Savjetnik za izbor pc zvučnika
- poruka: 4.903
- |
- čitano: 1.413.641
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dali je netko imao iskustva s ovim zvučnikom? Definitivno nije best buy, ali dali bi ga preporučili kao PC speaker u sobi srednje veličine?
Htio bih izbjeći kombinacije pojačala i bookshelf zvučnika zbog ograničenog prostora.
Ne, jer to nije ni namijenjeno kao pc zvučnik, a kako bi ga uopće postavio? Ispred monitora, iznad, sa strane? Bilo bi teško dobiti dobar stereo zvuk.
Za manje novca možeš dobiti bolji zvuk s aktivnim monitorima tipa JBL LSR 308 ili Tannoy Reveal 802 ili 5" verzije ako je malo mjesta.
Dali je netko imao iskustva s ovim zvučnikom? Definitivno nije best buy, ali dali bi ga preporučili kao PC speaker u sobi srednje veličine?
Htio bih izbjeći kombinacije pojačala i bookshelf zvučnika zbog ograničenog prostora.
Ne, jer to nije ni namijenjeno kao pc zvučnik, a kako bi ga uopće postavio? Ispred monitora, iznad, sa strane? Bilo bi teško dobiti dobar stereo zvuk.
Za manje novca možeš dobiti bolji zvuk s aktivnim monitorima tipa JBL LSR 308 ili Tannoy Reveal 802 ili 5" verzije ako je malo mjesta.
Uvijek moze uzet 2 i uparit ih za stereo
Postavljeni su slicno kao na ovoj slici dole.
S lijeve i desne strane se nalazi zid, oni su u kutu okrenuti prema meni i istureni cca. 15cm od kuta.
iste zvucnike i slican raspored imamo
LOGITECH Z213 http://www.links.hr/?naziv=zvucnici-logitech-z213-2-1-crni&option=artikl&id_artikl=100.503.335 270 kn
LOGITECH Z313 http://www.links.hr/?naziv=zvucnici-logitech-z313-2-1-crni&option=artikl&id_artikl=100.503.223 350 kn
Isplati li se razlika od ovih 80 kuna. Kupio bih zvučnike i mislim da mi je 2.1 dovoljno. Logitech jest malo skuplji, ali mislim da se kvaliteta isplati. Jedino bi volio znati je li ova razlika u cijeni čisto iz estetskog razloga ili su z313 stvarno bolji. Ako netko ima bolji prijedlog zvučnika do 350 kuna molim za preporuku.
Hvala!
Ako netko ima bolji prijedlog zvučnika do 350 kuna molim za preporuku.
Hvala!
http://www.links.hr/?naziv=zvucnici-genius-sp-hf1250b-2-0&option=artikl&id_artikl=100.503.339
Best bang for buck 5.1 sistem za kupiti danas?
Preporuke, stari sistem polako odlazi u zaborav
Pozdrav, znaš da AMD ne proizvodi ni jedan 5.1 sound system, bar zasada !?
OK, mala šala za početak, ajmo sad ozbiljno.
Ne postoji apsolutna best-buy kategorija. Dakle, ovisno o "BUCK" levelu, dobiješ različit "BANG" level.
Daj nam okvirnu cifru, odakle preferiraš uzeti HW i novo ili rabljeno, ako več nisi uzeo..?
150eur shop iz ex yu drzava ili austrija/njemacka nije bitno odakle =)
Kako živim u HR, osobno tu preferiram kupnju. Evo moja preporuka s takvim buđetom: genius 5.1
Ti možeš naručit gdje ti paše...
p.s. Ovo je slabija i jeftinija varijanta, odlični po review siteovima: creative-inspire-t6300
Imao sam vec genius zvucnike i zadovoljan sam bio, trajali su 10 godina a evo dva zvucnika vrisnula (previse krce i nakon ciscenja) sad sam na centralnom i jednom satelitu ali vrijeme je da se to zamjeni a ovo pokloni nekome :D
Jednostavno kad probas 5.1 ne pada ti na pamet da ides nazad na obicne zvucnike
Ta serija od geniusa je dobro stara, pogledacu jos jednom, ide joj u prilog sto je materijal izrade "drvo"
Imam te Genius SW-HF5.1 6000 već dva mjeseca i prezadovoljan sam.
Ja iskreno nakon 0.5 kW više ne bi mogao ništa ispod uzeti... Samo 5.1 s 0.5 kW+ snage Jučer i danas sam unosio drva, pustio si Party Mix 2014 od 5 sati, stavio 4.1, bas, stražnji i cijeli sustav su na pola(6. točka, 4. razina točke), otvorio prozore i mogo sam ladno svaku pjesmu u bašći čuti(cca 35 m).... Nadam se da neću imati problema kao što je manijak iznad imao hehe
Pa to
Kad pustis 5.1 film i zavalis se i uzivas ako jos imas vecu prostoriju da ih rasporedis kako treba ma uzivancija. Kazem dok ne probas ne znas sta je 5.1
A muzika pogotovo
Zasto ne?
In 1967 the rock group Pink Floyd performed the first-ever surround-sound rock concert at “Games for May”, a lavish affair at London’s Queen Elizabeth Hall, where the band debuted its custom-made quadraphonic speaker system.[20] The control device they had made, the Azimuth Co-ordinator, is now displayed at London's Victoria and Albert Museum, as part of their Theatre Collections gallery.
+ woofer koji je ok za odredjenu vrstu glazbe.
Iskljucic central i ostaje ti dobar quadraphonic sustav i problem gdje nabaviti izvore jer vecina albuma koji su snimljeni u quadraphonic tehnici kasnije su remasterizirani na stereo.
Koliko sam skužio, na ovoj konzoli imaju 4 moda, 2.1, 4.1, 3D i 5.1
Ovaj 3D je 5.1 + surround a 5.1 je samo 5.1(bez surrounda) koji dete isti zvuk na svih pet zvučnika. U tom slučaju na konzoli pod STEREO dijelom ne svijetli niti jedan mod
Meni je nedostatak tih sustava što imaju samo jednu veliku membranu. 2-3 više satelita mi ne vrijede gubitak jednog bassa.
Zasto ne?
problem gdje nabaviti izvore
Pa u tome i je stvar sto postoji jako malo muzike u 5.1/4.1 formatu i ne mozes mi rec da je bolji zvuk (bolja zvucna slika), ove danasnje muzike, u 4.1/5.1 od 2.0/2.1.
Po meni je to fake zvucna slika.
Ja imam i 5.1 i 2.0 i ljepše mi je slušati muziku na 2.0.
Fora je kad na 5.1 čujem instrumente iza sebe, ali dobar 2.0 sustav koji je dobro namješten(prostorno) rastura bilo koji 5.1 u muzici.
Filmovi i igre su druga priča.
Pa u tome i je stvar sto postoji jako malo muzike u 5.1/4.1 formatu i ne mozes mi rec da je bolji zvuk (bolja zvucna slika), ove danasnje muzike, u 4.1/5.1 od 2.0/2.1.
Po meni je to fake zvucna slika.
Ono je bio sarkazam upakiran u tehnicke podatke :)
A dobro, to nisu pjesme nego 4 minute nabijanja basa.
Tak moj frend sjedne u auto i jedini zvukovi su tandrkanje motora i tutnjava basa, ništa drugo.
Ja pričam o pjesmama s gitarama, bubnjevima, klavijaturama i sličnim.
A i bijesni bas meni osobno smeta. Znam kad sam jednom na 5.1 odvrnuo woofer, smetalo mi je što sve tutnji, a na 2.0 uživam u svim tonovima i i dalje jakom basu :)
Dobar woofer je onaj koji može udariti, ne samo tutnjati, kad udarac u bubanj osjetiš, ne samo čuješ :)
A dobro, to nisu pjesme nego 4 minute nabijanja basa.
Tak moj frend sjedne u auto i jedini zvukovi su tandrkanje motora i tutnjava basa, ništa drugo.
Ja pričam o pjesmama s gitarama, bubnjevima, klavijaturama i sličnim.
A i bijesni bas meni osobno smeta. Znam kad sam jednom na 5.1 odvrnuo woofer, smetalo mi je što sve tutnji, a na 2.0 uživam u svim tonovima i i dalje jakom basu :)
Dobar woofer je onaj koji može udariti, ne samo tutnjati, kad udarac u bubanj osjetiš, ne samo čuješ :)
Recimo na pjesmi Drop You Like ja ne osjetim bas(woofer je cca 75 cm dijagonale od mene) al zato se vrata i ormar tresu... Tak nekad malo osjetim bas a nekad jednostavno ne... (Uz to se stalno sve trese okolo)
Ni moj woofer na 5.1 nema kick, samo sve vibrira, dok B&W 2.0 sustav i Denon u autu udare k'o mutavi :)
Najbolje se čuje na Highway to hell kad počnu bubnjevi.
Ni ovi Genius 1250b nemaju taj kick.
Koristim 4.1, ne mogu 5.1(surround) jer nemam takvu zvučnu
Pozdrav.
Planiram kupiti zvucnike za komp pa imam nekoliko pitanja. Zvucnici bi pretezno sluzili za slusanje glazbe...za filmove, serije, igrice mi nisu toliko bitni.
Nisam prosao svih 63 stranica, ali na prvih par str vidim da ljudi hvale Geniusove SP-HF 1800A, ali nema puno rijeci o SP-HF2020 V2, pa me zanima jel ih netko ima i kakvi su. Jedini razlog zasto se me zaintegrirali je taj sto imaju daljinski, koji bi mi dobro dosao kad lezim u krevetu i slusam glazbu. No pretpostavljam da se s tim daljinskim jedino moze stisavati i pojacavati glasnoca zvucnika...ne vidim kako bi se mogle "saltati" pjesme posto zvucnik nije povezan s programom na kompu preko kojeg se slusa glazba (nemojte se smijati :) totalni sam noob i stvarno se ne kuzim u te stvari).
Citao sam malo recenzije tih Geniusovih zvucnika na Amazonu, ali iz nekog razloga racenzije za SP-HF 1800A i za SP-HF2020 V2 su spojene u jedne, tj, ako odes na stranicu od Genius SP-HF 1800A ocijena, broj ljudi koji su dali ocjenu te recenzije ce biti identicne onima za Genius SP-HF2020 V2, tako da ne znam o kojima se radi, ali puno ljudi je reklo da zvucnici nemaju nikakvu zastitu pa zuje kad je npr mobitel u blizini...sta bi mi bio problem posto je mobitel uvijek na stolu na kojuem bi bili zvucnici, a i router od neta je jako blizu.
Takoder me zanima dal je itko koristio jedne od ovih zvucnika:
http://www.electronic-star.hr/AUNA-LINE-300-SF-WH-2-SMJERNI-PASIVNI-PAR-ZVUCNIKA_i80683.htm
http://www.electronic-star.hr/AUNA-LINE-300-SF-WH-2-SMJERNI-PASIVNI-PAR-ZVUCNIKA_i80683.htm
Ovi prvi mi se full svidaju, a i imaju odlicne recenzije i ocjenu na Amazonu.
Jedino sta ih oglasavaju kao "zvucnike za police", a ne kao zvucnike za pc pa me zanima dal to igra kakvu ulogu. Pretostavljam da kao takvi nemaju vlastito napajanje pa me takoder zanima dal bi jako trosili bateriju kad bi bili spojeni na laptop posto je rijec o poprilicno velikim i jakim zvucnicima.
Dal je itko narucivao sa te stranice i ako da, kakva su iskustva?
To je jedina nasa stranica koju sam uspio naci, da prodaje zvucnike za PC, kompanija koje su fokusirane samo na zvuk, a ne da proizvode sve od miseva preko zvucnika do kamera, tipa komercijalnih tvrtki Genius, Logitech i sl.
Ako netko zna neku drugu, slobodno preporuci.
Thanks.
Te zvzcnike sto si linkao (isti link si stavio) mozes spojit samo u pojacalo ako zelis spojit na laptop onda trebas trazit aktivne zvucnike.
Pozdrav.
Planiram kupiti zvucnike za komp pa imam nekoliko pitanja. Zvucnici bi pretezno sluzili za slusanje glazbe...za filmove, serije, igrice mi nisu toliko bitni.
Nisam prosao svih 63 stranica, ali na prvih par str vidim da ljudi hvale Geniusove SP-HF 1800A, ali nema puno rijeci o SP-HF2020 V2, pa me zanima jel ih netko ima i kakvi su. Jedini razlog zasto se me zaintegrirali je taj sto imaju daljinski, koji bi mi dobro dosao kad lezim u krevetu i slusam glazbu. No pretpostavljam da se s tim daljinskim jedino moze stisavati i pojacavati glasnoca zvucnika...ne vidim kako bi se mogle "saltati" pjesme posto zvucnik nije povezan s programom na kompu preko kojeg se slusa glazba (nemojte se smijati :) totalni sam noob i stvarno se ne kuzim u te stvari).
Citao sam malo recenzije tih Geniusovih zvucnika na Amazonu, ali iz nekog razloga racenzije za SP-HF 1800A i za SP-HF2020 V2 su spojene u jedne, tj, ako odes na stranicu od Genius SP-HF 1800A ocijena, broj ljudi koji su dali ocjenu te recenzije ce biti identicne onima za Genius SP-HF2020 V2, tako da ne znam o kojima se radi, ali puno ljudi je reklo da zvucnici nemaju nikakvu zastitu pa zuje kad je npr mobitel u blizini...sta bi mi bio problem posto je mobitel uvijek na stolu na kojuem bi bili zvucnici, a i router od neta je jako blizu.
U tom rasponu cijena 600 - 700 kn koliko su ovi Geniusi ja bih ti preporučio još da pogledaš CREATIVE GigaWorks T20 Series II budući da uglavnom dobivaju dobre recenzije ili ovo isto izgleda zanimljivo THONET-VANDER Vertrag.
Aha, thanks.
A komp sam na moze sluziti kao pojacalo?
Ups, drugi link je trebao biti ovaj http://www.electronic-star.hr/TREVI-AV540BK-AKTIVNI-2-SMJERNI-STEREO-ZVUCNICI-80-W_i77048.htm