Problem sa printerom EPSON Stylus sx235

poruka: 9
|
čitano: 2.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Pozz evo otvorio sam temu jer nisam mogao naći sličnu!Naime kupio sam nove zamjenske boje sve četri i sve stavio u printer. I printer neće da printa izlazi prazan papir!Probao sa HEAD CLEANING programom 5 ili 6 puta nista,nema rezultata!Koji je problem znali itko,molimo bih vas da mi što prije odgovorite jer mi treba,hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Problem sa printerom EPSON Stylus sx235

koliko te je koštao set zamjenskih tinti ?

https://www.facebook.com/adriatix.hr
17 godina

Od kojeg su proizvođača zamjenske tinte?

Kad si zadnji put printao - koliko je vremenski prošlo?

Čudno da ni jedna boja ne radi/da su sve mlaznice začepljene, ako jesu.

Možda glupo pitati, ali da li si skinuo/otvorio foliju na predviđenom mjestu da u spremnik može doći zrak?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Matozan kaže...

Od kojeg su proizvođača zamjenske tinte?

Kad si zadnji put printao - koliko je vremenski prošlo?

Čudno da ni jedna boja ne radi/da su sve mlaznice začepljene, ako jesu.

Možda glupo pitati, ali da li si skinuo/otvorio foliju na predviđenom mjestu da u spremnik može doći zrak?

Set zamjenskih je koštao 20kn,proizvođač je neki SCI,printao sam zadnji put prije dva i po tjedna. DA naravno da sam skinuo foliju za zrak!!

12 godina

Molim vas dali je neko imao sličan događaj??Znali iko kakav je problem ,hitno mi je!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za sada sam samo ovo našao:

1)

The print head nozzles may be clogged. From the Utility section found in the Epson printer driver, clean the print heads by performing a head cleaning followed by printing a nozzle check pattern. A head cleaning and nozzle check should be performed as a cycle.

After printing a nozzle check, examine the printed dot pattern to see if there is any improvement. Each staggered horizontal and straight vertical line should be complete, with no gaps in the dot pattern. If there are gaps in the dot pattern, continue with another cycle. Perform up to four cycles if necessary.

If the nozzle check is not printing completely, and if the head cleanings do not help the nozzle check pattern to print completely, try replacing the ink cartridge. You can also turn the printer off and wait overnight this allows any dried ink to soften-and then try cleaning the print head again.
Try replacing the ink cartridges, if nothing helps, your printer may require service and you should contact Epson technical support for further assistance.

2) OVDJE je više mogućih scenarija što bi moglo biti uzrok ne printanja niti jedne boje, kao i pripadajuća moguća rješenja problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 22:17 (Matozan).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
protjeran

5 kn po kazeti.  Pa to nije loša cijena. Samo moraš si postaviti i pitanje zašto to neko prodaje po 5 kn kom. Dok drugi traže 150 kn + PDV za set sličnih takvih kazeta koje provjereno rade i  ne bacaju se svaki puta kad se isprazne. Možda ti tu leži odgovor na tvoje pitanje.

https://www.facebook.com/adriatix.hr
17 godina
Adriatix kaže...

5 kn po kazeti.  Pa to nije loša cijena. Samo moraš si postaviti i pitanje zašto to neko prodaje po 5 kn kom. Dok drugi traže 150 kn + PDV za set sličnih takvih kazeta koje provjereno rade i  ne bacaju se svaki puta kad se isprazne. Možda ti tu leži odgovor na tvoje pitanje.

Probaj uzeti kazete od Orink -a, dosta su kvalitetni i povoljni, pa vidjeti hoće li printati

a ako ni tada neće onda ti je ova low budget tinta začepila kompletnu ispisnu glavu i pretvorila printer u držač za papir.

Eventualno skinuti glavu (ne znam koliko je komplicirano, nemam navedeni printer) i glavu uroniti u alkohol da se mlaznice/začepljenje (tinta otopi) očisti.

10 godina
protjeran

Između ova tri spomenuta brenda nema razlika. Sve se to proizvodi u istim pogonima. Samo se etikete mijenjau. Ukoliko ne vjerujete možemo vam snimiti tri različite kazete sa tri različite etikete. S tim da skinemo sa njih labele.

I sada mi ti onda reci koja je koji brend. Imaš pravo na tri pokušaja.

Znači totalno zamajavanje kupaca i prodaja najobičnije marketingške magle.

Klasičan primjer kako jedan te isti Kinez iz pozadine kreira tri ili više različita brenada da bi na istom tržištu mogao nači ili nuditi isti proizvod trojci različitih kocesionara. I sad dok se oni kolju na tržištu i trče za kupcima ko hrčci u ringišpilu i sve brže vrte kolo da bi opstali  na tržištu i pumpali zradu u neku virtuelnu tvorevinu što je brend a na koji tako i onako imaju pravo tek do isteka ugovora, dotle naš kinez sjedi na tri stolice i bere vrhnje.  A korisnici diskutiraju i pitaju koji je bren bolji. A kad rikne srce jednom hrčku u kolu lako Kinez nađe zamjenu na istom tržištu  jer brend nije taj što je riknuo.

Ništa novo na ovom svijetu.

Ista stvar se pita što je bolje:

Pepsi Cola ili Coca Cola

Gilette  ili Wilikinson

Nestle ili Milka

BMW ili Mercedes

itd

A u biti lova se slijeva u jedan te isti novčanik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 13:21 (Klinika za PRINTERE).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice