Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.437.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
13 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Pozdrav. Je li mi mozete preporucit neke 2.1 zvucnike do 300-350kn. 

Je li su Genius HF2.1 1205 i dalje best buy? Vazno mi je da su pouzdane kvalitete te da mi se nece pokvarit nakon nekoliko mjeseci koristenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
johnsteR kaže...

Pozdrav. Je li mi mozete preporucit neke 2.1 zvucnike do 300-350kn. 

Je li su Genius HF2.1 1205 i dalje best buy? Vazno mi je da su pouzdane kvalitete te da mi se nece pokvarit nakon nekoliko mjeseci koristenja.

Po specifikacijama mislim da su ti ovi bolji:

Genius zvučnici SW-HF2.1 1700

...ili mozda ovi (neko je rekao da su OK)...

Genius zvučnici SW-G2.1 1250

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina

Molim preporuku za prelazak na novu konfiguraciju, koliko realno mogu očekivati poboljšanja

stari setup: onboard zvučna + 15 godina stari plastični 2.1 zvučnici

novi setup: asus xonar dgx ili creative blaster Z + genius SP-HF2020

namjena: filmovi + glazba

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Može preporuka zvučnika za 300 kn?

Ovo sam naručila u MagazinRs: Genius HF2.1 1205 wood, može li bolje?

10 godina
neaktivan

sta mislite o ovim zvucnicima???  Genius 2.1 SW-HF 2.1 1700

miki12345

0 0 hvala 0
12 godina

molim preporuku 2.1 zvučnika (woofer trebam jer bolja polovica hoće da bubaju )

trenutno imam prastare logitech s200 (primjer na slici dolje) i tražim nešto jače, tipa logitech z623

problem je jedino što su ovi z623 poprilično veliki, a ja hoću što manje zvučnike na stolu (veličina woofera je nebitna)

dakle, ako je moguće da ne budu veći od sadašnjih i da budu stabilniji (ovi sadašnji stoje na nekoj nogici i poprilično su klimavi)

cijena 1.500-2.000 kuna, a može i više ako su stvarno dobri

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...

trenutno imam prastare logitech s200 (primjer na slici dolje) i tražim nešto jače, tipa logitech z623

problem je jedino što su ovi z623 poprilično veliki, a ja hoću što manje zvučnike na stolu (veličina woofera je nebitna)

dakle, ako je moguće da ne budu veći od sadašnjih i da budu stabilniji (ovi sadašnji stoje na nekoj nogici i poprilično su klimavi)

Ovako nesto?

http://www.audiopro.hr/proizvod/m-audio-av32-1-set?idPro=29413

12 godina
Luka123 kaže...
picajzla0707 kaže...

Ovako nesto?

http://www.audiopro.hr/proizvod/m-audio-av32-1-set?idPro=29413

jel ima nešto s manjim stolnim zvučnicima, tipa ovih bose minijaturnih zvučnika na slici dolje (ali jeftinije dakako)

čuo sam ih jednom kod prijatelja i zvuče fantastično, pa ako je netko vidio tako nešto malecno, a da je snage barem ovih logitech z623

12 godina

nešto se zbrejkalo, napisalo mi je server error, pa sam ponovo pisao poruku, sorry

EDIT:

kad sam već nažvljao dvije poruke zaredom, da dodam ove zvučnike koji mi odgovaraju upravo zbog maleckih satelita, pa ako netko ima iskustva s njima da me savjetuje

također, obzirom da za ove moje logitech s200 navode kako imaju 30w, a ovi creative 50w, koliko je to usporedivo jer ako su creative snagom za tih 80% jači od mojih logitech s200 to bi mi bilo više nego dosta snage

https://iponcomp.hr/webshop/product/creative_gigaworks_t3/158778

evo opet sam gledao neke podatke

za moje logitech s200 se navodi da su sateliti snage 5w+20w woofer

za creative t3 navode da imaju satelite 15w+50w woofer

tako gledajući upgrade u snazi mi je sasvim zadovoljavajući, ako se to uopće može tako uspoređivati i ako su podaci pouzdani

mišljenja? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 13:39 (picajzla0707).
10 godina
neaktivan

trebam preporuku zvucnika 2.1 za oko 400 do 450 kn. namjena slusanje glazbe na kompu, moze i polovno za te pare al da je u ok stanju.

miki12345

0 0 hvala 0
17 godina

Nisam ih uopće zapazio do sada... jeftini 2.1 monitoring, moglo bi biti dobro... picajzla, nemoj biti picajzla, veći stol možeš kupiti za male novce. Ovaj M-audio sustav najvjerojatnije svira bolje od Logitecha i Creativea zajedno. Plus, ima digitalni ulaz, cinch i koliko mi se čini balansirani.
Obzirom da poznajem ovaj uređaj za snimanje, rekao bih da je ovaj video relevantan što se zvuka tiče:

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 20:30 (Father_Dougal).
12 godina
Problem je sto nemam mjesta za veci stol, a i ne svidjaju mi se veliki zvucnici, jbga
Osim toga ti creative t3 su dobili izvrsne ocjene i bas su ih na jednom testu usporedili sa m-audio (ne znam tocno kojima, ali naci cu test kad se prebacim na komp) i zakljucili da bolje zvuce
Nisam strucnjak i ne solim pamet, no cini mi se prema recama da su stvarno dobri
17 godina
picajzla0707 kaže...

Bowers & Wilkins MM-1,cijena,pročitaj malo komentare jer ti naravno zvuk ništa ne znači s lošim zvučnicima :).

Pokušaj nagovoriti bolju polovicu bez woofera ili harman-kardon-soundsticks-iii s wooferom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 20:52 (Bestija).
12 godina
Ti soundsticks su prekrasni i imaju nesto bolji zvuk, pogotovo u sredini, no woofer im je samo 20w sto imam i sad

17 godina

Za mene su ljepši ovi Bowers&Wilkins ali eto nemaju woofer ali nije sve ni u basu.

Treba čuti jedne i druge pa vidit razliku.Ja sam soundstickove prebacio za televiziju a mm1 je spojen na kompjuter.

12 godina
Bestija kaže...

Za mene su ljepši ovi Bowers&Wilkins ali eto nemaju woofer ali nije sve ni u basu.

Treba čuti jedne i druge pa vidit razliku.Ja sam soundstickove prebacio za televiziju a mm1 je spojen na kompjuter.

ma vjerujem da su ti b&w 2.0 bolji, no problem je kod njih što su ujedno i dosta veći što mi je no-no obzirom na tijesni prostor na stolu, da ne spominjem da su više nego dvostruko skuplji

osim toga nisam baš neki audiofil da ću hvatati svaki djelić zvuka, bitno je da zvuče koliko-toliko dobro, da su sateliti malecki i da bubaju kad ženici zatreba ispuhivanje

zato sam gledao, tražio i prema recenzijama se čini da su ti creative baš ono što tražim

evo jedna reca, jasno da reca nije isto kao direktna usporedba vlastitim ušima, ali u svih 4-5 reca koje sam pročitao ljudi koji se bave tim su oduševljeni kvalitetom zvuka, tako da ću ja kao nezahtjevni slušaoc biti više nego zadovoljan

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-and-av-speakers/creative-gigaworks-t3-471391/review

i btw. isprike Father_Dougal

nisu ih usporedili sa m-audio nego sa boseovim i acoustic energy aego m 2.1 od kojih su bolji, bar prema ovom recenzentu

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 21:42 (picajzla0707).
17 godina
picajzla0707 kaže...

i btw. isprike Father_Dougal

nisu ih usporedili sa m-audio nego sa boseovim i acoustic energy aego m 2.1 od kojih su bolji, bar prema ovom recenzentu

Ma ne moraš mi se ispričavati... Bose je onak, prodavanje banana - svi vole banane, a Bose prodaje zvuk kakav svi vole, sa frekventnim rasponom U izgleda - naglašeniji bas i visoki, srednji srednja žalost. No za gledanje TV i filmova te casual slušanje glazbe zadovoljavaju. AE već dugi niz godina radi zvučnike koji zvuče pristojno, tako da vjerujem da taj njihov sustav zvuči točno onako kako kažu... a i pišu da sub ide od 50 Hz, što je realni raspon sa tako malim membranama i kutijama. Ide on i niže vjerojatno, samo ne sa tom istom glasnoćom.

Šteta što nemaš mjesta na stolu. Ja ću probati predložiti mojima na poslu da mi uzmu jedan probni primjerak M-Audia, mada čisto sumnjam... :)

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Ti soundsticks su prekrasni i imaju nesto bolji zvuk, pogotovo u sredini, no woofer im je samo 20w sto imam i sad

Krivo si isčitao snagu svojih zvučnika. Ako me sjećanje dobro služi (imao sam te S200, smeće od zvučnika), oni imaju 17 wati (11 woofer, po 3 svaki satelit). Woofer od 20W nije samo, to je dovoljna snaga za prostore do 15-ak kvadrata, posebno ako se radi o dobrom pojačalu i stvarno izmjerenoj snazi. Tu RMS snagu za pc zvučnike uvijek treba uzeti s rezervom.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
13 godina

Pozz

Trebao bih preporuku pc zvucnika do nekih 500-600 kn 2.0 ili 2.1 sustav , najvise slusam glazbu i gledam filmove i bacim ponekad neku igru. Imam 2.1 sustav Labtec Pulse 485 jos od 2005   oke su zvucnici bili ali desni zvucnik mi se jako slabo cuje u zadnje vrijeme pa mislio nove uzet...

P.S. Za oko mi zapeli TRUST Vigor u Protisu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 20:03 (Darko92).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Darko92 kaže...

Pozz

Trebao bih preporuku pc zvucnika do nekih 500-600 kn 2.0 ili 2.1 sustav , najvise slusam glazbu i gledam filmove i bacim ponekad neku igru. Imam 2.1 sustav Labtec Pulse 485 jos od 2005   oke su zvucnici bili ali desni zvucnik mi se jako slabo cuje u zadnje vrijeme pa mislio nove uzet...

LOGITECH Z333 ili Z533, ne znam dal više voliš drvo

Išao bi na Z533 jer ću jaći od prvih navedenih a opet nisu previše skupi, možda će te nekih 49.99ak kuna izaći više

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 20:07 (Dex.pwn).
13 godina

ma samo da su kvalitetne izrade i da dobro zvuce, izgled manje bitan

1 0 hvala 0
17 godina
Darko92 kaže...

Pozz

Mozda ovi (nisu losi po recenzijama na netu) - MICROLAB FC 330 (2.1)

Genius SP-HF 1800A (2.0) 

Gigaworks T20, 2.0

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina

izbor pao na Genius  SP-HF 1800A

THX 

Edit: thx na prijedlogu ali ne bih preko njuske... ma ionako nisam kupovao zvucnike 10 god tak da ne igra mi bas neku ulogu tih 200 kn...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 21:20 (Darko92).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Darko92 kaže...

izbor pao na Genius  SP-HF 1800A

THX 

imas ih na Njuskalu za 200 kn, ako ti to igra kakvu ulogu

13 godina
neaktivan

Pozdrav svima, namjeravam kupiti neko solidno kucno kino za sobu. Imam pc i ps4 koji su spojeni na tv, zvucnici bi mi sluzili vecinom za filmove i igranje. 

Prošao sam ovu temu uzduž i poprijeko i prvo sam bio zainteresiran za logitech z906, ali sam vidio da se često kvare tako da mi to više ne dolazi u obzir. Tako da ne znam šta bi bilo pametno uzet, spreman sam izdvojiti 2-3 tisuće.

17 godina
snake091 kaže...

Pozdrav svima, namjeravam kupiti neko solidno kucno kino za sobu. Imam pc i ps4 koji su spojeni na tv, zvucnici bi mi sluzili vecinom za filmove i igranje. 

Prošao sam ovu temu uzduž i poprijeko i prvo sam bio zainteresiran za logitech z906, ali sam vidio da se često kvare tako da mi to više ne dolazi u obzir. Tako da ne znam šta bi bilo pametno uzet, spreman sam izdvojiti 2-3 tisuće.

Ja bi išao na ovo:

http://www.magazinrs.hr/genius-hf51-6000-maple-200w-rms/gen-sw-hf51-6000mp/product/

http://www.geniusnet.com/Genius/wSite/ct?xItem=16678&ctNode=146&mp=1

Imam sličan sustav, malo stariji od ovog od 120W i stvarno nemam potrebu za jačim sustavom jer mi i ovaj susjede budi bez problema iako živim u kući 

A ovaj novi je 200W, stoga 

To su najbolji Genius zvučnici, a cijena je i više nego dobra. Ako mene pitaš radi se o jako kvalitetnom drvenom sustavu dovoljno jakom za bilo kakav privatni tulum, a za gledanje filmova i igranje da i ne spominjem. 

Što se tiče non Hi-Fi sustava definitivno nebi dao više para za niti jedan drugi sustav... 

Što se tiče Z906, radi se o smeću. Z5500 je bio sustav vrijedan tih para, a Z906 je blijeda kopija Z5500 sustava... Štedili su na svemu, a cijenu čak i povećali. 

Planiram si složiti kućno kino s projektorom, i ostavljam si ove zvučnike koje imam za tu namjenu 

Hi Fi je jednostavno preskup, a i ne treba mi.

Kad te usred LOTRA iznenada strese bass toliko da ti se cura splaši, znaš da imaš dobre zvučnike 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 17:07 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan

Gledao sam te zvučnike, koliko sam vidio nemaju optički ulaz tako da bi trebao neki konverter za ps4 pošto on ima samo optički izlaz?

0 0 hvala 0
17 godina
snake091 kaže...

Gledao sam te zvučnike, koliko sam vidio nemaju optički ulaz tako da bi trebao neki konverter za ps4 pošto on ima samo optički izlaz?

Eh, da. Nisam znao da ti je to bitno...

Samo analogni ulazi, da...

13 godina
neaktivan

Jel bi ovo funkcioniralo?
klik

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 1:46 (snake091).
14 godina
odjavljen

Već kad je netko spomenuo optiku, zanima me koja je razlika između bakrenog i optičkog kabla. Dali će moj Z906 primati 5.1 zvuk preko optike(vidim da ima samo dva ulaza za optiku)? Kakav ulaz na MBOu bude za optiku?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice