Da, smao kaj bude masa ljudi igrala Starcraft2 samo zato jer je to starcraft i jer je to blizzard. A ako gledamo realno, iste 3 rase ko i prije 10 godina, skoro iste jedinice, nikakve velike novosti u gameplayu...no, necemo sad o tome. Veselimo se skorom izlasku DOW2. :D
StarCraft II je jedno te isto mutavo turtlanje,buildanje tenkića kao i original,dok DOW 2 unosi novosti u strateški gameplay kao i original,kao i COH tako da......Uglavnom DOW 2 će rasturiti StarCraft II kao bugarsku skupštinu.Pored toga u igri se nalazi pravo,istinsko nasilje (dakle ovo govori Ork u meni),a ne one crtićke gluposti.
StarCraft II je jedno te isto mutavo turtlanje,buildanje tenkića kao i original,dok DOW 2 unosi novosti u strateški gameplay kao i original,kao i COH tako da......Uglavnom DOW 2 će rasturiti StarCraft II kao bugarsku skupštinu.Pored toga u igri se nalazi pravo,istinsko nasilje (dakle ovo govori Ork u meni),a ne one crtićke gluposti.
Bili živi pa vidjeli :)
SC ekvivalent šahu? Daj nemoj biti smiješan... Eventualno WiC može biti tako nešto.
Što se tiče "crtić-grafike" i Red Alert 3 i Starcraft 2 i Diablo 3 imaju crtić grafiku i to je OK.
Što se DoW igre tiče, ja sam s prvim nastavkom bio ODUŠEVLJEN.. ne znam zašto, ali igra djeluje tako svježe i ugodno i meko i ... uff. Ako DoW 2 bude upola tako dobar, sigurno će biti dobra konkurencija u kvaliteti. Nažalost da Blizzardovi zaposlenici govno zapakiraju, fanovi bi kupili u ogromnim brojkama.:) Ne kažem da SC2 neće biti fantastičan (preorderao sam ga odavno), ali tržište nije fer prema naslovima koji su i realno bolji.
SC ekvivalent šahu? Daj nemoj biti smiješan... Eventualno WiC može biti tako nešto.
Što se tiče "crtić-grafike" i Red Alert 3 i Starcraft 2 i Diablo 3 imaju crtić grafiku i to je OK.
Što se DoW igre tiče, ja sam s prvim nastavkom bio ODUŠEVLJEN.. ne znam zašto, ali igra djeluje tako svježe i ugodno i meko i ... uff. Ako DoW 2 bude upola tako dobar, sigurno će biti dobra konkurencija u kvaliteti. Nažalost da Blizzardovi zaposlenici govno zapakiraju, fanovi bi kupili u ogromnim brojkama.:) Ne kažem da SC2 neće biti fantastičan (preorderao sam ga odavno), ali tržište nije fer prema naslovima koji su i realno bolji.
Izostavio si Red Alert 3 koji je ogroman napredak od starijih verzija i daleko najbolji RTS trenutno; jedini u kojem riječ "taktika" ima smisla. (Ako izuzmemo ultra-realni WiC koji ispada iz te grupe jer traži 16vs16 partije).
Dakle još malo Warhammer 40k nasilja.
Smrt StarCraftu 2, sloboda narodu.Pravo i istinsko nasilje,veličanstveno!
Gledao sam sinoć nove MP videje, i onak iznenadilo me :)
Očekivao sam da će MP igra biti spoj WH40k:DoW tematike i CoH mehanike, ali očito su Relic-ovci smislili nešto sasvim novo. Base building na kakav smo navikli u prvom dijelu ne postoji. Dapače, izgradnja je minimizirana i ne prati klasični RTS tok (čime ikakava usporedba sa SC2 postaje suvisna - jer koncepcijski se igre odvajaju polako). U tome vidim samo dobro, za DoW svijet i za razvoj RTS-a uopće.
Totalno mi se sviđa :D
Nisam siguran 100% da li ću igru kupiti; budemo vidjeli nakon bete. Pored toga, bojim se brojnih expanzija zbog kojih slava DoW2 može malo izblijediti.
i ja mislim da ce DoW2 biti puno bolji od SC2.
neznam, nekako mi djeluje prehebeno u odnosu na SC2 i ostale RTS-ove
cak su ga najavili i na STEAM-u, samo sto cu ga morati kupiti preko svoje americke veze =/
Dawn of War 2 iz perspektive orkova.
http://www.g4tv.com/trailers/hdvideos/36147/Warhammer-40000-Dawn-of-War-II-Orks-Perspective.html
Malo dobrih vijesti.Relic se protiv piratluka planira boriti sa DLC sdržajem umjesto DRM-om.Dakle igra u sebi neće imati DRM,ali će ljude pokušati potaknuti na kupnju besplatnim DLC-om.Ljudi kupite original.
Nadam se da bude uklanjanje zastite imalo pozitivan ucinak na potencijalne igrace. I sam razmisljam o kupnji originala...
DOW 2 se pozlatio.
Btw ako je ovo točno, to onda znači da će beta koja se treba pojaviti uskoro uglavnom biti orjentirana ka informacijama za prvu zakrpu.
Upao sam u betu,i moram vam reći da je igra FENOMENALNA.Relic definitivno ima hit za globalni harač.
Ovako izostanak gradnje baze (postoji zapovijedni centar u koji se iz svemira dovlače postrojbe) definitivno pridonosi strategiji,jedinice u DOW2 napreduju po levelima (ne samo heroji,znači nešto kao u COH-u samo je to ovdje level).Moram napomenuti da se "bodovi" koji se koriste za pozvati jedinice,nadogradnju baze dobivaju kontrolom teritorija i tamanjenjem neprijatelja.Znači nema gradnje Listening posta kao u DOW, što pridonosi dinamici igre.Odigrao sam dvije partije protiv računala,s tim da sam jednu dobio,a jednu izgubio.Prijateljski AI,a i protivnički je fenomenalan.Igra definitivno traži privikavanje,ljudi koji su igrali COH će imati lakši početak,ali sve jedno na neke stvari će se morati priviknuti.
Hint: imaš opciju "uredi", nemoj pisati post za postom.
Što reći nego pljesak za Starcraft 2 i Dawn Of War 2.
A što se tiće RA 3 nema tu baš neke taktike -ma koliko god oni patchali.
Prije je bio tank rush s istim jedinicama, sad je tank rash sa 2-3 razlicite jedinice.
@MegaMass 2000: ja ću nažalost tek okusiti betu za 7-14 dana (nemam soulstorm, i nemam vremena XD -> ispiti).
Daj malo više napiši o MP igranju. Kakav je lobby? Može li se lijepo probirati protivnika? Da li se osjeti podrška za teamske partije? Kakav je pace igre? Jedna rush/klasična/duuuga partija traje koliko? Kako tech tree izgleda? :D Me want some =)
Elementi RPG-a sigurno joj doprinose. To sa leveliranjem ja baš fora, i sigurno će privući mnoge DotA igrače. Ja osobno više volim kontrolirati armiju nego samo jednog heroja, i zato je DoW2 WinWin za mene :)
@Hummer: o RA3 se možemo svađati na drugoj temi, hehe.
Nemam kad za više, ali probao sam partiju online. Pretuklo me k'o mladog majmuna, nisam se ni snašao.
Imaš abilitye, neke resurse, razne modove i tipove jedinica, ali nema igra nikakav tutorial, pa će se trebat više pozabavit time.
@MegaMass 2000: ja ću nažalost tek okusiti betu za 7-14 dana (nemam soulstorm, i nemam vremena XD -> ispiti).
Daj malo više napiši o MP igranju. Kakav je lobby? Može li se lijepo probirati protivnika? Da li se osjeti podrška za teamske partije? Kakav je pace igre? Jedna rush/klasična/duuuga partija traje koliko? Kako tech tree izgleda? :D Me want some =)
Elementi RPG-a sigurno joj doprinose. To sa leveliranjem ja baš fora, i sigurno će privući mnoge DotA igrače. Ja osobno više volim kontrolirati armiju nego samo jednog heroja, i zato je DoW2 WinWin za mene :)
@Hummer: o RA3 se možemo svađati na drugoj temi, hehe.
Definitivno igrati prvo protiv NPCija, barem za upoznati se sa sistemom i svim.
Ja prvo uletija protiv neke dvojice satrali me dok si reko keks, pa sam onda skuzija da postoji skirmish
Sada cu malo derati po npicijima da udjem u djir
Inace ingame nick mi je NectoCro .... i to mi je isto i GFWL nick. ... pa se mozda sretnemo na bojistu
Dawn of War - Soulstorm Now Available on Steam for 75% off
January 20, 2009 -- In celebration of THQ and Relic Entertainment's highly anticipated Warhammer® 40,000™: Dawn of War® II multiplayer beta, Steam is now offering Warhammer® 40,000T: Dawn of War® - Soulstorm™ for 75% off the suggested price. Anyone with an electronic or retail copy of Dawn of War - Soulstorm and a valid CD key may register their game with Steam and join the early access to the Dawn of War II beta today.
Also beginning today, the full version of Dawn of War II may be pre-purchased via Steam. And on January 28, the beta is scheduled to open to gamers around the world (free of charge via Steam).
Warhammer 40,000: Dawn of War II, developed by THQ's internal studio, Relic Entertainment, is a Real-time Strategy (RTS) game set in the grim, war-ravaged world of Games Workshop's Warhammer 40,000 science fiction universe. Featuring vicious front-line combat, destructible environments, a fully cooperative multiplayer mode, four unique playable races, and a non-linear single player campaign with branching storylines, Warhammer 40,000: Dawn of War II delivers the ultimate sci-fi fantasy RTS experience. The game is scheduled for release on February 19, 2009 for Windows PC, and will be available through worldwide retail and online outlets. For more information on Warhammer 40,000: Dawn of War II, please visit www.dawnofwar2.com.
Dawn of War 2 multiplayer okršaj između devolpera sa komentarom,isplati se pogledati.
Ajmo vi koji igrate betu, dajte nam malo materijala, vasi prvi dojmovi i ostalo, da mi koji nismo u beti rastu zazubice. Koliko sam vidio iz onog filmica, igra bi trebala biti dobra.
Ajmo vi koji igrate betu, dajte nam malo materijala, vasi prvi dojmovi i ostalo, da mi koji nismo u beti rastu zazubice. Koliko sam vidio iz onog filmica, igra bi trebala biti dobra.
A čuj, u klasičnom RPG smislu liku je dovoljno da dobije level da bi bio u ovom kontekstu "heroj". Pored toga, on ima različita oružja, armor i perkove koje na njega stavljaš. Očito RPG element vlada, tako da to ne možeš slomiti. Nije mi jasno zašto si se uvrijedio. To s HBSG/HBRTS sam spomenuo kao šalu, ali nije daleko od istine.
I zaključci ti baš nisu na mjestu; betu imam već nekih 5 dana :)
A čuj, u klasičnom RPG smislu liku je dovoljno da dobije level da bi bio u ovom kontekstu "heroj". Pored toga, on ima različita oružja, armor i perkove koje na njega stavljaš. Očito RPG element vlada, tako da to ne možeš slomiti. Nije mi jasno zašto si se uvrijedio. To s HBSG/HBRTS sam spomenuo kao šalu, ali nije daleko od istine.
I zaključci ti baš nisu na mjestu; betu imam već nekih 5 dana :)
Dobro nemojte se sada prepucavati, heroji ili ne, po onom filmicu cini mi se da igra rula. Meni odgovara što nema puno gradnje i što jedinice nisu toliko brze, pa mozes micrati, a ne kao u sc, gdje sve pici 200 km/h, plus što jos moras i graditi, pa ako nisi jako brz, hendikepiran si u odnosu na protivnika, a radi se o rts-u, a ne o Colin Mcrae.
Da se hocu s nekim trkati onda bih grao Colin Mcrae ili neku drugu autoutrku, a ne rts.