Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.405.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
15 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
axos kaže...

Gledam Q acoustic 3020 i izgledaju mi super za oko, dimenzije su ok, kažu da je i zvuk vrh za te novce. Jedino mi je cijena malo nategnuta (nekih 1800 sivi i boja drva, odnosno 2k crni i preko 2k bijeli koji su mi i najprivlačniji). Ne kažem da su pre skupi za ono što nude, ali zanima me da li postoji nešto blizu toga (super dizajn i zvuk) a da je do nekih 1500-1600kn?

Rekao si da ne bi rabljeno? Po meni tu puno propuštaš, jer su audiofili ljudi koji prilično paze na svoju opremu.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
axos kaže...

Gledam Q acoustic 3020 i izgledaju mi super za oko, dimenzije su ok, kažu da je i zvuk vrh za te novce. Jedino mi je cijena malo nategnuta (nekih 1800 sivi i boja drva, odnosno 2k crni i preko 2k bijeli koji su mi i najprivlačniji). Ne kažem da su pre skupi za ono što nude, ali zanima me da li postoji nešto blizu toga (super dizajn i zvuk) a da je do nekih 1500-1600kn?

Rekao si da ne bi rabljeno? Po meni tu puno propuštaš, jer su audiofili ljudi koji prilično paze na svoju opremu.

Najradije ne bi. Imam fobije od toga. Rabljeno uzmem samo od prijatelja ako znam da se pazilo itd.

Edit: Znam da nebi trebalo spominjat dizajn al eto i to mi igra. Npr kad vidim kef ls50 sline krenu itd. Jedina stvar valjda kod koje pazim malo i na dizajn. Nekako sam se nageldao bezličnih linija u 90ima i početak 2000 pa imam komplekse od toga

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 23:24 (axos).
17 godina

Mozda ovako nesto - Fostex PM0.4d

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Mozda ovako nesto - Fostex PM0.4d

Išao bi na kvazi hifi pošto monitore imam.

17 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Dakle prebacujem Logitech Z623 na televizor, sada me zanima 2.0 za računalo, primarno glazba, u cjenovnom rangu do 1000 kn.

Čini mi se da se nameće Genius SP-HF1800A (eto kad ih explorer4 nije uzeo u obzir testa) da čujem alternative.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
axos kaže...

Ja sam uzeo q acoustics 3020 prije tjedan dana,i stvarno sam zadovoljan.Doduse ja sam uzeo graphite(sivu verziju),nisam htio dati dodatnih 50 eura za glossy black ili bijelu verziju.Za tu lovu,i za bookshelf,zvuce odlicno.A o izgledu ne treba trositi rijeci,izgledaju odlicno,cak i graphite verzija,i drago mi je sto nisam dao vise za glossy black.

14 godina
neaktivan
geronimo4661 kaže...
axos kaže...

Ja sam uzeo q acoustics 3020 prije tjedan dana,i stvarno sam zadovoljan.Doduse ja sam uzeo graphite(sivu verziju),nisam htio dati dodatnih 50 eura za glossy black ili bijelu verziju.Za tu lovu,i za bookshelf,zvuce odlicno.A o izgledu ne treba trositi rijeci,izgledaju odlicno,cak i graphite verzija,i drago mi je sto nisam dao vise za glossy black.

Eto ga na. Sad sam na još većim mukama. Meni su bijeli extra, ali razlika je velika tako da ako budem mogao navuć i moji će valjda biti graphite. Gledao sam možda na 3010 koji bi se bolje uklopili u budžet ali driver je 4 incha umjesto 5 i to mi izgleda kao veliki kompromis.

12 godina
axos kaže...
geronimo4661 kaže...
axos kaže...

Eto ga na. Sad sam na još većim mukama. Meni su bijeli extra, ali razlika je velika tako da ako budem mogao navuć i moji će valjda biti graphite. Gledao sam možda na 3010 koji bi se bolje uklopili u budžet ali driver je 4 incha umjesto 5 i to mi izgleda kao veliki kompromis.

Ja sam imao slican problem,nisam planirao dati vise od 1500-1600 kuna za zvucnike,ali nakon par tjedana obilazenja ducana sam popizdio,dao 400 kuna vise i uzeo 3020.Na kraju sam isao sa logikom da ionako zvucnike necu mjenjati dugi niz godina,tako da tih par sto kuna ne igra nikakvu ulogu.

Explorer 4 mi je preporucio wharfedale diamond 10.1,ali njih nazalost nisam uspio poslusati tako da ih nisam uzeo,mozda da probas njih?

3010 su takodjer dobri zvucnici.,ali ipak je primjetna razlika u basu,u odnosu na 3020.Ako mozes probaj naci 2020i verziju,cijenom bi trebali biti kao 3010,a prakticki dobijes performanse 3020(vidim da ti je i izgled bitan,2020i ipak izgleda manje atraktivno od 3020).Ja sam planirao uzeti tu verziju (2020i) ali nazalost su se rasprodali doslovno 2 dana prije nego sto sam se napokon odlucio da uzmem njih,pa sam  na kraju uzeo 3020.

15 godina
neaktivan
axos kaže...

Išao bi na kvazi hifi pošto monitore imam.

Ne znam, po meni je puno davat te novce za membranu basa od samo 4", barem 5.25" da ima.

Acoustic energy NEO V2 ONE - trenutno na akciji, 1600kn su.

http://www.ronis.hr/zvucnici-acoustic-energy-neo-v2-one-boja-oraha/Neo-V2-One-Walnut/product/

Monitor audio reference M2 - 1800kn, ali imaju bas jedinicu od 6.5", to je već dosta konkretnije. Malo su skuplji, ali ovo bi bio moj izbor, definitivno.

http://www.ronis.hr/zvucnici-monitor-audio-monitor-reference-mr2-crni-oak/MR2-BLACKOAK/product/

12 godina

Imam doma ove od monitor audia (ref. M2) i stvarno su dobri, vrlo sam zadovoljan!!!

Kome treba info slobodno nek pita.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan

Znam ta nije baš točna tema, ali može li neka preporuka za bluetooth zvučnike, ne znam ni kako se cijene uopće kreću

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Koji bi bili neki dobri go to budget zvucnici do 400 500 kn? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 1:29 (bam123).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja111 kaže...

Znam ta nije baš točna tema, ali može li neka preporuka za bluetooth zvučnike, ne znam ni kako se cijene uopće kreću

Nemoj davati puno novca, nema smisla. A i po zvuku su dosta slični, barem od onoga što sam čuo do sada.

bam123 kaže...

Slušat ćeš glazbu na njima, ili igre i filmovi?

13 godina

Explorer4, da li vrijedi LOGITECH Z906, 5.1, THX tih 2000 kn i koliko bi to bio napredak naspram ovih Z506? Zadovoljan sam tj. baš guštam gledati filmove na Z506 koje sam uzeo baš da vidim da li je 5.1 sustav zvučnika za moje potrebe. Pun pogodak. U prvi tren sam se iznenadio jer sam imao 2.0 GENIUS SP-HF1250B koji su baš fino grmili, a pogotovo bass. Tek sam uplivao u svijet zvučnika:) Kad sam sve fino podesio i stavio 5.1 filmove, extra zvuk. Sad već razmišljam o tim Z906, ali jedino ako je baš razlika naspram tih z506. Pozdrav:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Z906 su ipak neka druga klasa, puno bolji od Z506. No cijena od 2000kn mi i nije nešto privlačna za njih.

Evo imaš na njuškalu Cambridge soundoworks 550E za 1700kn, to su ti bolji zvučnici od Z906 te u rangu starih Z5500.

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/zvucnici-cambridge-megaworks-550e-thx-oglas-20317853

3 0 hvala 2
13 godina
protjeran
explorer 4 kaže...

Z906 su ipak neka druga klasa, puno bolji od Z506. No cijena od 2000kn mi i nije nešto privlačna za njih.

Evo imaš na njuškalu Cambridge soundoworks 550E za 1700kn, to su ti bolji zvučnici od Z906 te u rangu starih Z5500.

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/zvucnici-cambridge-megaworks-550e-thx-oglas-20317853

Kupit i molit se ljeti da vani ne ugrije preko 30 stupnjeva inace strepis sa wooferom dal ce se ohladit kao i na na Z 906...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 17:46 (Tomo53nja).
17 godina
explorer 4 kaže...

To su preko deset godina stari zvučnici. Mada mi je Creative drag, ne bih baš davao 1700 kn za nešto toliko staro, pogotovo jer su novi koštali nešto manje od 300 dolara, ako me pamćenje ne vara.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
13 godina

Logitech Z906 5.1 ili Genius sw hf 6000 5.1?  Ili prijedlog nekih Genius 5.1 do 2000,2500 kn. Eto zadnja dilema :) 

Slučajno sam glasao za genius...

4 Logitech Z906
1 Genius sw hf 6000
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 19:58 (mariclius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
15 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

Kupit i molit se ljeti da vani ne ugrije preko 30 stupnjeva inace strepis sa wooferom dal ce se ohladit kao i na na Z 906...

Zato stari modeli nemaju problem s tim, jer imaju hladnjak iza. Ja sam sa Z2300 napravio tulum usred ljeta, svirali su od 19 do 3 ujutro bez da su se ugasili. Naravno, hladnjak je bio vruć, ali izdržao je.

Father_Dougal kaže...
explorer 4 kaže...

To su preko deset godina stari zvučnici. Mada mi je Creative drag, ne bih baš davao 1700 kn za nešto toliko staro, pogotovo jer su novi koštali nešto manje od 300 dolara, ako me pamćenje ne vara.

Piše u oglasu da su nekorišteni. Naravno, to treba provjeriti, ali izgledaju prilično novo. Kažem, treba pogledati, svakako su bolji od Z906.

mariclius kaže...

Logitech Z906 5.1 ili Genius sw hf 6000 5.1?  Ili prijedlog nekih Genius 5.1 do 2000,2500 kn. Eto zadnja dilema :) 

Slučajno sam glasao za genius...

Ma gdje ćeš davat 2000kn za Genius, nemoj bit lud. Može dobro zvučat, ali je pitanje koliko će pojačalo trajat. Može ti služit dugo godina, a može ti fino krepat nakon garancije. Ja ne bih te novce niti za Logitech dao, kamoli za Genius.

8 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

bam123 kaže...

Slušat ćeš glazbu na njima, ili igre i filmovi?

pa... za muziku i ostalo :p ono da kad pustim neku pjesmu da dozivim dubinu pjesme sa bassom dobrim i sve !

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 2:20 (bam123).
13 godina
neaktivan

Vidim da su u recenziji bile spomenute stare hifi linije. Trenutno koristim Sony MHC-BX3 u paru sa Sony SS-EC77 zvučnicima. Prije njih sam koristio još lošije zvučnike, tako da mi ovi zvuče sasvim solidno, iako, čak i ja mogu skužiti da su nekad "mutni" (od glazbe slušam rock,metal i ponekad trance, tako je skoro uvijek prisutan bas). Pošto nemam apsolutno nikakvog iskustva sa kvalitetnijim zvučnicima, kako se nose sa bookshelf zvučnicima? Planiram uzeti aktivne monitore do 100 eura (nešto tipa Edifier R1280T ili Scythe KroCraft 1100 plus neko pojačalo). Da li se isplati uopće mijenjati postojeće sa novima u budžetu do 100 eura ili moram još nadodati?

0 0 hvala 0
14 godina
Dali netko tu na forumu prodaje povoljno rabljene i ispravne genius sp hf1250b zvučnike?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Explorer4 Po tome ispada da je sve to precjenjeno. Taj prijedlog 5.1 za 1700 kn, ja sam na drugom kraju Hrvatske pa to ne mogu provjeriti. Imaš li ti onda neku ideju kako da sklepam 5.1 sustav. Može dio po dio kako budem skupio novac. Volio bi novo kupiti. Ako sam te ugnjavio prekinut ću sa pitanjima

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 12:00 (mariclius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bam123 kaže...

pa... za muziku i ostalo :p ono da kad pustim neku pjesmu da dozivim dubinu pjesme sa bassom dobrim i sve !

Logitech Z333 bi mogao biti dobar izbor za tu cijenu. Imaju dovoljno snage i solidan zvuk, a trebali bi ti potrajati.

HaNI kaže...

Vidim da su u recenziji bile spomenute stare hifi linije. Trenutno koristim Sony MHC-BX3 u paru sa Sony SS-EC77 zvučnicima. Prije njih sam koristio još lošije zvučnike, tako da mi ovi zvuče sasvim solidno, iako, čak i ja mogu skužiti da su nekad "mutni" (od glazbe slušam rock,metal i ponekad trance, tako je skoro uvijek prisutan bas). Pošto nemam apsolutno nikakvog iskustva sa kvalitetnijim zvučnicima, kako se nose sa bookshelf zvučnicima? Planiram uzeti aktivne monitore do 100 eura (nešto tipa Edifier R1280T ili Scythe KroCraft 1100 plus neko pojačalo). Da li se isplati uopće mijenjati postojeće sa novima u budžetu do 100 eura ili moram još nadodati?

Mislim da je to mali napredak. Za primjetniji napredak bi bilo najbolje uzeti pojačalo i zvučnike, a ta opcija je, ako ćeš uzimati rabljeno oko nekih 900-1000kn.
Pitao si kako se nose ovi gore zvučnici od linije s bookshelf zvučnicima? Pa s onim najjeftinijima vjerojatno dobro, ali s onim malo ozbiljnijima ne.
Npr. ovi stari poznati Grunding zvučnici nadsviraju te linije kako god da okreneš, posebno za rock ili metal. I koštaju tek 450kn. To je samo jedan primjer. Dobro pojačalo možeš nabavit već za 50-ak eura.

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/lijepe-izvrsno-ocuvane-grundig-vintage-zvucne-kutije-50-75w-oglas-20600398

mariclius kaže...

Explorer4 Po tome ispada da je sve to precjenjeno. Taj prijedlog 5.1 za 1700 kn, ja sam na drugom kraju Hrvatske pa to ne mogu provjeriti. Imaš li ti onda neku ideju kako da sklepam 5.1 sustav. Može dio po dio kako budem skupio novac. Volio bi novo kupiti. Ako sam te ugnjavio prekinut ću sa pitanjima

Da, skuplji 5.1 pc zvučnici su dosta precijenjeni, ali i dalje best buy, jer za te novce ne možeš složit pojačalo+zvučnici, a da je novo i da svira kao npr. Z906.

Evo ti kolega gore linkao Z906 za 1800kn, mislim da je to u redu cijena za takve nove zvučnike.

Nisi ugnjavio, nemoj brinuti o tome, zato postoji ova tema :)

Btw. Prodavat ću svoje Z2300, čisto da imate na umu ako ste mislili uzimati neke kvalitetnije 2.1 zvučnike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 14:45 (explorer 4).
15 godina
neaktivan

Koje da zvučnike uzmem, genius sp-hf1250b za 350 kn i logitech Z333 sa njuškala za 300 kn?

This is Spartaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pnv kaže...

Koje da zvučnike uzmem, genius sp-hf1250b za 350 kn i logitech Z333 sa njuškala za 300 kn?

Ovisi koju glazbu slušaš i koja će biti namjena zvučnika. Svaki od tih je nekakav best buy u svojoj klasi.

12 godina
odjavljen
pnv kaže...

Ja bih preferirao na Logitech. Imam iskustva s njima, odnosno s dosta modela zvučnika, pa su mi uvijek tu negdje, balansirani omjer uloženog dobivenog.

<----skorvy----> [tcbalkan.eu]
13 godina

Pozdrav,

dobio sam aktivne monitore JBL LSR305, a u kompu imam onboard zvučnu Realtek ALC892.

Kako to nije najsretnije rješenje gledao sam DAC-eve do kojih 100€/$. Do sada sam bacio oko na SMSL M6, Sanskrit 6th i Topping D30.

Pošto sam nov audio svijetu koji bi preporučili? (ili neki neki jeftiniji za početak)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pogledaj si tu par prijedloga - KLIK

Dobre zvucnike si uzeo  (moja tiha patnja).

Gdje si uzeo i koliko para (ako nije tajna)?

Osobno imam FiiO E10K (uz ESI - aktiv 05) i zadovoljan sam s njim.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice