Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.560.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

evo kao sto sam i obecao recenziju/predstavljanje r.a.t. 3 misonje na bug forumu!

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/review-madcatz-rat-3/198875.aspx

LP{#}

||| Core™ inside |||
Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina

Koristi itko CM Storm Havoc da se malo raspiše o njemu?

http://www.links.hr/artikl-101.503.365

Tražim nešto od oko 350-400 kuna i ovaj mi se zasad najviše sviđa. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Hexfire kaže...

Koristi itko CM Storm Havoc da se malo raspiše o njemu?

http://www.links.hr/artikl-101.503.365

Tražim nešto od oko 350-400 kuna i ovaj mi se zasad najviše sviđa. 

Ja ga koristin već skoro 2 tjedna. Oblik je vrhunski. Finish je jako dobar. Ovaj desni glossy dio mi je iša na živce kad san ga tek kupia, tia san ga vratit i uzet nešto drugo. Čudan je osjećaj, s jedne strane imaš vrhunski grip (ovaj dio za palac je odličan, najbolji od miševa koje san dosad koristia, a s obzirom da san za pc kompjuktorom već 17 godina bilo je ih je dosta), a s druge strane glossy dio na kojem mi se nekad zna znojit prst pa je sklisko. Išlo mi je to na živce prvih tjedan dana, sad mi uopće ne smeta. Doduše, ja san takva osoba da me znaju živcirat takve neke stvari i picajzla san oko periferije. Cili radni dan proveden za računalom, pa mi je bitno da mi periferija ne smeta.

Ima dosta velike teflonske nogice, pa klizi po bilo kakvoj podlozi. Nema utege, ali ne bi reka da je lagan. Kad ga uzmen u ruku, težina mi se čini idealna. Al zbog tih velikih nogica, imaš osjećaj da nema težine, jer klizi skoro bez otpora. U početku mi je i to smetalo (baš čudnno za mene), al sad mi smetaju drugi miševi. Radi bez zamjerki i na Steelseries 4HD podlozi i na nekoj CM Storm (mislin da je Speed RX, al nisan siguran).

Software je ok, iako men su svi ti softwarei za gaming miševe prenabrijani sa metalnim izgledom i raznim "eye candy" glupostima, a funkcionalnost im je ajde de. Nekad se zna ne upalit, nekad se pali sto gladnih godina, al nije problem jer ionako služi samo za postavke, koje se spremu u samu memoriju miša. Ne mora bit stalno upaljen (kao recimo Logitechov), pa nije neki problem šta nekad ga moraš pričekat 20tak sekundi il dvaput stisnit na njega.

Ima 4 profila, za svaki se može stavit posebno LED osvjetljenje, šta je korisno, jer tako ih moš razlikovat. Ovo mi je bitno jer mogu neke macroe složit za razne aplikacije, pa onda samo switch po potrebi. Sve postavke, macroi i slično se snimaju u samu memoriju miša, tako da gdje god dođeš miš je postavljen točno onako kako treba (ovo je po meni must kod miša).

Po meni best buy miš. Jedini razlog šta san uopće uzima CM u obzir je šta već 2 godine iman CM Storm Inferno. U početku mi je iša na živce, dva puta san ga sla na servis, al nakon toga se ispostavilo da je miš genijalan. Skoro san plaka kad mu se pokvaria scroll click. U biti nije se baš pokvaria, nego ga je teže kliknit, a pošto je to men nešto šta klikan cilo vrime (pan u nnekim aplikacijama koje koristin), malo teži klik ... neugodan rad.

Uglavnom meni su na listi za kupnju bili CM Storm Havoc i Reaper, te Steelseries Sensei. Nije mi problem kesnit i više za miš, al volin kad kupin nešto šta bi komodno moglo koštat i više, a opet bit dobra kupnja. Moja ocjena 8.5/10. Best Buy Award.

Edit: Zaboravia san spomenit LED osvjeetljenje. Dosta dobro, ima 7 boja koje moš birat, sve su lijepo odabrane (kodd nekih miševa zna to ne bit slučaj. Intenzitet se namješta u softwareu (meni je trenutno na minimumu).

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 22:14 (Mad_Badger).
14 godina
Mad_Badger kaže...
/cut

Tnx na podužem postu. Nije baš neki odabir u tom cjenovnom rangu. Ili je ružno, ili nema bočne tipke ili me smeta nešto treće :), ali ovaj mi izgleda sasvim solidno. Vjerojatno ću ga uzeti drugi tjedan. Taj glossy dio mi izgleda malo čudno na slikama/videu, ali priviknut ću se. A za software mi nije toliko bitno pošto nemam potrebe za naprednijim funkcijama, ali bolje da se nađe ako će trebati. Malo sam skeptičan u vezi CM-a kad se tiče periferije, ali nadam se da neće biti problema. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
Mad_Badger kaže...
/cut

Na popustu je u Linksa do 25. Plus unutar 8 dana ga moš vratit, no questions asked. Bia san i ja skeptičan, al eto, izgleda da znaju odradit poso. Kad san kupia Inferno, on mi je bia u užem izboru, al san više naginja prema R.A.T. 5 i Logitech G8. Svi su bili oko 500-njak kuna. Inferno san uzea samo jer je iz nekog čudnog razloga u trenutku kad san kupova miš bia 275 kn. Dvaput san ga vraća, kasnije san sazna da je taj Phillips Twin eye senzor zapravo problematično smeće. 

Njihov support mi je odma odgovoria na mejl, poslali su mi drugi firmware i nakon toga rekli vrati di si kupia. 

Nije mi jasno zašto recimo Havoc ima velike teflonske nogice (najveća površina šta san ja vidia na mišu), LED-ice s mogućnošću mjenjanja boje i indikator trenutnog DPI-a, dok njegov veći i skuplji brat Reaper to nema. 

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
12 godina
odjavljen

Nabavio sam Drakoniu black pa ću vam dat ukratko dojam o mišu. Miš je solidan i čvrst što se tiče izrade. Gornji print nije glossy kao u zelenoj drakoniji, već matiran. Ergonomija je stvarno izvrsna. Kako sam prije njega imao fireglidera, i još je tu, uspoređujući ta dva miša, razlika je ne toliko velika u performansama već isključivo ergonomiji. Fireglider ima čvršće tipke i scroll, dok je na drakoniji jedino scroll ono što mi nije sjelo, malo je glasan. A tipke su puno mekše nego na fireglideru pa mi je trebalo vremena da se naviknem. Fireglider je veći i nije mi baš odgovarao u ruci kao drakonia. Na drakoniji nisam osjetio nikakav umor niti pretjerano znojenje, dok za fireglidera to ne mogu reć. Fireglider mi je znao nakon duže seanse znao prirediti male grčeve u prstima radi veličine.

Sve u svemu, ako netko ima veću ruku, fireglider je way to go od ova dva miša. Međutim ako preferira claw grip, fireglider je u tom slučaju ne tako dobar izbor. Na drakoniji se mogu kombinirati dva gripa jer je dovoljno manji za claw i dovoljno velik za full palm.

embrace whatever may come
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina

pozdrav dvoumim se izmedu  cyborg rat 5 i razer naga hex uglavnom za editiranje i igranje lol-a tu i tamo coda i bf. pa sta vi mislite? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 23:25 (toma20).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji god uzmes nemres pogrijesiti sto se tice spec. A sto se tice izgleda zna se pobjednik, stakorcina nad stakorima:-)lp
||| Core™ inside |||
13 godina

Prijatelj mi uzima novi mis i navalio je sa Razerom Naga Hex te ga zanima ima li tko kakva iskustva sa njim, imate li kakave druge preporuke u istoj cijeni?

I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

zabrinjava me samo stakor jer sam citao malo po forumima i vidim da se dosta njih zali da im se laser kvari uglavnom da je to veliki problem tako da moram jos malo razmislit :)

15 godina
1950Killer kaže...

Prijatelj mi uzima novi mis i navalio je sa Razerom Naga Hex te ga zanima ima li tko kakva iskustva sa njim, imate li kakave druge preporuke u istoj cijeni?

Ja mislim da je glupo uzet hex, bolje je kupit klasicni sa 12 tipki sa strane, jer ti uvijek moze zatrebat sa strane sedma tipka ili dvanaesta, a ako ti treba 6 tipki opet su ovih 6 od 12 bolje raspoređene.

EUW - pomijac ... http://www.flickr.com/photos/95668587@N06/
13 godina

znaci njemu treba nesto za igrati igre tipa lol do 600 700 kn

I Love Milka
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

pa onda neka uzme nagu hex i to je to :)

15 godina
1950Killer kaže...

znaci njemu treba nesto za igrati igre tipa lol do 600 700 kn

Nek si pogleda novi Logitech G602! Ili mozda stariji Logitech G600 !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Jel ima ko iskustva s razerom deathadder. Kakav je mis kako lezi u ruci i te stvari 

0 0 hvala 0
17 godina
svenac20 kaže...

Jel ima ko iskustva s razerom deathadder. Kakav je mis kako lezi u ruci i te stvari 

Ima senzor bez mana, dobro leži u ruci oniam s velikom rukom koji miš drže palm gripom, a kvaliteta je tipičan Razer - nije nešto kvalitetno a košta kao da je kvalitet.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan
Narucio sam pa sad cekam :)
17 godina
neaktivan

Što mislite?

12 CM Storm HAVOC
1 Razer Abyssus
4 Sharkoon Fireglider
BF3, MW2, Origin: okrad1337 Steam: okrad5656
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sir Vidara the XVII kaže...

Što mislite?

Ak imas para , onda Havoc , naravno !{#}

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Što mislite?

Ak imas para , onda Havoc , naravno !{#}

Tako će i biti čini mi se...po svemu mi odgovara, a tipke mi trebaju, ne samo zbog igara (zapravo u igrama rjeđe koristim dodatne tipke, pa sam zato gledao Abyssus)...

Pare nisu toliki problem, problem je odnos dobivenog i uloženog, a i općenita kvaliteta...a čini mi se da kod CM miševa dobiješ ono što reklamiraju, bez takoreć pres***vanja...

Razmišljao sam dugo o Razer Deathadderu 2013, ili logi g500s i g400s, ali Razer mi djeluje kao da je više usredotočen na izgled i šminku (a smještaj dodatnih tipki mi nije dobro sjeo), a g500 i g400 mi jednostavno ne pašu u ruci, ni po materijalu ni po obliku, ne kažem da su loši, dapače, ali jednostavno mi nisu "sjeli" na dosta razina...

Dosta je hvaljen taj senzor kod Havoca, gledam malo po recenzijama, veličina i oblik su dobri, a materijal i završna obrada mi se čine ok, dosta bolje nego u Fireglidera, ili A4-tech 750...

Bacim neku mini recenziju i par slika kad se malo udomaći na stolu...

11 godina
neaktivan

preporuka za gaming miš od 350-400kn ?

0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
11 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 17:37 (blackon).
11 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 21:00 (blackon).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

preporuka miša od 300-400kn, ambidextrous ili left handed. mora biti kvalitetan, sad mi je na deathadderu(miš za dešnjake, a ja ljevak, logika) već dugo vremena lijevi klik oslabio, moram ga baš dosta udariti da bi kliknulo, nekad radi ok, nekad baš sucka. i ne pretjerani problem, ali scroll-click isto slabi.

dakle, kvaliteta iznad svega. 

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...

preporuka miša od 300-400kn, ambidextrous ili left handed. mora biti kvalitetan, sad mi je na deathadderu(miš za dešnjake, a ja ljevak, logika) već dugo vremena lijevi klik oslabio, moram ga baš dosta udariti da bi kliknulo, nekad radi ok, nekad baš sucka. i ne pretjerani problem, ali scroll-click isto slabi.

Koliko dugo imaš deathadder? Kako bi općenito ocjenio kvalitetu s vremenom?

Inače imaš deathadder left handed, starija verzija za 419 kuna:  http://www.edigital.hr/Zicani_mi-p40273.html

17 godina
neaktivan
djdomi kaže...

Inače imaš deathadder left handed, starija verzija za 419 kuna:  http://www.edigital.hr/Zicani_mi-p40273.html

imam ga već nekoliko godina.

kvaliteta je bila negdje 2 godine dosta dobra, a onda je lagano počelo otkazivati. nije baš miš ako se treba puno klikati.

sad mi radi probleme(praktički izgubim u napadu u doti jer ne mogu koristiti lijevi klik).

ciljam na steelseries sensei raw, ali moram ga naći jeftino. na amazonu je 40$, al ne ide u hrvatsku.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
djdomi kaže...
djdomi kaže...

kvaliteta je bila negdje 2 godine dosta dobra, a onda je lagano počelo otkazivati. nije baš miš ako se treba puno klikati.

sad mi radi probleme(praktički izgubim u napadu u doti jer ne mogu koristiti lijevi klik).

ciljam na steelseries sensei raw, ali moram ga naći jeftino. na amazonu je 40$, al ne ide u hrvatsku.

Pije par dana je bio 200kn na ekupi, steta sto nisi vidio ponudu, probaj otic na ekupi pa vidi al mislim da je istekla ponuda.

EUW - pomijac ... http://www.flickr.com/photos/95668587@N06/
17 godina
neaktivan
darko099 kaže...
djdomi kaže...
djdomi kaže...

Pije par dana je bio 200kn na ekupi, steta sto nisi vidio ponudu, probaj otic na ekupi pa vidi al mislim da je istekla ponuda.

na nabavi sam vidio 250kn na ekupi, šteta kaj je glossy verzija. da ima rubberized, već bi uzeo :D

14 godina
neaktivan

Obični Trust 16591 miš za 40ak kn me relativno dobro služio, a budući da ne igram neku za miš zahtjevnu igru, mislim da mi ne treba neki skuplji miš. 

Trebam žični miš, dodatne tipke može jedna i ne treba, nekakvog standardnog DPI-a, standardne veličine ili veće (oko 120mm duljine i 60 mm širine, 40ak mm visine) oko 100g ili manje, i koji će kvalitetno služiti ozbiljnom igranju DOTA-e 2 i ostaloj običnoj upotrebi i nešto dulje od jamstvenog roka od 2, 3 godine uz nezlostavljanje :).
100kn+/-10%, ne 200.

Hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice