Problem sa zvukom slušalica

poruka: 4
|
čitano: 697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Problem sa zvukom slušalica

imam dvoje slušalice, Sennheiser cx 3.00 (in-ear) i neke jeftine on-ear. kod tih sennheiserovih mi se javlja onaj čudni iskrivljeni zvuk. gdje god da ih koristim, jedan mob (redmi note 4), drugi mob (A2 Lite) ili preko utora za slušalice na žvučnicima kompa (logitech z506)
na mobu, kada izvučem taj audio jack van onda radi dobro, ali to je valjda jedan 1mm prostora gdje ako jack izvučem više van odmah gubi kontakt s mobitelom
nadam se da znate o čemu pričam, zvuk je onako iskrivljen, meni to zvuči kad da zvučnik stavim pod vodu
ove jeftine on-ear slušalice rade bez problema, mislio sam da je jack problem, ali i jedne i druge imaju ovaj jack s 3 kontakta
prije ovih imao sam Sennheiser CX 1.0 (čini mi se), također s tri kontakta i imao sam isti problem
zna netko lijeka tome?

 

 

Slika u oboljoj rezoluciji:

https://i.ibb.co/wKwYTbJ/IMG-20200207-144440.jpg

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Problem sa zvukom slušalica

To ti je problem zbog toga kaj su TRRS konektore izmislili naknadno, i to na način da su na obični TRS dodali jedan kontakt, prerezali su jedan kontakt na pola i dodali za mikrofon, pa onda ako imaš sreće kontakti dobro naliježu, a ako nemaš sreće onda ne.

Nema lijeka osim da nabaviš neki adapter koji ostvaruje dobar kontakt, pa u njega uštekavaš.

Ali to je lutrija, nemreš znat dok ne probaš, pa ak kupiš adapter i ne radi, ništa ne garantira da bude i neki drugi radio.

 

Kruha i igala...
7 godina
neaktivan
offline
Re: Problem sa zvukom slušalica

Hvala fer-de-lance, napokon neko suvislo i razumno objašnjenje. Vidjet ću što se da napraviti po tom pitanju.

16 godina
moderator
offline
Re: Problem sa zvukom slušalica

S obzirom na to kako si opisao situaciju te da isti problem imaš s istim slušalicama i kad ih uštekaš u Logitechove zvučnike (koji bi trebali imati ženski TRS konektor), ne bih rekao da je problem u ženskim TRRS konektorima u mobitelima, odnosno da je uzrok spajanje TRS u TRRS. Naime, kod TRS i TRRS konektora TR bi trebali biti identični, a na S (sleeve) se dodaje još jedan R kod TRRS konektora. Ti drugi RS smiju biti u kratkom spoju - na kraju krajeva, oni uvijek i jesu u kratko spoju kad TRS (slušalice) štekaš u TRRS konektor, ilitiga slušalice shortaju ring za mikrofon u ground (što bi i trebale) - na taj način mobitel zna jel uštekan headset ili slušalice! U osnovi problem tu može nastati jedino ako TRRS (headset) spajaš u TRRS konektor u mobitelu pa da onda kontakti ne nalegnu kako treba. Ali u tvom slučaju tu su TRS slušalice.

 

Prije bih rekao da je problem u tom TRS muškom konektoru na slušalicama - o obliku, duljini. Jel se to meni samo čini ili taj L konektor ima dulji sleeve? Pa je možda moguće da preduboko sjeda u konektor, tim više što kažeš da je zvuk dobar ako ga malo izvučeš van?

 

Ono što je nejasno iz tvoje poruke je jesu li ti te slušalice ikad zapravo normalno radile? Na ičemu? Jel ti sad uopće normalno rade na ičemu? Jer si naveo da ne rade normalno na tri uređaja. Rade li normalno na ijednom? Recimo ako ih uštekaš u komp?

 

Probaj spojiti preko produžnog kabela, a čak bi moglo proći i preko TRRS adaptera kojeg je kolega fer-de-lance spominjao, ako kontakti dobro nalegnu. Ako ne, uzmeš cvikcange, odcvikaš konektor i zalemiš drugi konetkor. Ili daš nekome drugome da ti to napravi. Ak ne radi ni s drugim konektorom, onda je problem negdje u kabelu. A to vjerojatno nema smisla popravljati kod in-ear slušalica.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice