Razer Mako 2.1 zvucnici

poruka: 237
|
čitano: 27.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Razer Mako 2.1 zvucnici

Moguce da netko trazi 3400, ali u linksu su bili za 2800. A ja ih mogu nabaviti iz Njemacke za 1800 - 1900 kn.

Kod nas su porezi ogromni, Zvucnici dolaze u velikoj kutiji, i teski su... Tako da je i transport otezan i sve to utjece na cijenu, plus marze trgovaca. Ali realna cijena je od 1500 do 1800!

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Pusti mirko sve sam izbalavio,našao sam ovu Yamahu -

http://www.unusmedia.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1021264

+ Missioni na akciji gore,ma ne može biti istina 40% na taj iznos..ludi su.

Neću imati šta jesti ali ova prilika se ne propušta jednostavno,ispod 2 000kn složiti takav set.

Odmah bi prodao Batisti Z2300 i nekom drugom Extreme Music zvučnu..ma ne smijem to napraviti LOL.

Daleko je plata.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
thedream kaže...
Kako se daš navući..i Focal će u PC set staviti pojačalo od par tisuća dolara, a Razer samo zato što proizvodi periferiju ono od 100$ ? Trebalo bi poslušati..ovako je sve rekla kazala jer realno lajemo na mjesec koji košta 3000kn. Osmijeh

Ma ne mislim ni ja da će staviti pojačalo od par tisuća dolara, samo sam htio reći da u vezi zvučnika uvijek više vjerujem renomiranom proizvođaču zvučnika nego proizvođaču gaming opreme, that's it. Namigiva

A ovo za pojačala, znam da je opće mnijenje da su pojačala klase D vrlo loša za ikakav Hi-Fi, pa sam eto mislio da i ti imaš takvo mišljenje pa usput spomenuh da tome nije nužno tako. Primjerice ovaj mnogo lijepi NAD: http://www.audioholics.com/reviews/amplifiers/nad-m2-direct-digital-amplifier

istina da su losa, ali su neki ograniceni budetom...da se mene pita ja bi u dnevnom imao Dali ili Kef set koji kosta ko auto i to bez pojacala xD

The best way to be boring is to leave nothing out.
17 godina
thedream kaže...

Neću imati šta jesti ali ova prilika se ne propušta jednostavno,ispod 2 000kn složiti takav set.

Odmah bi prodao Batisti Z2300 i nekom drugom Extreme Music zvučnu..ma ne smijem to napraviti LOL.

Daleko je plata.

sunce ti hebem, daj prodaj ! :) ja sam za

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
15 godina
neaktivan
Batista kaže...
thedream kaže...

Daleko je plata.

sunce ti hebem, daj prodaj ! :) ja sam za

Griješniče..Smijeh ne navlači me.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Daleko je plata.

Ma budeš jeo sljedeći mjesec, šta sad ;)

@autor: hebeš Razer, kupuj ovu kombinaciju ;)

Sale_ds kaže...

istina da su losa, ali su neki ograniceni budetom...da se mene pita ja bi u dnevnom imao Dali ili Kef set koji kosta ko auto i to bez pojacala xD

Hoćeš reći i da je ovaj NAD loš? I ne mogu se baš složiti da je za one koji su ograničeni budžetom ;)

Imao bih i ja svašta da se samo mene pita :D

17 godina
thedream kaže...
Griješniče..Smijeh ne navlači me.

Nemoj ga hebat :) Hocu ti dobro :)

Ja nikako da otidjem u Zg po njih, a +100kn dostave mi se ne placa dodatno...

15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Pa daj prodaj čovjeku zvučnike, fakat nisi u redu, jbt ;)

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Hoćeš reći i da je ovaj NAD loš? I ne mogu se baš složiti da je za one koji su ograničeni budžetom ;)

Imao bih i ja svašta da se samo mene pita :D

Ne, upravo suprotno..zelim reci da je malo pre skup za moj trenutni budet lol

Losa su ova 1k,2k kuna al kad se nema nema se...no meni je i to daleko bolje od 2.1 ili 5.1 pc setova

17 godina
Mirko935 kaže...

Nudim ti pare, a ti neces... Bemu, cini mi se da mi se to jos nije dogodilo :)

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Romi jedni..Smijeh na kraju ću završit na Hi-Fiju ni kriv ni dužan.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Losa su ova 1k,2k kuna al kad se nema nema se...no meni je i to daleko bolje od 2.1 ili 5.1 pc setova

Sve je bolje od PC setova ;) Iako sam i sam zaglavio sa ovim Gigaworksima, no Denon ih spašava :)

Batista kaže...

Baš čudan čovjek, takvog još nisam vidio :D

thedream kaže...

Zar bi ti išta falilo na Hi-Fiju? Osim novaca za hranu, no bez toga se može ;)

15 godina
neaktivan
thedream kaže...
Mirko935 kaže...

To je pravi put..nedaj da te drugi uvjere u suprotno :)

17 godina
thedream kaže...
Mirko935 kaže...

:D

Mirko935 kaže...
Sale_ds kaže...

Sve je bolje od PC setova ;) Iako sam i sam zaglavio sa ovim Gigaworksima, no Denon ih spašava :)

Batista kaže...

Baš čudan čovjek, takvog još nisam vidio :D

thedream kaže...

Zar bi ti išta falilo na Hi-Fiju? Osim novaca za hranu, no bez toga se može ;)

Bog vam daj obojici zdravlje :)

15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

da samo znas kakav je feeling kad nafrljis hi-fi set Cool 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Krepat ću od smijeha s vama a na poslu sam. Smijeh

Cemetary gates
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

a tek ovako nesto :(

jednog dana, jednog dana! Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Lol...

Ugl. vidim da se spominje certifkiat od THX, ali ovi zvucnici su napravljeni u timu s THX. To su jedini zvucnici 2.1 koje je thx napravio. 

Mislim da im je "pedigre" i vise nego dobar. Opcenito volim minimalizam.

Ali najbitnije od svega, da li je itko njih cuo?

btw. Hvala vam na prijedlozima

15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Jednoga dana se nadam i ja takvom nečemu, no nekako više gledam britanske firme, ne znam zašto :P

Co7 kaže...

Lol...

Ugl. vidim da se spominje certifkiat od THX, ali ovi zvucnici su napravljeni u timu s THX. To su jedini zvucnici 2.1 koje je thx napravio. 

THX ti ne znači ništa konkretno. Čuo ih nisam, jbg.

16 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Kako je zanimljivo koliko ljudi , toliko cudi :). Svaka cas svima, i jako mi je drago sto postoji raznolikost misljenja, i zelja.

Ali meni osobno razlike u zvuku mi nisu toliko bitne. ti zvucnici kostaju skoro kao moj motor... a sumnjam da mi mogu pruziti dio zadovoljstva.

Jedna moja prijateljica iz OS, ima u stanu HI FI opremu u vrijednosti od 200 000+ kn. (doduse od njenog starog je :)). Ali u tom stanu ima posebna soba koja je samo za taj sustav, sa ormarom i lamperijom i jos nekim djindjama na zidu, i stolicom. I to je to, i prije nego ista slusas, moras cekati nekih 20ak min da se sve to zagrije(?!) i tek onda se to slusa. Odusevio sam se  kad sam to sve vidio (izgleda ruzno, tako da nije zbog izgleda) ali ta predanost necem, mi je orgazmicna. Uglavnom, drago mi je kada ljudi rade ono sto vole, bez obzira na zrtvu.

Meni je bitno da je zvuk cist (ne da cujem udahe izmedju rijeci cist :)), da ga mogu pojacati kada je nesto tiho, ali bez da mi bas zvoni i uz to sve da su stilski prihvatljivi (nadam se da to sve MAko pokriva)!

edit: doduse i ja kakam, platio sam 1500 kn slusalice :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 14:43 (Co7).
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Sale_ds kaže...

Jednoga dana se nadam i ja takvom nečemu, no nekako više gledam britanske firme, ne znam zašto :P

Co7 kaže...

Lol...

THX ti ne znači ništa konkretno. Čuo ih nisam, jbg.

A dobro sad baš, izvjesna testiranja je zadovoljio da bi dobio taj certifikat,u pravilu sigurno da nije ništa što odmaže hehe.

http://www.audioholics.com/education/audio-formats-technology/thx-select-and-thx-ultra2-certification-general-questions

Nije loše malo se izučiti.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Co7 kaže...

Lol...

THX je certifikat za kalibraciju komponenti, od zvucnika do pojacala. Znaci proizvodac napravi THX sistem i onda daje na test THX teamu koji odlucuje dali ce taj komad zvucnika ili pojacala dobiti certifikat ili ne..kolko ja znam.

Dakle, THX certifikat su dobili sto u neku ruku jamci njihovu kvalitetu dok su sa druge strane enormno skupi ako je cijena 3400kn ispravna, a mislim da je jer ipak zivimo tu di zivimo :p

Slusati ih nisam imao prilike tako da ti nemogu rec sa 100% sigurnoscu da ih kupis..po reviewima ih hvale al opet ni tome nemozes bas tocno vjerovat, mozda i proizvodac ima prste u ome :p

Posto imas jako dobar headset za igranje moja preporuka ti je da ides na set (pojacalo i zvucnici) ili na onaj Focal tako da imas i kvalitetno muzicko rjesenje.

15 godina
neaktivan
thedream kaže...
A dobro sad baš, izvjesna testiranja je zadovoljio da bi dobio taj certifikat,u pravilu sigurno da nije ništa što odmaže hehe.

http://www.audioholics.com/education/audio-formats-technology/thx-select-and-thx-ultra2-certification-general-questions

I, sa istog sajta, dokaz da se THX certifikat daje i uređajima koji ga ne bi trebali imati (ima i grafova ovdje itd.: http://www.audioholics.com/reviews/transports/high-definition-dvd-players-hd-dvd-blu-ray/lexicon-bd-30-blu-ray-oppo-clone/oppo-inside-lexicon-outside-1):

One of the staples behind THX certification has always been to maintain an 80Hz crossover point on all THX certified electronics.  As we measured prior, the Oppo BDP-83 did not meet this requirement which wasn't really a huge deal since it wasn't THX certified.  We were interested however in measuring the Lexicon BD-30 which was THX certified to see if Lexicon fixed this design deficiency and if THX even tested for it.

fc            Slope         fc         Slope

Oppo BDP-83      143 Hz      18 dB/ Oct     90 Hz     13 dB / Oct
Lexicon BD-30     140 Hz     18 dB / Oct     88 Hz     14 dB / Oct
THX Spec             80 Hz       24 dB / Oct     80 Hz     12 dB / Oct

Bass Management Tabulated Test Results

An ideal THX certified product should exhibit a -3dB rolloff at 80Hz with a 12dB/octave slope for the High Pass Filter (HPF) and a -6dB rolloff at 80Hz with a 24dB/octave slope on the Low Pass Filter (LPF).  As you can see, neither the Oppo NOR the Lexicon players meet this requirement and they actually measure identically to each other. The slight tabulated variance is a function of cursor interpretation error on the graphs combined with measurement variances caused by component tolerances.  Based on our findings we can unofficially (but in practicality) state that the Oppo BDP-83 is (or might as well be) THX certified despite the bass management doesn't meet their 80Hz 12 dB/octave HPF and 24dB/octave LPF requirements.

Podosta sam izučen što se tiče tih stvari, hvala Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 14:49 (Mirko935).
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Sale_ds kaže...

ja sam imao prilike poslusat Dali bookshelfove na stalcima i jednostavno su me ocarali, a navodno su rucni rad sto svaki cini unikatom :)

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
thedream kaže...

I, sa istog sajta, dokaz da se THX certifikat daje i uređajima koji ga ne bi trebali imati (ima i grafova ovdje itd.: http://www.audioholics.com/reviews/transports/high-definition-dvd-players-hd-dvd-blu-ray/lexicon-bd-30-blu-ray-oppo-clone/oppo-inside-lexicon-outside-1):

One of the staples behind THX certification has always been to maintain an 80Hz crossover point on all THX certified electronics.  As we measured prior, the Oppo BDP-83 did not meet this requirement which wasn't really a huge deal since it wasn't THX certified.  We were interested however in measuring the Lexicon BD-30 which was THX certified to see if Lexicon fixed this design deficiency and if THX even tested for it.

fc            Slope         fc         Slope

Oppo BDP-83      143 Hz      18 dB/ Oct     90 Hz     13 dB / Oct
Lexicon BD-30     140 Hz     18 dB / Oct     88 Hz     14 dB / Oct
THX Spec             80 Hz       24 dB / Oct     80 Hz     12 dB / Oct

Bass Management Tabulated Test Results

An ideal THX certified product should exhibit a -3dB rolloff at 80Hz with a 12dB/octave slope for the High Pass Filter (HPF) and a -6dB rolloff at 80Hz with a 24dB/octave slope on the Low Pass Filter (LPF).  As you can see, neither the Oppo NOR the Lexicon players meet this requirement and they actually measure identically to each other. The slight tabulated variance is a function of cursor interpretation error on the graphs combined with measurement variances caused by component tolerances.  Based on our findings we can unofficially (but in practicality) state that the Oppo BDP-83 is (or might as well be) THX certified despite the bass management doesn't meet their 80Hz 12 dB/octave HPF and 24dB/octave LPF requirements.

Podosta sam izučen što se tiče tih stvari, hvala Namigiva

Na ostale sam mislio hehe.Osmijeh

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Co7 kaže...
Sale_ds kaže...

Kako je zanimljivo koliko ljudi , toliko cudi :). Svaka cas svima, i jako mi je drago sto postoji raznolikost misljenja, i zelja.

Ali meni osobno razlike u zvuku mi nisu toliko bitne. ti zvucnici kostaju skoro kao moj motor... a sumnjam da mi mogu pruziti dio zadovoljstva.

Jedna moja prijateljica iz OS, ima u stanu HI FI opremu u vrijednosti od 200 000+ kn. (doduse od njenog starog je :)). Ali u tom stanu ima posebna soba koja je samo za taj sustav, sa ormarom i lamperijom i jos nekim djindjama na zidu, i stolicom. I to je to, i prije nego ista slusas, moras cekati nekih 20ak min da se sve to zagrije(?!) i tek onda se to slusa. Odusevio sam se  kad sam to sve vidio (izgleda ruzno, tako da nije zbog izgleda) ali ta predanost necem, mi je orgazmicna. Uglavnom, drago mi je kada ljudi rade ono sto vole, bez obzira na zrtvu.

To je pravi audiofil..nadam se da cu jednog dana imat i ja para da budem tolko "poremecen" Smijeh

15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Na ostale sam mislio hehe.Osmijeh

Aha, u tom se slučaju slažem, no ima daleko bitnijih stvari od THX-a za izučiti se u vezi audia. Izlanuo se

16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Sale_ds kaže...
thedream kaže...
Sale_ds kaže...
thedream kaže...
Sale_ds kaže...
Co7 kaže...

1400kn za kakve Missione,na akciji su 40% u Vemilu.

ove cijene Missiona su smijesne..cini mi se kao definitivni best buy trenutno

Valjalo bi ispitati..definitivno vrhunske kupnje za tu paru + što imaš Yamahin Receiver za kakvih 1499kn,sa 50 izlaza/ulaza valjda straga i HDMi-jem. Šta će ti više za ulazak u taj svijet? A za 2 000kn prođeš,2200. Za 700,800kn se daju ubosti solidni Missioni.

http://www.unusmedia.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=4100181

Ako je na ovaj iznos 40% brate mili trpaj..

I koja je cjena na kraju, jel ko zvao i provjerio, ako je 40% od te navedene cjene, i ja sebi odma uzimam jedne!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
15 godina
neaktivan
Co7 kaže...

Lol...

z2300 je imao thx certifikat dok je još razer koristio microsoftove miševe i bio nikakav

nego, nisam imao prilike ih poslušati ali našao sam na internetu review od kojeg mi je splasnulo oduševljenje, naime uređaj na papiru izgleda fantastično, na slikama još bolje ali sve prednosti koje su navedeni na papiru su zapravo minusi, zvučnik nikako ne raspršuje zvuk i sam zvuk uopće nije usmjeren prema ušima

i bez obzira na review, pojačalo i samostalni zvučnici su daleko bolji izbor ali ako ne želiš petljati s namještanjem zvučnika po prostoriji i nije ti bitna kvaliteta, onda uzmi mako jer ako ništa imat ćeš bas koji trese pod

16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Ma ne mislim ni ja da će staviti pojačalo od par tisuća dolara, samo sam htio reći da u vezi zvučnika uvijek više vjerujem renomiranom proizvođaču zvučnika nego proizvođaču gaming opreme, that's it. Namigiva

Čisto sumnjam da je Razer proizveo te zvučnike, vijerojatno su od nekog drugog a razer je samo brandirao svoje ime. Isto radi Corsair sa večinom svojih proizvoda i zato ja jednako vijerujem kako Seasonicu tako i Corsairu.Smijeh

I'll be back
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice