Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.080
|
čitano: 1.641.752
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Koju bijelu tipkovnicu uzeti?

Živili ljudi,

možete li mi preporučiti tipkovnicu sljedećih karakteristika:

• bijele/bež boje, ako ima dio tipki u drugoj boji nije problem no generalno da je svijetla
  • ISO layout (s velikim enterom, ne one američke s malim)
  • bežična
  • ne mora nužno imati isprintane ČŽŠĆĐ, to mogu ionako sam riješiti
  • da svakako ima numerički keyboard desno, može biti 100% ili mrvu stisnutiji layout no svakako da ima tipke za brojeve
  • ako firma ima i odgovarajuće bežične bijele miševe još bolje (ovo nije uvjet)

Može biti i online tko zna od kuda, nije problem ako je nema kod nas u trgovinama.

Svako dobro,

T.

P.S. primjer tipkovnica koje su mi zapale za oko su Mchose ali US layout s malim enterom mi izaziva takvu nelagodu, ne mogu si pomoći...a trudio sam se naviknuti se :/ Pa bih cijenio Vaš savjet!

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2025 16:36 (Toni P).
15 godina
Toni P kaže...

Koju bijelu tipkovnicu uzeti?

Živili ljudi,

možete li mi preporučiti tipkovnicu sljedećih karakteristika:

• bijele/bež boje, ako ima dio tipki u drugoj boji nije problem no generalno da je svijetla
  • ISO layout (s velikim enterom, ne one američke s malim)
  • bežična
  • ne mora nužno imati isprintane ČŽŠĆĐ, to mogu ionako sam riješiti
  • da svakako ima numerički keyboard desno, može biti 100% ili mrvu stisnutiji layout no svakako da ima tipke za brojeve
  • ako firma ima i odgovarajuće bežične bijele miševe još bolje (ovo nije uvjet)

Može biti i online tko zna od kuda, nije problem ako je nema kod nas u trgovinama.

Svako dobro,

T.

P.S. primjer tipkovnica koje su mi zapale za oko su Mchose ali US layout s malim enterom mi izaziva takvu nelagodu, ne mogu si pomoći...a trudio sam se naviknuti se :/ Pa bih cijenio Vaš savjet!

Ova je meni top samo je mali enter. Ja pikiram crnu ako će di bit bolja cijena za black friday. 

17 godina

Dobro da ti odgovara, ja sam i dalje u potrazi za bijelom ISO...

6 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pozdrav!

Nisam nimalo neki "keyboard connoisseur", poznajem tek normie firme ko Razer, Logitech, Reddragon, itd. Molio bih preporuku neke mehaničke tipkovnice sa osvjetljenjem do cca 160€, fokus na gaming. 

Imao sam nakratko (8 dana) Razer Blackwidow v4 X (zelene ili žute Razer tipke, ne znam koje), dopadao mi se osjećaj tipkanja, trebalo mi je malo privikavanja na osjetljivost (naučen sam na membranske). Radi ukućana ipak trebam HR znakove.

LP.

How do you want to do this?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koje su dobre marke tipkovnica koje nisu ove poznate tipa Razer i Logi? Jel se može na Aliexpress kupit kvaliteta tipkovnica za normalnu lovu? Gledao sam ali ništa mi to nije poznato.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ima ali ti nista nece biti poznato, moras gledati reviewe po YT i sl. Keychron je jedan od poznatijih...

Samo velikom vecinom zaboravi veliki enter, a nase znakove skoro totalno...
Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:24 (Mad Ant).
17 godina
Mad Ant kaže...
Ima ali ti nista nece biti poznato, moras gledati reviewe po YT i sl. Keychron je jedan od poznatijih...

Samo velikom vecinom zaboravi veliki enter, a nase znakove skoro totalno...

Imaš preporuku za brandove neke s velikim enterom? 

15 godina
Ja sam zbog toga svega po*izdio i na kraju sam nasao Razer Deathstalker V2 Pro TKL - veliki enter, nasi znakovi koji su see-through, sa crvenim linearnim low profile switchevima koji imaju silikon na dnu pa ne lupaju uopce i hot-swap su. I to sam obisao par ducana da ju vidim uzivo da je takva.

Veliki enter ima dosta i Keychron, ali nije samo on, stvar je i layouta unutar ISOa (mali enter ameri su ANSI)...
Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:10 (Mad Ant).
12 godina
Ja sam probao TKL. Nikad više. Jako mi fali numerički dio.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice