Sad ću ja tebi nešto reć iako znam da neće imat nikakvog utjecaja na tvoje jednoumlje. Vi koji ste toliko zaluđeni brojkama uopće ne marite za glazbom koja iz zvučnika izlazi. To znam iz iskustva. Imao sam nekoliko takvih poznanika. Takvi nisu uspijevali uočiti nikakve razlike ni kod promjene zvučnika, ni zvučničkih kabela, ni pojačala... i iz te svoje nemoći prebacili su se na brojke mjerenja i tako postali audiofoolsi. Mjerenja su bitna proizvođačima kako bi tvikanjem uređaj napravili po svom guštu. Poslije toga mjerenja nemaju svoj smisao. Ili ti se sviđa zvuk tog uređaja ili ne. Ako ti se ne sviđa ideš na drugi. Znači jedino što je bitno je poslušati uređaj, a ne ka oni redikul Amir, izmjeri uređaj i bez slušanja stavi onog retardiranog Pink Panthera i ovce ga slijede. A kakvog Pink Panthera će on stavit ovisi o dogovoru s proizvođačem. Sigurno mu se zvuk Levinsona sviđa pa ga javno ne mjeri jer zna da bi se mjerenja istog kosila s njegovom dogmom. Naravno da se prije kupovine poslužim mjerenjima što proizviđača, što recenzenata samo radi okvirnog dojma, ali nakon toga ide isključivo slušanje.
Koliko tvoje glazbe za koju mariš je Diana Krell?
Priče o nekakvom slijepom vjerovanju, a većina "audiofila" ili kako god se već naziva GAS danas, ima toliko smiješno jednoličan ukus za glazbu da su kao kult, jebeš mi ako sam ikad vidio da audiofil sluša metal / elektroniku bilo jebeno šta što nije neki jazz ili nešto polupretenciozno. Ili onaj jedan album od Dire Straitsa da testira Money for nothing :D Ne vole glazbu nego produkciju, a to je druga stvar. Skoro kao da volite da je nešto složeno dobro na mikseti, kao da se zvuk mjeri i balansira. Hm...........................
Ne kažem da je ovo slučaj za tebe