Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.598
|
čitano: 2.077.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Ja sam imo sumove zato sta mi struja nije bila uzemljena pa ti je kuciste pod naponom, probaj nulovat uticnicu u koju je spojen pc to je barem meni rjesilo problem :)

14 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Bas cu ovih dana pitat prijatelja da posudi zvucnu, cisto da vidim koliko poboljšanje mogu dobiti...

Never let a computer know you are in a hurry.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav. U potrazi sam za gaming headsetom do nekih 500kn.

S obzirom da furam laptop sa sobom i da je relativno bučna okolina, prvenstveno me zanima dobra izolacija zvuka i izdržljivost headseta; kvaliteta zvuka nije tolko bitna.

0 0 hvala 0
17 godina
Doovx kaže...

Pozdrav. U potrazi sam za gaming headsetom do nekih 500kn.

S obzirom da furam laptop sa sobom i da je relativno bučna okolina, prvenstveno me zanima dobra izolacija zvuka i izdržljivost headseta; kvaliteta zvuka nije tolko bitna.

Func HS-260.

Twitter: @191x7
11 godina

pozdrav posto su mi prosle stare slusalice trebao bih nove za 450-500 kn hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima li nesto otvorenog tipa lagano i sa ne pretjeranim basom za muziku/ filmove ? bitno mi je da su lagame i ugodne da izdrzim makar3-4h a da glava ne pocme bolit.. hvala.(nemora biti headset)

vozim na itegrusi tako da nista sad ekstra.. oko 200-300kn

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 14:08 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toma20 kaže...

Func HS-260

=xfact= kaže...

ima li nesto otvorenog tipa lagano i sa ne pretjeranim basom za muziku/ filmove ? bitno mi je da su lagame i ugodne da izdrzim makar3-4h a da glava ne pocme bolit.. hvala.(nemora biti headset)

vozim na itegrusi tako da nista sad ekstra.. oko 200-300kn

Hm, nesto od AKG-a možda?

11 godina
191x7 kaže...
toma20 kaže...

Func HS-260

http://www.comel.hr/slusalice-razer-kraken-gaming-crne-5888 jesu ove razerove bolje ili losije?

17 godina
toma20 kaže...
191x7 kaže...
toma20 kaže...

Func HS-260

http://www.comel.hr/slusalice-razer-kraken-gaming-crne-5888 jesu ove razerove bolje ili losije?

Uvijek me nasmije kada netko pita jesu li Razerove bolje on nekog prihvatljivog headseta. Mada sumnjam da bi me nasmijalo da je u pitanju neki Razer od 800 Kn naspram slušalica od 30 Kn, onda bih što se zvuka tiče rekao "možda".

Jedino što mi pada da um a da je skuplje a lošije od Razera je vjerojatno Beats by Dre. Onak.

14 godina
neaktivan

Uzeo sam zvucnu od prijatelja, Asus Xonar DSX 7.1 

Neznam je li to samo "u glavi", ali zasigurno zvuk je puno kvalitetniji i na slusalicama i na zvucnicima. Kada ponovno spojim slusalice ili zvucnike na integriranu definitivno čujem razliku i to ne bas malu. Ova zvucna je za 300kn skuplja od Xonar DGX. Je li mi bolje uzeti DSX koja mi je odlicna ili da ipak uzmem DGX ako nema velike razlike? 

Svi koji razmisljate o kupnji slusalica ove Kingston Hyperx Cloud razvaljuju pogotovo sa ovom zvucnom, a i bez nje.

0 0 hvala 0
17 godina
IVOX kaže...

Neznam je li to samo "u glavi", ali zasigurno zvuk je puno kvalitetniji i na slusalicama i na zvucnicima. Kada ponovno spojim slusalice ili zvucnike na integriranu definitivno čujem razliku i to ne bas malu. Ova zvucna je za 300kn skuplja od Xonar DGX. Je li mi bolje uzeti DSX koja mi je odlicna ili da ipak uzmem DGX ako nema velike razlike? 

Svi koji razmisljate o kupnji slusalica ove Kingston Hyperx Cloud razvaljuju pogotovo sa ovom zvucnom, a i bez nje.

Razlika u cijeni ne vrijedi razliku koje u biti ni nema.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
IVOX kaže...

Razlika u cijeni ne vrijedi razliku koje u biti ni nema.

Hm, zasto bi onda prodavali drugu zvucnu jeftinije samo sa drugim imenom?! :D 

Mislis da su skroz iste, da uzmem DGX?

17 godina
IVOX kaže...

Pa, nisu skroz iste. Čip na DGX je slabiji u smislu da je maksimalno 96KHz, ne možeš staviti npr 192 KHz ili tako neke bedastoće.

Isto tako, ne podržava i još onaj neki softverski fičer koji je toliko bitan da mu ni ime ne znam (mislim dolby preko optike ili nešt).

DSX pak ima slabija pojačala, na DGX možeš birati kakve slušalice želiš napajati i slično.

Ušparaj te novce, nije vrijedno razlike. A osim toga, ako ti se DGX ne svidi imaš pravo vratiti i povrat novca dobiti ili nadoplatiti za nešt drugo.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
IVOX kaže...

Pa, nisu skroz iste. Čip na DGX je slabiji u smislu da je maksimalno 96KHz, ne možeš staviti npr 192 KHz ili tako neke bedastoće.

Isto tako, ne podržava i još onaj neki softverski fičer koji je toliko bitan da mu ni ime ne znam (mislim dolby preko optike ili nešt).

DSX pak ima slabija pojačala, na DGX možeš birati kakve slušalice želiš napajati i slično.

Ušparaj te novce, nije vrijedno razlike. A osim toga, ako ti se DGX ne svidi imaš pravo vratiti i povrat novca dobiti ili nadoplatiti za nešt drugo.

Kupujem DGX onda u ponedjeljak. 

17 godina

Razmišljam o kupovini Kingston Hyperx Cloud heatseta, ali ne znam da li ću trebati posebnu zvučnu jer mi to izlazi van budžeta. Matična je tek kupljena, radi se o Gigabyte Z97-HD3. Da li netko koristi navedeni headset na novijoj matičnoj i kako mu radi na integriranoj zvučnoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Unimatrix 007 kaže...

Razmišljam o kupovini Kingston Hyperx Cloud heatseta, ali ne znam da li ću trebati posebnu zvučnu jer mi to izlazi van budžeta. Matična je tek kupljena, radi se o Gigabyte Z97-HD3. Da li netko koristi navedeni headset na novijoj matičnoj i kako mu radi na integriranoj zvučnoj?

Ovakvo je stanje - recimo da ni na integriranoj zvučnoj skoro pa nema boljeg, a s diskretnom zvučnom ili pak dobrim AMP-DAC-om zvuči još bolje.

Dovoljno je reći da su u pitanju jako dobre Takstar Pro 80 monitoring slušalice s dodanim mikrofonom (on je osrednji) i jako bogatom dodatnom opremom.

11 godina
191x7 kaže...
toma20 kaže...
191x7 kaže...
toma20 kaže...

Func HS-260

Uvijek me nasmije kada netko pita jesu li Razerove bolje on nekog prihvatljivog headseta. Mada sumnjam da bi me nasmijalo da je u pitanju neki Razer od 800 Kn naspram slušalica od 30 Kn, onda bih što se zvuka tiče rekao "možda".

Jedino što mi pada da um a da je skuplje a lošije od Razera je vjerojatno Beats by Dre. Onak.

ne nego vidim da su od funca oko 550 + postarina,a u ovom linku su razerove  450 + je taj ducan u mom gradu....

17 godina
toma20 kaže...

ne nego vidim da su od funca oko 550 + postarina,a u ovom linku su razerove  450 + je taj ducan u mom gradu....

Ako se ne možeš rastegnuti do HS-260 trebao si to odmah reći. Nać ćemo ti mi nešto ok...

11 godina
191x7 kaže...
toma20 kaže...

Ako se ne možeš rastegnuti do HS-260 trebao si to odmah reći. Nać ćemo ti mi nešto ok...

eh da se mogu rategnut onda bi vjerovatno uzeo logitechove g430 {#}

14 godina

ali mislim da taj razer nema mikrofon (iz comela).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toma20 kaže...

G430 je puno jeftiniji od 500 kuna. I zvukom nije ni do koljena Funcu HS-260u a kamo li Hyperxu Cloudu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 22:43 (191x7).
17 godina

Kolika je razlika između Func HS-260 i HyperX Clouda? Ako je Func dovoljno dobar, onda bi uzeo njih da uštedim malo, zanima me iskustvo vas koji ih imaju, da li su glasni, kakav je bas i mikrofon s obzirom da ga svaki dan koristim, kako Skype, tako i TeamSpeak...

Func mi se dopada, iako me ovo obeshrabruje http://imgur.com/a/MZzWG , trenutno sam na Tt esports Shock i mic više ne šljaka, zvuk se gubi, samo je na jednoj strani i tako, nemam iskustva s popravljanjem headseta pa odmah gledam alternative, samo hoću nešto što se neće sj3bat lako iako pazim na hardver i ove su mi trajale oko 4-5 godina...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 23:47 (Unimatrix 007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Razlika je u tome što je HyperX Cloud kombinacija monitorskih slušalica [napravljenih od strane proizvođača koji pravi audio opremu i koji je OEM i za neke poznate brendove (slušalica)] i mikrofona dok je Func HS-260 gamerski headset od tvrtke koja pravi gaming periferiju. Toliko o tome. Razlika je velika.

11 godina
neaktivan

http://www.protis.hr/products/search?exp=ms+ultimate 

Koja je razlika izmedu ovih slusalica. Nisu gaming sluske nego za mob za muziku. 

0 0 hvala 0
11 godina
191x7 kaže...
toma20 kaže...

G430 je puno jeftiniji od 500 kuna. I zvukom nije ni do koljena Funcu HS-260u a kamo li Hyperxu Cloudu.

haa dobro ako tako kazes onda cu vjerovatno skupljati za njih.

17 godina

Ja sam prije cca mjesec/dva uzeo HyperX Cloud polovne/nove (zena je dobila u Bug nagradnjaci i odmah prodala) za cca 500kn {#} i zasad sam jako zadovoljan ali mislim da nisam kompetentan jer nisam nikad prije koristio neke slicne slusalice.

Interesira me da li za cijenu između 500-700kn postoje bolje slusalice, koristim samo za slusanje muzike (mikrofon mi ne treba) - volim sto vise neutraniji/flat zvuk?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djigibao kaže...

Ja sam prije cca mjesec/dva uzeo HyperX Cloud polovne/nove (zena je dobila u Bug nagradnjaci i odmah prodala) za cca 500kn {#} i zasad sam jako zadovoljan ali mislim da nisam kompetentan jer nisam nikad prije koristio neke slicne slusalice.

Interesira me da li za cijenu između 500-700kn postoje bolje slusalice, koristim samo za slusanje muzike (mikrofon mi ne treba) - volim sto vise neutraniji/flat zvuk?

Definitivno ne.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
11 godina
toma20 kaže...
191x7 kaže...
toma20 kaže...

haa dobro ako tako kazes onda cu vjerovatno skupljati za njih.

edit: 

sad sam vidio mic. test i jos sam odusevljen sa kvalitetom mic. uzimam ih 100% {#}

12 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Pozdrav

Ovako iz mog iskustva s takstarom pro 80 (hyper x bez mikrofona) i raznim bang for buck superlux,pioneer,sony,akg,brainwavz itd modelima mogu reci da je nemoguce tvrditi ove ili one su bolje. To najvise ovisi o tvojim preferencijama zvuka i glazbi koju slusas.

Dali postoje zvukom bolje all around slusalice od hyper x clouda za taj novac ovisi o tome kakav zvuk volis, ali ima par vrlo dobrih modela slicne ili nize cijene koji ujedno imaju vise flat zvuk iako je hyperx (takstar) u samom zvucnom vrhu bang for buck uz jos par modela.

I jos nesto dali ti smeta cak i malo veiled zvuka? U slucaju da ti smeta pogledaj superlux modele ,ali i to ima svoju cijenu(kod superluxa i jos par proizvodjaca) buduci da su onda visoki tonovi ostriji sto je karakteristika vecine superlux slusalica osim novih 681 evo.

Neki od vrhunskih bang for buck modela ako bi htio probati nesto drugacije od hyper x cloud-a.

Superlux HD 660 slusalice ili HMD 660 (zeleno crni) headset 150 Ohm-a ista stvar kao hd660 samo mikrofon dodan i samim time isplativije jer su iste ili slicne cijene tj oko 300 kn. Dostupno i u Zg na www.auteh.com i zadru na combo.hr, a mozda i na jos par mjesta proguglaj detaljno ako si zainteresiran. Hmc 660(crveno crni) je studijski headset s drugacijim konektorom i mikrofonom te njega treba izbjegavati za kucnu upotrebu. Imaju mrvicu ostrije visoke tonove na pocetku ali usviravanjem slusalica (ili se mozak slusaca prilagodi)  ostrina nestaje i ostaje samo ekstra zvuk kristalne cistoce.

Zvuk ovih slusalica je prilicno neutralan te vrlo dobrih srednjh tonova sa realnim basom. Vrlo dobre za rock,vokale i brzu glazbu, a i u klasicnoj glazbi su vrhunske. U usporedbi sa headsetima i gaming slusalicama slicne pa i duple cijene imaju neusporedivo bolji zvuk. Iako su 150 Ohm-a rade solidno na svemu u sto sam ih ukopcao pa cak i integriraoj zvucnoj do srednjih glasnoca tj 99 posto slusanja.

Brainwavz hm5 (fishcher audio fa 003) zatvorene slusalice i klonovi identicni ima ih brdo za vise infa pretrazi head-fi forum moraju se izvana naruciti. Kostaju oko 500 kn plus postarina zavisi gdje uzimas. Zovu ih neutral champ na head fi-u, a i u samom su vrhu po udobnosti.

Fostex t50rp studijski monitori ortodinamicki (planar magnetic) prilicno dobre out of the box ali uz male modifikacije postaju apsolutni sampion neutralnosti. Stavim linkove sa head fi foruma ispod da vidis. Inace cijenom u americi znale su biti i po 80-90 dolara na akciji, dok u europi dodju oko 130-150 eura. 

http://www.head-fi.org/t/618659/fostex-t50rp-incremental-mods-and-measurements  baci pogled na grafove broj 47 i 56 ekstra flat slusalice uz male modifikacije.

Superlux HD 668b ekstra bang for buck  238 kn na combo.hr. Vrlo dobar zvuk usporediv sa dva tri puta skupljim slusalicama jedini problem je sto su poluotvorene ( sto nekome moze biti i prednost). Vrlo balansiran i cist zvuk.

Ima jos par povoljnih neutralnih modela pa baci pogled na head-fi forum.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 19:11 (nikidr).
11 godina
191x7 kaže...
toma20 kaže...

kakvi 550kn??

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16826247002 380kn,vjerovatno ih mi ne mozemo vamo narucit ali eto?

ja opet pitam za preporuku neke slusalice vecinom za glazbu i igre?

nije mi bitno imaju li mikrofon ili ne,samo da su udobne i da ne cujem okolinu jer nosam laptop??

LoL: SirHectorDeMaris , Origin: cohr23
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 10:17 (hrka11).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice