Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj

poruka: 521
|
čitano: 198.173
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj
dedaa kaže...

Novogradnja je jos i gore jer u dosta slucajeva takve zgrade nisu niti povezane na ht-ove centrale.

Možda probelm u stanarima kako njima objasnit da što je to optika , u mojoj zgradi koja je naravno u samom središtu; Nije nešto stara sa negdje sa kraja osamdesetih nema optike. Ni amis ni t-com. Mislio sam ako nece nitko drugi barem ce t-com imat dostupno. Za sada Bnet kablovksa koja je dno dna što se tice usluge i naravno T-com preko bakra. Nije mi jasno zašto je nekome problem uvest optiku čak ispred zgrade su razvodne kutije od kablovkse koja je uvedena 2002. Čak u teoriji nebi trebao ništa ni kopati jer pretpostavljam da je optika do zgrade a do stanova kablovi.

17 godina
dedaa kaže...

Novogradnja je jos i gore jer u dosta slucajeva takve zgrade nisu niti povezane na ht-ove centrale.

Zgrade kao objekti se ni ne povezuju na centrale već moraju imati vezu prema DTK.

15 godina
neaktivan

Iz Amisa vjerojatno grade optiku po kvartovima u kojima imaju najviše korisnika. Travno je bilo prvo na listi za izgradnju optike jer ovdje imaju jako puno korisnika. Koga god pitaš na ulici "kojeg operatera imaš?" reći će ti Amis što je logično jer imaju najniže cijene interneta, telefona i televizije.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.3.2017 16:22 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina
Marko :D kaže...

Iz Amisa vjerojatno grade optiku po kvartovima u kojima imaju najviše korisnika. Moj kvart je bio prvi na listi za izgradnju optike jer ovdje imaju jako puno korisnika. Koga god pitaš na ulici "kojeg operatera imaš?" reći će ti Amis što je logično jer imaju najniže cijene interneta, telefona i televizije.

Stvar je puno kompleksnija i nema puno veze s aktivnim brojem korisnika. Neki kvartovi su već trebali biti pokriveni, ali se odustalo iz raznih razloga.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
dedaa kaže...

Zgrade kao objekti se ni ne povezuju na centrale već moraju imati vezu prema DTK.

A što je s razvodnom kutijom? Ona se spaja na zrak?

edit: da se razumijemo, pricamo o bakru ne o optici

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 20:38 (dedaa).
17 godina
dedaa kaže...
Old Iggy kaže...
dedaa kaže...

A što je s razvodnom kutijom? Ona se spaja na zrak?

edit: da se razumijemo, pricamo o bakru ne o optici

Razvodnom kutijom čega? Gdje su reglete?

Potpuno je nebitno što je - zgrada se ne spaja s centralom bez obzira što je u pitanju. Operater provlači bakar / optiku tek na zahtjev.

16 godina
neaktivan

Pa kazem, provlaci na zahtjev korisnika, ako ni jedan korisnik u zgradi ne preda zahtjev HT nece ni prstom mrdnuti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dedaa kaže...

Pa kazem, provlaci na zahtjev korisnika, ako ni jedan korisnik u zgradi ne preda zahtjev HT nece ni prstom mrdnuti.

Naravno da neće. Zašto bi?

16 godina
odjavljen
Dr. Zoidberg kaže...

Kakvo je stanje na krnjevu, novo naselje (iznad kokola), kada već imaš inside info :)

T-Com stranice kažu dostupna optika

Krnjevo je sasvim ok što se tiče i bakra i optike. Krnjevo i Kozala su među "urednijim" dijelovima grada što se tiče TKa.

My name is Legion... For we are many!
15 godina
neaktivan

Koliko para

pero_HR
17 godina
neaktivan

Amis ce takodjer imat vdsl sluzbeno u ponudi.

Uskoro.

CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Znači ako imam vdsl a nemam pristup optici opet imam brzi inernet ili?

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tako je. VDSL2 ima brzine u rangu optike. Samo je ping veci .

Ja imam 41Mbit download i 10~8Mbit Upload na VDSLU.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 11:28 (viper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

A nerazumijem što je to točno vdsl?

to moram kupiti, ili taj paket moram uzeti u ht ili?

Mi možete malo razjasniti?

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hrčak kaže...

brži internet na bakrenoj infrastrukturi

WithSkill
17 godina
neaktivan
hrčak kaže...

VDSL2 je tehonologija slicna ADSLu ali bolja i novija. 

Mozes ga dobit jedino ako  si unutar cirka 1km od centrale tj ako ti je dobra parica.

Naravno tvoj telekom to prvo mora ponuditi u paketima da bi ga ti mogo kupit.

Vecinom je to neka nadoplata brzine na postojeće pakete.

HT jos nema takvu ponudu za siroke mase ali ima Iskon,h1 i evo amis ce uskoro. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 11:43 (viper).
16 godina
neaktivan

HT ima vec otkad ali samo za nove korisnike ili postojece koji nadograde uslugu, nista se ne placa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znam ali to nije VDSL2 u punom smislu. U pravilu to su adsl brzine na VDSL tehnologiji. To nema veze s vezom i nije vrijedno spomena.

Barem je tako bilo dosad. Mozda se nesto promjenilo?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 12:13 (viper).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Jel ima možda nekakav info o širenju optičke mreže na Špansko ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nanek kaže...

Jel ima možda nekakav info o širenju optičke mreže na Špansko ?

Za sad ne. Eventualno možeš nazvati službu za korisnike na 0800 50 10 i pitati ih imaju li kakvu informaciju.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
17 godina

Meni je prodavač rekao da se agresivno šire na zgrade u kojima već postoji Bnet, jer su kanalice razvučene i najlakše im je u njih ''uletjeti''. Tako je i kod mene u zgradi.

Sad, koliko je to istina...

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Meni je prodavač rekao da se agresivno šire na zgrade u kojima već postoji Bnet, jer su kanalice razvučene i najlakše im je u njih ''uletjeti''. Tako je i kod mene u zgradi.

Kod mene su paralelno s bnetom postavili optiku znači bnet ima svoje kanalice a amis svoje.

pero_HR
11 godina
neaktivan

Mozete mi reci koji operater nudi najveci upload speed na podrucju RIjeke? Pred par postova sam se javio u veci Amisa uspostavilo se da nisu u Rijeci, T-Com se ceka 60+dana, H1 kontaktirao ih mejlom ne odgovaraju moze pomoc? Treba mi upload speed bar 15Mbit/s znaci x/15

Proud to be Mrcina! www.mrcine.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Skillzor70 kaže...

Mozete mi reci koji operater nudi najveci upload speed na podrucju RIjeke? Pred par postova sam se javio u veci Amisa uspostavilo se da nisu u Rijeci, T-Com se ceka 60+dana, H1 kontaktirao ih mejlom ne odgovaraju moze pomoc? Treba mi upload speed bar 15Mbit/s znaci x/15

Čekaj onda Tcom. Realno ti treba optika, a tu je knjiga spala na dva slova, od kojih je jedno nečitljivo.

17 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Samo neka se oni što agresivnije razvuku/uvuku/ulete/kajgod meni na Jarun. {#} Pa da mogu Bnetu poslat zahtjev za prijevremenim raskidom i bajbaj {#}

16 godina
viper kaže...

Znam ali to nije VDSL2 u punom smislu. U pravilu to su adsl brzine na VDSL tehnologiji. To nema veze s vezom i nije vrijedno spomena.

Mozes li biti malo konkretniji, kakav je to VDSL2 koji nije u "punom smislu"?

Udaljen sam cca 1km od centrale (dostupan mi je jedino t-com ili npr. Iskon ali iskljucivo bijela zona).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
13 godina
lovac82 kaže...
viper kaže...

Mozes li biti malo konkretniji, kakav je to VDSL2 koji nije u "punom smislu"?

Udaljen sam cca 1km od centrale (dostupan mi je jedino t-com ili npr. Iskon ali iskljucivo bijela zona).

pod to je mislio da ukoliko centrala ima dslam koji podrzava vdsl2 i ti imas zte router od t-coma koji podrzava vdsl2, t-com ce ti vjerojatno i stavit vdsl (to se lako provjeri u postavkama routera) ALI ti neces moc kupit vecu brzinu od trenutnih 20/0.768 mbps iako ti primjerice oni mogu pustit 50/15 mbps ako imas dovoljno kvalitetnu paricu jer trenutno nisu kreirali pakete tj tu uslugu nisu javno ponudili (za sad).

15 godina
neaktivan

Jedan mali info u vezi AMIS optike, Trg Antuna Mihanovića u Dupcu je dobio optiku (oni ga stavljaju pod Poljanice iako je u Dupcu, al nema veze), a početkom iduće godine kreću sa radovima u ulicama, moja ulica je u planu i već sam se predbilježio.

Znači definitivno optiku dobivaju i korisnici u obiteljskim kućama što je odlično{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nitko nije ni rekao da nece ic za kuce. Ako je na objavi gradnje FTTH oznaceno podrucje kuca onda je to tako i tamo se sigurno gradi.

FTTH ce za kuće ici po stupovima od HEP-a i na onim mjestima gdje nema DTK-a. Nadzemno jel. Tamo di ima uvjeta ici ce podzemno(DTK).

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 13:25 (viper).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Može netko napisati koji router je dobio u optiku? Ima li wireless? Koliko portova ima? itd.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice