modema ovaj nece da se sinhronizira sa ADSL-om,odnosno ADSL lampa treperi na oba. Tek kada se jedan od modema odspoji sa tel. linije moze se ici na net.

Radi se o takvoj konfiguraciji kuce da se ne moze na lak nacin sprovoditi niti mrezni kabel sa routera do drugog niti preko wi-fia (mnogo prepreka) a da bi se postiglo nesto mora se ulagati malo vise u opremu. Ma komplicirano je za objasnjavati. Ako zna netko resenje bio bih do groba zahvalan :))

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long
16 godina
odjavljen

Tvoje pitanje je poprilicno kaoticno. Neces zicano, ne ide wi-fi, znas kao neko, ali je preskupo (mada mi nije jasno o kojim se parama tocno radi) i trazis neko cetvrto...

Da ti pomognem... Nema rjesenja koje ti trazis.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 5:46 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Moj ti je prijedlog da pogledas opremu za umrezavanje preko kucne elektricne mreze, ne znam sada tocno cijene,

ali znam da radi, jedino ti je moze biti problem sto uticnice moraju biti na istoj fazi sto po zakonu vjerovatnoce vjerojatno nisu.

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Tvoje pitanje je poprilicno kaoticno. Neces zicano, ne ide wi-fi, znas kao neko, ali je preskupo (mada mi nije jasno o kojim se parama tocno radi) i trazis neko cetvrto...

Da ti pomognem... Nema rjesenja koje ti trazis.

Jeste kaoticno :) Pretpostavljam da se ne radi o velikim parama. Ja ne bih da ulazem u opremu posto ovo ce biti privremeno resenje. Znaci,radi se o dva sprata kuce koji imaju isti tel. broj. Drugi PC je gore,na drugom spratu. Imam neki Wi-Fi router D-Link DI-514 i ne probija se dovoljno,odnsono ima slabi domet. Da bi se probijao trebam valjda bolji router ili bolju antenu. Sa zicama je izvedivo ali ce biti previse "metraze". Ma komlicirano je (konfiguracija kuce) Vec smo "nasli" primitivno resenje :) Kada sam ja na netu,drugi PC nije i obratno..dogovorno. Samo kazem "ajd sad izvadite zicu da bi is,o na net" i to je to :))

Kristyans kaže...

Moj ti je prijedlog da pogledas opremu za umrezavanje preko kucne elektricne mreze, ne znam sada tocno cijene,

ali znam da radi, jedino ti je moze biti problem sto uticnice moraju biti na istoj fazi sto po zakonu vjerovatnoce vjerojatno nisu.

Vidis ovoga nisam se setio a je odlicno resenje. Moze li neki link,onako informativno da vidim zasto na istu fazu?

17 godina
Lazarus Long kaže...
Kristyans kaže...

Vidis ovoga nisam se setio a je odlicno resenje. Moze li neki link,onako informativno da vidim zasto na istu fazu?

Link na cijeli tekst o umrežavanju

Tebe zanima ovaj dio: But BPL signals cannot readily pass through transformers, as their high inductance makes them act as low-pass filters, blocking high-frequency signals.

Hoce reci ako uredjaji nisu na istoj fazi signal ne prolazi, odnosno da bi prosao mora ici preko trafo-stanice gdje se taj signal izgubi u zavojnicama, uostalom taj

princip znas bolje od mene.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice