Logitech G5 vs. Razer DeathAdder vs.Logitech MX518

poruka: 32
|
čitano: 13.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Otvaram ovu temu jer mislim kako bi napokon trebalo riješit ovo pitanje a i zato što namjeravam kupit jedan od ova tri miša. Želio bih da svi kažu svoja mišljenja o izgledu,driverima,preciznosti i funkcionalnosti i da prouče specifikacije svakog od ova tri miša i predlože najbolji. Nemojte uzimat u obzir cijenu ovih miševa i molim vas nemojte nudit neki drugi miš!

Model    Logitech MX518 Batman Edition
Broj tipki    8
Razlučivost    1800 dpi
Sučelje    1 x USB - 4 PIN USB Type A
1 x USB cable
Optical
1 ms response time
15 G maximum acceleration
5.8 megapixels per second
Programmable buttons
sensitivity adjustment
polytetrafluoroethylene (PTFE) feet

Model Logitech G5
Precision

* Adjustable weight cartridge: Use up to 36 grams of weight to customize your mouse with a heft and balance that’s just right for your game.
* Adjustable sensitivity: Shift from pixel-precise targeting to lightning-fast maneuvers, without pausing the action. The G5 gives you instant access to three sensitivity levels—400, 800, and 2000 dpi—before driver installation.
* 2000 dpi laser engine: Experience the blinding speed and unequaled response of a 6.4 megapixels/second image processor.

Performance

* Full-speed USB: Get blazing speed and instant acceleration from up to 1000 reports/second; bidirectional connection.

Comfort

* Right-handed comfort grip: Enjoy a natural grip that won’t fatigue you.
* Polytetrafluoroethylene feet: Forget sticky workarounds—these low-friction feet glide effortlessly across almost any surface.

Model Razer DeathAdder
* 1800dpi Razer Precision™ 3G infrared sensor
* Ergonomic right-handed design
* 1000Hz Ultrapolling™ / 1ms response
* Five independently programmable Hyperesponse™ buttons
* On-The-Fly Sensitivity™ adjustment
* Always-On™ mode
* Ultra-large non-slip buttons
* 16-bit ultra-wide data path
* 6400 frames per second (5.8 megapixels per second)
* Up to 60 inches per second and 15g of acceleration
* Zero-acoustic Ultraslick™ Teflon feet
* Gold-plated USB connector
* Seven-foot, lightweight, non-tangle cord
* Approximate size: 128mm (length) x 70mm (width) x 42.5mm (height)

System Requirements
Windows XP / X64 / MCE 2005
Available USB port
CD-ROM Drive (for drivers)
At least 35MB of hard disk space (for drivers)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2009 15:40 (Lud ko puška).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Logitech G5 vs. Razer DeathAdder vs.Logitech M
Lud ko puška kaže...

Otvaram ovu temu jer mislim kako bi napokon trebalo riješit ovo pitanje a i zato što namjeravam kupit jedan od ova tri miša. Želio bih da svi kažu svoja mišljenja o izgledu,driverima,preciznosti i funkcionalnosti i da prouče specifikacije svakog od ova tri miša i predlože najbolji. Nemojte uzimat u obzir cijenu ovih miševa i molim vas nemojte nudit neki drugi miš!

Model    Logitech MX518 Batman Edition
Broj tipki    8
Razlučivost    1800 dpi
Sučelje    1 x USB - 4 PIN USB Type A
1 x USB cable
Optical
1 ms response time
15 G maximum acceleration
5.8 megapixels per second
Programmable buttons
sensitivity adjustment
polytetrafluoroethylene (PTFE) feet

Model Logitech G5
Precision

* Adjustable weight cartridge: Use up to 36 grams of weight to customize your mouse with a heft and balance that’s just right for your game.
* Adjustable sensitivity: Shift from pixel-precise targeting to lightning-fast maneuvers, without pausing the action. The G5 gives you instant access to three sensitivity levels—400, 800, and 2000 dpi—before driver installation.
* 2000 dpi laser engine: Experience the blinding speed and unequaled response of a 6.4 megapixels/second image processor.

Performance

* Full-speed USB: Get blazing speed and instant acceleration from up to 1000 reports/second; bidirectional connection.

Comfort

* Right-handed comfort grip: Enjoy a natural grip that won’t fatigue you.
* Polytetrafluoroethylene feet: Forget sticky workarounds—these low-friction feet glide effortlessly across almost any surface.

Model Razer DeathAdder
* 1800dpi Razer Precision™ 3G infrared sensor
* Ergonomic right-handed design
* 1000Hz Ultrapolling™ / 1ms response
* Five independently programmable Hyperesponse™ buttons
* On-The-Fly Sensitivity™ adjustment
* Always-On™ mode
* Ultra-large non-slip buttons
* 16-bit ultra-wide data path
* 6400 frames per second (5.8 megapixels per second)
* Up to 60 inches per second and 15g of acceleration
* Zero-acoustic Ultraslick™ Teflon feet
* Gold-plated USB connector
* Seven-foot, lightweight, non-tangle cord
* Approximate size: 128mm (length) x 70mm (width) x 42.5mm (height)

System Requirements
Windows XP / X64 / MCE 2005
Available USB port
CD-ROM Drive (for drivers)
At least 35MB of hard disk space (for drivers)

Pa evo ja navijam za Razer-a jer je jeftiniji, dizajn mi je ljepši, a po kvaliteti ne zaostaje puno
jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P
16 godina
neaktivan

Pa po performansama G5 ispada najbolji od navedenih... Po omjeru price/performance MX518 ispada najbolji... A po imenu Razer, tu je DeathAdder, koji je po specifikacijama vrlo sličan MX518, a skuplji oko 100kn... Ti odluči šta ti je najbitnije... Ako cijena nije bitna, definitivno G5 jer ima najbolje performanse od navedenih... Ja bi još uzeo u obzir i G9, ali dobro, ako inzistiraš na ova 3 onda G5...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina

Po meni je DeathAdder apsolutno najbolji mis do 400kn. Bez ikakve konkurencije.

A s tim se slaze i brdo recenzija. Nije bitno samo sto pise na papiru, nego kako se mis ponasa u stvarnosti.

17 godina
neaktivan

Razer ti je od ovih možda najpametniji izbor. Infrared senzor ima prednost pred laserskim a pogotovo pred optičkim.

Ja bi izabrao Razera. Razlučivost je nešto niža od G5 ali to nećeš niti primijetiti.

www.infinite-gamers.com ---> PC Gaming Community

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam koliko mogu pomoć budući nemam ni jedan od ova 3 miša, ali ja sam odabrao Razer Copperhead. Miš je stvarno zakon, specifikacije optika uzmi s dozom rezerve jer je pitanje koliko to tebi u praksi treba, a koliko ti treba da bude ugodan u ruci. Zamisli to slično kao MP kod fotoaparata, davno smo prebacili ono što normalnom čovjeku stvarno treba. Sve se svede na to kako ti leže u ruci, a Logitech i Razer imaju poprilično različit pristup tom problemu Smijeh

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina

Najbolji ti je onaj koji ti leži najbolje u ruci... Ostale su karakteristike tu negdje, i nemoj samo gledati broj DPI-a jer nećeš ni osjetiti razliku između 1800 i 2000DPI. Štoviše, vjerujem da ćeš igrati na manjoj rezi jer je inače prebrzo (barem meni). Osobno sam kupio DeathAddera i mogu samo reći da sam oduševljen, štakor je velik dosta tako da ako preferiraš veće nećeš pogriješiti, te ima brz odziv (1ms mislim) što je isto dobro kod igranja recimo cod-a. Probaj koji ti najbolje leži u ruci i taj si kupi...

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa. ...:::www.lan-wars.com:::...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Toplo ti preporucujem G5, ja ga imam i stvarno je cudo. Kako je netko vec rekao, najbolje ti je vidjeti kako ti koji mis lezi u ruci, G5 je za one koji imaju malo vecu ruku, u mom slucaju nisam mogao bolje izabrati, ova dva nisam puno ni gledao, ali obicni misevi su mi premali, ruka mi crta po stolu dok ga gonjam.
We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. "It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt."- Rami Belson
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

DPI može bit i manji, onako mi veci od 1800 ne treba,ali koliko sam cuo na razeru se sensitivity mjenja sa donje strane i ima samo jedna tipka (nema plus i minus sensitivity) pa to stvara problem, a sto se tice lasera ali on nebi trebao biti precizniji nego infracrveni!? Gledao sam recenzije iz 2007 g. i razer je najbolji ali tada logitech g5 nije imao dvi tipke sa strane nego jednu i sada je to kroz drugaciji mis nego prije i usto logitech g9 i razer copperhead isto imaju laser,znaci oni su losiji od deathaddera?!   Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Po omjeru price/performance MX518 ispada najbolji...

Da, ali je i najstariji po tehnologiji od ovih nabrojanih. Imam ga već dugo i zadovoljan sam mogućnostima, no mislim da je malo prevelik za šaku. Danas bih sigurno potražio neki drugi, a ako nema ugodniji onda bih opet uzeo MX518.

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
16 godina
neaktivan

Vezano za one testove koje sam ranije spominja...evo slika (uzmite u obzir da je ovo test iz 2007 godine i nebi bas rekao da je sad takvo stanje, i copperhead je na kraju ljestvice Belji se

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 13:46 (Lud ko puška).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

meni je samo čudno zašto mx518 nije prviNamigiva

Edit: i sam koristim mx518 i mogu reći da mi je odličan, ko stvoren za mene, iako nemam ništa protiv ove druge dvojce jer ih nisam imao prilike koristiti ali sigurno su odlični!

Edit1: QFlash pa gdje to ima za kupit mx518 za 150 kn? Ja odmah kupujem još jedan Namigiva

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 14:12 (kostolomac).
16 godina
neaktivan

pa stavite ljudi slike neke da vidimo normalno miseve a ne specifikacije

16 godina
protjeran

Definitivno MX518, koji je sad oko 150kn.Probao razne laser miševe i razočarao se pustim šminkarejem i lošim perfomansama.

Miš je besprijekoran,nikad ne trzne,savršeno klizi po svakoj podlozi a radit će savršeno i po tepihu od čupavca po potrebi.

Instatno prilgaodljiv DPI zna biti koristan.Također je i neuništiv,krajnje otporan na habanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
QFlash kaže...

Definitivno MX518, koji je sad oko 150kn.Probao razne laser miševe i razočarao se pustim šminkarejem i lošim perfomansama.

Miš je besprijekoran,nikad ne trzne,savršeno klizi po svakoj podlozi a radit će savršeno i po tepihu od čupavca po potrebi.

Instatno prilgaodljiv DPI zna biti koristan.Također je i neuništiv,krajnje otporan na habanje.

MX518 je 300kn,G5 350kn a deathadder 360kn,tako da razlika nije velika a i g5 i razer imaju "instantno prilagodljiv dpi" a u vezi lasera nemoj govorit osim ako nisi proba g5 jer nije laser svugdje isti,ako jesi proba onda ok...
17 godina
neaktivan

Ljudi, velim da je MX518 stariji miš, premda jako dobar, ali je očito cijena još uvijek jako visoka pa ne može baš biti konkurencija ovim drugim modelima.

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. mx518

2. g5

3. deathadder

eto, ja bi iso po tome redu... mx518 imam vec, neznam, oko 4-5 godina i nikad problema, svaka cast logi.

citao sam da je deathadder slabije kvalitete nego mx518 i ti, jako brzo mu se trose nozice...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima jedna sitnica o kojoj treba vodit računa kad kupuješ miša..... dali ti trebaju tipke koje se mogu programirat....

igram DotA-u i takve tipke su must have.... pošto igra nema programiranje tipki unutar sebe... ove tipke pomažu pun k..... pogotovo za iteme u inventoriju!!!!

a i on the fly sensitivity dobro dođe u mass fightu.

stoga ako si dotaš jednostavno druga 2 miša nisu opcija... a ako se klikaš na nekoj drugoj igri izaberi onog koji ti bolje leži u ruci.... jebo dpi lasere i ta sranja :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znači uglavnom mi preporučujete g5 i mx518??   Ja bi najrađe uzea deathaddera jer znan da je precizniji od ove dvojice ali neznan kako ce mi lezat u ruci a i sta je jos gore on the fly mjenjanje sensitivity-a je komplicirano jer nema + i - tipku pa se samo moze sensitivity vrtit u krug a to mi ne pase za igranje counter strike-a...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 8:12 (Lud ko puška).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lud ko puška kaže...

Znači uglavnom mi preporučujete g5 i mx518??   Ja bi najrađe uzea deathaddera jer znan da je precizniji od ove dvojice ali neznan kako ce mi lezat u ruci a i sta je jos gore on the fly mjenjanje sensitivity-a je komplicirano jer nema + i - tipku pa se samo moze sensitivity vrtit u krug a to mi ne pase za igranje counter strike-a...

krivo si svatio... on the fly ti radi na scroll buttonu, pritusneš scrool i scroll up+, scroll down - sensitiviti

a šta se tiče ergonomije i ležanja u ruci, nebi se brinuo.... ja volim malo punije miševe... bolje mi leže u ruci i precizniji sam sa njima.... a g5 sam probao kod prijatelja i pre lagan i malen mi je ... stoga moj adder rulz...

btw on the fly možeš namistit na bilo koju tipku... tj sve se može programirat....meni je jedno vrijeme da bi nervira svoje doma livi klik bija programiran na Ctrl+Alt+Del  (svaki put kad neko klikne livi klik O.o)
16 godina
neaktivan
Lud ko puška kaže...

Preciznost ti je veća samo na papiru. DPI ti je dosta do 1000. Osobno imam mx 518 (inače da budemo točni dođe 265 kn u diskontu 24) i niada nisam koristio iznad 1200 jer je prebrzo, čak i za snajpere u pucačinama. Mislim da ti se ne isplati davat 100 ili 150 kn više ako dobiš poboljšanje od par posto. kolko vidim komentare mx 518 ljudi imaju i po pe godina što dokazuje kvalitetu izrade što je možda i najvažnije kod miša. Svi mi tučemo nekog kada nam ne ide a miš je prvi pri ruci.
ASUS G1S C2D T7500@2.2; 2GB 667; 8600M GT; Vista Home Premium 32
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 12:01 (Maus).
16 godina
neaktivan

ma ta preciznost je mininikakva -_- ja igram fps igre i dpi mi je na 800... i ja igram counter strike a prije toga sam 4 godine igro ut2004 i mx518 mi je savrsen, u susjeda sam igro na copperheada i nikako mi ne pase, treba dosta da se naviknem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1.G5

2.mx 518

3.Death adder

Koristio sam mx 518 godinu dana i bio je zakon mis, ali mi je bio mozda malo prelagan, pa bih zato stavio ispred g5.ja osobno imam g9 i mis mi je fenomenalan, igram na 2600dpi, a dok surfam il sta vec stavim ga na 1800, rez je 1680x1050.mijenjanje dpi-a u igri je meni prava stvar, mijenjam ga tokom jedne runde 2-3 puta.sta se tice dizajna, mx518 mi je mozda sitnicu ljepsi, a death addera smatram ruznim, ali to je sve stvar ukusa ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 15:27 (Acidart).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. mx518
2. g5
3. death adder...

MX518 imam vec 2 godine ni jedan jedini problem nisam imao, mis je best buy definitivno dodje oko 250 kn kad sam ja ga ja kupio prije 2 g doso je 370 kn.. isplati se dat opet 350 za takvog misonju!! C/P mene :D

17 godina
sinco kaže...

a šta se tiče ergonomije i ležanja u ruci, nebi se brinuo.... ja volim malo punije miševe... bolje mi leže u ruci i precizniji sam sa njima.... a g5 sam probao kod prijatelja i pre lagan i malen mi je ... stoga moj adder rulz...

G5 ti mali? onda stvarno imas veliku ruku!
Kako ti je G5 prelagan? jesu mu utezi bili u misu, normalno da je lak ako mu utege izvadis. btw uz G5 ti dode 16 utega, 8x1.7g + 8x4.5g, s tim da u mis mozes staviti 8 utega. Namjestis kako ti je najlbolje, meni osobno odgovara da je tezina naprijed i tako sam namjestio, i vozi bas onako kako mi odgovara, tako da ti G5 ne moze biti lak, mozes u njega nabacati 36 grama utega, nije to lako, vjeruj mi.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. "It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt."- Rami Belson
17 godina

sry, malo mi komp poblesao

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2009 23:50 (goodye).
16 godina
neaktivan

vjerojatno nije bilo utega... prelagano se kreta tako da me cak i kabel koji bi zapinja za rub monitora smeta.... pitat cu prijatelja :P

a ruka mi je velika.... i kruta od jedrenja

16 godina
neaktivan

ma uzmi razera on ti je sad 350kn to je dosta jeftino za tako dobar misi  uzet cu ga i ja čin skupin para i uzmi jos neku tipkovnicu naprimjer g11 uz njega sad ti je ima i za 400kn po meni ti je to najbolje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam nedavno kupovao novog miša i na nagovor uzeo Deathaddera i nakon određenog vremena prilagođava zbog oblika mogu reći da sam prezadovoljan.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja imam G5 i prezadovoljan sam i uz njega ima G11 tipkovnicu.

Tako da je moja preporuka G5.

Odličnog je dizajna i performansa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice