Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.438.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
15 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Meni samo nikako nisu legle silne pohvale onboard-u s tvoje strane - držim da se radi o vlastitom subjektivnom iskustvu (tim čudnije mi je bilo pošto si imao i rasprodao čitavu plejadu odličnih Audigy-a 2), inače te čisto ugodno i konstruktivno čitati. Onboard bi koristio isključivo kao krajnje budget rješenje radi COAX-a/optike, što mi je već raspoloživo straga na matičnoj, na receiver/pojačalo.

Analogni izlazi integruše uz postojeću razinu buke (šuma) i očajan SNR su mi jednostavno toliko neuvjerljivi, da prednost godinama dajem i priprostoj AudigySE, koja je trash od čipa a opet koplje ispred 99% integruša.

Priče o Realtek,VIA itd. DAC-evima u odnosu na one na skupljim zvučnima mi također nisu preveć uvjerljive. Ne moram kupiti zvučnu od 2000kn da bi sam sebe uvjerio kako je nešto bolje, dovoljna je zaista i zvučna od parsto kuna tipa Xonar DS, D1, ili X-Fi Titanium. Uspoređivati njihove komponente sa Realtekom je pomalo smiješno, no većina nas valjda i čuje često - ono što želi čuti. Pozitivno i negativno.

Što se zvučnika tiče, kako govorimo ipak o drek klasi od okruglih 20 eura, smiješno je vući bilo kakve paralele. Sutra ću otići po svoj primjerak, malo preslušati na onboardu, malo na zasebnoj zvučnoj, pa ću valjda biti pametniji.

Ali mislim da ste malo promašili okvir, ovo su PC zvučnici, smiješne cijene, a na prvi pogled - izuzetne vrijednosti. Čisto treba stvari u ispravne okvire postaviti, a priče o receiverima, budžetima od 1000,2000kn ostaviti za opet neki drugi okvir.

Na ovakvim zvučnicima će, po meni, ipak ključnu ulogu odigrati kvalitetna zvučna kartica, za dobivanje neke potpunije i ugodnije zvučne slike. Iako je smiješno govoriti o nekom njihovom maksimumu u odnosu na onboard, mislim iskreno da drukčije zvuče na boljim zvučnim karticama, kao uostalom i 1800A, model kojeg obojica posjedujemo.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 10:01 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne vjerujem kako je kod nas toliko jeftinije. Vani su po 350 kn, kod nas skoro 200 kn jeftinije :O

Ajde onda ću probat recenziju danas napravit.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
thedream kaže...

Meni samo nikako nisu legle silne pohvale onboard-u s tvoje strane - držim da se radi o vlastitom subjektivnom iskustvu (tim čudnije mi je bilo pošto si imao i rasprodao čitavu plejadu odličnih Audigy-a 2), inače te čisto ugodno i konstruktivno čitati. Onboard bi koristio isključivo kao krajnje budget rješenje radi COAX-a/optike, što mi je već raspoloživo straga na matičnoj, na receiver/pojačalo.

Analogni izlazi integruše uz postojeću razinu buke (šuma) i očajan SNR su mi jednostavno toliko neuvjerljivi, da prednost godinama dajem i priprostoj AudigySE, koja je trash od čipa a opet koplje ispred 99% integruša.

Priče o Realtek,VIA itd. DAC-evima u odnosu na one na skupljim zvučnima mi također nisu preveć uvjerljive. Ne moram kupiti zvučnu od 2000kn da bi sam sebe uvjerio kako je nešto bolje, dovoljna je zaista i zvučna od parsto kuna tipa Xonar DS, D1, ili X-Fi Titanium. Uspoređivati njihove komponente sa Realtekom je pomalo smiješno, no većina nas valjda i čuje često - ono što želi čuti. Pozitivno i negativno.

Što se zvučnika tiče, kako govorimo ipak o drek klasi od okruglih 20 eura, smiješno je vući bilo kakve paralele. Sutra ću otići po svoj primjerak, malo preslušati na onboardu, malo na zasebnoj zvučnoj, pa ću valjda biti pametniji.

Ali mislim da ste malo promašili okvir, ovo su PC zvučnici, smiješne cijene, a na prvi pogled - izuzetne vrijednosti. Čisto treba stvari u ispravne okvire postaviti, a priče o receiverima, budžetima od 1000,2000kn ostaviti za opet neki drugi okvir.

Na ovakvim zvučnicima će, po meni, ipak ključnu ulogu odigrati kvalitetna zvučna kartica, za dobivanje neke potpunije i ugodnije zvučne slike. Iako je smiješno govoriti o nekom njihovom maksimumu u odnosu na onboard, mislim iskreno da drukčije zvuče na boljim zvučnim karticama, kao uostalom i 1800A, model kojeg obojica posjedujemo.

Hm, svakom svoje, naravno - Audigy zvučne kartice koje sam imao (i rasprodao) služile su davnih dana za digitalizaciju vinila i magnetofona, jer su tadašnji onboard codeci bili što nepostojeći, što AC97, koji je stvarno zaslužio da ga se mrzi - uz S/N od kakvih 50-60 dB, ako si imao sreće, do frekventnog raspona jednog FM radija, 40 Hz-15 kHz. Na tome nisam mogao ništa snimati, a profi kartice su bile višestruko skuplje nego što su to danas.
Volio bih da mi pokažeš mjerenja tih loših onboard codeca, a da su izašli u zadnjih tri, četiri godine.

Prije nešto vremena sam objašnjavao grafove na nekom testu audio codeca koje je netko postao, a vezano uz Asusove kartice, slike su govorile nešto sasvim drugo od teksta. Predlažem ti da to proučiš. Ne pričam stvari napamet, nego znanje temeljim na stručno napravljenim mjerenjima - što online, što na ta dva "stručna" foruma čiji sam član, što svojima.

BTW, "razina buke (šuma)" i "SNR" su jedna te ista stvar {#}

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
Father_Dougal kaže...
thedream kaže...

Hm, svakom svoje, naravno - Audigy zvučne kartice koje sam imao (i rasprodao) služile su davnih dana za digitalizaciju vinila i magnetofona, jer su tadašnji onboard codeci bili što nepostojeći, što AC97, koji je stvarno zaslužio da ga se mrzi - uz S/N od kakvih 50-60 dB, ako si imao sreće, do frekventnog raspona jednog FM radija, 40 Hz-15 kHz. Na tome nisam mogao ništa snimati, a profi kartice su bile višestruko skuplje nego što su to danas.
Volio bih da mi pokažeš mjerenja tih loših onboard codeca, a da su izašli u zadnjih tri, četiri godine.

Prije nešto vremena sam objašnjavao grafove na nekom testu audio codeca koje je netko postao, a vezano uz Asusove kartice, slike su govorile nešto sasvim drugo od teksta. Predlažem ti da to proučiš. Ne pričam stvari napamet, nego znanje temeljim na stručno napravljenim mjerenjima - što online, što na ta dva "stručna" foruma čiji sam član, što svojima.

BTW, "razina buke (šuma)" i "SNR" su jedna te ista stvar {#}

Evo ja sam pogleda test. I pojasni mi overall score. Nebi li to triba biti prosjek scora? Ako je tako pogledaj malo kako racunaju. Po njima ako je prosjek scora 4.87 overall je 5, a ako je prosjek 6.0 overall je isto 5. Konstantno zakidaju asusove kartice u overall a dodaju na integriranu. Po njima ukupan overall za integriranu je 5.0 Asus DX je 5.5, Dok zdrava matematika kaže integrirana  4,71 a Asus DX 5,59. Ako uzmemo u obzir da je 6 max score. razlika i nije tako mala(barem ako gledamo matematiku).

EDIT:Istina bilo bi fer napomenuti da imam DX i da nemogu potvrditi da moje uho čuje veliku bitnu razliku između integrirane i DX. Ne kažem da ne postoji nego da je je ne čujem. Jedina razlika koja je osjetna i koja je razlog kupnje kartice je potenciometar na zvučnicima. Dakle s integriranom odvrnem potenciometar 80 posto i čuje se jedva tiho. Onda u tih 20% ostalih 80% zvuka. I to me iritiralo. S DX toga nema. Ravnomjerno pojačavanje zvuka ovisno o potenciometru. Za mene je to dovoljan razlog da uzmem DX. Ali ako ekipa s zvučnicima od 100-200-300 kuna razmišlja o kupnji zvučne mislim da to nema smisla. Puno veču razliku dobijete ako uzmete bolje zvučnike nego zvučnu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 11:59 (axos).
15 godina
neaktivan

Ono što je mene totalno odbilo kod integruša je tragikomična glasnoća izlaza, da se tako izrazim, i sfušana reprodukcija tonskih područja, po mojem skromnom mišljenju.

Za razinu na potenciometru zvučnika od 30% kod Creative kartica, na HD Realteku i HD VIA čipovima trebao sam zvučnike odvrtati na gotovo duplo više. Nije presudno, ali je do bola iritantno.

Presudila je reprodukcija, jednostavno mi onboard zvuk nije legao čak i u tim boljim varijantama i stvarno solidnom, za onboard solidnom, softveru.

Srednji tonovi su praktički nepostojeći, bas je neprecizan i tup a visoki nejasni, bar po mojoj preferenciji i mojem uhu. Placebo efekt, može biti..Falilo mi je uvijek detalja u odnosu na zasebnu.

Slušao sam zasebne Terratec, ASUS, M-Audio, Creative, E-MU, Auzentech itd. modele i ne bi se nikad vratio na onboard što se analognog priključenja i PC zvuka tiče. Koliko sam razgovarao sa cicama, kako ih ja od milja zovem, što se latencija i recordinga tiče situacija je još kudikamo gora, pa ispada da je playback još jedino za prolaz kod integruša.

No kako si rekao, svakom svoje. Tražio si me link, ovdje je čovjek testirao Audigy2 ZS, X-Fi nekakvu i Onboard Realtek. Vjerojatno ćeš reći da ti to ništa ne predstavlja bez grafova tj. Rightmarka itd., ali takvo što i očekujem {#}. Meni je ipak uho draže mjerilo od ijednog grafa.

Ima i ovdje nekakav površan thread.

Zaključak je u pravilu ovaj:

Onboard audio is realistically no different to a dedicated card when using S/PDIF output, unless the drivers screw with things. Analogue is a totally different ballgame.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 12:18 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kupio sam od kolege s foruma audigy2 zs, staru ragu od kartice, imam matičnu MSI 990FXA-GD80, dakle top model za amd, uglavnom da skratim

Iako je creativova kartica stara raga, iako ova moja ploča ima gro featura itd, NE MOŽE se ne približno mjeriti sa starom creativovom karticom, glasnoća, transparentnost, čistoća zvuka, čvrstoća basa... itd

Grafovi..... takve stvari me kod zvuka nikad nisu zanimale, uvjek sam kupovao po uhu i nikad nisam napravio grešku...

Naravno da sam testirao i na pc zvučnicima(nekoliko kompleta), i na svojem hi fi sustavu (koji košta dosta) itd,  NE MOŽE se integrirana mjeriti sa starom creativkom

Savjet svima bi bio, da ako idete u shoping, po zvučnike,kartice ili neki komad hi fi opreme, uvjek prije kupnje poslušate ako je ikako moguće, svatko ima drugačija očekivanja, netkome je sve bas, neko voli više hi fi sound, svatko drugačije percipira, u konačnici, kad se kupuje hi end hi fi oprema, nose se i pojačala i cd playeri i kablovi pa čak i cd-i svoji da bi se recimo poslušalo zvučnike i na kraju kupilo nešto što vama i osobno vama odgovara...

15 godina
neaktivan

Naravno da se osjeti razlika, evo npr. ja imam na matičnoj onaj cijenjeni 889 Codec, pa je naspram gore spominjane Audigy 2ZS bio pušiona. Glasnoća, preciznost tonova i najviše po meni, čistoća zvuka.

E sad sam ove Genius spojio na onboard da vidim kakva je razlika. Zvuk malo mutnjikav, nedefiniran i fali visokih puno. Vratim ih na M audio, druga priča.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 13:34 (explorer 4).

0 0 hvala 0
14 godina

Imao sam M-audio Audiophile 2496 mjesec dana na svom sustavu i uspoređivao sam zvuk sa onboard, sad sam ju dao frendu koji se bavi snimanjem pa će ju bolje iskoristiti,

ja ću nabaviti neki vanjski usb dac, razlike su čujne ali nisu velike, bas je manje muljav i zategnutiji, činele su izražajnije i zvuk je općenito malo čišći.

Da su kvalitetniji izlazi na matičnoj možda nebih ni kupovao zvučnu, ovaj 3.5mm izlaz je jako loš.

Danas su zvučne kartice dosta pristupačne pa je šteta ne ugrabit neku ako već imaš dobar sistem, razlike sigurno ima.

Sometimes you just have to pee in the sink
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Absu kaže...

Imao sam M-audio Audiophile 2496 mjesec dana na svom sustavu i uspoređivao sam zvuk sa onboard, sad sam ju dao frendu koji se bavi snimanjem pa će ju bolje iskoristiti,

ja ću nabaviti neki vanjski usb dac, razlike su čujne ali nisu velike, bas je manje muljav i zategnutiji, činele su izražajnije i zvuk je općenito malo čišći.

Da su kvalitetniji izlazi na matičnoj možda nebih ni kupovao zvučnu, ovaj 3.5mm izlaz je jako loš.

Danas su zvučne kartice dosta pristupačne pa je šteta ne ugrabit neku ako već imaš dobar sistem, razlike sigurno ima.

Nisam dobro napisao. Ustvari imam DAC od M audia, ne zvučnu karticu.

http://www.dancetech.com/aa_dt_new/hardware/IMAGES/m-audio_FastTrack_mkII_main.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 17:33 (explorer 4).
17 godina
axos kaže...

Evo ja sam pogleda test. I pojasni mi overall score. Nebi li to triba biti prosjek scora? Ako je tako pogledaj malo kako racunaju. Po njima ako je prosjek scora 4.87 overall je 5, a ako je prosjek 6.0 overall je isto 5. Konstantno zakidaju asusove kartice u overall a dodaju na integriranu. Po njima ukupan overall za integriranu je 5.0 Asus DX je 5.5, Dok zdrava matematika kaže integrirana  4,71 a Asus DX 5,59. Ako uzmemo u obzir da je 6 max score. razlika i nije tako mala(barem ako gledamo matematiku).

EDIT:Istina bilo bi fer napomenuti da imam DX i da nemogu potvrditi da moje uho čuje veliku bitnu razliku između integrirane i DX. Ne kažem da ne postoji nego da je je ne čujem. Jedina razlika koja je osjetna i koja je razlog kupnje kartice je potenciometar na zvučnicima. Dakle s integriranom odvrnem potenciometar 80 posto i čuje se jedva tiho. Onda u tih 20% ostalih 80% zvuka. I to me iritiralo. S DX toga nema. Ravnomjerno pojačavanje zvuka ovisno o potenciometru. Za mene je to dovoljan razlog da uzmem DX. Ali ako ekipa s zvučnicima od 100-200-300 kuna razmišlja o kupnji zvučne mislim da to nema smisla. Puno veču razliku dobijete ako uzmete bolje zvučnike nego zvučnu.

Očito si propustio jedan bitan dio:

To keep things simple, we've translated RightMark's word-based quality scale to numbers. Higher scores reflect better audio quality, and the scale tops out at 6, which corresponds to an "Excellent" rating. 

Rekavši to, mogu namjestiti rezultat kako god im se prohtije. No grafovi ne lažu.

Na toj istoj stranici pogledaj Frequency Response graf. Možeš i na slijedećoj. Što s desilo na trećoj ne znam, no znam da taj integrirac može to odraditi - rekao bih, farbanje rezultata, ili nije implementirano na ploči.

FR graf ne laže - nema slabijeg basa niti prejakih visokih. Ako ima problema pri reprodukciji, onda je to neadekvatan load - uštekavanje niskoimedantnog potrošača (slušalice) u utor koji je projektiran za visokoimpedantni potrošač (line in na pojačalu ili aktivnim zvučnicima)

Investiranje u bolje zvučnike je daleko bolje nego kupovina zvučne kartice, osim u slučaju loše implementacije onboard zvučne, pa onda, recimo, šumi ili krcketa. Koliko znam, sve su rjeđi takvi slučajevi.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
17 godina
explorer 4 kaže...

http://www.dancetech.com/aa_dt_new/hardware/IMAGES/m-audio_FastTrack_mkII_main.jpg

Ima ulaze i može snimati - to je USB zvučna kartica. Da, ima i ADC/DAC u sebi, pa što? :)

DAC po hifističkoj definiciji ima samo DAC, ne i obratno, dakle, samo dekodira i pojačava zvuk kojeg onda, po izvedbi, šalje na slušalice ili line out...

Neloš DAC, moram priznati... :) snimaš gitaru s njim?

14 godina

Znam, vidio sam već prije na slikama u onoj temi u modding galeriji meni se čini, odlična stvarčica, kako to zvuči na onim Wharfima što imaš?

isto tražim neku usb soluciju,treba mi samo usb i činčevi za stereo reprodukciju tako da ću vjerovatno uzeti HRT Music Streamer II polovni da ga mogu prije isprobati,

makar bi najradije isprobao onaj ODAC ka bi ga kod nas bilo, jeftin a dosta ga hvale.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 17:53 (Absu).
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
explorer 4 kaže...

Ima ulaze i može snimati - to je USB zvučna kartica. Da, ima i ADC/DAC u sebi, pa što? :)

DAC po hifističkoj definiciji ima samo DAC, ne i obratno, dakle, samo dekodira i pojačava zvuk kojeg onda, po izvedbi, šalje na slušalice ili line out...

Neloš DAC, moram priznati... :) snimaš gitaru s njim?

I ja moram priznati da nije loš. Ne sniman nažalost ali namjervam, gitara je tu, samo da malčice vremena uhvatim :)

Absu kaže...

Znam, vidio sam već prije na slikama u onoj temi u modding galeriji meni se čini, odlična stvarčica, kako to zvuči na onim Wharfima što imaš?

isto tražim neku usb soluciju,treba mi samo usb i činčevi za stereo reprodukciju tako da ću vjerovatno uzeti HRT Music Streamer II polovni da ga mogu prije isprobati,

makar bi najradije isprobao onaj ODAC ka bi ga kod nas bilo, jeftin a dosta ga hvale.

Šta se mene i mojih potreba za zvukom tiče, to je to. Naravno da bi htio bolje, ali onda neću nikad stat. I pomaci u kvaliteti sve manje rastu, a cijena ekstremno raste. Skup je to sport.

Ugl. woofer membrana je 8", po mnogim znalcima veličina od koje počinju pravi subwooferi. I je tako stvarno, ne bi vjerovao koja je razlika u kvaliteti zvuka naspram 6,5 " membrane u ovoj klasi zvuka da se nisam uvjerio uživo, zato sam i kupio ove diamond 9.3.

Srednjih i visokih ima dovoljno, poštimaš kako ti paše i to je to. Od techna, house-a do klasike, jazza ili bluesa.

14 godina

Nabavim dac i tu ću isto stat,bolje i jače mi netreba za 12m2 sobu,

MA M2 ju fino i kvalitetno ispune zvukom, makar bi bilo lijepo imati Diamond 9.3.  

Istina skup sport i imho debelo precijenjen. 

15 godina
neaktivan

Pokupio i spojio ove 1250B Geniuse pored 1800A modela LOL, jedni kraj drugih, pa kako mi se sprdne, trenutno se divim ovim mališama od 160kn. {#} Kad dosade, idu bratu.

Morao sam ih piknuti jednostavno, bargain je samo takav, a moj dojam je da je ovo Geniusu rame uz rame 2000,3000X i 1800A zvučnik, dakle sigurno jedan od boljih, a za ovu cijenu definitivno best buy što se hrvatskog tržišta PC zvuka tiče.

Dokle će cijena ostati tako smiješno niska, ne znam, kao ni raspoložive količine, no svim zainteresiranim strankama topla preporuka. Dok ima, trčite po njih.

Teško mi ih je usporediti sa 1800A modelom, no jedno je sigurno - 1250B-icama jednostavno ništa ne nedostaje, kvaliteta izrade je odlična, potenciometri na mojem primjerku barem - precizni, a zvuk je posebna priča.

Imam dojam da bi ustvari tek spajanje 1800A drivera u kućište izrade od 1250B bio pun pogodak. To bi volio vidjeti.

Dobro, vraški dobro. Moja ocjena 95% za ovu kategoriju zvučnika, a uvjeren sam da posrami i višestruko skuplje Logitech i Creative konkurente. O dojmu će dovoljno reći da sam ugasio 1800A pored njih, i mislim samo ove peglati neko vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 20:07 (thedream).
Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Da, kvalitetnije su napravljeni od Sp hf 1800.

Npr pogledaj bass export koliko je ovdje kvalitetnije i bolje izveden. Kod 1800 izgleda ko da su nabili karton od gotovog K plus WC papira.

1 0 hvala 0
15 godina

Kolega @ explorer 4

Mislim da nebi bilo lose te HF 1250B ubacit kao best-buy do 200kn na prvu stranicu tvog savjetnika , jer vidim da ste Vi koji ste ih uzeli jako zadovoljni s njima !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Kolega @ explorer 4

Mislim da nebi bilo lose te HF 1250B ubacit kao best-buy do 200kn na prvu stranicu tvog savjetnika , jer vidim da ste Vi koji ste ih uzeli jako zadovoljni s njima !{#}

Nije mi problem staviti, nego koliko će cijena bit ovakva, to je pitanje. Jer postoji mogućnost da već sljedeći tjedan odu na 300 kn.

Ali ako ostanu ovako još par dana, onda ih stavljam :)

Hvala na pažnji ;)

15 godina
neaktivan

5 0 hvala 2
13 godina

pozdrav ljudi trazim zvucnike negdje do 350kn.ali moze i jeftinije.Trazim prvenstveno za muziku i filmove,zvucna mi je Asus xonar DG 5.1.

Mislio sam si neki 2.1 sistem uzet.hvala unaprijed {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Kupio Z623 u 2. mjesecu, zvučnici su prilično dobri, posebno za tuc tuc muziku, samo što to ja baš ne slušam, a i susjedi u zgradi baš nisu previše tolerantni... pa sam u potrazi za novima.

Uglavnom, imam ih priliku prodati za 900 kn, pa me zanimaju neki zvučnici koji imaju nekak čišći zvuk, u smislu da ga bas ne pruzme u potpunosti, jer se često zna dogoditi da Logiji nekad kao da ne mogu odsvirati instrumente poput bubnjeva kak spada, ne znam da li kužite šta hoću reći.

Vidio sam iznad HF 1800A, koji dođu oko 500kn, od trgovine do trgovine. Fakat lijepo izgledaju i dosta ih hvalite, da li se mogu uzeti koji bolji od 1800A do nekih 600-650 kn max?

Ke?!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chewbacca kaže...

Kupio Z623 u 2. mjesecu, zvučnici su prilično dobri, posebno za tuc tuc muziku, samo što to ja baš ne slušam, a i susjedi u zgradi baš nisu previše tolerantni... pa sam u potrazi za novima.

Uglavnom, imam ih priliku prodati za 900 kn, pa me zanimaju neki zvučnici koji imaju nekak čišći zvuk, u smislu da ga bas ne pruzme u potpunosti, jer se često zna dogoditi da Logiji nekad kao da ne mogu odsvirati instrumente poput bubnjeva kak spada, ne znam da li kužite šta hoću reći.

Vidio sam iznad HF 1800A, koji dođu oko 500kn, od trgovine do trgovine. Fakat lijepo izgledaju i dosta ih hvalite, da li se mogu uzeti koji bolji od 1800A do nekih 600-650 kn max?

Ako možeš prodat za 900 kn, onda iz ovih stopa prodaj.

Razumijem te, problem je kod tih zvučnika što glazbene instrumente ne sviraju vjerno.

Za tebe je onda neki 2.0 sustav, kao što je M audio AV 40. Skupi malo novca i kupi si pravu stvar. Dođu 900 kn u Provoxu. To je kvalitetna firma i zvučnici su mnogo kvalitetniji od bilo kakvih Logija, Creativea, Geniusa ili čega već. Kupiš ih i miran si ohoho vremena.

15 godina

Uzeli 2 kom ja i kolega, stvarno dobro peru za tu cijenu. Imam vec hf1800 i x530 koji su puno bolji od ovih ali za cijenu od 160kn se stvarno nemoze naci nista bolje od ovoga. Sad jedno pitanje, ja imam spojene hf1800 na tv preko ulaza od slusalica i jako se dobro cuju dok recimo kad smo kod kolege spojili hf1250 na isti ulaz zvucnike jedva da cujes. Tek kad smo ih spojili preko maxtv recivera onda rade kako treba.?!

12 godina

Moze preporuka za 2.1 sistem do nekih 1200kn?

0 0 hvala 0
13 godina
omomomomoomm kaže...

Možda ovi.  http://www.bug.hr/cijene/logitech-zvucnici-z623-21-130w200w35w/68353.aspx

p.s. baci oko na prvu stranu za guide ako nisi

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
neaktivan

Zvao sam provox i audiopro za AV40, niti jedna trgovina ih nema, i neće ih naručivati jedno vrijeme jer nema potražnje.

Tako da to otpada...

Pronašao sam ove: Genius SP HF2020

U igri su još i Genius SP HF1800A za sada. Ako znate još neke slobodno pucajte.

Od prodaje Logija bi mi ostalo još 300kn pa bi uzeo zvučnu, nešto ovako je ok?

Ke?!

0 0 hvala 0
15 godina

Razlika između HF2020 i HF1800A je 200kn i nije bas mala ! Po speckama vidim da su HF 1800A cak tezi skoro 2 kile od HF 2020 i cine mi se kvalitetniji iako su slabiji 10W !

Od zvucnih kartica npr. ASUS Xonar DG !

Music As A Weapon !!
17 godina
omomomomoomm kaže...

Da li ti je nužno da budu self-powered? Imaš li mjesta za floorstand zvučnike i jedno pojačalo, ili alternativno, bookshelfove?
Ako se ide na zvučni setup iznad 1k kuna, apsolutno preporučam rabljenu hifi opremu, jer ćeš biti puno zadovoljniji zvukom neko ako kupuješ dedicirane PC zvučnike. Alternativno, studijski monitori.

Recimo, ovakvo što:

Sansui AU-D101, 2x30 W
http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/pojacalosansui-au-d101-oglas-8176978
http://www.hifiengine.com/library/sansui/au-d101.shtml

Magnat Victory 80 (magnat je poznata tvrtka, jeftini i dobri, imam Victory 6 zvučnike i mogu ih samo preporučiti)

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvucnici-magnat-victory-80-120-230w-4-8-ohma-izvrsno-stanje-oglas-8169112

ili ako nemaš mjesta, neki bookshelf, recimo:
Onkyo D-N5

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvucnici-onkyo-d-n5-oglas-6570723 

Kombinacije sa Njuškala su brojne, ovisno o prostoru i željama.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice