Pozdrav, trebao bih preporuku USB hub-a do 100kn. USB 3.0 poželjan, ali manje bitan. Vanjsko napajanje također poželjno.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav
molio bih preporuku za USB Hub (4 USB-a mi je dovoljno). Inače neznam može li se u njega uštekati 2 adaptera za wireless gamepade, da ne vuku previše struje, te je li poželjno onda da ima vlastito napajanje?
Ili da ih rađe uštekam negdje iza u kućište, pa da u USB hub uštekam adapter za bežićni miš i wireless stick?
Pitam zato jer mislim da mi je prijašnji USB hub vjerojatno zajebao matičnu (sreća da je pod garancijom pa sam dobio novu).
Hvala unaprijed!
molim preporuku usb huba koji bi bio spojen na tv i na njega bi istovremeno bio spojen jedan eksterni disk i jedan do dva usb stika
da li je to uopće moguće tako napraviti i da li bi mi možda napon mogao praviti probleme
imam jedan usb hub s 4 usb 2.0 priključka i kad ga spojim na tv i u njega ustekam jedan eksterni disk i jedan stik sve steka kao da nema
dovoljno napona da se sve pokrene
da li bi npr hub s usb 3.0-3.2 mogli riješiti taj problem
hvala
molim preporuku usb huba koji bi bio spojen na tv i na njega bi istovremeno bio spojen jedan eksterni disk i jedan do dva usb stika
da li je to uopće moguće tako napraviti i da li bi mi možda napon mogao praviti probleme
imam jedan usb hub s 4 usb 2.0 priključka i kad ga spojim na tv i u njega ustekam jedan eksterni disk i jedan stik sve steka kao da nema
hvala
Ako je ssd trebalo bi raditi a ako je klasicni hdd tesko...
hvala
ako spajaš na TV-u na USB 2.0 on može dati max 0,5A tako da ti USB 3.0 hub neće pomoći
ako spajaš na TV-u na USB 3.0 on daje max 0,9A ali i to je granično za diskove, probaj nabaviti usb hub sa vanjskim napajanjem
hvala
zanimljivo, ali kolko se sjećam po specifikacijama HDD traži manje struje za rad od SSD-a
konkretno nisam još vidio 2,5" HDD da traži više od 1A, često je to 0,7A ili manje, dok za konkretno za ovaj ssd samsung navodi "Prosjek: 2,5 W * Maksimalno: 5,0 W" iako je na slici vidljivo da treba napajanje od 1,1A
hvala
ako spajaš na TV-u na USB 2.0 on može dati max 0,5A tako da ti USB 3.0 hub neće pomoći
ako spajaš na TV-u na USB 3.0 on daje max 0,9A ali i to je granično za diskove, probaj nabaviti usb hub sa vanjskim napajanjem
hvala
zanimljivo, ali kolko se sjećam po specifikacijama HDD traži manje struje za rad od SSD-a
konkretno nisam još vidio 2,5" HDD da traži više od 1A, često je to 0,7A ili manje, dok za konkretno za ovaj ssd samsung navodi "Prosjek: 2,5 W * Maksimalno: 5,0 W" iako je na slici vidljivo da treba napajanje od 1,1A
Iskreno nisam se ni sjetio 2,5" diskova. Mislio sam na 3,5" ;) Meni na LG C1 2,5" vanjski radi uredno.....
Trebam i ja preporuku usb hub-a, znači usb hub će biti udaljen od PC-a sigurnih 10 metara, treba imati svoje dodatno napajane i min 6 usb portova, sve više od toga je bonus.
Ne znam što uzeti, treba mi za spojiti laserske gravirke iz treće prostorije u main prostoriju.
-čekiraj (pogrešno) sjećanje.. hdd troši 2-3x puta više od ssd.. hdd 3,5inča nema adaptera bez napajanja, mora.. dok 2,5inčni (tad kao za laptop) mogu ali ne svi-uvjek.. dovoljno je mali pad napona na usb kontroleeru pa da nije dovoljno.
-ne miješati strujić pojmove kao snaga-napon.. ili potrošnja.. (da ne naiđe neki ferovac) :)
-usb napon je nominalno 5v (plus-minus tolerancija 10%, tj mora dati barem 4,5v .. ispod problem-neispravno) .. dok je snaga recimo 1a i to tad kao umnožak daje 5w, ali to je matematika na papiru.. ne u stvarnosti, gubitak.. otpor-toplina i pad efikasnosti sa starenjem kao i svaki spoj-priključak npr oksidacija.. svaki povećan otpor je gubitak a svaki gubitak se pretvara u toplinu kao otpadnu energiju dok toplina spušta efikasnost i time dodatno inflatorno stvara gubitak (zato računala hladimo, žice, sve.. dok na apsolutnoj nuli imamo supravodljivost=bez otpora=bez gubitaka.. u teoriji..).
-sve starenjem gubi efikasnost, svaki spoj erodira, sama žica se haba putovanjem elektrona, kao blaga erozija kapljom vode koja kroz godine stvori kanjon..), staro nije novo, novo kad je ispravno zadovoljava industrijske standarde tolerancije i radi, do jednog dana kad ne radi.. i to je normalan proces starenja za sve u svemiru :)
-odnosno, zato na slici imaš deklarirano 1,1 .. jer je to ta industrijska tolerancija, od-do, kao za raspon radnih temperatura sobne-vanjske, kao za bilo koji el. uređaj u domaćinstvu npr 220-250v itd. i svaki podnosti plusminus 10%.. dok se često navodi samo plus npr za overclockanje i sl. pogotovo jer trgovina voli veće brojeve na istoj robi.. (veći broj prodaje robu..).
-pitanje u temi.. hub-tv.. ne, jer sam usb kontroler u tv (bilo koji uređaj, računalo, tablet..) je onaj koji bi morao dati struju.. tj jedino može pomoći usb-hub koji ima vlastito-dodatno napajanje struje, dok 2.0-3x nije riješenje, tj to je samo stvar brzine-protokola i 3x traži još jaču-stabilniju struju za rad kao i kvalitetnije žice-konektore..
**
-problem tv uređaja i huba.. tv nije pc-računalo.. ne očekuje na nekom portu više uređaja, tj ovisi o starosti osa-softa-firmwarea koji upravlja portom, tj recimo ako je to neki android tv, tad je to jednako kao da je u pitanju tablet-računalo.. i što može jedan, može i drugi.. ali tv uređaji su osakaćeni-ograničeni, tj može raditi ali ne mora ako je onemogućeno tj dovoljno da nije predviđeno i ne prikazuje uređaje na hubu, prikaže prvi ali ne drugi itd.. tj za svaki pristup bilo kojem dijelu bilo kojeg servisa-uređaja-fičera su potrebni pristupni podatci-adresa kao što je to za kapacitet diskova foramtirano u ntfs ili fat32 .. i s time razlike mogućih kapaciteta i korištenja a to je 'samo' soft-logika, dok je hw tad isti.. no bez softa nema ničeg, bez softa je žica samo žica i ne može ništa pametnog.. tj tek kad postoje protokoli-standardi tad to postane nešto iz svijeta računala.. bez tog je žica klase običan drot kojim možemo napraviti kratki spoj u zidnoj utičnici i ništa više.. pamet-soft-protokoli su ono važno a to ovisi o uređaju-osu, kontroleru-firmwareu u tom uređaju dok tv uređaji nisu iz klase računala porijeklom.. tj sve to se recimo spojilo digitalizacijom relativno nedavno i zato imamo situacije da može biti jedno-drugo-oboje itd.. tj sve ovisi o generaciji tv uređaja a to se u tv proizvodnji ne mijenja često, standardi, jer dok se nešto usvoji-standardizira, tek tad krene u planove-sheme za proizvodnju dok sama logistika računa na kašnjenje tržišta i raspon 1-2god od početnog plana do dolaska na policu + par godina jamstva i minimalne zakonske rokove za robe (sevis-dijelovi-jamstva) pa se sve mora računati s barem 6-7 god, standardno 10god.. za uvođenje promjene. .. npr naš prelaz s analogne tv na digitalnu dvbt, pa zatim prelaz na dvb-t2-hevc(h265 kodek).. dvije promjene u dva desetljeća.. a razlika da tv bez prijemnika nema što prikazivati, radi ili ne radi..