Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.556.196
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
X-Plosiv kaže...

Ima neki dobar tutorial za "uštimavanje miša". Danas zamijenio Sharkoon Drakonia sa Roccat Kone Military...

Malo sam podesio DPi settingse na 1400-1600-1800-1900-2200, sensitivy na 0..u Control Panel -> Mouse -> Pointing options stavio pointer speed na sredinu i maknuo Enhance Pointer Precision

..sada slijedi navikavanje, Drakonia mi je bila mlao velika, a ovaj mi se sada čini malo mali...mislim da je to dok se ne naviknem koji dan, but oh my good kako sam fulavao u LoLu gluposti :D

Sens ide na 6 u control panelu. To je onda 1 naprama 1 omjer, i najbolji osječaj daje, bar meni.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Stavio sam ga na 6, malo popravilo.

Nemam baš veliku ruku, ali se moram priviknuti sada na ovaj miš...damn

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
X-Plosiv kaže...

Ima neki dobar tutorial za "uštimavanje miša". Danas zamijenio Sharkoon Drakonia sa Roccat Kone Military...

Malo sam podesio DPi settingse na 1400-1600-1800-1900-2200, sensitivy na 0..u Control Panel -> Mouse -> Pointing options stavio pointer speed na sredinu i maknuo Enhance Pointer Precision

..sada slijedi navikavanje, Drakonia mi je bila mlao velika, a ovaj mi se sada čini malo mali...mislim da je to dok se ne naviknem koji dan, but oh my good kako sam fulavao u LoLu gluposti :D

Bilo kakvu akceleraciju miša u igrama stavi na 0, ako ima raw input stavi 1, stavi sensitivity u Windowsu na 6. crticu u opcijama miša, enhance pointer precision isključiti, u FPS igrama staviti najniži mogući sensitivity s kojim se možeš od sredine podloge pa do kraja okrenuti 180° bez problema.

Ne znam igraš li FPS igre, ali ovdje piše još malo opširnije za CS: GO. I ne mijenjaj često sensitivity.

Pametno bi bilo postaviti DPI na mišu na jednu vrijednost na kojoj tvoj miš najbolje radi (za tvoj miš mislim da je najbolje 400 DPI/CPI), a mijenjati sensitivity u igrama.

Steam: 53 31 43 4B, YouTube: S1CK
11 godina
neaktivan

Evo ja npr drzim windows sensitivity na 6-toj crtici, ingame sens 1.45 i dpi 1800 za CoD2, dok za CSGO imam iste postavke dpi i windows sensa, ali mi je ingame sensitivity manji... bez akceleracije ingame i u windowsima (enchance pointer precision)

isprobavaj, cackaj i kad tad ces naci nesto sto ti odgovara

Clueless gamers shouldn't judge
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Moram priznati da me dosta muči, valjda još nekako nisam kliknuo sa tim.

Trenutačno igram na 3 postavke, DPI 1400-1900-2400, sa time da mi 2400 nekako djeluje i najprirodnije...gledam između 1600 do 2400, da će mu ti nešto ležati (za LoL)...obično nikada nisam imao problema, koristio sam Drakoniu cca 2 godine..ovaj nekako da se naviknem, osjetim da mi je lakši, kvalitetniji i sve, ali nekako još nisam na "ti" dok igram...

Lakše mi je igrati sa njim COD4 nego LoL...

EDIT: Osjećam se kao cura dok ovo pišem LOL

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 20:13 (X-Plosiv).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

naviknut ces se ne brini, obicno to dodje na svoje nakon 2-3 dana... ali dobro znam kakav je osjecaj... morala mi mehanicka tipkovnica na reklamaciju, pa sad igram na nekoj od 20 kuna... nema sanse da se priviknem haha :D

Clueless gamers shouldn't judge
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ozbiljno razmišljam da vratim Roccat Kone Pure Military i uzmem Logitech G402, jer je sličan Drakoniji po izgledu. Uspio sam namjestiti DPI na Roccati da je isto kao i na Drakoniji što se tiče LoL-a (spojio oba pa namještavao). Nekako mi je Roccat mal, nemam veliku šapu (visok sam cca 174 cm, i nisam krupne građe), ali mi nekako Roccat dosta lakši ..i boli me dlan. Ne znam da li to umišljam, pošto kada god kupim nešto novo, ne leži mi nikako neko vrijeme. Nadam se da je stvar prilagodbe, koristiti ću ga sutra i prekosutra kojih 5h dnevno, ako mi ne legne u ponedjeljak ću ga morati zamijeniti jer ne znam što da radim inače.

Moram priznati da mi Roccat nekako ide prirodnije, ljepše, samo ne znam, navika valjda u ruci

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 23:35 (X-Plosiv).
13 godina

Pozdrav svima,

ima netko iskustva sa Logitech g502? Roccat mi ne leži nikako, užasno me boli ruka od njega, tako da sam se vratio na Sharkoon Drakonia, ali G502 mi izgleda OK, isprobao u Linksu, i leži mi...neka iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Može pomoć pri odabiru polu-gamerskog miša...

Dakle treba mi miš za rad najviše, da lijepo leži u ruci, da ima nešto više tipaka, da je precizan, itd...

Igre igram tu i tamo, i to ne nešto previše ozbiljno. Dakle GTA, COD, i tak neke gluposti.

Cijena 200-300kn... Također bi htio uz njega i kvalitetnu podlogu na kojoj će miš kliziti dosta lagano. Sve skupa do cca. 500kn.

Razmišljao sam možda o bežičnom, no vidim da to i nije najbolja opcija što se tiče odziva...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 22:38 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Dakle treba mi miš za rad najviše, da lijepo leži u ruci, da ima nešto više tipaka, da je precizan, itd...

Igre igram tu i tamo, i to ne nešto previše ozbiljno. Dakle GTA, COD, i tak neke gluposti.

Cijena 200-300kn... Također bi htio uz njega i kvalitetnu podlogu na kojoj će miš kliziti dosta lagano. Sve skupa do cca. 500kn.

Razmišljao sam možda o bežičnom, no vidim da to i nije najbolja opcija što se tiče odziva...

Cooler Master Storm Alcor oko 300 kuna + Cooler Master Storm Speed RX Medium podloga za manje od 100. Taman.

Twitter: @191x7
15 godina
lllnuclearlll kaže...

Func MS2, a možeš uzet i neku njihovu podlogu

17 godina
ministar kaže...

ee, ovo sam i ja razmišljao, još pogotovo jer ću uzeti i njihovu KB/460 tipkovnicu... Možda čak i MS3 uzmem jer nije puno skuplji...

Pogledat ću sad i CMa kojeg je 191x7 preporučio...  U svakom slučaju nešto od tog ću uzeti. Hvala...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 22:47 (lllnuclearlll).
15 godina
lllnuclearlll kaže...
ministar kaže...

ee, ovo sam i ja razmišljao, još pogotovo jer ću uzeti i njihovu KB/460 tipkovnicu... Možda čak i MS3 uzmem jer nije puno skuplji...

Pogledat ću sad i CMa kojeg je 191x7 preporučio...  U svakom slučaju nešto od tog ću uzeti. Hvala...

ja sam uzeo isto tu tipkovnicu, s Blue switchevima i odlična mi je.. pravi preporod nakon membranske.. gledao sam i ja taj miš jer je velik, a ja imam veliku šapu, ali je laserski, dok je MS2 optički, pa mi je zato bio izbor, a ima i hrpu tipki 

17 godina

Moze neka preporuka gaming misa do 200 kuna?

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav svima !  Trebao bi preporuku miša do 100 kn. Zanima me neki best buy i ako je moguće da sa strane ima jednu tipku koji bi koristio za voice chat u doti. Hvala puno !

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jel im tko ovaj COOLERMASTER Reaper miš? http://gaming.coolermaster.com/en/products/mice/reaper/

Izgleda mi preodlično a ovaj stari Logitech MX400 koji imam je dušu ispustio,ljevi klik već gotovo i da ne radi a skrolanje je bučno ko avion.Tako da sam sad zapikirao ovaj Reaper.

STEAM - L3giONaR ORIGIN-L3Gi0naR UPLAY- L3giONaR
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

LOL, baš me zanima kako bi bilo raditi s ovim!!!

http://www.gearbest.com/mice-keyboards/pp_66641.html?special24

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
X-Plosiv kaže...

Pozdrav svima,

ima netko iskustva sa Logitech g502? Roccat mi ne leži nikako, užasno me boli ruka od njega, tako da sam se vratio na Sharkoon Drakonia, ali G502 mi izgleda OK, isprobao u Linksu, i leži mi...neka iskustva?

Imam G502 nekih mjesec dana i nemam nijednu primjedbu. Imam vecu ruku i dobro mi lezi u ruci, nemam nikakve trnce ni ne zamara mi se saka kad dulje igram. Igram vecinom FPS igre i svida mi se gumb za palac koji kad drzim smanji osjetljivost npr. dok ciljam ili nesto. Cim pustim gumb, osjetljivost se vrati pa je to dosta prakticno. Software je takoder dobar i lagan za koristenje. Mis je precizan i nisam dozivio nijednom nekakvo preskakanje ili ludo ponasanje misa na svojoj Goliathus control podlozi za razliku sa starim CM Storm Sentinel Z3ero-g misem. Postoji i opcija da se "skenira" podloga misem i onda on bude savrseno kalibriran za tu podlogu.

13 godina
Jakic007 kaže...
X-Plosiv kaže...

Pozdrav svima,

Imam G502 nekih mjesec dana i nemam nijednu primjedbu. Imam vecu ruku i dobro mi lezi u ruci, nemam nikakve trnce ni ne zamara mi se saka kad dulje igram. Igram vecinom FPS igre i svida mi se gumb za palac koji kad drzim smanji osjetljivost npr. dok ciljam ili nesto. Cim pustim gumb, osjetljivost se vrati pa je to dosta prakticno. Software je takoder dobar i lagan za koristenje. Mis je precizan i nisam dozivio nijednom nekakvo preskakanje ili ludo ponasanje misa na svojoj Goliathus control podlozi za razliku sa starim CM Storm Sentinel Z3ero-g misem. Postoji i opcija da se "skenira" podloga misem i onda on bude savrseno kalibriran za tu podlogu.

Kupio sam ga jučer, i moram reći da mi je legao kao budali šamar. Stavio sam si 3 utega (malo isprobavao da vidim što mi paše), i sve radi perfektno. Namjestio si 3 razna DPI 1200-2400-3000, makar mislim da će ostati zauvijek na 2400, a 1200 mi je samo za snipermode kada budem igrao neki FPS. Isprobao u GTA5 i LOLu i sve paše. Što ga duže koristim to više koristim i onaj "loose-scroll", pošto dosta scrollam :)

Gledao sam samo da ovo naručim - www.ebay.co.uk/itm/121402762810

Jer vidim da po netu nekada znaju imati problema sa nožicama..kako ti stojiš sa time?

btw...osjećaj u rukama je vrhunski, kvaliteta izrade je 10/10

15 godina
neaktivan

Da, citao sam i ja da neki imaju problema s tim no ja nisam imao jos. Doduse tek mjesec dana imam mis pa bi bilo i cudno da se vec nesto dogodilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Jakic007 kaže...

Da, citao sam i ja da neki imaju problema s tim no ja nisam imao jos. Doduse tek mjesec dana imam mis pa bi bilo i cudno da se vec nesto dogodilo.

Skoro sam ti napisao da se nemoj cuditi nicem ali reko da vidim par postova prije sta se pisalo i vidim kojeg misa imas. Moj Imperator je prije nekih dva tjedna opet reko j*bi se (ode lijeva tipka u vrazju mater). Moje pitanje za tebe je dal ti se ruka znoji? Kupio sam Imperatora samo zato jer mi je super sjeo u ruku i svidjela mi se podloga za dlan a ne mogu mu nac neku adekvatnu zamjenu.

15 godina
neaktivan

Inace se dosta znojim, pa tako i doanovi. Na starom CM Sentinel Z3RO-G mi je korodirao onaj metalni dio od znoja. Citao sam da se na ovom misunisto znoj dosta ruka, ali ja nemam problema na njemu s tim uopce. Nimalo mi se ne znoji. Savrseno pogoden mis za mene definitivno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Da li Rinput radi na windowsu 8.1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Moze prijedlog za mis do cijene 320kuna? Max 350 kuna, gamerski mis, ugodan za rad i kvalitetan? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stosk0 kaže...

Moze prijedlog za mis do cijene 320kuna? Max 350 kuna, gamerski mis, ugodan za rad i kvalitetan? Hvala

Cooler Master Storm Alcor.

10 godina

Prijedlog za online povoljnu stranicu ? I hvala Vam :)

10 godina
I da, jeli Cooler Master Storm Alcor dobar za igre poput Counter Strike-a Global Offensive?
17 godina
Stosk0 kaže...

Prijedlog za online povoljnu stranicu ? I hvala Vam :)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=storm+alcor

Ispada da ti je u Centro.hr najpovoljnije. 

Stosk0 kaže...
I da, jeli Cooler Master Storm Alcor dobar za igre poput Counter Strike-a Global Offensive?

Naravno, to je FPS miš. Ima flawless senzor, nije težak, solidne je kvalitete i prihvatljivog dizajna za držanje u ruci.

10 godina

Jeli preko te stranice moguce placanje prilikom pouzeca? Izvini sta propitkujem dosta al, prvi put cujem za tu stranicu

17 godina
Stosk0 kaže...

Jeli preko te stranice moguce placanje prilikom pouzeca? Izvini sta propitkujem dosta al, prvi put cujem za tu stranicu

Mislim da da, pronađi na stranici ili nazovi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice