.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To nije USB. Nisam ni ja siguran ali mislim da je FW (firewire) - nikad ga osobno vidio i koristio ali ćuo legende i mitove od starijih ljudi da se to jednom davno koristilo
To nije USB. Nisam ni ja siguran ali mislim da je FW (firewire) - nikad ga osobno vidio i koristio ali ćuo legende i mitove od starijih ljudi da se to jednom davno koristilo
a jbt....jer mogu to nekako prikljucit na normalan usb ili odspojit zice pa stavit normalan usb 2.0 ?
Probaj naći u nekom dućanu USB-to-Firewire adapter ako postoji ali većina (barem mislim, ja npr. imam)) matičnih ploča ima na sebi firewire konektor pa pogledaj kod sebe ako imaš. Možda će ti trebati produžni kabel onda npr ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=2879 za 25kn - malo paprena cijena ali ako nemaš drugi izbor...
Ali prvo i osnovno provjeri da li je to stvarno firewire
Probaj naći u nekom dućanu USB-to-Firewire adapter ako postoji ali većina (barem mislim, ja npr. imam)) matičnih ploča ima na sebi firewire konektor pa pogledaj kod sebe ako imaš. Možda će ti trebati produžni kabel onda npr ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=2879 za 25kn - malo paprena cijena ali ako nemaš drugi izbor...
Ali prvo i osnovno provjeri da li je to stvarno firewire
ja sad nista ne kuzim xD
i nigdje ne mogu naci takav USB na internetu -.-
sve je normalno ko na obicnom USB-u, samo sto iznad ovog bijelog ima nesto crno sa 4 rupice..
mozda se na ovoj slici bolje vidi..
Da, sada se bolje vidi i to je USB onda, samo neznam zasto je tako uzak konektor...
To bi mogao biti dio USB porta, pukla je plastika i ostala na portu od miša. Probaj sa pincetom ili nečim sličnim izvući to van.
To bi mogao biti dio USB porta, pukla je plastika i ostala na portu od miša. Probaj sa pincetom ili nečim sličnim izvući to van.
Meni izgleda kao da je taj cijeli okvir uzak, tj. nema toliko prostora (koliko bi trebalo biti) između tog bijelog dijela i gornjeg dijela metalnog okvira od samog konektora.
BTW. Jesi probao uštekat?
Tvornički defekt, ništa čudno kod MS Industriala.
probao sam ustekat i nejde..
probat cu sutra vidjet dali je nesto zapelo unutra.
i mis je vec koristen, frend mi ga je dao takvog.
odlican je gamerski mis za tolke novce (80 kn).
Sensei RAW naručen, glossy izdanje.
Rubberized nema niti jedan dućan na lageru ni u mogućnosti nabave u HR, provjereno.
Nabacim par kratkih dojmova kad ga dobijem, zaozbiljno.
Logi G400 ide praktički glanc novi natrag u ambalažu, poprilično mi je među ostalim
nezgrapan, samo ulegnuće za palac i generalna ergonomija mi ne paše.
Van toga, ima izvrstan build quality, izvanredno je precizan i ima jako jednostavan i dobar popratni software.
Meni naprosto nije sjeo a kako mi uz to hitno treba i promjena ruke za korištenje miša, pao je Steelseries.
Logi G400 ide praktički glanc novi natrag u ambalažu, poprilično mi je među ostalim
Van toga, ima izvrstan build quality, izvanredno je precizan i ima jako jednostavan i dobar popratni software.
Eto, drago mi je što sam našao još nekoga kome G400 i slični (MX510, MX518, G400s, G500, G500s) ne pašu. Barem nisam jedini.
ipak je u USB-u bio neki potrgani dio necega pa sam izvadio pincetom.
hvala na pomoci
Eto, drago mi je što sam našao još nekoga kome G400 i slični (MX510, MX518, G400s, G500, G500s) ne pašu. Barem nisam jedini.
Ne pašu ni meni.
Neki mis na foru steelseries kane?Do 400kn?
Neki mis na foru steelseries kane?Do 400kn?
Zasto ne onda Kana ?
Hoces CM Storm Havoc ?
http://www.portio.hr/index.php?page=newsPage&newsId=481
ja ga platio 360 prije 3 mjeseca, zato pozurite dok nije nestalo :)
Poz ekipa...
Mislim si uzeti Razer Naga 2014... zanima me jel se pojavila u nekoj domacoj trgovini?
Do nedavno sam imao Logitech G600, i ergonomski mi nikako nije sjeo zbog onog treceg (ultra desnicarskog ) gumba...
Sad trazim alternativu, ali tu i nemam nekog velikog izbora, eventualno neki od starijih modela Nage - ali zasto ne uzeti najnoviji...
Kvalitetan miš do 800kn, must have MACRO, za igranje MMORPG-a, tipa GW2. Molim preporuke, zasad sam razmisljao o NAGI ali mi nekako ima previse tih gumbica, imam velike ruke pa mi izgleda kao da cu 3 odjednom stisnut prstom :) Preporuke molim, hvala.
Kvalitetan miš do 800kn, must have MACRO, za igranje MMORPG-a, tipa GW2. Molim preporuke, zasad sam razmisljao o NAGI ali mi nekako ima previse tih gumbica, imam velike ruke pa mi izgleda kao da cu 3 odjednom stisnut prstom :) Preporuke molim, hvala.
Logitech G700/G700s. Probaj i Nagu u živo možda ti gumbi budu pasali ili pak možda G600 iz logi tabora.
G700S all the way, imam ga i prezadovoljan sam. Ako se nađe jeftino a ne treba ti dodatni DPI slobodno uzmi G700...
G700S all the way, imam ga i prezadovoljan sam. Ako se nađe jeftino a ne treba ti dodatni DPI slobodno uzmi G700...
Čuj dodatan DPI, ja ne znam nikoga tko koristi više od 3000 DPI i to u specifčnim situacijama.
Čuj dodatan DPI, ja ne znam nikoga tko koristi više od 3000 DPI i to u specifčnim situacijama.
Meni je ostala navika još od starog Fireglidera, 3200 DPI u normalnom radu a kod igranja i više.
Trebam savjet za dobar miš i podlogu za FPS do 400 kn, ja sam gledal ove Genius Maurus X i Razer abyssus al vidim da ih bas ne hvalite previse, a ja se ne kuzim tako da trebam pomoc da ne trosim lovu bezveze...
Meni je ostala navika još od starog Fireglidera, 3200 DPI u normalnom radu a kod igranja i više.
Za igranje (FPS-a pogotovo) se koristi od 400 - 800 DPI sve iznad toga nema smisla i u stvari si dosta neprecizniji jer nemozes raditi precizne male korekcije i visina DPI-a nema veze s preciznoscu misa tj. optike/lasera.
Trebam savjet za dobar miš i podlogu za FPS do 400 kn, ja sam gledal ove Genius Maurus X i Razer abyssus al vidim da ih bas ne hvalite previse, a ja se ne kuzim tako da trebam pomoc da ne trosim lovu bezveze...
Logitech G400s ili SteelSeries Sensei RAW a podloga mozes dosta kvalitetnih naci od 50 kuna nadalje osobno vec jako dugo koristim SteelSeries QCK i nebi je mjenjao za nist no sve je to stvar navike a Razer je overrated piece of trash i kvare se da to nije humano..
Za igranje (FPS-a pogotovo) se koristi od 400 - 800 DPI sve iznad toga nema smisla i u stvari si dosta neprecizniji jer nemozes raditi precizne male korekcije i visina DPI-a nema veze s preciznoscu misa tj. optike/lasera.
Kao što rekoh, stvar navike, volim brzinu i toliki DPI mi ne predstavlja nikakav problem, meni je prednost. A ovo od 400-800 mi je premalo, više si ne mogu zamisliti da koristim tako mali DPI.
Evo posto moj mis vec pomalo rikava (ms od 40kn) treba mi novi do max 150kn za monitor od 23" prosli je bio opticki i imao 800 dpi.. btw da bude sto precizniji da donekle mogu dobro raditi u PS-u

Razmisljao sam o roccat kone xtd i mad catz cyborg r.a.t 9. pa me zanima da li netko ima iskustva sa njima i dali ima nesto bolje za tu cijenu?