Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.556.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
pacijent007 kaže...

Definitivno Roccat kone Military optical. Imam ga i nikad se vise ne bi vracao na nekakve poluproizvode.

Mala mana mu je sto kosta preko 500kn a ja trazim mis do 300 :) i kupio sam rival 100, prezadovoljan sam kako mi lezi u ruci, tezina je tocno po mom ukusu i nemam problema s trackingom i aimom u cs-u

500kn ? Ja sam svoj platio 303kn...

Battleog - 191silvinjo
12 godina
neaktivan

Nema ih apsolutno nigdje pa su im valjda digli cijene. Ja sam našao samo na Amazonu i tamo su po 70€. Ima samo ovih Pure laserskih i ovih nekih novijih XTD modela kaj izgledaju ko neka vožnja u lunaparku na tripovima, isto svi laserski.

15 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...

Nema ih apsolutno nigdje pa su im valjda digli cijene. Ja sam našao samo na Amazonu i tamo su po 70€. Ima samo ovih Pure laserskih i ovih nekih novijih XTD modela kaj izgledaju ko neka vožnja u lunaparku na tripovima, isto svi laserski.

potpisujem

All that is...or was...began with a dream...
14 godina
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Kupio G502 spectrum core najviše zbog dobre cijene i moram priznat da nisam oduševljen. Do sada sam imao R.A.T 7 i moram priznati da su mi glavne zamjerke bile što nije mu je tipka za nišanjenje bila malo pre tvrda i previše naprijed, oksidacija metala i nedostatak RGB-a. Sve ostalo mi je bilo super.

Sad kad sam prešao na G502 ništa mi ne štima. Plastika mi je nekako draža na RAT-u. Ako uhvatim miš više iza ruka mi nije na mišu nego u zraku i ne mogu dohvatiti sve tipke. Ako uhvatim više naprijed ruka mi dobro legne ali tipka za nišanjenje je i dalje previše napred a kotačić mi je previše iza. Kad uplatim infinite scroll kotačić se sam vrti i kad ne treba, ako ga isključim glasan je i iritantan. Klikanje mi također ima lošiji feeling nego na RATu 7 (Pogotovo na kotačiću). Sve u svemu nije loš miš ali nije za moju ruku a i pomalo je stvar navike, ali moram priznat da mi je RAT7 puno draži. Trebao sam možda ipak ići na G-Skill mx780.

0 0 hvala 1
17 godina
axos kaže...

Kupio G502 spectrum core najviše zbog dobre cijene i moram priznat da nisam oduševljen... Kad upalim infinite scroll kotačić se sam vrti i kad ne treba, ako ga isključim glasan je i iritantan.

To potpisujem, isto je kod mene.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Odlučio sam kupiti mis do nekih 500kn. Najvise igram RPG i MOBA. Koristim Palm Grip.

Od miševa najviše su mi zapeli za oko Steelseries Rival 300, Fnatic Gear Flick i Roccat Kone Pure Core.

Molio bih vas da glasate za neki od ovih ili predlozite neki drugi mis. Nije problem ako se prijede ovih 500kn.

Hvala.

0 Fnatic Gear Flick
0 Roccat Kone Pure Core
15 SteelSeries Rival 300

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisi rekao sto tocno trazis od misa, jel ti bitan oblik, tezina, kolicina tipki dodatnih posto si moba gamer, ovi svi misevi koje si nabrojao su vecinom za fps-ove

12 godina
neaktivan

Tezina mi nije bitna. Sto se tice oblika, ukljucio bi sve u obzir.

Mis bi naravno najradije probao stavit u ruku, ali kad ih nemam gdje probati...

Iako sam moba gejmer, ne volim imati velik broj tipaka na misu(za takve stvari vise volim koristi ove s tipkovnice, iako je neefikasno). Vjerojatno su mi zbog toga prijedlozi uglavnom fps misevi.

Imam medium size hand, duljina oko 18.5cm.

Do nedavno sam imao CM Storm Havoc.

Offtopic: Nedavno sam bio u u Becu u MediaMarktu, gotovo svi misevi izlozeni van, milina. Jos da tako ima i kod nas... :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

g402, gigabyte xm300, sharkoon dark glider...pogledaj si malo i ove druge osim rivala kojeg si vec spomenuo, svi su taman te velicine za dobar palm grip s tvojom velicinom ruke

12 godina
neaktivan

Ljudi, ne znam  tko je nedavno tražio kone pure military, ali sad ih ima na stanju u nekoliko dućana, čisto da znate. Samo što nema onih sivih, nego samo desert i camo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Namjeravam uzeti Rival 300, ali gledam i citam da je malo veci sa straznje strane pa neznam da li bi mi pasao posto imam manju saku. Jel ima neki ducan gdje bi se mis mogao cisto isprobati kako lezi u ruci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Namjeravam uzeti Rival 300, ali gledam i citam da je malo veci sa straznje strane pa neznam da li bi mi pasao posto imam manju saku. Jel ima neki ducan gdje bi se mis mogao cisto isprobati kako lezi u ruci?

U Linksu, (prodavac mi rekao da mu donesem sta god zelim isprobati i on ce mi otvoriti, tako je i bilo... vec mi nakon nekog vremena bilo bed)

inace danas uzeo Modecom Volacano mc-gmx4,

mis je klasa min 500kn+, a ne 230...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan

Izgleda da to varira od poslovnice do poslovnice. Ja sam u osijeku htio isprobati rival 100 i nije mi htio otvoriti kutiju, kaze tko ce kupiti ako je bila otvorena. A samo je trebalo odlijepiti onu prozirnu naljepnicu sto ide na poklopac, nista se ne kida na kutiji

13 godina

Moram se složiti sa kolegom. Prije dva mjeseca sam isto otišao u links u Osijeku i zamolio jel mogu probati kako mi leži logitech G403 u ruci i hladno mi je rekao da ne može.

13 godina
Zasto trgovine nemaju jedan testni mis? Nemoraju bas za svaki mis, ali za ove malo bolje.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

morao sam uzeti jos jedan!

2x modecom volcano mc-gmx4

lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

morao sam uzeti jos jedan!

2x modecom volcano mc-gmx4

lp

14 godina
Taj modecom vulcano mx4 mi nekako jako oblikom sliči na logitech G502 pa otuda i dobre kritike.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
3n3m1 kaže...
Taj modecom vulcano mx4 mi nekako jako oblikom sliči na logitech G502 pa otuda i dobre kritike.

cista kopija ali pogledao sam malo tu plastiku na logitechu i jako sam razocaran, plastika toliko zvoni da je to strasno...za razliku od volcan-a!

13 godina
protjeran

Evo cisto da potvrdim bio sam danas u Linksovoj poslovnici na Tresnjevci i decko mi odmah otvorio Rival 300 koji sam htio pogledati, na zalost Logitech g303 koji sam isto htio pogledati nisu imali na lageru. I tako se ja zaletim do Protisa da vidim jel ga tamo imaju i tamo me laganini odj***, bio jedan malo mladi decko kao ne moze on skinut onu naljepncu sto drzi stranicu kutije... Ja ga pitam pa kako kad narucim preko web shopa i odlucim vratit proizvod, tamo u servisu isto tako nakelje nazad tu naljepinicu, uglavnom kaze on da i dalje ne moze, valjda im je lakse natezat se s kupcima, stornirat racun i onda na koncu nakeljit te iste naljepnice nazad...

Uglavnom, da li postoji netko u Zagrebu da ima g302 ili g303, posto su ista kucista kolko sam skiuzio, ja bi se zaletio autom da cisto na minutu vidim kako mis lezi u ruci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa

Koji od ova dva kupiti za fps igre, G502 mi ne odgovara nikako dok igram - težina i oblik. Pa nakon silnog pregledavanja jubitoa i recenzija mislim da bi ova dva mogli biti za mene.

Vidim da su ova dva slična pa bih cijenio vaše mišljenje. Hvala

7 Zowie EC2-a
10 Logitech G403 wiered
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rtg 1989 kaže...

Pozdrav ekipa

Koji od ova dva kupiti za fps igre, G502 mi ne odgovara nikako dok igram - težina i oblik. Pa nakon silnog pregledavanja jubitoa i recenzija mislim da bi ova dva mogli biti za mene.

Koji god da uzmeš od ta dva, nećeš pogriješiti po mom mišljenju.

Imam EC2-A, odličan je stvarno, kupio u kombinaciji sa Zowie GS-R podlogom i nisam kune požalio. Naručio iz Alzashopa prije par mjeseci, nikakvih problema nisam imao. Dobiješ i dodatne "nožice" u paketu. Jednina boljka su tipke sa strane, zaista su malo čudne, mekane, imaš osjećaj da ih kidaš dok ih koristiš, ali se drže. Prirodno leži u ruci, iako imam dosta veliku ruku sa nešto što liči na claw grip. Materijali izrade su kvalitetni. Odličan "tracking", nema akceleracije, zaista dobre performanse ima i ugodan je za koristiti. Nema softvera, al nije ni potreban.

Po nekim recenzijama kažu da g403 ima bolji senzor. Netko će reći da se to ne primjeti u praksi, ali ako si malo iskusniji primjetiti ćeš (kao što je sitna ali primjetna razlika između 3090 i 3310). Ali u praksi su važniji oblik, komfor u ruci i težina, preporodio sam se nakon što sam koristio CM Alcor (isto odličan, al ni nakon godinu dana mi nije sjeo oblik kako treba).

Ako mi se zowie pokaže nepouzdanim u idućih par mjeseci, najvjerojatnije idem na g403, iako ni logitech nije baš na glasu po pouzdanosti miševa u zadnje vrijeme (klimava unutrašnjost kod g303 itd.)

BF3, MW2, Origin: okrad1337 Steam: okrad5656
15 godina
neaktivan

Razliku izmedu loseg i dobrog senzora ces osjetiti, to je cinjenica, ali izmedu dva odlicna od kojih je jedan bolji a drugi ima neku manu (MALA akceleracija, npr.) tesko da ces vidjeti razliku ako nisi global ili supreme u cs-u npr ili ta razina u nekoj drugoj fast paced fps igri gdje je more flickova brzih i preciznih

Ja osobno sam koristio  kanu v2, roccat kova+, logi g100s i sad imam rival 100 i ni sa jednim nisam imao problema u igranju zbog senzora, jedina stvar koja mi je igrala ulogu mi je bio oblik i tezina misa. svaki od tih senzora je dobar, mada ne savrsen kao kod neki drugi senzori. Ali cinjenica da ima profesionalnih igraca koji igraju i sa kanom i rivalom 100 i g100s unatoc tome da senzor nije savrsen govori da su zapravo dobri i ti senzori

12 godina
rtg 1989 kaže...

Pozdrav ekipa

vlasnik sam zowie FK2 (isti k ko i EC2, samo drugi oblik) i G403 (wireless) 

zowie pravi vrhunske miseve, ali G403 jednostavno ima najbolji senzor na trzistu i ja sam razliku primjetio (igrajuci UT na 144Hz monitoru) odmah

mozda je i faktor sto sam uzeo wireless mis pa me vise ne jebe povlacenje kabela (wireless je majka na G900 i G403) 

Zowie je i dalje jako dobar mis sa jako dobrim oblikom (lijepo lezi u ruci), ali G403 je jednostavno bolji upravo zbog senzora

13 godina
protjeran

Jucer bas stigao Logitech g303 i prvi dojmovi su odlicni. Za sve one koje vole simetricne tj ambidextrous miseve mislim da boljeg izbora nema, mis je lagan i lijepo lezi u ruci u svim gripovima. Sto se tipki tice jedne su od boljih koje sam isprobao, a imao sam dvije generacije Deathaddera i Sensei Raw. Lijevi i desni klik reagiraju jednako gdje god ih se stisne pa cak i na samom vrhu gdje pocinju tipke, bocne tipke su odlicno pozicionirane tako da se ne moraju izvoditi "akrobacije" sa palcom da bi se stisnule, jedinu manu bih naveo to sto je scroll glasan kad se koristi u npr browseru, u gejmanju gdje ga se ne vrti toliko jako nema problema. Sve pohvale i za kabal koji je oblozen tkaninom, ali nekom mekanom tako da nije krut i nece pruzati otpor pri micanju. Na osvijetljenje mi se neda previse trosit vrijeme, uglavnom moze se podesiti bilo koja boja i postoji par programa rada. Danas vecina miseva ima dobre senzore i ljudi vise obracaju pozornost na to kako ima mis lezi u ruci, ali moram nahvaliti ovaj senzor jer je prvi kod kojeg sam ostao paf, vecinom igram HOTS (mobu) i razlika kod nisanjenja miniona je bila ocigledna vec prvu partiju, akceleracije nema, tracking je odlican i jedva ga cekam isprobati u Overwatchu. Sve u svemu tko voli ovakav oblik misa definitivno bih ga preporucio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 12:07 (war3_tft).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Evo nakon glasanja i razmišljanja uzeo sam EC2-a pa evo nekoliko informacija nakon korištenja miša od petka.

Miš Fantastičan.

Dolazi u kutiji sa svim uputama o korištenju miša za podešavanje Dpi i Lod ( lift off distance), dodatnim parom nožica, naljepnicom i zahvalnicom što kupujete Zowie proizvode. Ergonomski fenomenalan miš odmah sam osjetio da je to to, i nakon par rundi cod-a osjetio sam poboljšanje u preciznosti zbog ergonomije i tezine misa  koja je puno manja od G502 ( Zowie EC2-a - 93 grama, Logitech G502 - 121 gram bez utega) , sa G502 nekad nisam mogao iz čamca more pogoditi ( što ne znači da je G502 loš miš, dapače odličan je sa najboljim senzorom na tržištu 3366 i beskonačnim scroll wheelom s kojim je rad na računalu i surfanje užitak, ali za dugo igranje Fps-a meni jednostavno nije pasao.)

Zowie Ec2-a

Plus : Fenomenalna ergonomija miša ruka baš sjeda kako treba, nakon mx 518, G400, G400s i G502 ovo mi je najudobniji miš za pucačine.

Težina tj. lakoća miša s kojom sam se preporodio, puno je lakše igrati na lakšem mišu ( ne znači da drugima to paše)

Tipke zadovoljavajuće zvuče nakon pritiska

Kabel je gumeni i savitljiv i imate osjećaj kao da ga nema što mi je puno bolje nego platneni kabel kod G502 koji je znao zapinjati kod brzih poteza.

Odličan senzor 3310 jedan od najboljih.

Uključite ga i odmah je spreman za borbu nema posebnih instaliranja postavki miša.

Minus: Dpi se namješta ispod miša, nema tipku na mišu za postavke.

bočne tipke gdje je palac nekako slabašno djeluju.

Izgled miša nije nešto posebno, nije  blještav i lijep toliko kao G502 osobno mišljenje, klasičan izgled miša bez đinđi ako kome smeta.

Magnet za otiske prstiju.

Ali sada dolazimo do problema, u subotu dođem do frenda i veli on vidi sta sam uzeo kad ono G403 i gledam i probam kad ono miš još savršenije paše od Zowie Ec2-a, nekako zbog one gume sa strane i ne znam kako bih to objasnio kad igram dosta dižem miš od podloge i G403 ima udubljenja pri dnu koja meni odgovaraju savršeno za mali prst kojim najviše miš pridržavam pri podizanju i lakše mi je baratati s njim i za moj Fingertip stil sjeo mi je kao ruka rukavici. Pa ću evo citirati jednog od meni najboljih recezenata miševa na youtubeu Rocket jump ninju " ne postoji savršen miš, najbolji je onaj koji vama najbolje odgovara".

Pa ako je netko zainteresiran i traži Zowie Ec2-a ili želi zamijeniti svoj G403 neka se slobodno javi u PP.

Moja preporuka svima koji planiraju nekakav ozbiljniji gaming miš, prvo pokušajte ako možete isprobati par miševa prije kupnje mislim da neke informatičke trgovine imaju izložbene miševe, jer ne odgovara svima jedan miš ( veća  manja ruka, stil držanja miša .....)

Oprostite na dugom postu, ali nadam se da sam pomogao nekome u odabiru ako je u istoj situaciji kao ja, jer sam sada naučio koliko je ergonomija miša bitna pojedinoj osobi a ne to što je miš blještav i reklamiran ko lud i što ga svi kupuju ( G502 iskustvo :) )

Hvala svima koji pomažete i savjetujete tu na forumu jer ste mi puno puta pomogli pri odabiru a ni ovaj put niste pogriješili G403 i Zowie Ec2-a su fenomenalni miševi za pucačine.

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozz, eto odlucio sam se za kupnju novog misa posto je stari riknuo..

Ugl imam 300 kuna na raspolaganju i nemogu se odlucit izmedu Steelseries Rival 100 ili CM Storm Alcor...

Ako ima neki bolji mis slobodno kazete xD.

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imaš i Roccat Kone Pure Military sad po cca 250 kn, samo što nema normalne boje nego samo one žute. On bi trebao biti best buy u tom rangu ako se ne varam.

9 godina
neaktivan
Mzug kaže...

Pozz, eto odlucio sam se za kupnju novog misa posto je stari riknuo..

Ugl imam 300 kuna na raspolaganju i nemogu se odlucit izmedu Steelseries Rival 100 ili CM Storm Alcor...

Ako ima neki bolji mis slobodno kazete xD.

Hvala

preporucam Modecom MC-GMX4

nekoliko nas sa foruma ga je kupilo, i super smo zadovoljni , 270kn

imas tu na forumu komentara i iskustva o tom misu, pa potrazi

15 godina
neaktivan

rival 100 odlican ako trazis lagan mis standardnog oblika

modecom ako zelis nesto tipa g402

xm300 ako zelis mis oblika deathaddera

moji prijedlozi

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice