Preporuka slušalica

poruka: 181
|
čitano: 26.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Preporuka slušalica
nick54312 kaže...
toxic kaže...
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_35_334&products_id=10145

imo sam creative labs arena. bijele one su bile super lagane bio sam glup sto sam ih prodo...

Evo ako ti je lakše i ja ti kažem da si glup što si prodao Arenu.

Za srednji segment cijene uzmi svakako Alphu, odlične slušalice. Ja sam ih zamalo uzeo ali onda su uletile G35.

al bio sam gluplji kada sam uzeo g35 :D... arena ih unisti usporedivao sam ih cijeli tjedan i onda sam prodo g35 i uzo arenu..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
15 godina
protjeran
Preporuka slušalica

146 su iza vrata (nisi li rekao da to ne voliš?), i skuplje su, a lošije tehničke specifikacije O.o

161 imaju taj 3D sound, vjerojatno samo softverski, ali realno bi reko da dobiš samo kilu magle više u odnosu na 151.

http://cgi.ebay.com/Sennheiser-PC151-Gaming-Headset-PC-151-/170584891535?pt=UK_Computing_ComputerComponents_InternetTelephonyHeadsets&hash=item27b7a6e08f

Rekao bih da ovome možeš vjerovati. Meni je nedavno iz Hong Konga došla grafička doma. Uvijek možeš tražit povrat novca od e-Baya.

Error! The signature row can't display the awesomness of this signature!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
trackmanijak kaže...

146 su iza vrata (nisi li rekao da to ne voliš?), i skuplje su, a lošije tehničke specifikacije O.o

161 imaju taj 3D sound, vjerojatno samo softverski, ali realno bi reko da dobiš samo kilu magle više u odnosu na 151.

http://cgi.ebay.com/Sennheiser-PC151-Gaming-Headset-PC-151-/170584891535?pt=UK_Computing_ComputerComponents_InternetTelephonyHeadsets&hash=item27b7a6e08f

Rekao bih da ovome možeš vjerovati. Meni je nedavno iz Hong Konga došla grafička doma. Uvijek možeš tražit povrat novca od e-Baya.

nakon koliko dana ti je doslo?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
15 godina
protjeran
Preporuka slušalica

161 imaju otvorenu arhitekturu, a 151 zatvorenu. I 161 imaju malo veći raspon, nepotrebno; i 151 imaju veći nego što ćeš čut i/ili izvuć iz kompa.

P.S. Raspitivao sam se o onima Superlux i sve sam začuđeniji... Moram ih negdje naći i isprobati.

EDIT: došlo mi je nakon 2 tjedna iz Hong Konga. Prijatelju je za tjedan dana iz Engleske. Tako bi i tebi trebalo.

Inače, ako te prodavač sj... e-bay ti nudi mogućnost da ga kontaktiraš, a ako ništa ne riješiš, e-bay ti vraća lovu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 10:19 (trackmanijak).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
trackmanijak kaže...
BTW Malo sam se raspitao o onim Superlux, i čini se da su jako dobre za tu cijenu, ljudi su zadivljeni. Doduše, na nekim čudnim stranicama, pa ne znam koliko tome vjerovati.

Čudnim? Headfonia i Head-fi su mjesta gdje ćeš tražiti informacije o slušalicama. Ne znam gdje si ih ti našao :)

Ne vjeruj ovima koji pričaju da ti nije potreban velik frekvencijski raspon, jer nije isto ako slušalice idu od 10-30000 Hz ±3 dB, ili 25-20000 Hz ±3 dB :) frekvencijska krivulja nije ista.

60 omske su, i nije ih problem ganjati sa iPodom ili bilo čime sa standardnim pojačalcem za slušalice, ne treba ti posebno pojačalo.

Osim njih bih ti preporučio i Koss UR40, ako ih možeš negdje naći. Vrlo su lagane i udobne. Superluxice su poluzatvorene, tako da malo zvuka curi van, no sam zvuk je milina.

Nećeš ih htjeti mijenjati nizašto, jer za malo novaca zvuče kao da si pljunuo masne novce za njih.

Superlux je inače poznat u broadcasting krugovima kao proizvođač jeftinih a dobrih mikrofona i slušalica.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
@ Toxic:
Definitivno bih isao na one koje dobro rade s glazbom. Vjerni prijenos glazbe je najzahtijevnija materija. Hajdemo to formulirati ovako: Ako vjerno prenosi zvuk akusticne gitare s istitravanjima koja su cuju nakon udara po zici ili nagli klavirski attack ili ako ne mulja u zahtjevnom dubokom sintetickom basu iz elektronske glazbe, prenijet ce vjerno i zvuk metka ili blisku exploziju. To bi trebao i bit cilj.

Zbog same akustike uha i malog prostora u koji se smjestaju driveri slusalica, tesko da ce surround slusalice (za razliku od zvucnika) ikada uspjeti polucit kakav vrijedan rezultat. Uostalom, da taj princip radi, svi bi ih vec proizvodili i ljudi kupovali na lopate. A kao sto vidis velika imena dobrog zvuka bjeze od takvog koncepta.

Inace, ja sam za kvalitetan in-ear koncept i kupio sam (vani) fantasticne Shure SE315 (http://www.shure.co.uk/products/earphones/se315) slusalice koje rade dobro sa svim sto bacis u njih. Cijena prilicno prelazi zadanu svotu, bilo mi je malo bed u startu platit toliko no nisam pozalio ni lipe. Da li su udobne? Vrlo, zahvaljujuci jastucicima od pjene niti ne osjetim da ih imam u usima, a uz to su dovoljno malene da uvijek mogu bit u dzepu i izvucene po potrebi :-). Uzmes li bilo sto od Shure (http://www.shure.co.uk/products/earphones) ili Etymotic Research (http://www.etymotic.com/ephp/epcomp.html), siguran si da imas top slusalice.

Doma sam imao prije dosta vremena Sennheiser HD 600, takodjer posudjene i kupljene u USA. Odlicne su no takodjer skuplje od navednog. Sennheiser je vrlo cijenjena tvrtka, ali proizvode gomilu modela pa bi slusni test bio jako pozeljan (ipak dajes 800 kuna, sto nije mala svota pa je red da ti prodavac izadje u susret).

Bezrezervna preporuka ide za Grado SR 80, tesko da bilo sto ima vise detalja i bolji zvuk za tu cijenu (800 kuna). 

17 godina
trackmanijak kaže...

161 imaju otvorenu arhitekturu, a 151 zatvorenu. I 161 imaju malo veći raspon, nepotrebno; i 151 imaju veći nego što ćeš čut i/ili izvuć iz kompa.

P.S. Raspitivao sam se o onima Superlux i sve sam začuđeniji... Moram ih negdje naći i isprobati.

Iz kompa će ionako izvući veći frekvencijski raspon no što ga je u stanju čuti - so what? :)

Da si bio prije par tjedana kod mene, čuo biš ih, doduše, na kratko :(

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
Preporuka slušalica
Ja bi najrađe Grado sr 60i.Vrhunska preciznost zvuka , odlični visoki i mekan fin bas. Ima tu jedan dućan kod nas pa ih nazovi oni drže Grado slušalice. http://www.audiocentar.hr/grado/
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...

Čudnim? Headfonia i Head-fi su mjesta gdje ćeš tražiti informacije o slušalicama. Ne znam gdje si ih ti našao :)

Ne vjeruj ovima koji pričaju da ti nije potreban velik frekvencijski raspon, jer nije isto ako slušalice idu od 10-30000 Hz ±3 dB, ili 25-20000 Hz ±3 dB :) frekvencijska krivulja nije ista.

60 omske su, i nije ih problem ganjati sa iPodom ili bilo čime sa standardnim pojačalcem za slušalice, ne treba ti posebno pojačalo.

Osim njih bih ti preporučio i Koss UR40, ako ih možeš negdje naći. Vrlo su lagane i udobne. Superluxice su poluzatvorene, tako da malo zvuka curi van, no sam zvuk je milina.

Nećeš ih htjeti mijenjati nizašto, jer za malo novaca zvuče kao da si pljunuo masne novce za njih.

Superlux je inače poznat u broadcasting krugovima kao proizvođač jeftinih a dobrih mikrofona i slušalica.

Da, baš sam proučavao krivulju kod Superluxa, i čini se super, osim rupe na 5kHz i neke špice na 15. Nebitno. Stvarno, kad sam vidio 50 $ odma sam zaključio neki šrot, ali zaintrigiran sam, baš ću probat negdje iskopat neke Superluxice da isprobam iz prve ruke.

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Preporuka slušalica

Ništa, toxic, imaš nekoliko preporuka (od kojih je moja PC 151), suzili smo ti izbor, sad je na tebi da se raspitaš, isprobaš ako možeš nekako i odlučiš.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

al bio sam gluplji kada sam uzeo g35 :D... arena ih unisti usporedivao sam ih cijeli tjedan i onda sam prodo g35 i uzo arenu..

Arena nema 7.1, a i G35 bi bile bolje da nisu na USB.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Preporuka slušalica

uzo sam preko ebay-a supeluxice

69 dolara sa shipingom sto je manje od 400kn.. super... jedva cekam

hvala svima na savjetima..

pogotovo ovom sta sam ga izhebo sa svim silnim pitanjima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
toxic kaže...

uzo sam preko ebay-a supeluxice

hvala svima na savjetima..

pogotovo ovom sta sam ga izhebo sa svim silnim pitanjima.

Eto, super, obavezno javi kakve su ti Superluxice, živo me zanima.

17 godina
Preporuka slušalica

budem, iso sam na nevideno. vidim svi ih hvale dobre performanse udobne, nikad cuo vidio a ni probo, idealan proizvod za mene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
Ja bi najrađe Grado sr 60i.Vrhunska preciznost zvuka , odlični visoki i mekan fin bas. Ima tu jedan dućan kod nas pa ih nazovi oni drže Grado slušalice. http://www.audiocentar.hr/grado/

Ako je sudit prema SR 80 modelu, mora da su odlicne. Takodjer odlicne recenzije gdjegod se pogleda na netu no nazalost ih nisam poslusao.

17 godina
Preporuka slušalica

lol nisam gledo ono sto pise dolje kao da prije posaljem mail prije placanja. a ja uplatio i vec mi uzeli pare :P

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170636506994&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
toxic kaže...

lol nisam gledo ono sto pise dolje kao da prije posaljem mail prije placanja. a ja uplatio i vec mi uzeli pare :P

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170636506994&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

{#} I onda se čudiš kad ne dobiš proizvod. Ne znam, smisli sad nešto.

15 godina
neaktivan
mapir kaže...
explorer 4 kaže...

Ako je sudit prema SR 80 modelu, mora da su odlicne. Takodjer odlicne recenzije gdjegod se pogleda na netu no nazalost ih nisam poslusao.

Imam sr60i i slušalice su stvarno odlične.Probao sam dosta slušalica cijene kao i ovih ali niti jedne tako dobre kao ove. Sr 80i imaju nešto bolji bas , inače po obliku iste slušalice.Ako se koriste na pc-u sr 60i su dovoljne.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
17 godina
trackmanijak kaže...
toxic kaže...

{#} I onda se čudiš kad ne dobiš proizvod. Ne znam, smisli sad nešto.

ma lako za to.. vrate se pare ja mislim ako nema proizvoda al glupo je sto je onda stavio na prodaju kuzis. trebo je maknut .. puno ljudi klikne tak. vide da mogu i kupe..

sad vjerojatno on njih ima vise samo ce se vise trebat cekat..

nisam ja reko da nisam dobio proizvod nego ne vidim status da je poslan.

15 godina
protjeran
A dobro. Ajde, sretno, i javi se. Nadam se da nisi pogriješio.
17 godina
Preporuka slušalica

živi bili pa vidjeli

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
mapir kaže...
explorer 4 kaže...

Imam sr60i i slušalice su stvarno odlične.Probao sam dosta slušalica cijene kao i ovih ali niti jedne tako dobre kao ove. Sr 80i imaju nešto bolji bas , inače po obliku iste slušalice.Ako se koriste na pc-u sr 60i su dovoljne.

Ha, i te kako dovoljne. Pa tu je rijec o slusalicama koje audifili uzimaju kao primarne...

15 godina
Preporuka slušalica

Znam da je OT, ali me stvarno zanima... Gdje je taj .1 u 5.1/7.1 slusalicama? Ja umiram od smijeha kada netko kaze 5.1 slusalice... Pazi, za 4.0 bi razumio. Dva zvucnika malo naprijed u slusalicama, dva malo iza, ali kod 5.1 trebao bi jedan zvucnik bit efektivno na celu, a woofer... hmm... u gacama?

http://www.shockwave-sound.com/content/img/surround-illustration.gif

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
To znači koliko kanala primaju same slušalice. Onda ih spajaju u 2, pseudo-surround.
15 godina
Preporuka slušalica

To i kazem, spajaju se u 2, do 4 kanala. Samim time razumijem da je vazno da se dobro spoje ti kanali, tj procesira kanal... Ali, nazvati slusalice 5.1/7.1 meni je cista laz. Ko da ja spojim sve izlaze sa 7.1 zvucne fino na stereo liniju.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka slušalica

Vise procesiranja = losiji zvuk

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Leryan kaže...

To i kazem, spajaju se u 2, do 4 kanala. Samim time razumijem da je vazno da se dobro spoje ti kanali, tj procesira kanal... Ali, nazvati slusalice 5.1/7.1 meni je cista laz. Ko da ja spojim sve izlaze sa 7.1 zvucne fino na stereo liniju.

Znači, neki standard je da se takve slušalice, zapravo, ona kutijica mala, spoji na pc preko usb-a, kroz koji idu svih 8 kanala, te se procesuiraju u stereo, 2 kanala, a zatim dolaze žicom do samih slušalica.

17 godina
toxic kaže...

Napravi mali review i postaj ga ovdje na forum.

16 godina
odjavljen
Preporuka slušalica
Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice