XCOM:Enemy unknown

poruka: 153
|
čitano: 22.146
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kada zemlja izsđe iz programa jel je se može nekako vratiti nazad?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: XCOM:Enemy unknown
Asta kaže...

Primjetio sam:

Zašto bi svi koji primjete muving iz zasjede ispalili hitac po istom alienu ako ga je prvi ubio, a ne da ostali odgode reakciju - to bi bilo realno, ali nije tako izvedeno - baš svi potroše reakciju i municiju, zašto?

Kako se oni ogromni majmuni bolje šuljaju od marinaca, ponekad mi dođu s leđa iako su mi ljudi u zasjedi - koje je opravdanje za ovo - iskustvo, tehnologija(stealth) ???

Već je rečeno, al nije realno da snajper promaši s 10cm ovog ogromnog majmuna, ali događa se, ???

Imam problem s pomanjkanjem liječnika u ekipi, koliko ih vi vodite?

Pa to je poanta gameplaya... najlakse bi bilo pomicati cijelu ekipu mic-po-mic i overwatchati. Planiraj malo.

Evo dat cu primjer moje standardne ekipe: 2x assault (1 je psi), 2x support (1 psi), 1x heavy (psi), 1x sniper

Assaulti furaju shotgunove i imaju skillove koji povisuju critical, plus S.C.O.P.E ili Arc Thrower. Support fura medikit (ima skill za 3x) i cesto arc thrower ili granatu.

Uvijek pomicem ekipu tako da su assaulti prvi i najvise udaljeni izmedju sebe, supportovi ih slijede za range jednog movementa, heavy je izmedju supporta a sniper uz pomoc skeleton suita dodje na neku povisenu poziciju i tamo ceka. Taktika je da cesto koristim Run & Gun za brzo unistavanje solo ili par jedinica, dok je support iza da baci cover granatu za iznenadjenja, nabrzaka izlijeci otrov ili dovrsi dodatne jedinice. Heavy se trudi pratiti assaulte u stopu i ima skill za +100% damage protiv robota i holo targeting, tako da njega koristim ili kad naletim na robote ili na udaljene jedinice koje sniperu ne daju velik aim.

Sniper u pozadini obicno skida ono sto ovi u prednjim linijama nisu uspjeli. Overwatch na sniperu koristim samo dok otkrivam novi teren i nisam siguran da li ima aliena. Ne racunajuci snipera, nikad nemam vise od dvije jedinice na overwatchu, ostali ili dashaju u dobar cover ili su hunker down.

Cini mi se da je ovo bas dobitna kombinacija. Neko vrijeme sam eksperimentirao s dva heavya, ali nisam jos naletio na stvarno opake robote a i assaulti su uvijek oci u oci s alienima, pa mi se ne cini potrebno.

Odlicno funkcionira i zamjena jednog supporta za jos jednog snipera, ali ova kombinacija nije bas fenomenalna usred grada.

I wanna feel the changes coming down... I wanna know what I've been hiding...
16 godina
neaktivan
Ja imam slicnu kombinaciju (2x assault, 2x support, 1 heavy i 1 sniper) ali meni assaulti imaju arc, dok supporti imaju medkit + granatu. Hevy ima dodatnu zastitnu vestu, a sniper ima scope. Mozda promjenim jer mi supporti mogu vise hodati pa zamjenim tko nosi arc a tko granatu(mada ne volim da mi supporti dolaze preblizu alijenu).
Dosta sam experimentirao sa abilityima i tesko mi je reci sta daje najbolje rezultate. Za support mislim da ability koji daju second reaction i reaction on shoot mi se cine odlicni. Iron ne igram pa revive nema smisla.
Za assault ima dvije opcije, ili build za critical ili build za defense. Obavezno lighting reflex i close combat (free reaction if closer than 4 tiles).
Sniper ... Ima par kombinacija tesko mi se odluciti koja je bolja. Double tap na kraju jos mi najbolje zvuci :)
Heavy isto ima par opcija i ne mogu se odluciti sta mi je bolje.
Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
16 godina
neaktivan

Mislim da ne postoji 'bolje' per se... sve ovisi kako igras. Ja npr. shotgun uopce nisam ni koristio, dok nisam shvatio da neki skillovi podizu critical chance na pristojan nivo i da onda shotgun melje sve zivo. Kad sam probao zamjeniti assault rifle na assaultima sa shotgunom - ne samo da mi je promjenilo kako koristim assaultove, promjenilo mi je nacin taktiziranja s cijelim timom i sastav samog tima.

15 godina
neaktivan

Uvijek furam dva snajpera jer double tap i disabling shot su op skroz, uz assult s alloy canonom (shotgun od chuck norrisa) su opasni za sve živo što se miče. ALi na normal valjda sve moguće kombiancije rade bez problema. Treba isprobati klasik i imp. za nekakvo žešće taktiziranje gdje je svaki hitac važan. 

I'm very large!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nos kaže...

Uvijek furam dva snajpera jer double tap i disabling shot su op skroz, uz assult s alloy canonom (shotgun od chuck norrisa) su opasni za sve živo što se miče. ALi na normal valjda sve moguće kombiancije rade bez problema. Treba isprobati klasik i imp. za nekakvo žešće taktiziranje gdje je svaki hitac važan. 

To je istina... ja sam zapoceo s classic i poludio jer maltene ne oprasta greske.

Sad kad sam se malo istrenirao u Normalu, probao sam classic opet i vec vidim koliko pametnije igram.

Ne usudim se Ironman jos :-D

15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

To je istina... ja sam zapoceo s classic i poludio jer maltene ne oprasta greske.

Sad kad sam se malo istrenirao u Normalu, probao sam classic opet i vec vidim koliko pametnije igram.

Ne usudim se Ironman jos :-D

Kad bih imao vremena i malo mira rado bi se upustio u klasik ironman jer mislim da baš tu igra pokazuje svoje pravo lice. Svaki prolaz stvara novu priču npr: kad ti slavni major (mamohebac) izgine i na njegovo mjesto dođe novajlija i uz malo nakolonosti od RNG bogova rješi misiju i tako to. Moja postava se sastoji od ekipe iz orginalnog Stargate (SG-1) i kad mi Jack O'neill pogine moram reload. Tko će se rugati alijenima!?

I'm very large!
16 godina
neaktivan

Igrati XCOM bez Ironmana jednostavno nije fora, igra je puno zabavnija s Ironmanom jer se morate više posvetiti strategiji i sami sebe spriječavate u glupostima. Bez Ironmana, vjerojatno često napravite riskantan potez jer znate da možete loadati i napraviti nešto drugo. S Ironmanom nema zajebancije, možete izgubiti vojnika u bilo kojoj fazi igre, čak i na kraju kad imate max opremu i psy trupe.

~ Carpe Noctem ~

0 0 hvala 0
16 godina
doktor1 kaže...

Dali je netko probao ovaj mod? - Warspace Extension

Things that have changed:

... Hyperwave Beacon.

Isprobaj pa javi dojmove, ti barem voliš čačkati modove:)

www.rigburning.comule.com
16 godina
neaktivan
Spectre kaže...

Igrati XCOM bez Ironmana jednostavno nije fora, igra je puno zabavnija s Ironmanom jer se morate više posvetiti strategiji i sami sebe spriječavate u glupostima. Bez Ironmana, vjerojatno često napravite riskantan potez jer znate da možete loadati i napraviti nešto drugo. S Ironmanom nema zajebancije, možete izgubiti vojnika u bilo kojoj fazi igre, čak i na kraju kad imate max opremu i psy trupe.

Igra koja ukljucuje roll na srecu - od mene ne dobije Ironman, ikad.

16 godina
neaktivan

Btw - Yahtzeeju se igra svidja i to jako.

Ono sto mu se ne svidja je otprilike isto sto se ne svidja ni meni, previse dice rollinga u srzi igre.

Great minds think alike :-D

http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/6468-XCOM-Enemy-Unknown?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=videos

2 0 hvala 1
17 godina

ko sto kaze kolega deus... great minds think alike... i meni se igra isto jako svidjela. rekao bih i neociekivano, buduci da se nikad u zivotu nisam susreo sa ovakvim zanrom.

igrao sam na normal na pocetku a onda kasnije na savjet prijatelja presao na easy buduci da je govorio da ce bit uber tesko. kao on je veteran orvig xcom-a i kukao je kako je igra teska. no dobro. nisam izabrao iron man-a buduci da sam noob u ovom zanru. mozda u drugom playtrough-u.

e sad sta se tice problema koje imam u igri;

nekad kamera zna stekat, pogotovo u srusenim ufo-ima pa ne mogu dat pravu naredbu di ce moj vojnik stat.

ne mozes prodat staru opremu. npr sad kad imam titan armor i sve te najbolje gluposti a tamo masu tih drugih itema. da uvedu da ih mos prodat ili npr da ih mos razbit na komponente to bi bilo super.

mislim da bi turtorial tribali napraviti zasebno od kampanje a ne skupa

inace sad sam na misiji di vodim onog psy like moga na taj nekakav temple ship. pari mi se da je to zadnja misija, vidit cu kad je zavrsim.

It's not who u are, it's who u know.
17 godina

Već sam spomenio da je ovo super igra.

Ali opet... nedostatkom smatram što dosta toga nije kompliciranije.

Npr. praktički su ti dosta 2 kata u bazi, možda za načeti treći. Nema se to sa čim popunit... (eventualno na težim razinama za brži reaserch/izgradnju)

Opremanje, izgradnja, base building... sve je to moglo biti još šire ( kao na primjer UFO: after... serijal ).

Također, ubija me u pojam random. Nisu napravili da se to kalkulira dok se izvršava tražena radnja, već na početku turna. Npr, imam 90% šanse za shock sa Arc Throwerom. Naredim napad... miss. Mogu reloadat koliko god da oću, svaki put će missat. Ili staviš 4 vojnika na overwatch, sva 4 missaju, a neprijatelj sa pištoljom preko pola mape pogađa :(.

3 0 hvala 0
14 godina

Eh taman se ufuras, postignes neki vrag i vec je kraj igre. Na normal i nije toliko bitna taktika. Bitno da su vojnici visokog ranga i nema zime.

Baze su nula bodova.

Jel netko znas sto bijase sa UFO 2 Extraterrestrials? 1-ica je najvise slicila originalu i to je bilo super. Puno baza, puno managmenta, napadi na alienske baze, puno istrazivanja.

Sve sto ovdje fali...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Osobno mi se sviđa što su izbacili menadžment baza i sličnih stvari, većinu ljudi to umara i nije zanimljivo.  Što se tiče pucanja na postotke to mi daje lijepu dozu realnosti iako sam im u dosta navrata spominjao mamu, oca, sestru...

I'm very large!

0 0 hvala 0
17 godina

rng... to je sve

15 godina
neaktivan

Nakon par sati isprobavanja Klasik ironmana napravio sam ragequit i deinstall. Not worth my time!

Znam da su ljudi i prošli i impossible ironma, ali kad ti 3 čovjeka dva turna zaredom promaše 55% i 65% i kao šlag na kraju assult missa 97% i 65% crit (Situacija : DODGE THIS!) i na kraju izgine je... Kao da su mi krokodila u prkno porinuli.

Čeka se dlc i onda opet lagano na normal.

I'm very large!

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nos kaže...

Nakon par sati isprobavanja Klasik ironmana napravio sam ragequit i deinstall. Not worth my time!

Znam da su ljudi i prošli i impossible ironma, ali kad ti 3 čovjeka dva turna zaredom promaše 55% i 65% i kao šlag na kraju assult missa 97% i 65% crit (Situacija : DODGE THIS!) i na kraju izgine je... Kao da su mi krokodila u prkno porinuli.

Čeka se dlc i onda opet lagano na normal.

Eto... a mogo si lijepo igrati na normal i uzivati, nego je "pametnije" mjeriti e-peen i bezveze izgubiti vrijeme zivcirajuci se.

I wanna feel the changes coming down... I wanna see what I've been hiding...
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 7:21 (Deus ex machina).
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Eto... a mogo si lijepo igrati na normal i uzivati, nego je "pametnije" mjeriti e-peen i bezveze izgubiti vrijeme zivcirajuci se.

Prešao sam na normal pa sam htio vidjeti kako je na C/I.  Opet me vuče da igram, a vikend je dug.

I'm very large!
16 godina

Gužva u brazilskoj četvrti :)

Sad ću opalit shredder u ovu grupicu :) i onda zašteka igra :) nema menija kursora ne reagira ni kad ponovo učitam igru i poziciju isto....

lp

gužva gužva
bug bug
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 22:07 (Asta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jeli netko probao multiplejer?
Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
17 godina

poceo opet igrat...

i na easy je dosta komplicirano. morao sam odustat od afrike jer nemam dovoljno satelita, pa nemam dovoljno love itd.

jednu sam misiju morao abortat... glavni tim mi bio injured a sorija sam malo poveci ufo, tako da sam krenuo na to cudo sa 4 rank 1 vojnika i 2 rank 6 (ta dva su bila support) tako da je procjena bila da je nemoguce to napraviti.

16 godina
Obi Wan kaže...

poceo opet igrat...

i na easy je dosta komplicirano. morao sam odustat od afrike jer nemam dovoljno satelita, pa nemam dovoljno love itd.

jednu sam misiju morao abortat... glavni tim mi bio injured a sorija sam malo poveci ufo, tako da sam krenuo na to cudo sa 4 rank 1 vojnika i 2 rank 6 (ta dva su bila support) tako da je procjena bila da je nemoguce to napraviti.

Pričaj mi o nemogućem :)

Snimam svaki dobar turn, učitavam poziciju kad je ima, ako mi ju glupi sustav snimanja ne presnimi automatski, Grrrrr i odustajem nakon više pokušaja ako ne ide, dok ne ohladim glavu preko noći :)

Obično uspijem nakon nebrojeno pokušaja, i tako ima mapa koje rješavam nekoliko dana :)

Likovi sve oklopljeniji npr. 30 lvl ima najnovija beštija pravi mali razarač, a ja ih šamaram pištoljčićima na vodu :) sa jedva živim ljudima i kojim pogunulim, pa otkrijem još koju grupicu teško oklpoljenih i naoružanih do zuba, al pokušavam pronaći najbolje rješenje...

Imam poginulih vojnika više nego živih, al gura e nekako.....

Najnoviji cilj je ispuniti nerelane zahtjeve jedne zemlje, a to je da prikupim 8 plasma pušaka, a to znači stunati 8 mrcina koje ih koriste :(, sad imam dva

Što ćeš, tako sam si postavio stvari od početka, poginulih više-manje u svakoj drugoj misiji pa mi je sad ultra teško naprjed ići, ali barem će igra dulje trajati :)

14 godina

Krenuo igrati ACIII...stigao XCOM: EU, ACIII zamjenjen jer je bio dosadan, ovo je prava stvar...pogotovo za nas konzolaški orjentirane...pravi raritet i dragulj na konzolama...dijamant!
Hvala nebesima što postoji studio kao što je Firaxis.

1 0 hvala 0
17 godina

jos cekam ac 3 na pc-u. ne znam nista o njemu i tako ce i ostat dok ga ne nabavim

a xcom mi pomalo dosaduje tako da ga povremeno zaigram i to par misija...

16 godina
neaktivan

Ok ima jedna velika glupost u igri. To je da, koliko sam skužio, NIKAKO ne možeš zadržati sve zemlje u projektu. Možeš samo odgoditi njihov izlazak. S obzirom da se misije nude po principu da dobiješ 3 od kojih možeš izabrati SAMO JEDNU, onda u izabranoj PANIC LEVEL padne a u ostalih dvije poraste ide se po principu jedan korak naprijed dav nazad što je po meni izuzetno glupo. Sateliti više ne pomažu jer samnjuju PL samo kad ih postaviš.  Uglavnom sve vodi prema gubitku igre. A još je gluplje što ne možeš vratiti zemlju u projekt jednom kad izađe. OStale stvari su super.

Ako netko ima riješenje za ovo ili drugi pogled neka ga podijeli s pukom jer ovo je frustrirajuće!!!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
LOTROwannabe kaže...

Ok ...

Jedno od mogucnosti

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
16 godina
neaktivan
LOTROwannabe kaže...

...

Ako netko ima riješenje za ovo ili drugi pogled neka ga podijeli s pukom jer ovo je frustrirajuće!!!

Kad zemlje počinju epidemijski izlaziti van?

Trenutno imam otkriveni Temple ship i još nisam aktivirao onu komunikacijsku građevinu (Grollop whatever), sve zemlje su mi na platnoj listi i panic level je 1 kockica (možda australija na 2 kockice).

Istina, možda je problem jer sam još uvijek na "Normalnoj" težini.

16 godina
neaktivan

Na Classic Ironman mi niti jedna država nije izašla, samo treba biti ažuran sa satelitima i pametno birati na koje Abduction misije reagiraš.

Cilj ti je izbaciti što više satelita svaki mjesec, npr. 1, 3, 3, 4 je moguće čak i na Classicu.

Također, napad na Alien Base odradiš na kraju 3., 4. ili 5. mjeseca, kada ti zagusti s panikom i treba ti globalnih -2 na paniku.

Nakon što u nekoj zemlji postaviš satelit, tamo se više ne događaju Abduction misije. Stoga, ako pokriješ cijeli kontinent, osim što dobiješ kontinentalni bonus paniku ti jedino može dignuti Terror misija (koja se ionako najčešće/uvijek odvija u zemlji s najvećom panikom).

~ Carpe Noctem ~

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

pa da.. ja sam radio one glavne misije (napad na bazu i napad na overseer) kad mi je nekoliko zemalja bilo na 4ki/5ici i onda se sve resetira.

U stvari, mislim da mi je jedino kritično bilo do napada na bazu jer sam imao malo satelita, poslije sam ih već podigao sve i panic level se više nije dignuo iznad 3.

Mislim da ću morati još sve jednom proći na Classic težini, za ironman nemam živaca.

Da li u Ironman modu možeš misiju resetirati od početka (od iskrcavanja) ili samo od autosave-a (koji je obično u krivom trenutku kad ti vojnik već leži u krvi) tj. početka tekućeg turna.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice