Kao jedan od onih koji su igrali wolfensteina u eri S3 trio kartica vise sam se nadao. Previse animacija, previse zadataka trazenja nekih dokumenata i alata u fallout stilu a premalo akcije ...
Toliko tih cutscena sa srcedrapajucim pricama ... mislim da su masili i akciju i pricu i sve zivo ...
6/10 bodova a i to je velikodusno ...
Priča je imala smisao i potencijal u početku, ali kasnije je postajala nekako isforsirana, kao da im je ponestajalo ideja pa su se upustili u kliše i instant rješenja, da bi sve nekako priveli kraju. Uopće nismo osjetili povezanost protagonista, neki postupci, a pogotovo završni čin veze nemaju sa zdravom logikom.
Što se tiče mehanike igre, ona je dobra i sve ok, ali grafika je (pogotovo s obzirom na veličinu od čak 50Gb) mogla i trebala biti daleko bolja, pogotovo teksture! I što se tiče samih tehničkih pojedinosti: greške i previdi su itekako uočljivi u puno scena, i sama činjenica da neke stupove možete bušiti i rušiti mecima dok negdje ni običnu stolicu ne možete okrznuti... ne možete ju ni pomaknuti (!?), dovoljno govori o tome da je igra zbrzana. U žarulje i ekrane možete također do mile volje pucati ali oni će i dalje raditi... Ipak, sve u svemu riječ je o zanimljivoj igri s kojom se da utući koji sat.
Ono što mi je osobito žao je da su vrlo slabo razradili potencijalno odličnu ideju o Reichu koji je pobjedio u ratu. Mogli su (i trebali) više prikazati tehnološke inovacije, otvorene prostore, život u gradovima poput Berlina, Londona pod vlašću nacista, neke zanimljive situacije u njima, malo bolje razraditi "što bi bilo kad bi bilo"... čak i dobru ideju o postaji na Mjesecu skratili su na minutu hoda mjesečevom površinom a sve ostalo pretvorili u bezvezno šuljanje crvenim prostorima za ventilaciju između kojih je rutinsko prelaženje otvorenih sala sa desetak neprijatelja. Šteta, imali su potencijalni megahit u rukama i zapravo su ga uspjeli srozati na nivo prosječnih shootera. A počelo je dobro, prošlost, bolnica, pa sve do vlaka i dolaska u Berlin - tu je nekakako sve izgubilo na svježini - pa mi se čini da su autorima rekli da požure jer se rokovi bliže i onda je ekipa zbrljala stvar. Pogotovo je to razvidno zbog vrlo loše optimizacije, i na konzolama i na PC-u. Moja ocjena je 7/10, a mogla je lako biti i osmica - samo da su se barem malo više potrudili oko grafike i optimizacije iste. Sve u svemu ok, ali moglo je puno bolje! Imali su jake temelje, dobru ideju ali slabo su je razradili.