World of Warcraft izdvojena tema

poruka: 8.854
|
čitano: 1.846.066
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: World of Warcraft

propada i wow... iskreno, dugo je i živio haha. nije ljudima više zanimljiv s obzirom koliko drugih igara ima a i današnje klince je teško zadovoljiti. a što se tiće starijih playera igra je postala prelagano smeće. nema izazova kao nekoć

15 godina
neaktivan
polymer1234 kaže...

Jesi ti sad morao napisati to ovdje? očito je da ćeš za mjesec dana opet igrati, a kad si već napisao mogao si također napisati i neke razloge zašto.

Jesam te povrijedio zato kaj mi se wow nw dopada? lol

polymer1234 kaže...

Ma uredu ako je nekom loše ali makar da se napišu neki razlozi zašto, također pratim reddit i official forum i ljudi konstanto spamaju da je loše i da neće više igrat. Ako prestaješ s igrom ne moraš ići redom po forumima i pisati. 

Jel igras wow? Ako igras sta ti imam objasnjavat sta nije u redu s igrom! Ako ne igras onda ti i tak nije bitno. A ako igras i ne vidis sta nije u redu onda pravac okulista, jer s igrom SVE nije u redu!!
Vjerojatno nisi ni igrao wow vanillu pa ni ne znas sta znaci progress i nagrada za isti pa ti oprastam. A ako jesi i ovo poglupljeno smece ti je bolje onda uopce ne zelim ulazit u ikakvu diskusiju s tobom u buduce.

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
11 godina

Igram wow, par mjeseci samo, meni je igra za sada zabavna i to je to, a tebi ako ne odgovara ne moraš kmečat na forumu, svejedno ćeš se vratiti za mjesec dana i opet igrati. Ako tebi kakako kažeš sa igrom SVE nije uredu ne mora značiti da je drugim igračima tako, jer da je to istina wow bi propao prije 10 godina sudeći po kmečavcima kao što si ti! i na kraju nisam igrao vanillu niti bih ikada igrao jer mi se neda beskonačno grindati svakakva sranja, ali opet ne serem ni po tome jer očito ima masu ljudi kojima to odgovara.

13 godina
Skullscar1989 kaže...

propada i wow... iskreno, dugo je i živio haha. nije ljudima više zanimljiv s obzirom koliko drugih igara ima a i današnje klince je teško zadovoljiti. a što se tiće starijih playera igra je postala prelagano smeće. nema izazova kao nekoć

Igra ima svojih problema,i to hrpu, ali ovo za izazov ne stoji.Levelanje nije izazov,ali ovo sve ostalo,bez problema se nadje.Tko hoce raidat, nek ide u mythic koji je nenormalno kompleksniji u odnosu na  one prve ekspanzije,ili raditi mythic+ dungeone.Mythic+ mozes pushat dokle god ti skill dozvoljava,tako da to uopce nema ogranicenja,i najbolji igraci na svijetu tu nadju izazov bez problema,bez obzira koliko godina igrali.Drukcije vrijeme,drukcije trziste,i onakav stil vise ne prolazi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2018 17:52 (geronimo4661).
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2018 17:51 (geronimo4661).
15 godina
neaktivan
polymer1234 kaže...

Igram wow, par mjeseci samo, meni je igra za sada zabavna i to je to, a tebi ako ne odgovara ne moraš kmečat na forumu, svejedno ćeš se vratiti za mjesec dana i opet igrati. Ako tebi kakako kažeš sa igrom SVE nije uredu ne mora značiti da je drugim igračima tako, jer da je to istina wow bi propao prije 10 godina sudeći po kmečavcima kao što si ti! i na kraju nisam igrao vanillu niti bih ikada igrao jer mi se neda beskonačno grindati svakakva sranja, ali opet ne serem ni po tome jer očito ima masu ljudi kojima to odgovara.

Znaci ja ne smijem kritizirati igru zato kaj se tebi svida? Kakav load of SJW bullshit LOL...
Mali spat odi...

16 godina
neaktivan
World of Warcraft

Ja se baš veselim WOW Classicu.

Velika većina sadržaja koji sada postoji, dakle od 1-120 levela potpuno je trivijalna. Nema nikakvog izazova, ni osjećaja, mob ti skine udarcem 2% healtha i ne može ti ništa, i možeš ih ubijati 10 odjednom. Zapravo čitav svijet sa svojim raznolikim krajolicima, pričama, likovima i sudbinama, poveznicama sa onim što smo poznavali iz Warcraft RTS strategija, postao je nebitna smetnja kroz koju treba samo što brže projuriti i proći kao kroz neku nepotrebnu prepreku u jurnjavi do zadnjeg levela, ne osvrčući se previše na njenu bit.

WOW, je kao i mnogi moderni MMO-ovi postao gotovo single player igra u kojoj igrač susreće druge koji su slučajno isto tako tu, ali također zatvoreni u svojm svijetu. Čitav sadržaj uglavom prolaziš sam, bez ikakve potrebe za suradnjom i komunikacjiom s drugima, eventualno preko alata za traženje na brzinu nađeš grupu za dungeon, šutke ga odradiš za 15 minuta, i opet nazad u single player.

WOW je zastranio i odmaknuo se od MMORPG korijena i od onoga osjećaja kad smo zaigravši ga po prvi put znali da je to nešto posebno, odrugačije od onoga što smo do tada igrali i poznavali, da je to vrhunac evolucije računalnih igara.

Na žalost u zadnjih 8 godina već su stasale čitave nove generancije igrača koji su spoznali samo to i takvo lice WOW-a, a da ono pravo nisu ni okusili.

Vanilla, odnosno Classic je težak, u svakom trenutku i na svakom levelu možeš poginuti, predstavlja izazov, kao i nagradu uz osjećaj postignuća i talenata / skillova koje na svakom novom levelu dobivaš i možeš ih raspoređivati. Sa svakim pojedinačnim mobom je prava borba, mobovi su odlično povezani patrolama, grupicama i line of sightom te vrlo lako navuku druge i onda se sve pretvara u borbu na život i smrt gdje igrač mora koristiti sve svoje potencijale do maksimuma. Super je ono kad mobu ostane malo healtha pa počne bježati prema drugima tražeći pomoć i navući neopreznog igrača da ga slijedi i navuče na vrat ostale. Baš nekako životopisno i prirodno.

Ljepota Classica je i u pravoj biti MMO-a, odnosno druženju i zajedničkom igranju. Lakše je prolaziti svijet i ubijati mobove koji su dobro povezani i zapravo opasni, u grupi nego sam. I to je onaj najljepši dio, i uspomene koje su nam svima drage kroz druženje i upoznavanje prijatelja.

Classic WOW te doslovno tjera na druženje, jer prolaziš questove u grupicama sa drugima i tu se ljudi međusobno upoznaju, razgoavraju, surađuju, questaju s partnerom, progres je spor pa opet kasnije susrećemo iste ljude. Odličan je i world PVP kad su zone pune i onaj adrenalin i draž kad se upoštaš questat u opasan teritorij, a može naletjeti na igrače suparničke strane. Stvaraju se spontane grupe radi zaštite i mali sukobi oko bitnih quest područja, koji ponekad prerstaju u prave ratove.  

Svijet je pun "named" mobova koje ne možeš ubiti sam, a i većina područja ima zone i questove sa elite mobovima za koje je potrebna grupa. Sve je to u ovom novom retail izdanju promijenjeno i nestalo.

Po meni je sve to bitnije od raidova na završnom levelu, Mythic dungeona i daily questova.

Za mene je Warcraft bio prvenstveno RTS strategija gdje sam 1990-ih i 2002 u Warcraftu I - III, gradio i vodio vojske i utvrde, a onda smo dobili sredinom 2000-ih priliku živjeti sudbinu jednog pojedinačnog vojnika u tom velikom sukobu i voditi ga kroz velik, bogat i životopisan svijet Azerotha. Taj svijet je, i mora biti, velik, divlji, raznolik i opasan, i nositi pravi osjećaj pustolovine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2018 16:18 (dayvee).

9 0 hvala 4
13 godina
dayvee kaže...

Ja se baš veselim WOW Classicu.

Velika većina sadržaja koji sada postoji, dakle od 1-120 levela potpuno je trivijalna. Nema nikakvog izazova, ni osjećaja, mob ti skine udarcem 2% healtha i ne može ti ništa, i možeš ih ubijati 10 odjednom. Zapravo čitav svijet sa svojim raznolikim krajolicima, pričama, likovima i sudbinama, poveznicama sa onim što smo poznavali iz Warcraft RTS strategija, postao je nebitna smetnja kroz koju treba samo što brže projuriti i proći kao kroz neku nepotrebnu prepreku u jurnjavi do zadnjeg levela, ne osvrčući se previše na njenu bit.

WOW, je kao i mnogi moderni MMO-ovi postao gotovo single player igra u kojoj igrač susreće druge koji su slučajno isto tako tu, ali također zatvoreni u svojm svijetu. Čitav sadržaj uglavom prolaziš sam, bez ikakve potrebe za suradnjom i komunikacjiom s drugima, eventualno preko alata za traženje na brzinu nađeš grupu za dungeon, šutke ga odradiš za 15 minuta, i opet nazad u single player.

WOW je zastranio i odmaknuo se od MMORPG korijena i od onoga osjećaja kad smo zaigravši ga po prvi put znali da je to nešto posebno, odrugačije od onoga što smo do tada igrali i poznavali, da je to vrhunac evolucije računalnih igara.

Na žalost u zadnjih 8 godina već su stasale čitave nove generancije igrača koji su spoznali samo to i takvo lice WOW-a, a da ono pravo nisu ni okusili.

Vanilla, odnosno Classic je težak, u svakom trenutku i na svakom levelu možeš poginuti, predstavlja izazov, kao i nagradu uz osjećaj postignuća i talenata / skillova koje na svakom novom levelu dobivaš i možeš ih raspoređivati. Sa svakim pojedinačnim mobom je prava borba, mobovi su odlično povezani patrolama, grupicama i line of sightom te vrlo lako navuku druge i onda se sve pretvara u borbu na život i smrt gdje igrač mora koristiti sve svoje potencijale do maksimuma. Super je ono kad mobu ostane malo healtha pa počne bježati prema drugima tražeći pomoć i navući neopreznog igrača da ga slijedi i navuče na vrat ostale. Baš nekako životopisno i prirodno.

Ljepota Classica je i u pravoj biti MMO-a, odnosno druženju i zajedničkom igranju. Lakše je prolaziti svijet i ubijati mobove koji su dobro povezani i zapravo opasni, u grupi nego sam. I to je onaj najljepši dio, i uspomene koje su nam svima drage kroz druženje i upoznavanje prijatelja.

Classic WOW te doslovno tjera na druženje, jer prolaziš questove u grupicama sa drugima i tu se ljudi međusobno upoznaju, razgoavraju, surađuju, questaju s partnerom, progres je spor pa opet kasnije susrećemo iste ljude. Odličan je i world PVP kad su zone pune i onaj adrenalin i draž kad se upoštaš questat u opasan teritorij, a može naletjeti na igrače suparničke strane. Stvaraju se spontane grupe radi zaštite i mali sukobi oko bitnih quest područja, koji ponekad prerstaju u prave ratove.  

Svijet je pun "named" mobova koje ne možeš ubiti sam, a i većina područja ima zone i questove sa elite mobovima za koje je potrebna grupa. Sve je to u ovom novom retail izdanju promijenjeno i nestalo.

Po meni je sve to bitnije od raidova na završnom levelu, Mythic dungeona i daily questova.

Za mene je Warcraft bio prvenstveno RTS strategija gdje sam 1990-ih i 2002 u Warcraftu I - III, gradio i vodio vojske i utvrde, a onda smo dobili sredinom 2000-ih priliku živjeti sudbinu jednog pojedinačnog vojnika u tom velikom sukobu i voditi ga kroz velik, bogat i životopisan svijet Azerotha. Taj svijet je, i mora biti, velik, divlji, raznolik i opasan, i nositi pravi osjećaj pustolovine.

Sve sto ti pricas stoji,ali danas takav pristup ne bi prosao,bar ne u toj kolicini da zadovolji Blizzard i tu financijsku stranu,koja je uvijek faktor.Ono iz pocetka WoWa se nece vise nikad vratiti,taj osjecaj,jer je to bilo nesto sasvim novo tada,ta razina kvalitete kad je MMO u pitanju,pogotovo imerzija koja je bila kljucan faktor.Probali su i drugi izdati takve grinderske  MMO-e u zadnjih par godina,pa nikome nije uspjelo, bas iz tog rzloga sto je nije vise 2005.Drukcije je danas trziste, puno je veca konkurencija,drukciji su i igraci,pogledaj i sam koje online igre su najpopularnije.WoW danas uglavnom ovisi od starijih igraca, i vecina njih nema vremena levelat mjesec dana za doci do max levela,a ni volje,pogotovo nakon  nekoliko desetaka izlevelanih charactera kroz sve ove godine.U mojoj gildi prosjecan raider ima  preko 35 godina,a slicna je situacija i u vecini gildi,bar ovih sa kojima sam u kontaktu, tako da ta ekipa jednostavno nema vise vremena za takav grinderski pristup.Danas je sav focus na end game, i tu se nalazi sav izazov.

Drago mi je da ce Blizzard izdati tu Classic verziju,opcije su uvijek dobra stvar i sigurno cu  probati da se podsjetim starih dana,jer sam do sada uglavnom izbjegavao te privatne servere.

18 godina
World of Warcraft

Igram od samog početka te mi je još uvijek WoW drag i zanimljiv.

Bolje igre tog žanra nema, barem meni.

Kupio i probao mnoge MMORPG igre, ali svima fali ono nešto.

BfA mi je osrednja ekspanzija, niti najgora, niti najbolja.

PSN: Muskarcina77
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
World of Warcraft

Wow classic demo ce moci isprobati oni koji kupe kupe Blizzcon virtual ticket (39.99 eura)

https://www.wowhead.com/news=288088/dev-watercooler-classic-wow-demo-at-blizzcon-2018

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
World of Warcraft

evo aktivno igram BFA od nedavno pa ako neko igra takodjer neka me doda. ako postoji neki dobar domaci guild jos bolje :)
alliance pvp paladin na sylvanasu

battle.net tag: adrenozza#2817

pozz

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

outdated

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 20:09 (Valentina.na).
14 godina
Valentina.na kaže...

<Fate of the Fallen> Sylvanas - Alliance

3/8 M. Aktivni smo balkanski guild u BFA (bili i u legionu). Imamo 2 mythic raid grupe i brdo social/casual članova. Guild meetinzi nam isto nisu strana stvar - sve u svemu jako druželjubivi guild.

Wowprogress <Fate of the Fallen>

Lista kontakata:

email: fate_fallen@yahoo.com

facebook: < fate of the fallen > balkan guild - wow

Guild mastersNinjsa (Sanjin) – Njinsa#2144
Rockmybubblê (Valentina) – Valchy#21358

Ostali oficiri za in-game kontakt: Krasiva, Harmonik, Kaludaar, Saltbaee, Stankelaa, Longma

koje dane rejdate? :)

Ficolinjo
14 godina
neaktivan

World of Warcraft

I N F I N I T Y - Kazzak

Balkanski guild sa stabilnim vodstvom i dobrom atmosferom!

Horda

http://www.wowprogress.com/guild/eu/kazzak/I+N+F+I+N+I+T+Y

Tražimo aktivne igrače spremne na dobru zabavu, druženje i naravno progres.

Potražite nas ingame....

Arleena (BattleTag Arleena#21957),

Svetica (BattleTag Svetica #21859)...o/

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2018 9:39 (cirezz).
12 godina
World of Warcraft

Wow classic nema nikakvog smisla danas, to je proslo vrijeme, igram wow od 2005 godine i to vrijeme se više nikada nece vratiti, gdje sam se po prvi puta susreo sa takvom igrom, gdje je u meni probudilo neke posebne emocije i doživljaje, gdje sam upoznao neke nove prijatelje itd.. svi ti igrači danas više nemaju vremena,a niti volje  igrati po 12h dnevno ,a i izgubila se ta čar koja je bila 2005 godine... to se ne može vratiti i nema šanse da bi sad ponovo se vračao na wow classic niti me to uopce ne zanima i mislim da svi ti igrači koji godinama vape za wow classicom da ce se gadno razočarati, igrati ce i vidjet da nije to to sto je bilo prije desetak godina.

Moj PC  
3 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
World of Warcraft

Privatni serveri poput Nostalriusa i sličnih su itekako dokazali da ima smisla. Ako je neki opskurni privatni server uspio okupiti skoro 800.000 ljudi onda  vjerujem da će službeni Blizzardovi serveri okupiti bar pet puta toliko. Otkad je došla Kataklizma wowu fali nešto. Legija je bila jedina od novih ekspanzija koja je ljude zatrpala sadržajem pa nisi imao vremena "prisjećati se starih dobrih vremena".

Vanilla je slična igrama kao Euro Truck SImulator i Elite D.; za neke "dosadne" (profesije, odlazak na bilo koju lokaciju, skupljanje resursa, riješavanje grupnih kvestova) stvari jednostavno treba izdvojiti neko vrijeme i surađivati s drugim ljudima. Što je dosta slično stvarnom životu pa onda i nagrade imaju svoju težinu i lakše je odrediti tko je "ćaća".

I&#39;m very large!

5 0 hvala 0
18 godina
njuskac kaže...

Wow classic nema nikakvog smisla danas, to je proslo vrijeme, igram wow od 2005 godine i to vrijeme se više nikada nece vratiti, gdje sam se po prvi puta susreo sa takvom igrom, gdje je u meni probudilo neke posebne emocije i doživljaje, gdje sam upoznao neke nove prijatelje itd.. svi ti igrači danas više nemaju vremena,a niti volje  igrati po 12h dnevno ,a i izgubila se ta čar koja je bila 2005 godine... to se ne može vratiti i nema šanse da bi sad ponovo se vračao na wow classic niti me to uopce ne zanima i mislim da svi ti igrači koji godinama vape za wow classicom da ce se gadno razočarati, igrati ce i vidjet da nije to to sto je bilo prije desetak godina.

I ja upadam u ovaj brod.

Igram od samog početka dan danas, ali mi classic nema smisla.

Možda za nove igrače i sve one koji nisu imali prilike krenit od samog starta igre, ali ne za mene.

14 godina
Virty kaže...
njuskac kaže...

I ja upadam u ovaj brod.

Možda za nove igrače i sve one koji nisu imali prilike krenit od samog starta igre, ali ne za mene.

Ja sam igrao od samog pocetka, pa do BFA sve ekspanzije bar nekoliko mjeseci i Classic je jedino sto ce me vratiti u svijet WoW-a... ova danas abominacija nema vise NISTA zajednicko osim tematike sa tadasnjom igrom. 

Naravno sad imam skoro 30 god i necu imati vise od 2h dnevno za igranje najvjerojatnije, ali jebiga, prilagodit cu se. Ne dolazi u obzir biti HC raider nego cu si ciljeve postaviti nize - recimo Epic mount + tier0.5 set. I siguran sam da cu provesti bar koju tisucu sati u Classicu :) Jos se i hrpa stare ekipe vraca pa ce biti i drustva.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina
neaktivan
Minneyar kaže...
Virty kaže...
njuskac kaže...

I ja upadam u ovaj brod.

Ja sam igrao od samog pocetka, pa do BFA sve ekspanzije bar nekoliko mjeseci i Classic je jedino sto ce me vratiti u svijet WoW-a... ova danas abominacija nema vise NISTA zajednicko osim tematike sa tadasnjom igrom. 

Naravno sad imam skoro 30 god i necu imati vise od 2h dnevno za igranje najvjerojatnije, ali jebiga, prilagodit cu se. Ne dolazi u obzir biti HC raider nego cu si ciljeve postaviti nize - recimo Epic mount + tier0.5 set. I siguran sam da cu provesti bar koju tisucu sati u Classicu :) Jos se i hrpa stare ekipe vraca pa ce biti i drustva.

Zato je dobro da postoji izbor.

Moje je viđenje sadašnjeg stanja je, počeo sam igrati 2006., kao što je kolega dobro rekao "abominacija". Odnosno WOW je izgubio sve značajke MMORPG-a i pretvorio se u raid simulator i uvredljivo laganu sigle player kamilicu. Prozivođač je mogao onda izdati i samostalnu igru gdje napraviš lika i onda par puta tjedno s drugima ideš u raid, a između malo igraš koju partiju strogo strukturiranog PvP-a, kao neke nogometne ili košarkaške utakmice.

Meni je nevjerojatno glupo i dosadno kad ti mob koji je isti level kao ti ne može skinuti 10% healtha u borbi, i onda tako bez veze stiskaš tipke i zijevaš 120 levela. Čitav sadržaj prolaziš sam bez komunikacije i potrebe suradnje sa drugima. Nema izazova, napetosti i nagrade, i to onda čitavo iskustvo čini monotonim i dosadnim. Već godinama i novi igrači koji nisu po defaultu zasičeni starim sadržajem, kao i stari koji ga neko vrijeme nisu prolazili, a hjteli bi ponovo; bili su osuđeni na tu zaglupljujuću, prelaganu i jednostavnu veziju igre. Odnosno marketinški cilj je već 8 godina samo što lakše i brže do završnog levela da bi što više igrača bilo na novom sardržaju i kupovalo nove ekspanzije.

Classic WOW, odnosno Vanilla upravo ima sve glavne žanrovske značajke i elemente MMORPGA, iako je i on pri izlasku bio smatran casual i razvodnjenim od strane igrača koji su igrali pionirske MMORPG-ove puput Ultime, Ever Questa, Camelota, Star Wars Galaxiesa. Svaki MMORPG bi treba bitio upravo kao Vanilla, i sadržavati takve osnovne karakteristike kao minimum, jer to je upravo definicija žanra.

U Vanilli ti mob tvog levela bez problema skine 50% healtha, a sa dva je prava borba gdje moraš koristiti sve stunove i cooldowne. Jednostavno si prisiljen na druženje, interakciju i zajedničko igranje sa drugim igračima, i ono se potiče i nagrađuje od strane koncepta igre. 

Sama igra je tako i koncipirana da ne možeš doći do zadneg levela u tih prvih mjesec dana koje dobiješ kad kupiš igru, trebaju barem 2 mjeseca do 60 levela. Zato upravo i nije smisao samo što prije do kraja. Možeš igrati i sat dva dnevno, koliko možeš svojim ritmom, i ako ti treba 3 ili više mjeseci do 60, to je sasvim OK, jer je svijet pun, sadržaj je uvijek izazovan i nemaš potrebe juriti.

Upravo se veselim tom svježem početku kad svi kreću iznova, i toj prvoj fazi koju su najavili prvih mjeseci bez battlegroundsa, odnosno zlatno doba world PVPa.

Već sada se naravno može igrati besplatno na piratskim serverima, ali ja čekam službeni Classic jer očekujem da će biti dosta domaćih igrača i dobre ekipe za druženje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2018 15:39 (dayvee).
12 godina
World of Warcraft

ok, igramo wow classic , dođemo do levela 60 , sakupimo sav gear kroz pola godine godinu i sta dalje? onda idemo na tbc ili stojimo 10 godina na lv 60?neka me netko uputi jer nisam u detalje proučavao sta ce se desavati dalje.. sjecam se tih dana kada sam dobio među prvima na serveru rank 14 i tako sam gazio sve i svasta mjesecima i totalno mi je bilo dosadno jer sam imao bolji gear nego sto je bio u instancama, raidao sam iz dosade ,sve sto je palo sam dao drugima jer sam imao najbolji gear u igri, jedva sam cekao da dode expanzija tj. cijeli server je željno išcekivao expanziju tako da mi se ne da ponovo to igrat. i ako se dobro sjecam cekao sam 3 sata na jedan game pvp-a, i za rank 14 mi je trebalo oko 3-4 mjeseca igre (oko 16h na dan), ne znam koji mi je ku.. bio ali eto..bio sam lud. Nema teoretske šanse da bi ponovo to igrao, jednostavno mi se ne da ponovo sakupljat gear za koji sam potrošio godinu dana života.Trebali su iz postojeceg wowa izbacit neke stvari tj. vratit neke stvari koje su zblizavale ljude , otežat levelanje i sakupljanje geara, izbacit spajanje servera itd.. i to bi me vec privuklo. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
njuskac kaže...

ok, igramo wow classic , dođemo do levela 60 , sakupimo sav gear kroz pola godine godinu i sta dalje? onda idemo na tbc ili stojimo 10 godina na lv 60?neka me netko uputi jer nisam u detalje proučavao sta ce se desavati dalje.. sjecam se tih dana kada sam dobio među prvima na serveru rank 14 i tako sam gazio sve i svasta mjesecima i totalno mi je bilo dosadno jer sam imao bolji gear nego sto je bio u instancama, raidao sam iz dosade ,sve sto je palo sam dao drugima jer sam imao najbolji gear u igri, jedva sam cekao da dode expanzija tj. cijeli server je željno išcekivao expanziju tako da mi se ne da ponovo to igrat. i ako se dobro sjecam cekao sam 3 sata na jedan game pvp-a, i za rank 14 mi je trebalo oko 3-4 mjeseca igre (oko 16h na dan), ne znam koji mi je ku.. bio ali eto..bio sam lud. Nema teoretske šanse da bi ponovo to igrao, jednostavno mi se ne da ponovo sakupljat gear za koji sam potrošio godinu dana života.Trebali su iz postojeceg wowa izbacit neke stvari tj. vratit neke stvari koje su zblizavale ljude , otežat levelanje i sakupljanje geara, izbacit spajanje servera itd.. i to bi me vec privuklo. 

Bit ce update cycle, za vanillu su vec najavili da ce sve izlaziti kao i 2004-2005. g. Dakle Onyxia, Molten Core, Dire Maul, Zul'Gurub, Blackwing Lair, Battlegrounds, Azuregos, Kazzak, nightmare dragons, AQ, Naxx. I s obzirom na to koliko je igra hardcore content se nece rjesavati ni blizu brzo kao u trenutnom WoWu. Daj ti uopce skupi 40 ljudi u raid u 2018. godini :) A da svi imaju bar 50% mozga...

Osim ak si u srednjoj skoli/ na faksu pa igras 10 sati dnevno (sto vecina Vanilla fanova vise nije), mislim da nema nikakvog straha da ces ostati bez stvari za raditi... prije ce biti suprotno, da neces stici nista prije iduceg updatea :D Ja cu lijepo polako s curom/ frendovima levelati do 60, pa ici u dungeone dok ne skupim t0.5, nafarmati epic mounta, a dalje cu vidjet. Mozda i uc u neki casual raiding guild ako ce tako nesto postojati u classicu :) Pa raidati recimo "zastarjele" raidove, npr Molten Core dok je vec BWL vani i sl.

12 godina
World of Warcraft

Da ali to je sve vec viđeno, svaku instancu sam presao 20 puta ,ulozio sam godine za taj gear i sad ponovo da isto to idem igrat,a wow koji sad igram da ostavim sastrane ili ?da igram malo jedan malo drugi?ma nema sanse.Možda novim igracima to ima smisla meni nema.Da nisam nikad igrao wow možda  bi igrao classic sada.

vidim da blizzard vise nema ideja, sad reciklira stare igre, sjeb.. su diablo ,sad vracaju wow u 2005.. koma

Kompanija koja ima toliko novaca, koja je 15 godina naplacivala prepaid ne moze napraviti neku novu igru? Meni je logičnije da naprave potpuno novi wow ili nešto slično ,sve iz temelja novo i ja sam prvi koji ce to kupiti,a ne da sad se vracam u 2005 godinu.Nijedan moj prijatelj kojeg znam da igra wow ne bude igrao classic,uopce nas to ne zanima.

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
World of Warcraft

Fan sam WoW-a, ali me niti malo ne trza Classic.

Možda kad ugleda svjetlo dana, ipak trzne, ko zna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
World of Warcraft

Nitko vas ne sili da igrate... U svakom slucaju jako puno ljudi je to trazilo i jako puno ce nas bit sretno s tim :)

U svakom slucaju, bolje WoW: Classic nego WoW: Immortal, zar ne :P

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Njuskac, sumnjam da ljudi to zele igrat zbog geara i instanci. Sam si sebi dao odgovor, igrali bi i novi da je on par s vanillom. Danasnji wow je jedna prelagana single player igra, a ljudi to ne zele. Zato hoce classic servere i interakciju s ljudima, gear i instance su na drugom mjestu..
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Sale_ds kaže...
Njuskac, sumnjam da ljudi to zele igrat zbog geara i instanci. Sam si sebi dao odgovor, igrali bi i novi da je on par s vanillom. Danasnji wow je jedna prelagana single player igra, a ljudi to ne zele. Zato hoce classic servere i interakciju s ljudima, gear i instance su na drugom mjestu..

Tocno. Meni je vise do "journeya" nego do destinacije. Taj gust kad dobijes level nakon sto ti je trebalo 12 sati igranja za njega (i to na lvl 20-40, kasnije i vise). Kad dobijes novi komad opreme. Kad rijesis tezak quest. Sjecam se da mi je u vanilli bilo zivotno postignuce kad sam uspio ubit 4 moba odjednom (gorille u un'goro crateru), to je bio onako, Feat of Strength, jer si vec za fajt protiv 2 moba svojeg levela morao paliti sve cooldowne... Ovo sad je apsolutno retardirano, cak i nakon takozvanog reworka levelinga, mozes pullati 20 mobova odjednom i aoeat ih, i to gol bez ikakve opreme. Potpuna diskonekcija od svijeta, udes u dungeon, nitko se niti ne pozdravi, ko da igras sa botovima. Isto i u raidovima. Jednostavno igra jos od cataclysma nema tu magiju koju je nekad imala.

Opet kazem, nije Classic za svakoga, ali nekima ce biti ostvarenje snova.

U mom slucaju, znam 100% da cu uzivati posto sam nedavno probao na private serveru malo i nemrem opisat koliko sam uzivao kad su me geomanceri u barrensu ubili jedno 5 puta zaredom :P U trenutnom WoWu to ne bi uspio postic ni da odes afk na pol sata dok te lupa 5 mobova...

EDIT: I sto se tice instanci, u vanilli su bile jebeno teske, cak i ove prve tipa Deadmines i WC - cijela grupa je morala itekako znati sto radi. Automatski sto puta veci gust za igrati nego kad bilo tko iz grupe moze solirati dungeon, kao sto je sad situacija. I naravno dropovi su ti znacili puno vise jer je dobar plavi drop iz dungeona trajao nekih 10 levela (x 10 sati svaki level)... a sad ti je nepotreban vjerojatno odmah cim padne jer nosis heirloom, a ako ne, onda ti je oudejtan po izlasku iz dungeona jer si vec dobio 5 levela :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2018 15:13 (Minneyar).
12 godina
World of Warcraft

Sve sto si napisao stoji ali mi se ne da ponovo prolazit nesto sto sam vec prelazio puno puta, jednostavno je tada bila posebna čar u tome sto ne znam sta ce biti, sve sam otkrivao prvi puta i bio sam totalno uzbuđen, sada ne mogu biti uzbuđen na nešto sto sam stotine puta prešao, sada ne mogu biti uzbuđen i sretan ako ubijem 4 moba solo i nemam nikakve volje igrati wc i takve instance po 500 -ti put.. nije to to.. ne znam kako da objasnim da u meni se ne javlja neki izazov , ne zanima me jer sve znam sta ce biti, imam uzasno malo vremena u zivotu za igre i da sad idem jedinih sat dva u danu provodit na neku instancu koju sam presao 50 puta 2005-te godine ne zelim, želim nove izazove, želim nove engine, želim novu grafiku, nove ideje , nove instance. 

NE znam da li ce wow classic bit besplatan ili ce se placat ali ako to budu naplacivali to je dno dna, da svi koji smo dali toliko novaca za sve prepaide i expanzije sad ponovo plaćamo igru i prepaid bilo bi suludo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
njuskac kaže...

Sve sto si napisao stoji ali mi se ne da ponovo prolazit nesto sto sam vec prelazio puno puta, jednostavno je tada bila posebna čar u tome sto ne znam sta ce biti, sve sam otkrivao prvi puta i bio sam totalno uzbuđen, sada ne mogu biti uzbuđen na nešto sto sam stotine puta prešao, sada ne mogu biti uzbuđen i sretan ako ubijem 4 moba solo i nemam nikakve volje igrati wc i takve instance po 500 -ti put.. nije to to.. ne znam kako da objasnim da u meni se ne javlja neki izazov , ne zanima me jer sve znam sta ce biti, imam uzasno malo vremena u zivotu za igre i da sad idem jedinih sat dva u danu provodit na neku instancu koju sam presao 50 puta 2005-te godine ne zelim, želim nove izazove, želim nove engine, želim novu grafiku, nove ideje , nove instance. 

NE znam da li ce wow classic bit besplatan ili ce se placat ali ako to budu naplacivali to je dno dna, da svi koji smo dali toliko novaca za sve prepaide i expanzije sad ponovo plaćamo igru i prepaid bilo bi suludo. 

Slažem se.

Šta je bilo, bilo je.

Izguštao sam se davno u vanilli, najbolji dio WoW-a mi je to, ali kako si rekao 500 puta sam prešao uzduž i popreko.

Ako i zaigram, sigurno neće biti isti gušt i doživljaj kao nekoć.

14 godina
njuskac kaže...

ali problem je sto nisu "novi izazovi" nego nova prelagana dosada :D

i cek pokusavas mi rec da se sjecas svega od pred 14 godina? ja sam proveo tisuce sati u WoWu i opcenito imam jako dobro pamcenje pa svejedno priznajem da se ne sjecam jako puno toga... naravno da nece biti bas kao da prvi put igram, ali nakon sto zadnjih skoro 10 god igramo u potpuno redizajniranom svijetu, vjerujem da se ne sjecam ni 10% questova u zonama iz Kalimdora i Azerotha...

13 godina
njuskac kaže...

Za classic ce trebati platiti pretplatu,tj ako imas aktivnu wow pretplatu,moci ces igrati i classic.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice