The Path

poruka: 11
|
čitano: 4.694
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
The Path

Evo ljudi, jedna igra koja je izašla i impresinirala me

Igrate ka crvenkapica ( ne smijite se, ozbiljan sam )

http://www.videogamer.com/pc/the_path/review-2.html

Eto pročitajte recenziju na dvi strane pa vidite

igra meni kako kažem stvarno izgleda kao nešto inovativno i genijalno

Evo da vam ukratko objanim:

Po riječima programera igrate kao crvenkapica i cijelu je igru moguće proći u par minuta ako ne skrenete s puta

Ne međutim ukoliko skrenete igra tek počinje...

U početku me sve ovo čudilo ali sad me baš zanima jer igra je skupila visoke ocjene

A good soldier obeys without question. A good officer commands without doubt.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2009 23:02 (thuglife).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
protjeran
The Path

Uz Braid i Mirror's Edge, jedna od zanimljivijih igri za 2009 godinu. To pokazuje da i dalje ima timova koji mogu pokazati da se može napraviti zanimljiva igra a da se ne podilazi publici raznim nastavcima bez nekih većih inovativnosti i rađenje igre po prokušanom receptu za taj žanr i onda nabrijavanje grafike.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 23:31 (the_tux).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Path

Ja ovu igru ne kužin.Može li mi neko objasniti zašto je ova igra napravljena? Po meni nema smisla.

1 2 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: The Path
GaMeR 04 kaže...

Ja ovu igru ne kužin.Može li mi neko objasniti zašto je ova igra napravljena? Po meni nema smisla.

Volio bih da ti mogu objasniti
http://www.youtube.com/user/UKURR
16 godina
neaktivan
Dinjo kaže...
GaMeR 04 kaže...

Volio bih da ti mogu objasniti
 Igra je definitivno posebna. Za nekoga u pozitivnom,a za nekoga u negativnom smislu. Meni se sviđa što ima puno završetaka (mislim 9 ali me nemojte uzeti za riječ) i što je horor (kažu da je jako strašna). Kako god, volio bi ju isprobati.
18 godina
neaktivan
GaMeR 04 kaže...

evo netko je otvorio ovu temu prije mene, sto je dokaz da nisam jedini koji igra "cudne" igre... slozio bih se da je uz Braida, Mirrors Edge, Zeno Clash ova igra unijela malo svjezeg zraka u ustajalom i zasicenom trzistu ispodprojecnih igara i klonova istih... gameru04 ova igra i nije radjena da je skuzi svatko, kao sto i lijepe umjetnosti nisu tu da u njima svatko uziva. ako nedostaje osjecaj za lijepo, profinjeno i posebno tada nedostaje i mogucnost bilo kakve interpretacije pa u tom slucaju covjek to sto ne razumije odbaci kao nepotrebno, besmisleno, glupo. ova igra je otvorena za interperetacije i u tome lezi njena najveca snaga. ako ces sudit prema gameplayu igra i nije nesto jer se sve svodi na trcanje po sumi, skupljanje, i okretanje kamere no ako se usredotocis na ono sto igra prikazuje i osjecajima koje pobudjuje onda ces itekako uzivati. za one koji ne znaju radi se o naizgled jos jednoj verziji price o Crvenkapici ali s elementima horora i arta. mracna je to i veoma morbidna, tuzna, depresivna prica. cilj igre je odabrati jedan od nekoliko ponudjenih zenskih likova i odnijeti kosaru kod bake. na pocetku vam je receno da se drzite Puta. ako to ucinite igra zavrsava za jednu minutu dolaskom kod bakine kuce i na taj nacin dobivate Bad ending. vazno je odmah na pocetku prekrsiti prvo pravilo i odlutati s Puta u sumu. kretanjem kroz sumu skupljate neke predmete koji su povezani s djevojkom koju vodite i s vremenom sretnete vuka (slijedite sape na ekranu). vuk ce razlicito izgledati ovisno o dobi djevojke i njenom karakteru, osobnosti, interesima... nakon susreta s vukom ekran se zacrni, nesto lose se dogodi djevojci (biva silovana ili nesto slicno mracno i morbidno...) i vi se budite na kisi ispred bakine kuce. ulaskom u kucu igra preuzima kontrolu nad likom i jedino sto morate je pritiskati tipke kako bi se kamera kretala. u kuci ovisno o skupljenim predmetima i djevojci dobivate drugaciju animaciju kretanjem kamere. nakon toga igra vam daje rejting. s obzirom da niti s jednom djevojkom nije moguce skupiti sve predmete isto tako nije moguce dobit dobar rejtig. mislim da je najvisi moguci B, iako cete vecinu vremena dobivati C. ova igra je ponajbolji dokaz kako igre kao medij mogu bit mnogo vise od isprazne zabave i kako ljudska kreativnost, sposobnost umjetnicnkog izrazaja nemaju granice bez obzira na medij. ako mene pitate igre itekako imaju umjetnicku snagu iako to mnogi osporavaju, u tom pogledu usporedio bih je s jos jednom fenomenalnom art igrom ICO (ps2) koju je grijeh ne odigrati ako ste pravi gamer. je li ova igra umjetnost? definitivno jest! sto se interpretacije price tice, tu su moguce razne teorije. igra je bogata metaforama i simbolizmom. kako sam ja shvatio:
//
The Path (Put) - metafora je za zivot koji zavrsava bakinom kucom. ako se djevojka drzi puta to vjerojatno znaci da nikada nije odrasla sto je smijesno jer svi s vremenom odrastemo (nekima mozda treba vise vremena -lol-...). odlazak u sumu metafora je upravo za to stjecanje iskustva i prelazak iz djetinjsktva u odraslu dob, gubitak nevinosti. i na web stranici o samoj igri pise "a game about growing up" tako da je odrastanje zapravo glavna tema igre, a ono je nemoguce ako se ne stekne iskustvo. sve lose stvari koje se u sumi dogode metafora su toga iskustva. zanimljiva je i crvena boja koju djevojke nose, a izmedju ostalog simbolizira krv, seksualnost i menstruaciju (ovo se odnosi i na puni mjesec i krv na krevetu koji se takodjer javljaju).
//
Bakina kuca - prema nekim interpretacijama simbolizira Pakao svake djevojke kamo odlaze nakon smrti i budjenja na kisi. po meni one zapravo ne umiru, vec umire dijete u njima, a kuca je metafora za strahove, razocaranja, slomljene snove i poteskoce koje zivot donosi ulaskom u odraslu dob. mislim da zato taj dio s kucom i je radjen u stilu nocne more (jel igrao netko max payne?). sama kisa na kraju u usporedbi sa suncem na pocetku svake price metafora je i kontrast bezbriznog djetinjstva i odrastanja. baka u kuci je najvjerojatnije vuk.
//
//
za kraj mislim da je vazno istaknuti da igri zapravo nije uzor Crvenkapica brace Grimm (19. stoljece) koju svi poznajemo vec ona starija verzija Charles Perraulta (17. stoljece). u toj verziji nema lovca vec Crvenkapica kada dodje u bakinu kucu na nagovor vuka baci odjecu i legne pokraj njega u krevet, kada shvati da to nije baka vuk je pojede. takodjer postoji i verzija u kojoj pri prvom susretu s vukom na putu do bake Crvenkapica bira put izmedju puta igala i cavala, vuk ode precicom. nakon sto stigne kod bake pita prerusenog vuka za hranu, a on joj daje da se najede bakinog mesa i napije bakine krvi. ova kanibalizirana verzija mi je daleko najdraza. u toj verziji vuk je takodjer pojede. postoji takodjer verzija u kojoj Crvenkapica pobjegne i spasi se od vuka tako sto mu kaze da ima nuzdu i pri bijegu vuk se utopi u rijeci. kad smo kod Crvenkapice preporucujem svima da pogledaju i anime film Wolf Brigade.
real life is for people who suck at video games
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 18:19 (r3d3f1n3).
16 godina
neaktivan
The Path

Zavrsio sam je ovaj vikend.

Puna mi je glava pitanja i teorija i zaostalih emocija, a to je ocit znak da je igra postigla tocno ono sto je ciljala.

Toliko je spic*ana da nisam uopce siguran da li je to najbolja igra koju sam ikad igrao, ili najbolje virtualno interaktivno iskustvo koje sam dozivio. Predobar proizvod, stvarno mi nije zao niti centa koji sam dao za nju.

S obzirom da nisam citao nikakve hintove i nista o igri, htijuci je dozivjeti bas na svoj nacin,

izlistat cu stvari ovdje koje sam osobno otkrio.

Presiroko teoretiziranje o smislu mi je besmisleno, jer je igra vrlo osobna i reflektira osobna iskustva. Ja mislim da je djevojcica u bijelom zapravo crvenkapica, a svi likovi koji se igraju su reprezentacija nekih zivotnih faza ili djetinjih problema koje je morala proci u zivotu. To mi se cini tocnim jer na kraju u bakinoj sobi, visi njezina slika.

SPOILERS:

Bijele sare na rubu ekrana pokazuju di je djevojcica u bijelom.

Ako interaktiras sa djevojcicom u bijelom, odvest ce te do staze. Ako tamo interaktiras s njom, uhvatit ces je za ruku i hodati s njom. Nisam je uspio odvuci u kucu jer pobjegne u shumu, doveo sam je do vuka ali nema nikakve veze.

Skupljanje cvijetica oznacava lokacije u shumi, ali ne i objekte.

Ici u rikverc po cesti dovodi do nekog telefona koji vraca natrag u kucu.

END SPOILERS.

Eto, probao sam sakriti spoilere kako sam mogao, pa...

Diskusija, anyone?

Ibanez RG1527 * Mesa Simulclass 2:90 * Mesa Triaxis (4th edition) * TC Electronics GMajor * Marshall JCM 1960 * Behringer FCB1010 + UNO mod * iPc + Ubuntu Studio * Van Den Hull D501 silver

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
...

Eto, probao sam sakriti spoilere kako sam mogao, pa...

Diskusija, anyone?

hehe, evo konacno jednog gamera koji je odigrao The Path. malo nas je al nas ima i ne bih se bunio da nas ima vise pa da i ovaj topic zazivi. ako imas neke frendove koji vole otkacene igre svakako im preporuci ovu. sto se diskusije tice, slazem se s ovime sto si rekao (ti spoileri na neki nacin i nisu spoileri al nema veze), a ja sam u prethodnom postu ionako rekao sve sto vise-manje mislim, IMHO. zivio mi 100 godina!

real life is for people who suck at video games
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 18:29 (r3d3f1n3).
16 godina
protjeran
The Path

ma igra je dosadna samo setas kroz copy paste sumu i istrazivas igra me u niti jednom trenutku nije prepala i ona mala s kojom igras seta ko invalid treba joj 10min da prođe pokraj 3 stabla.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
The Path

Zanimljiva igra upravo sam je skinuo

www.birtija.co.ba

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The Path

jel vama igra first person ili vidite djevojčicu i može neki tutorijal za kontrole meni djevojčica kad krene nemogu je zaustavit sam skretati

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice