Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.437.128
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
16 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Malo sam čitao ovaj topic i došao do zaključka da se do 400 kn isplati uzeti Genius SP-HF1800A ili Arctic Sound S362. Koje bi mi preporučili za sobu od 30m2, a slušala bi se svakakva glazba, od rock, blues, jazz, techno, klape, klasika... Sad imam nekakve Vivax od kućnog kina i tu uvijek moram stišavat bas jer je preglasan.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jednostavno, ako preferiraš odvojen subwoofer onda Arctic, a ako želiš "dvi kutije" onda Genius.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika

dvoumim se između

LOGITECH zvučnici Z-623 i
Logitech zvučnici Z906, 5.1

prvo sam bio siguran da cu uzeti Z903 a sto više razmišljam sve sam neodlucniji

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 18:51 (Drky1991).
15 godina
neaktivan

Za što ti trebaju zvučnici?

Filmovi/igre ili glazba?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

prvenstveno zbog glazbe(dok je kompjuter upanjen glazba svira)...a sto se tice igara uglavnom igram samo PES .pogledam jedan flim u 10 dana

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 20:30 (Drky1991).
14 godina

Koji ti je limit za potrošit?

Da se složit finih kombinacija pojačalo+zvučnici na njuškalu što bi trebalo nadsvirati ovo što ti želiš uzeti,

naravno ako ti je second hand opcija.

Sometimes you just have to pee in the sink
13 godina
neaktivan

ma mislio sam baš neke "manje zvucnike"

imam pojacalo marke riz staro sto godina negdje osamdeseto godište i dva zvucnika po 420w komad u kutiji od zvucnika imaju dvje membrane po 200w i jedna visokotonska od 20w al problem je sto sto su membrane lose(stare) i kad se pojaca bas onda krci ....dali netko zna kolika je cijena popravka membrana ili zamjene citavih membrana tj zvucnika iz kučišta.a i pojacalo bi trebalo otvoriti i ocistiti posto je puno prašine i nije baš precizno

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 20:56 (Drky1991).
17 godina
neaktivan

Treba mi set zvučnika 5.1. za prostor od nekih 20 kvadrata. Mislio sam ih spojit na tv panasonic txp42g30.  Postoje li neki koji bi imali kvalitetan zvuk, bili bijele boje i do nekih 600-700 kn?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 15:13 (dark_jackal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Molim pomoć pogledao sam ove preporuke za 2.1(zato sto za 5.1 nemam dovoljno prostora) i nista mi se bas nije svidjelo a ond sam nasao ove ---genius sw g2.1 3000<---- i jako su dobri pa molim da vi procjenite što mislite o njima ili da uzmem neke od preporucenih.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzmi te Genius.

2 0 hvala 0
14 godina
krpa_06 kaže...

Molim pomoć pogledao sam ove preporuke za 2.1(zato sto za 5.1 nemam dovoljno prostora) i nista mi se bas nije svidjelo a ond sam nasao ove ---genius sw g2.1 3000<---- i jako su dobri pa molim da vi procjenite što mislite o njima ili da uzmem neke od preporucenih.

Hvala!

Nije Genius kad govorimo o hardware-u u vrhu što se tiče kvalitete ali zvučnike, pogotovo ove mogu svrstati visoko što se toga tiče. Od prošle godine ih koristim i samo jednu manu sam im našao, a to je da se jako slabo čuje kad spojiš slušalice prek njih ali čuo sam da je to imače mana Genius zvučnicima, možda nije na svakom primjerku G2.1 3000 tako ili sam samo imao ''sreće'' da naletim na takav primjerak. Ali to mi nije toliko bitno jer slušalice ionako spajam na komp, najbitniji je zvuk a s njim sam prezadovoljan.

16 godina
neaktivan

Stiže mi sljedeći tjedan http://kurzweil.com/product/ks-40a/ , pa ako želite mogu napisat par riječi? Do prije tjedan dana nisam čuo ni za marku, a ne zvučnike, a do sada nisam našao review iz kojeg nisu izašli kao debeli best buy u svojoj klasi i jednu iznad :) 

0 0 hvala 0
17 godina

Near-field monitori, no ne vesele me frekvencijske karakteristike :) no vjerojatno je nekakva greška, sumnjam da je samo od 100 Hz pa do 10 kHz, i to još tolika tolerancija. No kontrola glasnoće sa stražnje strane, hmmm...

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav,

Može prijedlog izmedju ova 2 genius modela:

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=genius+hf+1700

http://www.nabava.net/zvucnici-za-racunala__620/genius-zvucnici-sw-g21-1250-21-38w__1498261

ili ak ima nesto drugo u tom cijenovnom rangu.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzmi one koje su ti ljepši, jer su to slični zvučnici skroz.

Jedino što je za mene prednost je to što G model ima kontroler.

Sad ti odvagni.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Moze pomoc sto uzeti od zvucnika ,dvoumim se izmedu ovih   logitech Z623  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_35_335&products_id=9220

ili ovako nesto plus pojacalo Pioneer cs 3070  http://www.pioneer.eu/eur/products/42/99/161/CS-3070/page.html

pliz neki savjet ,i uzmite u obzir da bi kupovao polovno pojacalo ako bi bili ovi pioneer,hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa po meni je definitivno bolje rješenje kupnja pojačala i ovog para bokshelfova.

Nisu Z623 loši, ali nemaju šta tražit kraj pojačala i para iole kvalitetnijih zvučnika.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

je da bi me izasli malo skuplji ovi pioneer koji kostaju oko 800kn i plus neko polovno pojacalo 500-700kn ,svota je veca od ovih logitech ali mislim da bi dobio vise s pioneer i pojacalo ,hmm? mozda se jos netko javi pa pomogne u odabiru .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dobio bi više s tim zvučnicima i pojačalom, to je nedvojbeno.

Fokusiraj se na potražnju dobrog pojačala.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nezz tocno na koju marku pojacala bi uzeo da odgovara zvukom za ove pioneer zvucnike,razmisljam izmedu 3 yamaha,pioneer ili harman kardon ,e sad sto bi bilo najbolje
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja bi išao na Yamahu jer najviše nudi od ovih jeftinijih pojačala.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Bok svima,

Trebaju mi novi zvucnici. 2.0 ili 2.1. Mislio sam da su 2.1 bolji ali nakon citanja pocetnog posta ispada da to bas i nije tako jednostavno pa sad vise ne znam da li bi mi bilo bolje kupiti 2.0 ili 2.1 te koje su prednosti i mane oba sustava.

Cjenovni razred na koji ciljam je otprilike 200-400kn.

Ne kuzim se pretjerano u zvucnike pa bih samo napomenuo da mi nije najbitnije da su toliko glasni da se tresu zidovi, ali mi je bitno da kada slusam glazbu da je zvuk kristalno cist i da nema distorzije. Bitna mi je i estetika - ne zelim ruzne zvucnike, ali to je subjektivni aspekt o kojem cu sam prosuditi.

Zvucnici su za casual povremenu upotrebu i kombiniram ih sa headsetom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 20:22 (A_Stranger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pročitaj prva dva posta na četvrtoj stranici(tj.ovoj) i evo ti odgovora{#}

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 20:12 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
jura kaže...

Pitam ponovo za svaki slucaj jer nije valjda da u zadnje 3 godine nije izasao bolji model u istom cjenovnom razredu. Jel to zvuk stagnira kao i snaga procesora u informatickom svijetu? :)

PS: A nisam dobio ni objasnjenje za 2.0 vs 2.1.. prednosti i mane. Kako da znam koji sustav vise volim ako nemam priliku da istovremeno isprobam oba :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 20:22 (A_Stranger).
17 godina
neaktivan
A_Stranger kaže...
jura kaže...

Pitam ponovo za svaki slucaj jer nije valjda da u zadnje 3 godine nije izasao bolji model u istom cjenovnom razredu. Jel to zvuk stagnira kao i snaga procesora u informatickom svijetu? :)

Ali dodao sam i jedno drugo pitanje, vidi moju prethodnu poruku pod "edit".

PS: A nisam dobio ni objasnjenje za 2.0 vs 2.1.. prednosti i mane. Kako da znam koji sustav vise volim ako nemam priliku da istovremeno isprobam oba :)

kak to misliš zadnje tri godine?pa prije tri godine nije bilo tih genius zvučnika,a za artic isto mislim da ne.kaj se tiče zvučne,ako imaš dobre sluške sigurno budeš primjetil razliku.znam po sebi i sad da mi crkne sutra bi kupil ponovno neku zvučnu jer je razlika primjetna kak i na slušalicama tak i na zvučnicima,makar nemam neke posebne zvučnike(philips ne znam koji model jer nisam sad doma da pogledam).razlika između 2.0 i 2.1 nek ti objasni ko se bolje malo kuži,ali mislim da je jedina razlika kaj 2.1 ima sub odvojeni i imaš jednu kutiju više.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
16 godina
protjeran

A zajeb, prvi post u threadu je editiran a nisam skuzio :) Nego, znam da 2.1 ima sub, ali ja sam mislio da to znaci nesto ekstra, odnosno da su zato ti zvucnici bolji. Medjutim, ako sam dobro shvatio ispada da to bas i nije tako.

Sad sam malo citao na netu i ispada da mi je bolja opcija 2.1 sistem ako mi je raspored u sobi zbrda-zdola odnosno ako necu moci pozicionirati ona dva (2.0) zvunika kako spada (a necu).

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 20:39 (A_Stranger).
15 godina
neaktivan
A_Stranger kaže...

Bok svima,

Trebaju mi novi zvucnici. 2.0 ili 2.1. Mislio sam da su 2.1 bolji ali nakon citanja pocetnog posta ispada da to bas i nije tako jednostavno pa sad vise ne znam da li bi mi bilo bolje kupiti 2.0 ili 2.1 te koje su prednosti i mane oba sustava.

Cjenovni razred na koji ciljam je otprilike 200-400kn.

Ne kuzim se pretjerano u zvucnike pa bih samo napomenuo da mi nije najbitnije da su toliko glasni da se tresu zidovi, ali mi je bitno da kada slusam glazbu da je zvuk kristalno cist i da nema distorzije. Bitna mi je i estetika - ne zelim ruzne zvucnike, ali to je subjektivni aspekt o kojem cu sam prosuditi.

Zvucnici su za casual povremenu upotrebu i kombiniram ih sa headsetom.

Za 400 kn uzmi ove Genius Sp hf 1800.

Dalje ne trebaš gledati.

14 godina
neaktivan

Ima li itko iskustva sa genius 5.1 6000 i kakvi su u odnosu na z906 po pitanju kvalitete i snage?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Griz kaže...

Ima li itko iskustva sa genius 5.1 6000 i kakvi su u odnosu na z906 po pitanju kvalitete i snage?

Snage im ne nedostaje, ako se ne varam i dalje se radi o nazivno (RMS) najjačem 5.1 sustavu od Geniusa. Što se tiče izrade također, završna obrada na vrlo visokom nivou, ugodan dizajn. Jedino što sam na nekoliko inozemnih foruma pročitao je da znaju odapeti još u garantnom roku uslijed  lošije kvalitete elektronike.

Faith divides us - Death unites us.
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Near-field monitori, no ne vesele me frekvencijske karakteristike :) no vjerojatno je nekakva greška, sumnjam da je samo od 100 Hz pa do 10 kHz, i to još tolika tolerancija. No kontrola glasnoće sa stražnje strane, hmmm...

Profesionalni aktivni monitori uglavnom imaju kontrolu glasnoce sa straznje strane ili je cak uopce nemaju nego su namjesteni na nekih 75% a regulacija se radi na mikseti ili PC-ju. Taj trend polako prelazi i na nize klase.

Frekvencijski raspon je tocno naveden i na papiru stvarno izgleda lose ali postoji razlog zasto je takav. Ovo nisu klasicni studio monitori nego monitori za Kurzweil klavijature. Frekvencijski raspon im je cak i puno veci nego sto je raspon zvuka klavijatura tako da mogu posluziti i kao zvucnici ali ovo nisu HiFi zvucnici a ni klasicni studijski monitori. Nisu najbolji izbor za PC zvucnike. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice