Može li se izraditi pojačalo

poruka: 5
|
čitano: 5.284
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ovako

imam kucno pojacalo vivax am-100 neznam tocno kolko je jako mislim nekih 100-150w

e pitanje je dali se može to pojačalo izvadit van iz njega i unutra stavit pojacalo od nekih 500-600 w  (auto pojacalo)

da se skine ono kučište i da se ugradi samo pojacalo u ovo vivax kučište

dali je to ikako moguce ... i najvaznije je to da mi ostane napon 220v da mogu ukljucit u utičnici,, svrha mi je da mogu neki malo jaci subwoofer stavit na to pojacalo nekih 400w rms-a i da to dobro svira

neznam jesam malo pretjero al sam me zanima dal se to može,, i kolko bi to koštalo, imam najviše 1000 kn

hvala svima

MaTeO

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

maoguce je ali...

-kuciste svakog auto pojacala je izradjeno od aluminijuma i slicnih metala tako da to kuciste ujedno i sluzi kao hladnjak za komponente koje su ugradjene u njega tako da nije preporucljivo rastavljati ga

-kucino kino ne radi na 220v nego mozda na nekih 60-70-80 v(ovisno o snazi pojacala) a to znaci da u kutiji od kucnog kina nalazi se transformator koji pretvara tih 220v na 60-80v

-ako bi zelio "zgurati" neko autopojacalo u to kuciste trebao ti bi transformator koji pretvara sa 220v na 12v jer sva autopojacala rade na 12v(odnosno 14.4v pri punom gasu automobila)

-e sad posto nisam imao iskustava sa autopojacalima ne znam koliko se griju pa tako i ne znam da li bi bilo dobro ubacivati to pojacalo u(pretpostavljam) plasticno kuciste

-jos ostaje pitanje dimenzija autopojacala tj da li bi moglo stati u tu plastiku...

ali cemu sve ovo:zar nije lakse kupiti neko autopojacalo i naci neko napajanje za njega(moze i napajanje za comp)

i na izlaze pojacala spojiti zvucnike a na ulaz naravno ulazni signal

na tebi je da odlucis

ako imas kakvih pitanja preporucujem ti da odes na http://www.elektronika.ba/forum/ uclanis se,predstavis i pitas sta te volja(imas podforum:elektronika za pocetnike) uglavnom dobar forum(usput i ja sam tamo clan Namigiva)

0 0 hvala 0
15 godina

kupi si rađe neko polovno pojačalo tipa yamaha,denon ili marantz,dobi češ puno bolje rezultate,ili si možeš kupiti neki ispravljač koji pretvara 220  v ac u 12 dc,ali da ima dovoljno snage

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Može li se izraditi pojačalo
BugFanNo1 kaže...

maoguce je ali...

-kuciste svakog auto pojacala je izradjeno od aluminijuma i slicnih metala tako da to kuciste ujedno i sluzi kao hladnjak za komponente koje su ugradjene u njega tako da nije preporucljivo rastavljati ga

-kucino kino ne radi na 220v nego mozda na nekih 60-70-80 v(ovisno o snazi pojacala) a to znaci da u kutiji od kucnog kina nalazi se transformator koji pretvara tih 220v na 60-80v

-ako bi zelio "zgurati" neko autopojacalo u to kuciste trebao ti bi transformator koji pretvara sa 220v na 12v jer sva autopojacala rade na 12v(odnosno 14.4v pri punom gasu automobila)

-e sad posto nisam imao iskustava sa autopojacalima ne znam koliko se griju pa tako i ne znam da li bi bilo dobro ubacivati to pojacalo u(pretpostavljam) plasticno kuciste

-jos ostaje pitanje dimenzija autopojacala tj da li bi moglo stati u tu plastiku...

ali cemu sve ovo:zar nije lakse kupiti neko autopojacalo i naci neko napajanje za njega(moze i napajanje za comp)

i na izlaze pojacala spojiti zvucnike a na ulaz naravno ulazni signal

na tebi je da odlucis

ako imas kakvih pitanja preporucujem ti da odes na http://www.elektronika.ba/forum/ uclanis se,predstavis i pitas sta te volja(imas podforum:elektronika za pocetnike) uglavnom dobar forum(usput i ja sam tamo clan Namigiva)

ne!!!to pojačalo ne radi na 60-70 v nego na 12v i taj bi trnsformator bio dobar za auto pojačalo vjeruj mi ja sam to napravio ;)

15 godina
neaktivan
RE: Može li se izraditi pojačalo
crni_031 kaže...

Jel' bi mi mogao slikati to pojačalo sa stražnje strane? Zanima me kakve sve konektore ima i to.

Usput, slažem se sa blackalbumom, vjerojatno bi ti se bolje isplatilo kupiti neki bolji receiver, možda i polovni, za tih 1000 kn. Dok od cca 1500 kn imaš Denonove modele nove u dućanu a kladio bih se da je bilo koji od tih puno bolji od tog Vivaxa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice