Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj

poruka: 521
|
čitano: 198.188
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Mislim da "Digitalni grad" jos nema niti jednu svjetlovodnu nit na vrbanima a najavili su istovremeno kad i amis.

CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj
viper kaže...

Mislim da "Digitalni grad" jos nema niti jednu svjetlovodnu nit na vrbanima a najavili su istovremeno kad i amis.

Digitalni grad je lijep marketing pred izbore...

16 godina
neaktivan

Da li netko moze objasnit kako internet tv i telefon idu preko optike da li postoji neki router. Da li je tv kablovska ili IPTV.

Unaprijed Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Da li netko moze objasnit kako internet tv i telefon idu preko optike da li postoji neki router. Da li je tv kablovska ili IPTV.

Unaprijed Hvala.

Lijepo. STB i telefon se spajaju u modem. Televizija je IPTV.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
17 godina

Samo da javim - Prečko, Amis 100/100 (Sibeliusova ulica) počelo uvođenje optike. Ugovor na 2 godine, prva godina 100 kn/mj, druga 250 kn/mj.

70 kanala, vremenski pomak 12 mjeseci, mobilna usluga, instalacija 1 kn.

Do sada Bnet, 12 Mbit veza download, 1 Mbit upload. Mislim da će pomak biti znakovit :)

Još nešto - da li itko zna koje wifi routere nude? Treba mi nešto s n standardom, zastupnik nije znao reći, ali kaže da ih ima više...

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 19:40 (CrnaBitanga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Negdje sam čuo da dijele ove:

- Cisco WRT54GH

- Telsey CPL7

- Genexis Hybrid

- ELTEK R3621-W2

Ima ih još par ali sam zaboravio kako se zovu.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 20:09 (Marko :D).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Samo da javim - Prečko, Amis 100/100 (Sibeliusova ulica) počelo uvođenje optike. Ugovor na 2 godine, prva godina 100 kn/mj, druga 250 kn/mj.

70 kanala, vremenski pomak 12 mjeseci, mobilna usluga, instalacija 1 kn.

Do sada Bnet, 12 Mbit veza download, 1 Mbit upload. Mislim da će pomak biti znakovit :)

Još nešto - da li itko zna koje wifi routere nude? Treba mi nešto s n standardom, zastupnik nije znao reći, ali kaže da ih ima više...

Sretniče! {#}{#}

13 godina

imam bnet ugovor jos uvijek...

Kako najlakse se prebaciti na amis?

Mora ici raskid ugovora ili ne moram, npr mogu placati bnet i dalje i imati dodatno amis ili moram bas sve raskinuti s bnetom pa tek onda?

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 22:17 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ima li optike u Rijeci? Ne mora biti Amis samo da je brzo u pm.

Proud to be Mrcina! www.mrcine.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Skillzor70 kaže...

Lol.

U Rijeci sam vidio provučenu optiku do primarnih izvoda u 5-10 zgrada, max. Tvrtke koje imaju optiku imaju ugl Metronet koji nema posla sa privatnim korisnicima u takvim slučajevima. Nešto vidim da se sad razvlači po ulicama (otvaraju šahte, uvlače kablove) ali na centralama je katastrofa (opet, što se tiče privatnih).

Uzmi VDSL (ako si dovoljno blizu) i uživaj. Ništa od optike u Rijeci još barem godinu dana...

My name is Legion... For we are many!
16 godina
Skillzor70 kaže...

Bit će za jedno 20 godina.. a do tada samo ovo je u ponudi..

Optika Optika
11 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Skillzor70 kaže...

Lol.

U Rijeci sam vidio provučenu optiku do primarnih izvoda u 5-10 zgrada, max. Tvrtke koje imaju optiku imaju ugl Metronet koji nema posla sa privatnim korisnicima u takvim slučajevima. Nešto vidim da se sad razvlači po ulicama (otvaraju šahte, uvlače kablove) ali na centralama je katastrofa (opet, što se tiče privatnih).

Uzmi VDSL (ako si dovoljno blizu) i uživaj. Ništa od optike u Rijeci još barem godinu dana...

fuck, selim se u Zg hahaha. Sada sam bio na sajtu t-coma i za njihovu optiku 100/20 pise da mi je dostupno na mojoj adresi i kostalo bi me 250kn mjesecno sa telefonom+internet tv mi ne treba, a sta je to vdsl? nisam neki znalac na tom podrucju pa moram pitat

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 10:06 (Skillzor70).
12 godina

A okolna sela oko Zagreba kada mislite da će imati mogućnost dobiti 100 mb jel sam sada na 4 mb i užasno me živcira kako je sporo

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Skillzor70 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Skillzor70 kaže...

Lol.

fuck, selim se u Zg hahaha. Sada sam bio na sajtu t-coma i za njihovu optiku 100/20 pise da mi je dostupno na mojoj adresi i kostalo bi me 250kn mjesecno sa telefonom+internet tv mi ne treba, a sta je to vdsl? nisam neki znalac na tom podrucju pa moram pitat

VDSL ti ima iskon po dosta dobrim cijenama... 20/5 i 30/5... vidi malo ovdje: http://www.iskon.hr/Za-kucu/Paketi

16 godina
odjavljen
Skillzor70 kaže...

Koji dio grada?

VDSL ti je brži ADSL, minimalno 20 mbit download, nude i po 50 mbit. Imaš na H1, tel + internet.

16 godina
John_Doe_11 kaže...
Srednji kaže...
John_Doe_11 kaže...
peroko kaže...
Cryogenic kaže...

ajme na vrbanima je već optika a prečko banana, a ni nezna se kad će optika, aj neko sa vrbana da se javi da mi skine tu i tam nekaj u par minuta {#}, trenutno sam na amisu 10 mbit'a.

ja na vrbanima{#}

Na Jarunu sam i gledam nasuprot Vrbana 3; pogledam kartu Amisove optike, a kad ono-dostupnost do ulice ispred mene.. {#}{#}{#}

Ja sam na Srednjacima i imam optiku provucenu po vertikali ali Amis jos nema namjeru dolazit kod mene u narednih 6 mjeseci...tako su mi rekli....

Znam da je glupo pitanje, al.. jel postoji mogućnost saznat neke bolje informacije kada/gdje/kako u xy narednom vremenu osim "nažalost nismo Vam..."?

Ja sam poslao mail amisu i covjek mi odgovorio da u narednih 6 mjeseci nema se u planu amis siriti po srednjacima...a, ponavljam, optika mi prolazi pored kucnog zvona...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
11 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Skillzor70 kaže...

Koji dio grada?

VDSL ti je brži ADSL, minimalno 20 mbit download, nude i po 50 mbit. Imaš na H1, tel + internet.

Pećine al pise da nakon 3 mjeseca pada na 40/10 pa sad nezz se moze nekako s njima nagodit da ostane stalno 100/20

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 10:17 (Skillzor70).
16 godina
odjavljen

Pećine? Spojeno na Sušak... Jooooj.

Radije uzmi VDSL kad ti ne treba IPTV. Uštedjet ćeš 50ak kuna a brzina je isto sasvim ok.

11 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Radije uzmi VDSL kad ti ne treba IPTV. Uštedjet ćeš 50ak kuna a brzina je isto sasvim ok.

zasto "Jooooj"

16 godina
odjavljen

Ako smo igdje imali problema, to su bili Sušak i centar. A i linije su dosta loše gore.

Ne znam, stvarno. Ako ideš na optiku, imaš TV kojeg moraš uzeti. Ako se odlučiš na VDSL, moguće da linija to neće podnesti. Good luck...

11 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ako smo igdje imali problema, to su bili Sušak i centar. A i linije su dosta loše gore.

Ne znam, stvarno. Ako ideš na optiku, imaš TV kojeg moraš uzeti. Ako se odlučiš na VDSL, moguće da linija to neće podnesti. Good luck...

Zasto moram uzeti TV kada vidim ima opcije i bez TV-a? Nego sada gledao na H1 vdsl pise da je nedostupan samo mi daje 4mbps internet a to imam. A koji je onako najbolji kvart u Rijeci za optiku cisto informativno pitam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 10:33 (Skillzor70).
16 godina
odjavljen

Zanimljivo, ja ne mogu odabrati samo net, uvijek mi uvali IPTV...

Vidi Iskonov VDSL.

11 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Zanimljivo, ja ne mogu odabrati samo net, uvijek mi uvali IPTV...

Vidi Iskonov VDSL.

samo meni je bitniji upload speed od downloada tenutno jer planiram pocet stream na twitch pa mi treba oko 2,5mb/s(/20mbps upload) za 1080p u 30-45fps-a. Pogledao iskon za 169.99kn dobijem 30/5,ali nekako mi je download mali 0.6mb/s samo nikako HD streaming.

Edit: Upravo sam zvao ove iz t-com-a i ponudili su mi sljedecu ponudu 288kn mjesecno+30kn 100/20 stalno bez ugovorne obveze to je telefon i internet i 600kn postavljanje opticke mreze i ugradnja, 268kn+20kn za 100/20 i 315kn ugradnja opticke mreze i uređaja na 12.mjeseci ili 240kn+10kn za 100/20 na 24. mjeseca + 1kn ugradnja opticke mreze i ugradnja uređaja, ali posto sam podstanar i ne znam koliko cu tu jos ostat mislim da cu uzeti bez ugovorne obveze ili barem na 12 mjeseci jer nebi bas htio ostaviti kasnije vlasnicima da placaju 250kn mjesecno ako odem. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 11:42 (Skillzor70).
16 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Negdje sam čuo da dijele ove:

- Cisco WRT54GH

- Telsey CPL7

- Genexis Hybrid

- ELTEK R3621-W2

Ima ih još par ali sam zaboravio kako se zovu.

Ovako da.

16 godina
neaktivan

Evo gledam po zagrebu točnije špansko i neke zgrade imaju optku dok druge nemaju. Čak neke novogradnje nemaju optiku. Sve mi se čini da nas je Bnet sve usosio sa svojom kablovskom i nikome neda pristupit sa optikom a oni je naravno ni ne planiraju uvodit. Kod mene u ulici u samom centru Španskog nema optike jedino bnet. sa kabelom.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Evo gledam po zagrebu točnije špansko i neke zgrade imaju optku dok druge nemaju. Čak neke novogradnje nemaju optiku. Sve mi se čini da nas je Bnet sve usosio sa svojom kablovskom i nikome neda pristupit sa optikom a oni je naravno ni ne planiraju uvodit. Kod mene u ulici u samom centru Španskog nema optike jedino bnet. sa kabelom.

Nema to veze, kod mene i bnet i amis optika

pero_HR
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kakvo je stanje na krnjevu, novo naselje (iznad kokola), kada već imaš inside info :)

T-Com stranice kažu dostupna optika

17 godina
zeroname kaže...

To što je neka zgrada novogradnja nema nikakve veze s optikom.

Isto tako, Bnet ne može nikome ništa "zabraniti".

16 godina
neaktivan

Novogradnja je jos i gore jer u dosta slucajeva takve zgrade nisu niti povezane na ht-ove centrale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Danas sam zvao H1 i rekli su mi da mi mogu ustupiti VDSL2 sa 50/15 sto mi je super, a T-com cujem da je 60dana ugradnja, a tih 60 dana rijetko bude 60 dana iz nekog xy razloga tako da cu vjerojatno na H1 otic.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice