- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jučer loš dan imao, svega 4/20 bitki sa t-46 gdje sam imao neke šanse.
Danas nešto bolje 3/7, uglavnom ako vidim da mi je team kamperski, onda udri blitzkrieg.
Jedan zanimljiv događaj sa westfield mape. Naravno ja sa t-46 ubačen u meč većinom sa tier V tenkovima, uz 10 SPGova. Naravno to se svelo na kampiranje i bezvezno pucanje SPGova(pogotovo moj tim).
Onda mi to dojadilo pa run od baze 2 do 1, spotal 4 SPGa(3 uništil), 3 TDa, 2 heavy tenka. A bilo mi smiješno kako me pokušavaju pogodit a t-46 samo izmiče. :P (i onda mi jedan lik s KVom iz mog teama napiše "you are nob").
Pa usput jedna prigodna.
Ustvari treba se imat dva tenka paralelno-ili više. Ako mi jedan ostane u bitci da mogu odma igrat dalje.
Krenuo sam sa ruskim i sad uzeo i amere malo nabildat.Idem na mog omiljenog Shermana :D
koliko sam shvatio nemože se samo istraživat nego se tenk mora kupit da bi se istražio(moduli) i tako prešao na sljedećeg???
Sry na dupli post
koliko sam shvatio nemože se samo istraživat nego se tenk mora kupit da bi se istražio(moduli) i tako prešao na sljedećeg???
Sry na dupli post
Da, tako je
Posto sam izgubljen sa AT-1, ownaju me u svakoj bitki (90% me baca sa vecim tierima) odlucio sam se na promjenu taktike. Juris iliti BT-2. E sad, zabavno je juriti okolo i gledati kako me gadjaju i fulaju. Ali problem je i sto ja fulam njih. Stavio sam 45 mm gun i HE. Imao sam i onaj od 22 mm pa je isto bilo. Ima netko savjet vezan za ovaj tenkic? Neko tko ga je igrao?
napokon poštena zarada igrao sa SU-18 sa svim nadogradnjama....jedino nisam SU-26 istražio, fali još xp-a
drugi put se javi kad te zovem hehehe
Pa dosta tesko je nekoga pogoditi dok vozis...
Tvoj cilj s BT2 je zaletjeti se pametno u njihovu bazu i spotati ih sto vise... i onda se vratis natrag i pomazes svojima...
Definiraj zaletiti se "pametno"?! :) Ne vidim nista pametno kod zaljetanja osim da se molis da prezivis...posto su 2 hita dovoljna da te dokrajce.... :D
Definiraj zaletiti se "pametno"?! :) Ne vidim nista pametno kod zaljetanja osim da se molis da prezivis...posto su 2 hita dovoljna da te dokrajce.... :D
Logicno je da brzi tenkovi idu uvijek najduzim putem do protivnickog flaga ... jer sporijim tenkovima to nije prioritet zato sto izgube puno vremena ....
Hmm da....ima smisla. Morat cu vjezbat, samo sam 2 bitke napravio s njim i zaletio se ko budala, poginuo ali se zabavio vise nego sa ijednim tenkicem do sada. Nadogradjen je do kraja....sad samo rokat i rokat... he he.
Da vam kazem jos jednu stvar, ovim "neiskuanijima", jer sam ja tu cesto grijesio. U slucaju da s light tankom naidete na heavya, ako je sam, nemojte bjezati. Tako ce vas one-shootat. Zavrtite se oko njega i nema sanse da on zavrti kupolu tom brzinom kojom se vi mozete vrtit oko njega. Kad dodete u tu situaciju, nije ga tesko savladat..samo ga gadajte u zadnji kraj i gusjenice, a dokrajcit ga moze i artiljerija.

Ono sto sam naucio do sada je to da u ovoj igri treba stvarno puuuno iskustva da bi mogao igrati kako spada. Tako da sve pogreske, svi porazi i pobjede bez obzira kolko ih imas ne znace nista ako ne naucis nesto iz svega toga.
koliko team killer-a
Zadnji koji je to pokušao napravit nije dobro prošao. samo smo se svii okrenuli i ispario je :D
za nove igrače i one malo starije koje zanima...
u folderu u kojemu se je instalirala igra ima Manual pa nabacite pogled
World of Tanks Game Manual.pdf
inače danas je dan lova na pisanice u igrici WoT i na njihovu forumu.
ko prvi pronađe i uslika ih dobiva 2500 golda
sretno
Volio bi da postoje posebni matchevi za premium membere, iako je pitanje da li bi to šta riješilo. Nekako sam mišljenja da ipak onaj ko odluci izdvojit koju paru za igru misli biti pristojan i igrat kako treba. No ocito se nakupilo razno razne stoke kojoj je zabavno ubijat na pocetku partije. Pa mislim WTF?!. Uzas kakvih debila ima. Da mi je u IRL pokraj mene zadavio bih ga golim rukama.
Lik upadne sa jakim tenkom, i skine mi pol HPa i gusjenice na pocetku partije. I šta mi vrijedi sa light tenkom igdje više ici. No ipak ovo idalje nije pravilo u vecini partija. Nekada bude tako odlicnih partija da pozelim ici za tenkistu u vojsku :D
Volio bi da postoje posebni matchevi za premium membere, iako je pitanje da li bi to šta riješilo. Nekako sam mišljenja da ipak onaj ko odluci izdvojit koju paru za igru misli biti pristojan i igrat kako treba. No ocito se nakupilo razno razne stoke kojoj je zabavno ubijat na pocetku partije. Pa mislim WTF?!. Uzas kakvih debila ima. Da mi je u IRL pokraj mene zadavio bih ga golim rukama.
Lik upadne sa jakim tenkom, i skine mi pol HPa i gusjenice na pocetku partije. I šta mi vrijedi sa light tenkom igdje više ici. No ipak ovo idalje nije pravilo u vecini partija. Nekada bude tako odlicnih partija da pozelim ici za tenkistu u vojsku :D
Onda ga prijavi i dobije na jedan dan suspenziju ;) o radi provjereno :)
Pošto sam dosta iskusan igrač koji ima i solidan rejting (51% pobjeda...) malo ću ljude uputiti u igru...
Tko god igra World of tanks prvo neka shvati ovo nije nekav Call of duty ili neka slična dječja arkada nego vrhunska taktička igra... Svako jurcanje u igri je pogubno , čak i lakim tankom se ne leti nego izvidi do polovice i napravi krug , a u kasnijem tijeku se može pokušati napad na artiljeriju...Svaki čoporativni napad bez ikakve obrane je većinom sigurno izgubljena partija... (dovoljno je da vas zaustavi par tenkova i protivnici vam dođu sa leđa i kuršlus je tu...)
Da potkrijepim primjerom mi smo u jednoj partiji vodili 8 - 2 da bi krdo (ne mogu se drugačije izraziti...) budala krenulo preko mosta , da bi ih 3 lovca na tenkova i 2 artiljerije doslovno iskajišalo (takav potop do sada još nisam vidio nakon te borbe...) ... Dva tenka ostala bez gusjenica , ostali nisu mogli ni nazad ni naprijed ... i kraj je bio da sam ja ostao sam sa prijateljem protiv 3 lovca i 2 artiljerije i normalno izgubio bitku...
BT 2 je izvanredan tenk na početku , ali svima napominjem da ko krene sa ruskim lakim tankovima mora najviše paziti na taktiku i što manje činiti greške. Jednostavno ti tenkovi imaju preslabo oružje (sve otprilike do T34...) , posebno za teške tenkove te je nekada bolje ne otkrivati položaj gađanjem teškog tenka npr. sa A20... Bolje je zaobići kriomice te tenkove i iz pozadine navesti artiljeriju ili napasti protivničku artiljeriju i ubojice tenkova... Kod njih je vrlo važan radio i tu nemojte štedjeti ! ... Kasnije srednji tenkovi su izvanredan izbor , ali sve do zadnjih verzija vi ne možete otvoreno ući u bitku sa npr. Tigerom , KV-om , IS-om ili američkim teškim tenkovima...
Lovci na tenkove ne idu u napad prvi !, nego kao podrška teškim tenkovima iza ... Npr. ispred Vas idu dva KV-a , a vi iza ko podrška dok se protivnici zabavljaju pokušavanjem uništavanja KV-a lomite protivnike... Problem ubija tenkova je što nemaju kupolu , ali zato imaju izvanredne topove koji i najjače tenkove mogu sa par pogodaka uništiti ...
Vrlo je važno čuvati zlatno iskustvo za kasnije , jer pojedini tenkovi nenadograđeni su doslovno krntije... Tako npr. haubica M7 je teška kršina dok ne nadogradite top koji onda može kasnije dobacivati po cijeloj mapi... To npr. ja nisam znao pa sam većinu prvih bitki bio van borbe i pomogao protivniku u lakšem dobijanju naših... Tek kada sam nadogradio top mogao sam prašiti ... Isto je i sa npr. Hetzerom koji je spor ko puž dok ne uzmete novi motor i gusjenice... Kod njega sam imao sačuvanog iskustva pa je bilo koristi od mene ne samo u obrani nego i u podrški u napadu...
Svim igračima želim puno sreće i dobijenih bitaka i nadam se da ćemo se vidjeti na bojnom polju... moj nick je isti ko ovdje ... (Busola)
PS. SVIM FORUMAŠIMA SRETAN USKRS !
Svaki put kada postam, zaboravim pitati jednu stvar.
Čini mi se kako nešto jednostavno nije u redu. Nakon nekog vremena provedenog u igri, obično 2-3 sata, počinje mi smanjivati detalje sa napomenom da fali memorije + pola terena mi bude crveno. Mislim WTF? Isto tako mi FPS 10-20 sve na max, pa kako je stanje kod vas sa time.
I da, probao ono što mi troubleshooter nudi kao rješenja i dalje isto.
Pošto sam dosta iskusan igrač koji ima i solidan rejting (51% pobjeda...) malo ću ljude uputiti u igru...
Jel možeš malo pojasniti način spotanja i kako se skriti od tenkova.Nekad me vide iako nema nitko blizu,nekad se napucavam s tenkom i on jednostavno nestane a ni pomako se nije i ja gađam na isto mjesto i ništa.
Čemu služio radio?
Jel možeš malo pojasniti način spotanja i kako se skriti od tenkova.Nekad me vide iako nema nitko blizu,nekad se napucavam s tenkom i on jednostavno nestane a ni pomako se nije i ja gađam na isto mjesto i ništa.
Čemu služio radio?
Da bi spotaoprotivnika, mora ti biti u view range. Pretpostavljam da ga je netko spotao, no taj je oda uništen pa ti je i ovaj nestao. Radio pak služi da bi ti mogao spotanje prijaviti ostalima.
Nije uništen 100%. Puno puta se to dogodi.Znam da nije mrtav jer se poslje opet napucavam s tim likom
EDIT:e pa to sam i ja mislio
Nije uništen 100%. Puno puta se to dogodi.Znam da nije mrtav jer se poslje opet napucavam s tim likom
Htio sam reći da je tenk koji je spotao ovog s kojim se napucavaš uništen. (možda je to razlog).
EDIT:e pa to sam i ja mislio
Nisi jer ti misliš da ja govorim da je uništen ovaj koji nestaje, ja kažem da je uništen ovaj koji je spotao tog koji nestaje i s kojim se napucavaš :P
Čemu služio radio?
Kako ne , ovako pod broj jedna svaka uzvisina nosi svoju prednost , znači koje na uzvisini ima daleko veću šansu uočiti protivnika nego protivnik njega. Drugo tenk u pokretu će daleko sporije uočiti metu nego meta koja čeka i nadzire neki teritorij zakampana... Zato pazite ne jurite brzo naprijed ni sa najsporijim tenkom , nego ako imate dobitnu situaciju , a još je gusto polako provjeravajte dio po dio sa tim da lakim tankom se npr. zaletite napravite brzi krug oko nekog dijela (otkrijete nekog ...) i brzo se vratite iza nekog zaklona , tako drugima date do znanja gdje su protivnici ...
Važnost radija je nevjerovatna , ako imaš slab radio da odeš na drugi dio mape i otkriješ neprijatelje , tvoji suigrači neće vidjeti tenkove na mapi , jer nemaš dobar radio da javiš svojim suigračima (tj. oni neće vidjeti ni tebe ni protivnika...) Najžešće je kada sa lakim tankom nađeš neki dobar zaklon kod protivničke baze i ništa ne radiš osim što daješ signal artiljeriji gdje treba tući... U bazi i oko baze uglavnom ostanu haubice i koji tank destroyer...
Skrivanje je jedna od vrlo važnih stvari , npr. ja volim sa ubojicom tenkova otići u šume sa strane (u biti u sredini mape ...) i sa strane rešetati po ostalima ...
Normalno uvijek se mora uzeti u obzir da tu neće naići grupa tenkove , jer si onda boginj... U biti ova igra toliko stilova igre njeguje da je to strašno, ali isto tako svoj stil igre se mora prilagoditi suigračima , jer ako ne uočiš gdje si najpotrebniji dogodi se da izgubite partiju a da praktički nisi ni sudjelovao u njoj...
eški i laki tankovi su najbolji u gradovima među zgradama , jer tako si zaštićen od artiljerije (većinom ako artiljerija ne nađe ne skuži gdje ideš i postavi se na pravo mjesto odakle te može gađati...) Obavezno izbjegavati stajati na sred cesta , otvorenom prostoru i slično , jer je sigurno šansa da kada te uoče i brzo rasture... Kada nema zgrada uvijek koristiti alternativne puteve i brda kako bi se došlo do neprijatelja... Svaka mapa nosi neku ključnu točku , ako ne možete doći do ključne točke prije neprijatelja probaj bolje drugim putem nego da u čoporu naletite na spremne neprijatelje (to je ono sa mostom što sam ovdje pričao...)
Nadam se da sam malo pomogao iako i ja znam takvih gluposti napraviti da je to strašno, ali sve više nailazim na strašne partije i nikada ma i da ste najslabiji ne ginite bezveze. U biti kada ko najslabiji dobijete partiju dobijete daleko najviše iskustva i srebra...
Jok.Odma mi je palo na pamet da je uništen moj tenk koji je spotao protivničkog po kojem sam pucao te da je zato nestao protivnički
Ako se tenk ne kreće, postaje manje uočljiv. Moguće da je zbog toga nestao.
Meni se često znalo dogoditi da gađam tenk koji stoji, i najednom samo nestane.
Svaki put kada postam, zaboravim pitati jednu stvar.
Čini mi se kako nešto jednostavno nije u redu. Nakon nekog vremena provedenog u igri, obično 2-3 sata, počinje mi smanjivati detalje sa napomenom da fali memorije + pola terena mi bude crveno. Mislim WTF? Isto tako mi FPS 10-20 sve na max, pa kako je stanje kod vas sa time.
I da, probao ono što mi troubleshooter nudi kao rješenja i dalje isto.
vidim da imas dobru konfu ... meni nekad fino 40-50 fps ... odjednom 10-20 :S
E meni to nije jasno...
Kad to kupim? Koliko to traje? Za stalno?