Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.037
|
čitano: 1.559.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Uzmi je na ekupi nakon 22 sata ovaj vikend, na 40% popusta je (~516kn) samo mislim da nema hr znakove.

http://www.ekupi.hr/Late-night-shopping-g37720.aspx?lp=true

17 godina
Domdom32 kaže...

Bok ljudi,

tražim curi neku tipkovnicu za posao. Nagovaram je na mehaničku, ali mislim da se ne bu htjela isprsiti. Možete li mi preporučiti nešto pristojno u rangu do nekih 350 kn?

Evo, za 350kn RGB mehanička s blue switchevima

http://www.gearbest.com/keyboards/pp_298472.html

11 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Domdom32 kaže...

Bok ljudi,

tražim curi neku tipkovnicu za posao. Nagovaram je na mehaničku, ali mislim da se ne bu htjela isprsiti. Možete li mi preporučiti nešto pristojno u rangu do nekih 350 kn?

Hvala na savjetu, već sam je vidio par stranica iza i uzeo sam je u obzir. Vidim da si je i ti uzimao, možeš li mi reći koliko ispadne nakon carine i svega?

Jer sviđa mi se i ova roccat suora sad kaj je kolega post prije napisao za 515 kn, pa razmišljam da joj malo doplatim do toga, jer tu em dobivam garanciju u hr, em su smeđi switchevi, koji su po meni bolji od plavih.

15 godina
Domdom32 kaže...

Hvala na savjetu, već sam je vidio par stranica iza i uzeo sam je u obzir. Vidim da si je i ti uzimao, možeš li mi reći koliko ispadne nakon carine i svega?

Jer sviđa mi se i ova roccat suora sad kaj je kolega post prije napisao za 515 kn, pa razmišljam da joj malo doplatim do toga, jer tu em dobivam garanciju u hr, em su smeđi switchevi, koji su po meni bolji od plavih.

po meni ta doplata se iplati samo zbog tih stvari koje si napisao, pogotovo zbog same garancije, nikad neznaš što se može dogoditi...

a i plavi prekidači bi joj mogli biti preglasni ako joj je to, ili ako bude, prva mehanička tipkovnica, sigurnija je sa smeđima

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
17 godina
Domdom32 kaže...

Bok ljudi,

Cura koja se ne voli isprsiti i nije baš neka cura.

17 godina
Domdom32 kaže...

Ma uzmi onda tu ako je na popustu, a i ako ti više odgovaraju brown switchevi.

Meni su ipak plavi switchevi draži  

Tipkovnica je odlična zasad. Ja nisam uzeo tu, nego malo bolji model (CK108), no u principu su skoro pa iste. Moja ima još dodatni palmrest i malo je veća + još neke sitnice.

Definitivno i uzmi i o-ringove na ebayu, meni je puno bolje s njima jer nema onog clack zvuka kad bottomiraš tipku.

17 godina
moderator
Domdom32 kaže...
lllnuclearlll kaže...

Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

11 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Hvala na pomoći ljudi, piknuo sam joj Suoru pa ćemo vidjeti kakva je

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ljudi može pomoć

Pukla mi membrana ispod A na mojoj logitech g15, a i još par tipki je klimavo pa je red za novu tipkovnicu.
Koja je sad best buy za nekih 400-500 kuna?

Jel bi logitech g105 bila dobra zamjena za g15?
Ili ako netko slučajno ima neispravnu g15 ali da membrana valja pa ako hoće prodati neka se javi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2016 14:01 (dejo6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dejo6 kaže...

Ljudi može pomoć

Pukla mi membrana ispod A na mojoj logitech g15, a i još par tipki je klimavo pa je red za novu tipkovnicu.
Koja je sad best buy za nekih 400-500 kuna?

Jel bi logitech g105 bila dobra zamjena za g15?
Ili ako netko slučajno ima neispravnu g15 ali da membrana valja pa ako hoće prodati neka se javi.

ja sam na svojoj g15 (mk 1) izrezao membranu sa jedne od onih G-tipki sa lijeve strane jer ih nisam nikad koristio i stavio na mjesto puknute membrane (meni je C otislo bilo), radilo bez problema :)
 jedino sto je G15 mk1 gnjavaza za otvoriti, radjena je ko tenk.

9 godina

Pozdrav ekipa,

Ovako planiram kupiti tipkovnicu do 900kn max e sad vidio sam logitech g610 nekako mi ona najvise oku sjela zbog "kompaktnosti" pa me zanima vrijedi li to tih novaca ili ne? mozda neki bolji prijedlog? osvijetljenje mi uopce nije bitno cak mi i ne treba pa vas molim savijet!

DANKISEN :)

0 0 hvala 0
15 godina
lndestructible kaže...

Pozdrav ekipa,

Ovako planiram kupiti tipkovnicu do 900kn max e sad vidio sam logitech g610 nekako mi ona najvise oku sjela zbog "kompaktnosti" pa me zanima vrijedi li to tih novaca ili ne? mozda neki bolji prijedlog? osvijetljenje mi uopce nije bitno cak mi i ne treba pa vas molim savijet!

DANKISEN :)

s obzirom da je logitech, ja vjerujem da vrijedi, ipak bi oni trebali imati kvalitetne uređaje

a i s obzirom da je mehanička, tu znaš da će radit odlično i da bude bila samo po tome već kvalitetna i sa kvalitetnim prekidačima

pogledaj si i fnatic gear rush tipkovnicu, malo je jeftinija, ali je isto tako dobra tipkovnica, jedino ako ti ne smeta crveno osvjetljenje koje ima na sebi, i ajde neki malo više gamer look (iako je i ona dosta jednostavna)

predložio bih ti i das keyboard, pošto si rekao da ti osvjetljenje ne igra neku veliku ulogu, samo što su one preko kusur kn pa to odpada odmah...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 14:15 (matija656).
15 godina
neaktivan

Je li mi može itko pomoći pri kupnji tipkovnice? Za par dana mi dolazi novi PC te sam odlučio uz to uzeti i novu gaming tipkovnicu jer mi je trenutna stara jedno 6-7 godina sigurno te mi stvarno treba nova.

Bitno mi je da ima HR layout, bez ikakvih dodatnih macro tipki sa strane, pozadinsko osvijetljenje poželjno ali nije mi toliko važno. Cijena do 300 - 350kn.

Gledao sam KB-G265 od Geniusa i htio ju uzeti no navodno u Linksa imaju samo UK layout? Da li itko zna možda da li igdje ima ista sa HR layoutom?

Također sam gledao par mehaničkih tipkovnica no čini mi se da većina (barem koliko sam vidio za ove jeftinije ispod 900kn) ili nemaju HR layout ili im fali numpad. Razmišljao sam bio naručiti Func KB-460 u ADMa ali na kraju se ispostavilo da samo ima US layout. Ako itko zna neku dobru sa HR layoutom i Cherry MX Red switchevima do 800kn, isto može predložiti.

Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 23:12 (PukiPOWA).

0 0 hvala 0
9 godina

0 0 hvala 0
12 godina

Logitech, ako zelis original cherryMX njemacke switcheve.

Ostalo vidi sam sto ti je bitno.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
neaktivan

Nabava.net

tipkovnica ima tiskane hr znakove i kroz njih ne prolazi svjetlo, ostale tipke svijetle crveno.

15 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Nabava.net

tipkovnica ima tiskane hr znakove i kroz njih ne prolazi svjetlo, ostale tipke svijetle crveno.

Hmm, čini mi se u redu, no nisam još 100% siguran da li bih uzimao mehaničku tipkovnicu. A i za te tipke, znam da je mala stvar, no stvarno mi se čini da je glupo da sve tipke osim HR znakova svijetle. Ali imat ću je na umu, pa ako ništa drugo ne bude valjalo, vjerojatno ću je pokupiti.

Da li bi možda imao neki dobar prijedlog za neku dobru tipkovnicu do 350kn? Gore sam naveo Genius KB-G265, sada se raspitujem da li igdje ima ta sa HR layoutom, pa ako znaš možda negdje da ima ili imaš neku sličnu koja bi isto valjala, bio bih ti stvarno zahvalan.

11 godina
neaktivan

Razmisli i o tome da jednostavno uzmeš neku bez hr layouta, jer na ove čćšđž se lako naučiš, a druge razlike (zagrade i to u redu s brojevima) vjerojano ni ne mijenjaju.

15 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...

Razmisli i o tome da jednostavno uzmeš neku bez hr layouta, jer na ove čćšđž se lako naučiš, a druge razlike (zagrade i to u redu s brojevima) vjerojano ni ne mijenjaju.

Znam, ali isto bih radije da ima HR layout, jer osim gaminga dosta i programiram na računalu pa zbog praktikalnosti mi je poželjno da ima. Radije da nađem neku koja ima i valja nego da se idem navikavati na drugi layout bespotrebno.

Mora sigurno postojati neka u tom rasponu cijene a da zadovoljava moje kriterije i da valja. Mislim, 350kn nije malo pa valjda ima negdje jedna koja bi mi odgovarala.

12 godina

Pogledaj E-blue cobra 708,HR layout sve tipke svjetle u tri boje i tri godine gare a 230kn.

15 godina
neaktivan
Hyperion-Shrike kaže...

Pogledaj E-blue cobra 708,HR layout sve tipke svjetle u tri boje i tri godine gare a 230kn.

Ta mi izgleda dobro, no pokušao sam pronaći preko nabave.net i nisam ju uspio naći nigdje. Da li ju uopće ima igdje za uzeti u Hrvatskoj?

No, na kraju se ispostavilo da ona Genius KB-G265 iz Linksa navodno ima sa HR layoutom tako da ću najvjerojatnije nju uzeti pošto je samo 220kn a sigurno će valjati i odgovara mi savršeno.

12 godina

Puki ima Hangar18 i elipso (u Rijeci).

15 godina
neaktivan
Hyperion-Shrike kaže...

Puki ima Hangar18 i elipso (u Rijeci).

Je li to onda ova? http://megastore.hr/proizvod/e-blue-cobra-commander/

Razmislit ću još malo pa se odlučiti ili za onu Genius ili za tu. Uglavnom, hvala ti puno.

9 godina

poz svima,

samo da se javim ako ce ikoga za ubuduce zanimati ovako,,, kupih na kraju logitech g610 sa red switchevima,,,e sad posto je to meni prva mehanicka tipkovnica u zivotu ja nemam rijeci osim PREDOBRA STVAR.. uzeo sam je u adm trgovini sa 3 god jamstva, tipkovnica je savrsena za moj ukus jednostavno sjela mi je ko budali samar minimalisticki je napravljena al je robusna ko tenk imam osjecaj da bi mogao sa njom i drva nacipat :) uglavnom dvoumio sam se izmedju razer blackwidow i ovog modela i totalno mi nije zao sto sam uzeo ovaj model prvo manja je od razera dodatne macro tipke mi i ne trebaju puino je tisa nego razer i na kraju ima 2 god vise jamstva nego razer eto pa ko voli nek izvoli hvala svima na pomoci zivili ;)

ps: i ima hrvatsko znakovlje ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 23:23 (lndestructible).

3 0 hvala 0
12 godina
ROCCAT SUORA recenzija

Evo napokon da održim obećano! Tu je recenzija tipkovnice ROCCAT SUORA nakon par tjedana korištenja!!! Istu ću direktno uspoređivati sa dosadašnjom tipkovnicom LOGITECH G510 koju sam koristio zadnjih 6 godina. Pa krenimo!

DIZAJN

ROCCAT SUORA je apsolutno predivna! Naravno ako volite (i želite) minimalistički štih. Otprilike je čak za trećinu manja od G510 tako da sam se odjednom našao sa brdo mjesta na stolu! Gdje prije nisam mogao staviti ništa dodatno i dapače G510 je zapinjala za npr. monitor ili podlogu od miša ili miš za nju, s RS tu nema nikakvih problema! Mogu spavati na stolu ako treba!  Zbilja, dobitak na prostoru je OGROMAN! Sama RS je stvarno minimalistički dizajnirana. Nema tu nepotrebnih stvari. Nema ekrana (koji mi se na G510 zaista pokazao nepotreban), nema debelih rubova pa su tipke na dohvat prsta!  Nema odvojenih macro tipki (nikad koristio na G510). S druge strane sve potrebno je tu! TIPKOVNICA IMA RH ZNAKOVE ma što drugi pričali o tome. Naravno, ne svijetle ali nvm. Same tipke su napravljene od tvrde plastike, te su u kombinaciji sa BROWN TTC switchevima vrlo ugodne pod prstima. Osvjetljenje tipki je svijetlo plavo (službena ROCCAT boja) i zbilja je JAKO! Za razliku od G510 gdje je na raspolaganju milijun kombinacija boja ovdje je samo jedna, ta plava, i osobno mi je prekrasna te mi ne fali neka druga. Izuzetno dobro se uklapa u sam dizajn i boju tipkovnice. Također, na G510 kada bih osvjetljenje stavio na max, ne bi to bilo to. Uvijek je nekako bilo preslabo. Na RS ga držim na cca 70% i još je možda prejako. Oznake na tipkama zbilja dolaze do izražaja pod tim svijetlom. Postolje je napravljeno dvostruko. Gornji dio je aluminij, a donji plastika. Aluminij ima finu obradu i lijepo dolazi do izražaja te daje tipkovnici poseban štih. Također daje dojam visoke kvalitete, što za sada mogu potvrditi. S RS imate dojam da možete razvaliti zid koliko se doima čvrsto! Sve u svemu dizajn čista petica!

RAD NA TIPKOVNICI

Jedan od glavnih razloga promjene tipkovnice je bio taj da konačno i ja vidim da li su te mehaničke tipkovnice zbilja tako dobre ili je to samo PR. Svi znamo kako je tipkat na membranskim tipkovnicama i G510 tu nije iznimka. Ugođaj tipkanja na membrani je jednoličan. Kao da lupaš prstima po jastucima bez ikakvog gušta i osjećaja. Glavno da se nešto ispisuje na ekranu. A grešaka koliko hoćeš ako nisi izvježban u tipkanju! Uglavnom, za mene je tipkanje po membrani bilo „gnjecavo“. ROCAT SUORA je to naglavce promijenila! Tipkanje je nebo i zemlja! Osjećaj zbilja postoji kad se pritisne tipka i taj famozni klik je fantastična promjena za mene! Jest, čuje se, ali ni približno koliko bi se to dalo zaključiti iz nekakvih video recenzija i drugih rewieva. Dapače, meni je ugodno čuti „klik-klak“ dok tipkam. A grešaka je puno manje jer se napokon ima dojam pritisnute tipke.

GEJMANJE

Iako sam čitao da je gejmanje bolje na mehaničkim tipkovnicama, moram priznati da nisam primijetio promjenu u prijelazu sa membrane na mehaniku. Po meni, što se tiče gejmanja, nema razlike između moje stare G510 i RS. Nema tu većeg odaziva, brže reakcije ili nečeg sličnog. Ono što se jest promijenilo je preciznost! Više mi se ne događa da promašim tipku kao na G510 (istina nakon perioda privikavanja) tako da se u BF4 više ne događa da idem reload, a cilj mi je nekog najfat ili couterat i obrnuto!  Ali, to više prepisujem boljem i kompaktnijem dizajnu tipkovnice negoli nekoj drugoj njenoj kvaliteti „namijenjenoj gejmerima“. Također kao što sam već spomenuo RS nema šminkerskih điđa kao ekran koji pokazuje beskorisne podatke ili odvojene makro tipke. One su i dalje tu ali zauzimaju onih šest tipaka iznad strelica i pale se pritiskom na tipku GAME MODE. Također, istom se gasi i WIN tipka pa nema slučajnog izlaska iz igre u windoze. Ugođaj igranja je bolji zbog kvalitete izrade ali ne vjerujem da će nekome dati potreban „edge“ nad protivnikom. Za to su ipak ovdje gamerski miševi i 144hz ekrani! J Sve u svemu ako RS namjeravate kupiti za gejamnje nećete se razočarati, ali ni dobiti puno s prelaskom sa membrane.

DODATNO

S obzirom da su tipke postavljene iznad postolja, RS se izuzetno lako čisti. Dovoljno ju je propuhati. Nema šanse da vam nešto pande i ostane ispod tipki jer je sve otvoreno. Minus je što za rubne tipke može zapeti kabel od miša, ali za to je potrebno samo malo opreza i problem je riješen tako da je cijena čiste tipkovnice zanemariva.

Osobno nisam probao niti jedne druge switcheve osim ovih TTC BROWN tako da ne mogu spoređivati, ali ja sam zadovoljan i nemam nikavih problema niti zamjerki. Čitanje testova me dovelo do zaključka da su BROWN switchevi ono što meni treba i što želim i s time sam jako zadovoljan!

ROCCAT software zvan SWARM je moćan i jednostavan. Tu možete podesiti sve što se tiče tipkovnice i zbilja je sve jasno tako da se neću zadržavati i opisivati ga. Znajte da postoji i da je koristan!

ZAKLJUČAK

ROCCAT SUORA je iznimno kvalitetno napravljena tipkovnica, jednostavnog, minimalističkog, a opet potpunog dizajna. Definitivno bi trebala zadovoljiti sve koji žele više prostora na stolu ili koji imaju manjak istog. Tipkanje na RS je čisti užitak posebno ako volite čuti „klik-klak“. Gejmanje se po meni ne razlikuje od membrane i osim ako ne patite na svemirski dizajn i brdo fičra s RS ne možete pogriješiti! Definitivna preporuka za sve koji žele prijelaz ili probu mehaničke tipkovnice, a ne daje im se 1000+ kuna. ROCCAT SUORA može se naći već oko 650 kuna što je više nego prihvatljivo za modernu, kvalitetnu i lijepo dizajniranu mehaničku tipkovnicu.

OCJENA

9/10 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 11:07 (Azmo).
Moj PC  
10 0 hvala 10
17 godina
Re: ROCCAT SUORA recenzija
Samo vi pisite hvalosjeve o toj tipkovnici pa da vidis kako ce se cijena popesti...evo vec je na 700kn... ;)
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
neaktivan
Re: ROCCAT SUORA recenzija
Azmo kaže...

GEJMANJE

Iako sam čitao da je gejmanje bolje na mehaničkim tipkovnicama, moram priznati da nisam primijetio promjenu u prijelazu sa membrane na mehaniku. Po meni, što se tiče gejmanja, nema razlike između moje stare G510 i RS. Nema tu većeg odaziva, brže reakcije ili nečeg sličnog. Ono što se jest promijenilo je preciznost! Više mi se ne događa da promašim tipku kao na G510 (istina nakon perioda privikavanja) tako da se u BF4 više ne događa da idem reload, a cilj mi je nekog najfat ili couterat i obrnuto! J Ali, to više prepisujem boljem i kompaktnijem dizajnu tipkovnice negoli nekoj drugoj njenoj kvaliteti „namijenjenoj gejmerima“. Također kao što sam već spomenuo RS nema šminkerskih điđa kao ekran koji pokazuje beskorisne podatke ili odvojene makro tipke. One su i dalje tu ali zauzimaju onih šest tipaka iznad strelica i pale se pritiskom na tipku GAME MODE. Također, istom se gasi i WIN tipka pa nema slučajnog izlaska iz igre u windoze. Ugođaj igranja je bolji zbog kvalitete izrade ali ne vjerujem da će nekome dati potreban „edge“ nad protivnikom. Za to su ipak ovdje gamerski miševi i 144hz ekrani! J Sve u svemu ako RS namjeravate kupiti za gejamnje nećete se razočarati, ali ni dobiti puno s prelaskom sa membrane.

I ja se pridružujem hvalospjevima  Ne mogu reći da sam je puno koristio, budući da sam je kupio curi za posao, ali ovo što sam dosad vidio je odlično.

Tipkovnica doslovno ne može biti ljepša i funkcionalnija. I mene je iznenadilo koliko je mala, odnosno koliko je minimalno veća od moje Quickfire TK, što je stvarno ogromni plus. Iskreno, toliko mi je lijepa (koliko god to realno bilo nebitno) da bih joj najradije uzeo Suoru i uvalio Quickfire.

Ovo za gejmanje sam ostavio čisto da se složim i kažem da stvarno ne shvaćam kakvu ljudi prednost vide u mehaničkim tipkovnicama u gejmanju. Živo prodavanje magle.  Sve te "gejmerske" tipkovnice su deset puta korisnije za posao i tipkanje nego za igru u kojoj stišćeš četiri ista gumba cijelo vrijeme. 

BTW, ako ti počne smetati zvuk "bottom-outa", imaš na ebayju ublaživače udara (ring dampeners) za euro ili dva, korisna stvar.

15 godina

Azmo ako nisi čuo plavi prekidač, onda nisi ni čuo pravi click-clack zvuk mehaničke :D

ali sa svime što si napisao za svoju tipkovnicu, jer isto i meni za moju ozone strike battle, potpuno isto mišljenje imam o njoj, i prezadovoljan sam sa tom kupnjom

ali mehaničke su za gaming bolje

tipka ti daje "crisp" (neznam kako da drugačije kažem) osjećaj svaki put i svaka ima isti otpor, dok kod membrane to nije tako

taj isti feeling tipkovnice i tipaka može pomoć u lakšem i bržem prebacivanju sa tipke na tipku

isto tako u prodaju na tipkovnicama je došao i cherry mx speed prekidač, koji ima kraći hod od običnih i prije se registrira nego obični

možda normalnom korisniku to nije bitno, i teško bi mu bilo to sve primjetiti, ali osobe koje igraju profi igre, imaju preko 150fps-a da mogu izvuč puni potencijal od 144hz monitora, siguran sam da imaju i da osjete neki pomak na plus sa malo boljom opremom

ali sa ovim da tipkovnica nema toliko utjecaj kao miš i monitor se slažem

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
matija656 kaže...

Azmo ako nisi čuo plavi prekidač, onda nisi ni čuo pravi click-clack zvuk mehaničke :D

ali sa svime što si napisao za svoju tipkovnicu, jer isto i meni za moju ozone strike battle, potpuno isto mišljenje imam o njoj, i prezadovoljan sam sa tom kupnjom

ali mehaničke su za gaming bolje

tipka ti daje "crisp" (neznam kako da drugačije kažem) osjećaj svaki put i svaka ima isti otpor, dok kod membrane to nije tako

taj isti feeling tipkovnice i tipaka može pomoć u lakšem i bržem prebacivanju sa tipke na tipku

isto tako u prodaju na tipkovnicama je došao i cherry mx speed prekidač, koji ima kraći hod od običnih i prije se registrira nego obični

možda normalnom korisniku to nije bitno, i teško bi mu bilo to sve primjetiti, ali osobe koje igraju profi igre, imaju preko 150fps-a da mogu izvuč puni potencijal od 144hz monitora, siguran sam da imaju i da osjete neki pomak na plus sa malo boljom opremom

ali sa ovim da tipkovnica nema toliko utjecaj kao miš i monitor se slažem

Drago mi je vidjeti pozitivne reakcije na moju recenziju! :) Slažem se s tobom da negdje nekome čini nekakvu razliku, ali ovo je pisano čisto subjektivno s apektna osobe koja ne ide na gaming turnire, dakle rekao bi prosječni gejmer! Mislim da velika većina neće osjetiti razliku u gejmanju između mehanike i membrane. Osim na blue switchevima koji nisu ni namjeneji gejmanju.

Uglavnom, drago mi je da sam pomogao nekome da se odluči ako je imao nekakvu nedoumicu. Slobodno pitanja na PM ako vas što još zanima!

8 godina

Kupujem tipkovnicu samo za igranje tj samo za igranje dote nista drugo ne igram samo to...koju da uzmem gledao sam nesto razer i corsair

al ne razumim se bas pa eto dajte neke preporuke ako moze

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice