Warhammer Dawn of war 2?

poruka: 227
|
čitano: 54.021
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Da, smao kaj bude masa ljudi igrala Starcraft2 samo zato jer je to starcraft i jer je to blizzard. A ako gledamo realno, iste 3 rase ko i prije 10 godina, skoro iste jedinice, nikakve velike novosti u gameplayu...no, necemo sad o tome. Veselimo se skorom izlasku DOW2. :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Warhammer Dawn of war 2?
MegaMass 2000 kaže...

StarCraft II je jedno te isto mutavo turtlanje,buildanje tenkića kao i original,dok DOW 2 unosi novosti u strateški gameplay kao i original,kao i COH tako da......Uglavnom DOW 2 će rasturiti StarCraft II kao bugarsku skupštinu.Pored toga u igri se nalazi pravo,istinsko nasilje (dakle ovo govori Ork u meni),a ne one crtićke gluposti.Belji se

Da se razumijemo, SC1 je danas jedina igra koja se može proglasiti kao "RTS ekvivalent šahu". Ja sam fan obje igre, i zato s te perspektive mogu reći da nijedna igra neće rasturiti ovu drugu. Ako ćemo gledati prodanost siguran sam da će SC2 dominirati iz razloga koji je kolega iznad rekao; jer je to SC i jer je Blizzard.

Da si se više zabavio s SC2 primjetio bi da i on donosi "novosti u strateški gameplay" -> bar u odnosu na originalnu igru. Povrh svega, nikad nije bilo bitno da li će igra uvesti nešto u svoj žanr i promjeniti svijet, nego je bitnije kako će implementirati postojeće elemente. Komentar o "crtićkim glupostima" zadrži za Red Alert 3, hehe, jer SC2 baš to i nije.
DoW2 će sigurno biti jedan vrhunski RTS i vjerujem da će biti jedan od rijetkih koji će se spominjati uz Starcraft2, ali ne više od toga - ne zbog kvalitete, nego zbog fan komune. Ponavljam se, obje igre će imate svoj plus i svoj minus, obje igre će imati svoj osobiti touch i svoje razlike koje neće moći naći drugdje, i na kraju obje igre će zadovoljiti svoju skupinu igrača (i na kraju pobjeđuje subjektivnost koja je relativna).

Evo DoW2 BETA počinje krajem mjeseca, i s obzirom da će trajati nekih 2 mjeseca + 1 mjesec žešćeg patchanja i umnožavanja, vjerujem da ćemo oriđinale zaigrati sredinom 5. mjeseca. S druge strane SC2 BETA nije ni najavljena, tako da na njega računam u 7. mjesecu ili kasnije. Do tad će DoW2 imati svoju prvu expanziju, hehe/sarcasm.
"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
17 godina
neaktivan
Adisuki kaže...
MegaMass 2000 kaže...

StarCraft II je jedno te isto mutavo turtlanje,buildanje tenkića kao i original,dok DOW 2 unosi novosti u strateški gameplay kao i original,kao i COH tako da......Uglavnom DOW 2 će rasturiti StarCraft II kao bugarsku skupštinu.Pored toga u igri se nalazi pravo,istinsko nasilje (dakle ovo govori Ork u meni),a ne one crtićke gluposti.Belji se

Da se razumijemo, SC1 je danas jedina igra koja se može proglasiti kao "RTS ekvivalent šahu". Ja sam fan obje igre, i zato s te perspektive mogu reći da nijedna igra neće rasturiti ovu drugu. Ako ćemo gledati prodanost siguran sam da će SC2 dominirati iz razloga koji je kolega iznad rekao; jer je to SC i jer je Blizzard.

Da si se više zabavio s SC2 primjetio bi da i on donosi "novosti u strateški gameplay" -> bar u odnosu na originalnu igru. Povrh svega, nikad nije bilo bitno da li će igra uvesti nešto u svoj žanr i promjeniti svijet, nego je bitnije kako će implementirati postojeće elemente. Komentar o "crtićkim glupostima" zadrži za Red Alert 3, hehe, jer SC2 baš to i nije.
DoW2 će sigurno biti jedan vrhunski RTS i vjerujem da će biti jedan od rijetkih koji će se spominjati uz Starcraft2, ali ne više od toga - ne zbog kvalitete, nego zbog fan komune. Ponavljam se, obje igre će imate svoj plus i svoj minus, obje igre će imati svoj osobiti touch i svoje razlike koje neće moći naći drugdje, i na kraju obje igre će zadovoljiti svoju skupinu igrača (i na kraju pobjeđuje subjektivnost koja je relativna).

Evo DoW2 BETA počinje krajem mjeseca, i s obzirom da će trajati nekih 2 mjeseca + 1 mjesec žešćeg patchanja i umnožavanja, vjerujem da ćemo oriđinale zaigrati sredinom 5. mjeseca. S druge strane SC2 BETA nije ni najavljena, tako da na njega računam u 7. mjesecu ili kasnije. Do tad će DoW2 imati svoju prvu expanziju, hehe/sarcasm.

Stvarno me zaboli (neću reći što ) da li si ti fan ovoga ili onoga.DOW 2 će rasturiti SC 2 kao bugarsku skupštinu i tu nema rasprave.

Dakle čemu ova disertacija,pa cijeli moj post je napisan u šaljivom kontekstu (dakle spominjanje orka,simpatični smile itd....).Vidio sam da si isto tako držao disertacije ("poštuješ mišljenje,ali čovjek ima krivu logiku" itd...) o Red Alertu 3,ohladi malo. 

Failure is never an option
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2009 16:07 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Bili živi pa vidjeli :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

SC ekvivalent šahu? Daj nemoj biti smiješan... Eventualno WiC može biti tako nešto.

Što se tiče "crtić-grafike" i Red Alert 3 i Starcraft 2 i Diablo 3 imaju crtić grafiku i to je OK.

Što se DoW igre tiče, ja sam s prvim nastavkom bio ODUŠEVLJEN.. ne znam zašto, ali igra djeluje tako svježe i ugodno i meko i ... uff. Ako DoW 2 bude upola tako dobar, sigurno će biti dobra konkurencija u kvaliteti. Nažalost da Blizzardovi zaposlenici govno zapakiraju, fanovi bi kupili u ogromnim brojkama.:) Ne kažem da SC2 neće biti fantastičan (preorderao sam ga odavno), ali tržište nije fer prema naslovima koji su i realno bolji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

SC ekvivalent šahu? Daj nemoj biti smiješan... Eventualno WiC može biti tako nešto.

Što se tiče "crtić-grafike" i Red Alert 3 i Starcraft 2 i Diablo 3 imaju crtić grafiku i to je OK.

Što se DoW igre tiče, ja sam s prvim nastavkom bio ODUŠEVLJEN.. ne znam zašto, ali igra djeluje tako svježe i ugodno i meko i ... uff. Ako DoW 2 bude upola tako dobar, sigurno će biti dobra konkurencija u kvaliteti. Nažalost da Blizzardovi zaposlenici govno zapakiraju, fanovi bi kupili u ogromnim brojkama.:) Ne kažem da SC2 neće biti fantastičan (preorderao sam ga odavno), ali tržište nije fer prema naslovima koji su i realno bolji.

RTS ekvivalent šahu! WiC nije RTS. To sam samo izjavio jer ga danas mnogi s šahom već porede. Ultra je popularan i pruža dovoljnu stratešku dubinu.
Meni je grafika sasvim pristojna i nikako crtić :P. Ni DoW1 nije imao crtić grafiku, ali ako ćemo tom tvojom logikom, onda jest, ali whatever.

DoW2 i SC2 će mislim biti jedine dvije RTS igre koje se budu ozbiljnije igrale narednih 5 godina. Jedino zamjerim THQ momcima što planiraju nastaviti s "trendom" izbacivanja uvijek novih expanzija, čime sigurno igru osježe, ali i zato patchovanje koje se do tad odvijalo vrati na nulu i totalno uništi balans s novim fakcijama. Recept je radio do sad kod CoH jer je on imao "premalo" fakcija, pa onda sa expanzijom "sasvim dovoljno" (fanovi prezadovoljni), i evo nakon duzeg vremena izbacuju opet expanziju za doticnu igru, i naravno svi se veselimo, ali pitanje je da li će to uništiti dosadašnji kompetativni leader. Vidjećemo.
17 godina
neaktivan

Izostavio si Red Alert 3 koji je ogroman napredak od starijih verzija i daleko najbolji RTS trenutno; jedini u kojem riječ "taktika" ima smisla. (Ako izuzmemo ultra-realni WiC koji ispada iz te grupe jer traži 16vs16 partije).

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2009 16:35 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Dakle još malo Warhammer 40k nasilja.

http://www.gamespot.com/pc/strategy/warhammer40kdawnofwar2/video/6203070/warhammer-40-000-dawn-of-war-ii-space-marines-feature?hd=1

Smrt StarCraftu 2, sloboda narodu.Pravo i istinsko nasilje,veličanstveno!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Gledao sam sinoć nove MP videje, i onak iznenadilo me :)

Očekivao sam da će MP igra biti spoj WH40k:DoW tematike i CoH mehanike, ali očito su Relic-ovci smislili nešto sasvim novo. Base building na kakav smo navikli u prvom dijelu ne postoji. Dapače, izgradnja je minimizirana i ne prati klasični RTS tok (čime ikakava usporedba sa SC2 postaje suvisna - jer koncepcijski se igre odvajaju polako). U tome vidim samo dobro, za DoW svijet i za razvoj RTS-a uopće.

Totalno mi se sviđa :D

Nisam siguran 100% da li ću igru kupiti; budemo vidjeli nakon bete. Pored toga, bojim se brojnih expanzija zbog kojih slava DoW2 može malo izblijediti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 14:14 (Adisuki).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

i ja mislim da ce DoW2 biti puno bolji od SC2.

neznam, nekako mi djeluje prehebeno u odnosu na SC2 i ostale RTS-ove

cak su ga najavili i na STEAM-u, samo sto cu ga morati kupiti preko svoje americke veze =/

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 12:55 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Malo dobrih vijesti.Relic se protiv piratluka planira boriti sa DLC sdržajem umjesto DRM-om.Dakle igra u sebi neće imati DRM,ali će ljude pokušati potaknuti na kupnju besplatnim DLC-om.Ljudi kupite original.

No DRM 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 19:56 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Nadam se da bude uklanjanje zastite imalo pozitivan ucinak na potencijalne igrace. I sam razmisljam o kupnji originala...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

DOW 2 se pozlatio.Osmijeh

Čisto zlato

Btw ako je ovo točno, to onda znači da će beta koja se treba pojaviti uskoro uglavnom biti orjentirana ka informacijama za prvu zakrpu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 22:28 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Upao sam u betu,i moram vam reći da je igra FENOMENALNA.Relic definitivno ima hit za globalni harač.

Ovako izostanak gradnje baze (postoji zapovijedni centar u koji se iz svemira dovlače postrojbe) definitivno pridonosi strategiji,jedinice u DOW2 napreduju po levelima (ne samo heroji,znači nešto kao u COH-u samo je to ovdje level).Moram napomenuti da se "bodovi" koji se koriste za pozvati jedinice,nadogradnju baze dobivaju kontrolom teritorija i tamanjenjem neprijatelja.Znači nema gradnje Listening posta kao u DOW, što pridonosi dinamici igre.Odigrao sam dvije partije protiv računala,s tim da sam jednu dobio,a jednu izgubio.Prijateljski AI,a i protivnički je fenomenalan.Igra definitivno traži privikavanje,ljudi koji su igrali COH će imati lakši početak,ali sve jedno na neke stvari će se morati priviknuti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Hint: imaš opciju "uredi", nemoj pisati post za postom.

C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Warhammer Dawn of war 2?

Što reći nego pljesak za Starcraft 2 i Dawn Of War 2.

A što se tiće RA 3 nema tu baš neke taktike -ma koliko god oni patchali.

Prije je bio tank rush s istim jedinicama, sad je tank rash sa 2-3 razlicite jedinice.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

@MegaMass 2000: ja ću nažalost tek okusiti betu za 7-14 dana (nemam soulstorm, i nemam vremena XD -> ispiti).

Daj malo više napiši o MP igranju. Kakav je lobby? Može li se lijepo probirati protivnika? Da li se osjeti podrška za teamske partije? Kakav je pace igre? Jedna rush/klasična/duuuga partija traje koliko? Kako tech tree izgleda? :D Me want some =)

Elementi RPG-a sigurno joj doprinose. To sa leveliranjem ja baš fora, i sigurno će privući mnoge DotA igrače. Ja osobno više volim kontrolirati armiju nego samo jednog heroja, i zato je DoW2 WinWin za mene :)

@Hummer: o RA3 se možemo svađati na drugoj temi, hehe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 11:20 (Adisuki).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Nemam kad za više, ali probao sam partiju online. Pretuklo me k'o mladog majmuna, nisam se ni snašao.

Imaš abilitye, neke resurse, razne modove i tipove jedinica, ali nema igra nikakav tutorial, pa će se trebat više pozabavit time.

C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Adisuki kaže...

@MegaMass 2000: ja ću nažalost tek okusiti betu za 7-14 dana (nemam soulstorm, i nemam vremena XD -> ispiti).

Daj malo više napiši o MP igranju. Kakav je lobby? Može li se lijepo probirati protivnika? Da li se osjeti podrška za teamske partije? Kakav je pace igre? Jedna rush/klasična/duuuga partija traje koliko? Kako tech tree izgleda? :D Me want some =)

Elementi RPG-a sigurno joj doprinose. To sa leveliranjem ja baš fora, i sigurno će privući mnoge DotA igrače. Ja osobno više volim kontrolirati armiju nego samo jednog heroja, i zato je DoW2 WinWin za mene :)

@Hummer: o RA3 se možemo svađati na drugoj temi, hehe.

Nisam sinoć stigao odigrati partiju ili dvije protiv ljudskih protivnika,jednostavno sam bio preumoran.Partije protiv AI traju dosta dugo,jedan od razloga je i to što tu jednu građevinu je jako,jako teško uništiti.To omogućuje protivniku da se vrati natrag u partiju,jer imaš "cap" od 100 za sve jedinice (imaš manje jedinica nego DOW1,i nema posebnog cap-a za pješadiju i tenkove kao u DOW1),a napadati bazu i paziti na kontrolne i energentske "točke" traži dosta pažnje ( ne možeš se zapičiti u neprijaterljsku bazu i sve mu uništiti u 50 sekundi do jedne minute kao u DOW1).

Meni se je upravo ovo desilo protiv Tyranidsa.
Dakle nakon što sam ovladao mapom krenuo sam na njihovu bazu,međutim nisam pazio što se dešava na mapi i nakon nekog vremena počeli su slati najjače jedinice na mene.Kad sam pogledao na mini mapu vidio sam da mi je ostalo samo jedna kontrolna točka.Uglavnom nabili su me i to pošteno.

Večeras ću probati igrati protiv ljudskih protivnika,pa će biti daljnih updateova.

EDIT:
Pa ovako,nisam zadovoljan odlukom Relica da se ide na Games For Windows Live,lobi u kojem se igrači nalazi je jako,jako,jako ,jako jednostavan.Brzina kojom se pretražuju serveri je i više nego zadovoljavajuća,ali nema mogućnosti da se odabere tipka "refresh",ne vidi se tko je u lobiju sve dok igra ne počne tj.dok igra ne raspodjeli igrače po timovima,znači ne može se vidjeti da li je netko noob (chatom u lobiju),ne može se vidjeti gdje se igra spaja (lag) itd......Ta jednostavnost ima smisla u nekim igrama,ali ne i RTS-ovima.Odluka da se ide na GFWLje jako loša,u biti ne znam gdje Relicu bila pamet kad su se odlučili za "Games".Sličnu stvar su napravili i sa DOW1 kad su se odlučili za GameSpy.

Par screenshotova:

Hero Hero
zaklon zaklon
Ovako izgleda pretraživanje servera ,jako rudimentarno Ovako izgleda pretraživanje servera ,jako rudimentarno
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 23:41 (MegaMass 2000).
17 godina
Warhammer Dawn of war 2?

Definitivno igrati prvo protiv NPCija, barem za upoznati se sa sistemom i svim.

Ja prvo uletija protiv neke dvojice satrali me dok si reko keks, pa sam onda skuzija da postoji skirmish Smijeh

Sada cu malo derati po npicijima da udjem u djir Namigiva

Inace ingame nick mi je NectoCro .... i to mi je isto i GFWL nick. ... pa se mozda sretnemo na bojistu Cool

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Warhammer Dawn of war 2?

Dawn of War - Soulstorm Now Available on Steam for 75% off

January 20, 2009 -- In celebration of THQ and Relic Entertainment's highly anticipated Warhammer® 40,000™: Dawn of War® II multiplayer beta, Steam is now offering Warhammer® 40,000T: Dawn of War® - Soulstorm™ for 75% off the suggested price. Anyone with an electronic or retail copy of Dawn of War - Soulstorm and a valid CD key may register their game with Steam and join the early access to the Dawn of War II beta today.

Also beginning today, the full version of Dawn of War II may be pre-purchased via Steam. And on January 28, the beta is scheduled to open to gamers around the world (free of charge via Steam).

Warhammer 40,000: Dawn of War II, developed by THQ's internal studio, Relic Entertainment, is a Real-time Strategy (RTS) game set in the grim, war-ravaged world of Games Workshop's Warhammer 40,000 science fiction universe. Featuring vicious front-line combat, destructible environments, a fully cooperative multiplayer mode, four unique playable races, and a non-linear single player campaign with branching storylines, Warhammer 40,000: Dawn of War II delivers the ultimate sci-fi fantasy RTS experience. The game is scheduled for release on February 19, 2009 for Windows PC, and will be available through worldwide retail and online outlets. For more information on Warhammer 40,000: Dawn of War II, please visit www.dawnofwar2.com.

Intel Core 2 Duo E6750@2.66GHz, Gigabyte P35C-DS3, s775, iP35, DDR2 2X1GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC, BFG GTX 280 OC, CoolerMaster HAF 932 big tower , CHIEFTEC, CFT-650-14C 650 W, LOGITECH, MX Revolution Cordless Laser Mouse, RAZER Lycosa keyboard, Samsung SyncMaster T260
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Dawn of War 2 multiplayer okršaj između devolpera sa komentarom,isplati se pogledati.

DEV MULTIPLAYER BATTLE    

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 17:23 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Ajmo vi koji igrate betu, dajte nam malo materijala, vasi prvi dojmovi i ostalo, da mi koji nismo u beti rastu zazubice. Koliko sam vidio iz onog filmica, igra bi trebala biti dobra.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bobosmrade kaže...

Ajmo vi koji igrate betu, dajte nam malo materijala, vasi prvi dojmovi i ostalo, da mi koji nismo u beti rastu zazubice. Koliko sam vidio iz onog filmica, igra bi trebala biti dobra.

Beta je ahem, zanimljiva :D
Ima dosta OP jedinica, ali bude se to valjda sredilo. Ovaj, neke konkretne informacije... igra je dobra, Warhammer 40k svijet + CoH mehanika sa unaprijeđenim cover sistemom + RPG pristup svim jedinicama (viđeno u DotAi, ali je ovdje puno veća skala) + RTT elementi (diplojanje jedinica, taktički pristup bez base buildinga).

Kao što rekoh - objektivno, igra je dobra sigurno, međutim ako stvar spojim sa subjektivnim doživljajem kako bi dobio ukupni dojam, postaje tako-tako, hehe. Osobno više volim base building, puno veću orjentiranost na micro i macro, čak babysittanje u rts-u... Ja sam old skul :)

Igra je jako velika i daje prostranstva za dosta taktika, samo se BOJIM da će postati još veća. Zašto se bojim? Mislim da će se balansirati igra, ako ne nultim patchom povodom izlaska onda do kraja iduće godine 100%. Ono što će uništiti taj balans i sve vratiti na point zero će biti prva expanzija, te expanzija nakon te :)
Ako u svakoj dođu po min 2 fakcije, to će nakon 2.exp biti kaos u balansu.

Retal verzija se pojavljuje sredinom drugog mjeseca - mislim da je 18.02. - i kome odgovara stil igre, mislim da bi si sigurno trebao kupiti jer će se zabaviti garant (do prve expanzije :( ). S obzirom da se RTS-ovi igraju pretežno kompetativno protiv ljudskih igrača, sve navedeno sam iznio u tom kontekstu. Ako igrate samo SP i malo Skirmish, onda vam balans neće stvarati problem :)

btw. mislim da igre poput ove, dote i demigoda zaslužuju poseban podžanr - HBnešto (Hero-based Strategy Game, ili HBRTS) XD hehe
17 godina
neaktivan
Adisuki kaže...
Bobosmrade kaže...

zajeb sorry
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 14:45 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
Adisuki kaže...
Bobosmrade kaže...

btw. mislim da igre poput ove, dote i demigoda zaslužuju poseban podžanr - HBnešto (Hero-based Strategy Game, ili HBRTS) XD hehe    

Klasičan sindrom nekoga tko igra igru tek jedan dan (beta za sve je dostupna od jučer)

1).To nisu heroji u klasičnom smilu,gdje heroj nakon dobivenog levela odključava nove mogućnosti.To je veterancy status i sve ga jedinice dobivaju,samo se to ovdje zove level upanje.
2). Relic je napravio grešku kad je odlučio zapovjednicima dati naziv heroji,jer oni nisu heroji nego su obični zapovjednici.Greška je i u tome što ljudi poput tebe koji igraju igru tek jedan dan ne vide da taj takozvani heroj ne dobiva nikakve specijalne moći,a specijalne moći su ono što definira svakog heroja,bilo dase radi o RTS-u (WCIII) ili o RPG-u.Činjenica je da zapovjednici ne dobivaju nikakve specijalne moći,nego samo postaju jači,odporniji itd...,kao i sve ostale jedinice.To je čisti veterancy status,kojeg je Relic bez razloga preimenova u level up ili kako hoćeš već to nazvati.To je klasičan veterancy status,kojeg je Relic iz ko zna kojeg razloga preimenovao.

U Warhammer 40k postoje heroji,međutim nitko od zapovjednika koji se pojavljuje u igri nije heroj.Heroji bi bili:
Ahriman 
Lucius
Abaddon 
Marneus Calgar
Dante  

Budući da je Relic htio da igra bude što bliža TT-u puno toga je točno,međutim ovo za heroje nije,jer hard cap od 100 nije dovoljan   da se heroji priključe jedinicama na tlu.

Inače kad pogledaš što piše pored takozvanog "heroja" vidjet ćeš da piše:
Force commander
Farseer
Warp Speder itd.......

Heroji pored svojih specijalnih mogućnosti imaju i ime.Ovdje nitko nema ime,niti dobiva nekakve specijalne mogućnosti kad mu naraste level   (čit.veterancy status).Isto tako ni jedan "heroj" (čit. zapovjednik) ne može sam sam samcat pobjediti u okršaju ili okrenuti bitku u tvoju korist (bez obzira koliko on bio uprgradean,npr FC u terminator oklopu).Heroji koje sam nabrojao mogu napraviti pravu pustoš,ali to je TT,a DOW 2 je jako blizu TT-u i na manjoj je skali.

Dakle ljudi, kad budete igrali i kad vaš zapovjednik dobije level,ne očekujte nikakve specijalne moći. 
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 15:29 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

A čuj, u klasičnom RPG smislu liku je dovoljno da dobije level da bi bio u ovom kontekstu "heroj". Pored toga, on ima različita oružja, armor i perkove koje na njega stavljaš. Očito RPG element vlada, tako da to ne možeš slomiti. Nije mi jasno zašto si se uvrijedio. To s HBSG/HBRTS sam spomenuo kao šalu, ali nije daleko od istine.

I zaključci ti baš nisu na mjestu; betu imam već nekih 5 dana :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Adisuki kaže...

A čuj, u klasičnom RPG smislu liku je dovoljno da dobije level da bi bio u ovom kontekstu "heroj". Pored toga, on ima različita oružja, armor i perkove koje na njega stavljaš. Očito RPG element vlada, tako da to ne možeš slomiti. Nije mi jasno zašto si se uvrijedio. To s HBSG/HBRTS sam spomenuo kao šalu, ali nije daleko od istine.

I zaključci ti baš nisu na mjestu; betu imam već nekih 5 dana :)

Nisam se uvrijedio,ali reći da je to heroj je glupo.To nisu heroji,jer se oprema mora kupiti,a sa dobivenim levelom ne dobivaš nikakve specijalne moći (ovo osnova svakog heroja).Oprema kao takva nije specijalna moć,jer opremu uvijek možeš promjeniti (osim kad uđeš u terminator oklop),dok specijalne moći ne možeš.Zaključci mi jesu na mjestu,a iz tvog se posta ne vidi nigdje da imaš betu pet dana.

Pored toga u klasičnom RPG kad lik dobije level ili više njih uvijek dobije nekakvu specijalnu moć,ovdje se osim izdržljivosti i veće snage (klasični COH veterancy) ne dobiva ništa.Perkova u igri nema,oprema nije specijalna moć kao ni oružije.Pored toga sve beneficije koje dobivaš sa dodatnom opremom možeš izgubiti ako promjeniš opremu.Isto tako možeš odigrati cijeli meč,napredovati (znači veterancy) i ne staviti na sebe ni jedan komad opreme i nećeš iskoristiti mogućnosti koje ti pruža oprema,a svejedno ćeš napredovati.Vrlo jednostavno, to nisu heroji.

Heroji bi bili, kad bi naprimjer Farseer nakon petog levela mogao baciti Mind War.Farseer može koristiti Mind War jedino ako kupi Ghosthelm,a igru možeš odigrati bez opreme,doći do naprimjer "level 9" i ne vidjeti Mind War.Klasičan primjer heroja u RTS-u ti je WCIII,gdje je heroj sa svakim ili svakim drugim levelom dobivao specijalne moći koje su uvijek ostajale.
16 godina
neaktivan
Warhammer Dawn of war 2?

Dobro nemojte se sada prepucavati, heroji ili ne,  po onom filmicu cini mi se da igra rula. Meni odgovara što nema puno gradnje i što jedinice nisu toliko brze, pa mozes micrati, a ne kao u sc, gdje sve pici 200 km/h, plus što jos moras i graditi, pa ako nisi jako brz, hendikepiran si u odnosu na protivnika, a radi se o rts-u, a ne o Colin Mcrae.

Da se hocu s nekim trkati onda bih grao Colin Mcrae ili neku drugu autoutrku, a ne rts.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 9:19 (Bobosmrade).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice