ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 931.652
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: ADSL u BiH
Vakaka kaže...
human-no.101 kaže...

Zna li netko kako se može raskinuti ugovor sa HT adsl-om?

Ugovor je potpisan u 4-tom mjesecu na godinu dana (ono-modem za 1km i te priče).

Nemogu se više patiti s njima.

Jedan moj komitent je tio raskinut ugovor i imao je problema s time i mislim da na kraju nije uspio (nisam ga tio gnjavit puno i pitat kako je prošlo) jer bi morao platit cjenu preplate za svaki misec koji je ostao do kraja ugovora prije nego bi oni raskinuli sam ugovor.

Da, da bi raskinuo ugovor moraš plaćati penale do isteka ugovora.

Jedini način zasada jesu problemi tehničke prirode koji ti onemogućavaju normalno funkcionisanje interneta. Oni će "pokušati" sve da to poprave, ali ako ustanove da je nemoguće onda postoji šansa.

Taktika - non stop dosađuj i prijavljuj kvarove ako pod ovim "Nemogu se više patit s njima" podrazumijevaš često pucanje neta, usporavanje, nemogućnost konekcije itd.

Inače su veoma zaguljeni.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

a nis selite se svi u zagreb..  Cool

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
dokly1982 kaže...

a nis selite se svi u zagreb..  Cool

Nemoj dva puta reci :D.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

moja iskustva s adsl u bih.

posto je kao prvi provajder dosao na područje hercegovine ja sam se skopčao odmah,nisam se puno razumio u internet jer ga prije nisam imao (imao sam telefosku konekciju)tako da sam jamio paket za gledanje videa i razmjene glazbe među prijateljima tako se zove paket jos su mi rekli da citiram "samo klikas nemaš šta" i tako ja znate prvi put net jeli ja klika youtube,malo muzike,filmova,pa opet youtube itako dosa 1 i dolazi meni račun 190km malo manje od 400kn.Dolaskom u postu oni meni kazu kako sam prišao limit od 5GB za koji nisam ni znao nevjerujem da su mi spomenuli limit da bi tolko napravio,a mogli su me i zovnit kad sam priša limit ali zašto bi oni to radili.SAMO KLIKAJ.Platio sam to ostao sam korisnik par mjeseci dok nije došao pinkom koji je najpošteni provajder na terenu.

nekad se desi da neradi,neboj se prvog ti smanje račun tako nema riječi.A sto se tiče prometa FEAR-USED jedan misec skini 30 GB sljedeći 10gb pa sljedeći 20 i tako odlično za ljude koji koriste internet 200%

Također odlično za ljude koji gledaju video i razmjenjuju glazbu.

stjepwan
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 21:33 (cromaster).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cromaster kaže...

posto je kao prvi provajder dosao na područje hercegovine ja sam se skopčao odmah,nisam se puno razumio u internet jer ga prije nisam imao (imao sam telefosku konekciju)tako da sam jamio paket za gledanje videa i razmjene glazbe među prijateljima tako se zove paket jos su mi rekli da citiram "samo klikas nemaš šta" i tako ja znate prvi put net jeli ja klika youtube,malo muzike,filmova,pa opet youtube itako dosa 1 i dolazi meni račun 190km malo manje od 400kn.Dolaskom u postu oni meni kazu kako sam prišao limit od 5GB za koji nisam ni znao nevjerujem da su mi spomenuli limit da bi tolko napravio,a mogli su me i zovnit kad sam priša limit ali zašto bi oni to radili.SAMO KLIKAJ.Platio sam to ostao sam korisnik par mjeseci dok nije došao pinkom koji je najpošteni provajder na terenu.

nekad se desi da neradi,neboj se prvog ti smanje račun tako nema riječi.A sto se tiče prometa FEAR-USED jedan misec skini 30 GB sljedeći 10gb pa sljedeći 20 i tako odlično za ljude koji koriste internet 200%

190 KM ti je oko 750kn

16 godina
neaktivan
cromaster kaže...

Po ovom oznacenom zakljucio sam da si koristio HT::NET-ov paket od 5 gb (drugi paket) koji ja sad koristim, nikad nisam imao problema, i mislim da je malo smijesno ovo sto govoris, fino ti pise i u ugovoru a i u toni drugih papira i letaka koliki je mjesecni limit, pa mislim da si ipak to trebo pogledat, i daj nemoj zezat da je HT::NET neposten, ipak to je najveci provajder, i ne bez razloga. Za pincom neznam kakav je nikad ga nisam koristio, ali znam da nude uslugu WIC (bežični).

podrav iz MOSTARA (nije reklama za cigare) :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 9:17 (ExXxEr).
17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ja sam pogriješio što sam ove godine produžio ugovor u HT-Mostaru. Uzeo sam ko i prije 5Gb paket i svaki mjesec prekoračim. Iduće godine idem na pincom.

Ista cijena 35km sa 3 megabita download i flatom. Em je brži od ht-a, em je flat, em je jeftiniji

http://www.travian.com.hr/?uc=hr4_42259
Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nu kao sto sam reka nisam prije imao  internet i nisam znao uopće kolko je 5 GB na internetu (5GB na  netu je ništa niti šta moreš niti smiš) meni je došao samo jedan letak tj ugovor u kojem je pisalo 5 gb, A o poštenju HT neću ni govorit.samo da napomenem kako ht ima u ponudi paket do 1 gb koji masovno guraju svitu,Kad ja pričam s neki i kad mu kažem da ineternet plaćam 29 km i skidam kolko oću a usto i moj net je brži on mi ne vjeruje nitko mi nevjeruje ko se malo nerazumije nije uvjek skuplje bolje.

Da neznam kolko para imam HT NET  NO.

stjepwan
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ajd da i ja koju 'bacim'. Bio sam na kablovskom internetu (MOnet) jedno 3-4 godine i, blago rečeno, sijede sam dobio. Volim šah pa često igram i baš kad si u nekoj poziciji bum, partija izgubljena. Onda, pred kraj mjeseca, kad se potroše GB konekcija da Bog sačuva, niti jednu stranicu ne možeš otvoriti a kamo li nešto pročitati ili skinuti. Odem u MOnet i kažu prekoračili ste limit i smanjena brzina. A prije toga je po nekoliko dana veza bila nikakva a odgovor je bio uvijek isti; radi se na poboljšanju konekcije i zato su česta iskakanja. Pa ne radi se svaki mjesec na poboljšanju, kad mi treba internet nije bitno hoće li mi naplatiti i koliko, a ne samo smanje brzinu. Da ne duljim dalje, ogadili su mi se i prešao sam na htnet. Do neki dan bio prezadovoljan, od ožujka ove godine sam na duet start paketu i plačam pretplatu 33KM koja uključuje i 50 minuta za pozive prema Hrvatskoj i još nekih pogodnosti. Od prije 10-ak dana bitnmo mi se smanjio download, prije je bilo i preko 220kb/s a sada jedva 83kb/s. Ako skidam dvije stvari prije je bilo svaka po nekih 110kb/s a sad jedna ili dvije isto je 83kb/s. Uglavnom, stručnjaci iz HT-a kažu da nije do njih nego da je neki virus i da se konzultiram sa nekim informatičarem. Ne znam što je ali vidim za koji dan.

0 0 hvala 0
17 godina
ivo65 kaže...

Ajd da i ja koju 'bacim'. Bio sam na kablovskom internetu (MOnet) jedno 3-4 godine i, blago rečeno, sijede sam dobio. Volim šah pa često igram i baš kad si u nekoj poziciji bum, partija izgubljena. Onda, pred kraj mjeseca, kad se potroše GB konekcija da Bog sačuva, niti jednu stranicu ne možeš otvoriti a kamo li nešto pročitati ili skinuti. Odem u MOnet i kažu prekoračili ste limit i smanjena brzina. A prije toga je po nekoliko dana veza bila nikakva a odgovor je bio uvijek isti; radi se na poboljšanju konekcije i zato su česta iskakanja. Pa ne radi se svaki mjesec na poboljšanju, kad mi treba internet nije bitno hoće li mi naplatiti i koliko, a ne samo smanje brzinu. Da ne duljim dalje, ogadili su mi se i prešao sam na htnet. Do neki dan bio prezadovoljan, od ožujka ove godine sam na duet start paketu i plačam pretplatu 33KM koja uključuje i 50 minuta za pozive prema Hrvatskoj i još nekih pogodnosti. Od prije 10-ak dana bitnmo mi se smanjio download, prije je bilo i preko 220kb/s a sada jedva 83kb/s. Ako skidam dvije stvari prije je bilo svaka po nekih 110kb/s a sad jedna ili dvije isto je 83kb/s. Uglavnom, stručnjaci iz HT-a kažu da nije do njih nego da je neki virus i da se konzultiram sa nekim informatičarem. Ne znam što je ali vidim za koji dan.

Uvijek to govore, i budi spreman da se toga naslušaš malo više. 

Ne možete otvoriti Google i bilo koju stranicu jer Google server napadaju virusi i tako to... Izlanuo se

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
17 godina
neaktivan
cromaster kaže...

Žuto: Otkrio si izraz koji možda najbolje opisuje trenutne ponudu internet paketa širom BiH... :) Plaši se da ne pređeš koji (kilo)bit (jer će sav dodatni

promet će biti zaokružen na 100 MB... :()

Zeleno: Ja download od 30 i manje GB uopće ne bih nazvao korištenjem interneta, a pogotovo nekim 200% iskorištavanjem (šta god je pisac htio time reći...)

16 godina
neaktivan

De filozofe odgovori mi molim te na ovo pitanje

dali se može s 5GB da gledat video i razmjenjivat glazba??

stjepwan
17 godina
cromaster kaže...

Moze!

Mozes skinuti 5 filmova po 700 MB to ti je 3,5 GB, i ostane ti jos 1,5 GB, to ti je tama za surfanje ili skines jedan film manje i mozes skinuti glazbe koliko ti treba.

Ne znam na kojem si netu trenutno, ja sam u Mostaru i na x-net sam, do sada sam bio prezadovoljan, ali zadnjih dana me net poceo zezati. Morat cu nesto raditi. Ali u njih je on ponuda FAIR-USE i ja sam zadovoljan, nisu mi nikada smanjivali brzinu niti pregovorili, a trosim oko 40-50 gb mjesecno. S tim da placam 30 KM. brzina mi je 2 mbps ali u zadnje vrijeme me poceo zezati i spala brzina na 0,5-1 mbps.

U mostaru mi se jos kabloviski cini dobar, oni imaju server, na kojem ima dosta novih stvari pa ne moras trositi promet na netu.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
16 godina
neaktivan

ne slažem se ja sa s 5gb moga 15 dana u misecu.

a mislim da se mnogi neće složit s tvojom teorijom lako je pričat triba to izvest

stjepwan
17 godina
ADSL u BiH

S 5GB nema teorije misec dana izvuć ako si imalo aktivniji što se interneta tiče. Imam trenutno 10GB i na poslu 5GB i ako izguram misec da ne prekoračim nemogu vjerovat sebi. Jednostavno ovo je sramota što se HTa tiče i njihove ADSL ponude.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Vakaka kaže...

S 5GB nema teorije misec dana izvuć ako si imalo aktivniji što se interneta tiče. Imam trenutno 10GB i na poslu 5GB i ako izguram misec da ne prekoračim nemogu vjerovat sebi. Jednostavno ovo je sramota što se HTa tiče i njihove ADSL ponude.

Ma nemoj mi reci!

Jesi siguran da se ne moze? Ako moze vecina koju ja poznajem, znaci da se moze.

Sta ti to znaci malo aktiviniji? Jel to torrent non-stop upaljen ili da surfas? Ne moras skinuti cijeli album radi jedne pjesme, ili ne moras sve filmove skidati na koje naletis. Lako je potrositi promet, ali ako ces imalo paziti moze se prezivjet s 5 GB, ja sam mogao dok sam imao ogranicenje, a ako ja nisam aktivniji korisnik, ne znam tko jest. Ako ces ti samo surfati malo youtube, malo last.fm, vjesti forumi i tako to, itekako se moze s 5 GB.

Tako da nemoj mi pametovat ne moze, moze samo treba pripaziti.

A sto se tice HT, tu se u potpunosti slazem, daju ti dobru brzinu a promet smanje na minimum, pa se ti misli.

Edit: bilo je vec, ali evo jos jednom, valja se prisjetiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 11:22 (goodye).
17 godina
ADSL u BiH

Ma kakvo pametkovanje, nema šanse bar za mene i kakvo skidanje pjesmi uopće neskidam pjesme ali pogledam dosta filmića na youtube. 30 dana u mjesecu je puno, nema tu nikakvog pametkovanja ni ludih skidanja torrenta, stigne malo veća zakrpa za AOC i moš se j...., da izvineš na izrazu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Brajo, ja nemam nikakvih problema. Kući imam 5GB, na poslu flat, samo teamviewerom se povežem na računalo na poslu i ostavim preko noći da se skida. Sve me ujutru čeka gotovo na vanjskom HD-u. Samo me njihova podrška ubi. Odsad uopće ne zovem njihovu podršku nego voditelja koji me odmah uputi šta se događa. Ali i cijene prema korisnicima(privatnim) nisu fer sigurno.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
Smooth Operator kaže...

Brajo, ja nemam nikakvih problema. Kući imam 5GB, na poslu flat, samo teamviewerom se povežem na računalo na poslu i ostavim preko noći da se skida. Sve me ujutru čeka gotovo na vanjskom HD-u. Samo me njihova podrška ubi. Odsad uopće ne zovem njihovu podršku nego voditelja koji me odmah uputi šta se događa. Ali i cijene prema korisnicima(privatnim) nisu fer sigurno.

Istina, brat mi ima flat rate u stanu u Banja Luci pa mogu se povezat s njegovim računalom pomoću pcanywhere i stavit torrente da se skidaju, pa onda čekat dok se on vrati kući. Uglavnom za te "veće" stvari kao filmove i igre (danas ako je igra ispod 5GB moš bit sretan), sad će bit lipše malo, napravim spisak svega što mi treba, poskidam torrente i stavim da se skidaju kod brata. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 11:59 (Vakaka).
17 godina
neaktivan
cromaster kaže...

Naravno da može, nigdje nisam ni rekao da ne može.

Kao što goodye reče, to je dovoljno za skidanje nekoliko SD filmova,

ali jedva dovoljno i za JEDAN HD film u 720p rezoluciji. HD je danas

skoro pa standard (u normalnim džržavama i državicama)...

Sve što si ti naveo se može i sa 100 MB prometa, samo je pitanje koliko...

goodye kaže...
Vakaka kaže...

Ma nemoj mi reci!

Jesi siguran da se ne moze? Ako moze vecina koju ja poznajem, znaci da se moze.

Sta ti to znaci malo aktiviniji? Jel to torrent non-stop upaljen ili da surfas? Ne moras skinuti cijeli album radi jedne pjesme, ili ne moras sve filmove skidati na koje naletis. Lako je potrositi promet, ali ako ces imalo paziti moze se prezivjet s 5 GB, ja sam mogao dok sam imao ogranicenje, a ako ja nisam aktivniji korisnik, ne znam tko jest. Ako ces ti samo surfati malo youtube, malo last.fm, vjesti forumi i tako to, itekako se moze s 5 GB.

Tako da nemoj mi pametovat ne moze, moze samo treba pripaziti.

A sto se tice HT, tu se u potpunosti slazem, daju ti dobru brzinu a promet smanje na minimum, pa se ti misli.

Edit: bilo je vec, ali evo jos jednom, valja se prisjetiti.

Na internet sam priključen nešto manje od tri godine. U početku sam imao 8 GB (što mi je bilo i previše :))

prometa koji je vremenom bio povećan na 18 GB (što mi je tada bilo i premalo :)), te sada imam flat. (više

nego dovoljno :)) Izvući mjesec dana sa 5 GB nije nikakva nemoguća misija (bolje i to nego dial up), samo je

taj bandwidth MIZERAN za 2009. godinu (da smo u Francuskoj, i to bi nam bilo previše :)).

@Goodye, da su torrenti non-stop pokrenuti, sad bi razgovarali o stotinama GB (zavisno od brzine), a ovih 5 GB

se može skinuti za samo par sati... A što se tiče HT-a, za njih nemam komentara... Rušenje barijera brizinom od

jedva megabita po cijeni od 100+ KM je zločin... Ja "HS kablovskoj" 35 KM plaćam 1/0.5Mbit flat + 20 (nazovi)digitalnih

kanala, ali imam 3/0.3Mbit brzinu jer mi je nisu spustili nakon što sam sa 18 GB-a prešao na flat, samo mi je upload malo

sporiji (hihi).

Speedtest.net Speedtest.net
Promet Novembar 110 GB :) Promet Novembar 110 GB :)
17 godina
ADSL u BiH

Ma svi ste u pravu, ali znate kako ide, što duže koristiš net povećavaju se apetiti, te je 5GB prometa malo, ali ipak KNAP ako se sustežeš i vodiš računa o potrošnji.

Kada sam u 6 mjesecu imao flat  napravio sam 150GB prometa, a sljedeći mjesec kada sam spao na 5GB je bilo šokantno.

Za prosječnog mlađeg korisnika je ipak 5GB prometa malo. Ne mislim na skidanje igara, nego skinut ćeš koji patch za igru koji sada idu i preko 1GB ovisno o igri, igrat ćeš se, skinut ćeš koju pjesmu, Skype video poziv, tamo amo i pred kraj mjeseca si već prošišao limit.

Za mene kao prosječnog korisnika neta 10GB bi bilo optimalno.

Bez obzira koliko prometa kome treba za surfanje i druge aktivnosti na netu, HTMostar je daleko najlošiji internet provider po pitanju ponude, cijena, korisničke usluge u BiH.

• imaju naskuplje cijene;
  • u ukupni promet uračunavaju upload što drugi provideri ne rade;
  • 1GB prekoračenog prometa naplaćuju 10 KM, što je daleko najskuplje u BiH, dok drugi provideri naplaćuju po 1-2 KM po 1GB;
  • nemaju Free Zonu kao alternativu;
  • slaba i neodgovorna korisnička podrška u slučaju problema;

Na kraju kad se pogleda cijena Flat paketa u okolnim susjednim zemljama, te kablovskim i dr. providerima u BiH, imamo pravo biti nezadovoljni jer cijena paketa od 5GB prometa i njegova brzina su daleko lošiji u usporedbi sa ovim drugim. Ljudi imaju veće brzine i flat tarife za koje daju manje nego mi za 5GB!

Meni ostaje pretplata do 5 mjeseca 2010 godine i tada ću ozbiljno razmisliti o prelasku kod drugog alternativnog wireless providera.

Onaj video gore kao parodija o Hitleru kao provideru HT Mostar veoma dobro oslikava situaciju.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Poz ja sam iz BiH RS, i koristim M:Tel ADSL 768-64 :S flet 30KM s PDV-om sta reci? svima na je isto :S

[url=http://www.derventacafe.com]Derventa[/url]
17 godina
BadDog_ES kaže...

Poz ja sam iz BiH RS, i koristim M:Tel ADSL 768-64 :S flet 30KM s PDV-om sta reci? svima na je isto :S

Evo ti stranica www.ht.ba otiđi tamo pa malo usporedi cijene, pa onda reci da nam je svima isto.  >.<

Kamo sriće da m:tel dođe doli u Hercegovinu.

17 godina
neaktivan
BadDog_ES kaže...

Mamice, što me rodi Plač

PREsporo za flat, a opet PREjeftino u odnosu na HT...

Baš me zanima kako će se situacija razvijati sad kada će BH Telecom za

25 KM (?!) nuditi IPTV + neograničen telefonski saobraćaj prema njihovoj

fiksnoj mreži! Ko će onda plaćati 11+ KM za kablovsku?

Detaljnije!

16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ma taj ADSL u BiH je sranje, zato sam ja i jesam na EuroProNET-u

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 21:16 (BannedOnThisForum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

HT je sranje. Taman mi je ugovor istekao (imao sam onaj od 5GB) i priključio sam se na pincom. Tjedan dana ga koristim, brzine su bolje nego kog HTa a o prometu da i ne govorim. već sam potrošio više od 15GB (da se oporavim od HTa) i nitko ništa ne opominje. Samo su mi rekli da ne skidam nonstop, što mi i odgovara, sat,dva downloada dnevno i mogu skinuti film ili serije koje me zanimaju.

što se mene tiče HT me nikada više neće ni čuti ni vidjeti

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ljudi dok ima freezone sve je dure čim nam to sjebu, kako su krenuli sa ovim tv-internetom sjebat će, odlazim iste sekunde. Pa gdje ćeš još skinuti 167 i kusur GB za mjesec dana.

Čovječe samo 4-5 igara što sam skinuo 50-60 giga: dragon age, onaj novi star wars 4 dvd-a, codmw2, l4d2....

Ja ne znam kako ću izdržati svi ovi flatovi oko nas su na "FER OSNOVI" neće mi dati ni da skinem 15 giga.

Saki Saki 5$
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
El Manifico_Buster kaže...

Ljudi dok ima freezone sve je dure čim nam to sjebu, kako su krenuli sa ovim tv-internetom sjebat će, odlazim iste sekunde. Pa gdje ćeš još skinuti 167 i kusur GB za mjesec dana.

Čovječe samo 4-5 igara što sam skinuo 50-60 giga: dragon age, onaj novi star wars 4 dvd-a, codmw2, l4d2....

Ja ne znam kako ću izdržati svi ovi flatovi oko nas su na "FER OSNOVI" neće mi dati ni da skinem 15 giga.

Za mene fer osnova nije flat i nesmatran ga takvim, j... kreteni...sad oće i struju poskupit, lipo nema šta. >.<

15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ja imam Pincom WIC, mjesecno 40 KM.

4096/512

Flat rate - na fer osnovi ( zanemariti )

http://i48.tinypic.com/am4306.jpg

emish -.-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Zna li netko da li HT Mostar daje ikakav mjesečni bonus za korisnike od 5GB!?

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice